Ataerkil erkek ileri görüşlü kadin

Awaken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
2.910
5.083
108
Aterkil kafa yapisinda ve ileri goruslu kafa yapisinda olan kadin erkek iliskileri evlilikleri yürürmü? Siz hangi gruba ait sevgiliniz ve esiniz hangisine ait?

Veya aterkil kafa yapisinda, ailesinden oyle gormus oyle yetistirilmis olan erkeği düzeltme sansi varmi sizce? Sizin kendi tecrubeleriniz nedir? İlla bu durumdan gecmis olanlar vardir aramizda..

İnsanları olduğu gibi kabul edemiyorsanız, size uygun değilse hayatınızdan çıkartırsınız. Belki o da sizi "düzeltmek" istiyordur. Ne olduğunu nasıl yaşadığını göre göre hayatına alıp sonra da o insanı değiştirmeye çalışmak hiç doğru bir davranış değil.

Aterkil kafa yapisinda ve ileri goruslu kafa yapisinda olan kadin erkek iliskileri evlilikleri yürürmü?
Zor çok zor. Bir tarafın biraz yumuşaması gerek. Ben gelemem ataerkilliğe açıkçası artık bir süre sonra çekmek istemiyorum bu saate kadar zorunlu çektim mesela...

Ben ileri görüşlüyüm, nişanlım önceden çok ataerkildi. "erkek yapar ama kadın yapamaz" kafasındaydı. çok kavga ettik bu sebeplerden. cinselliği bile erkek yaşayabilir, kadın yaşayamaz diyordu. bir gün ona sadece ve sadece 1 surenin türkçe mealini okuttum, o gün bugündür ağzından "erkek yapar" lafının çıktığını görmedim.
düzelir düzelmesine ama çok uğraş lazım.
senin söylediklerinin ona mantıklı gelmesi lazım, senin cümlelerinin boş olmadığını, bilgi birikiminin olduğunu görmesi lazım.
ama hala var biraz aterkillik, eskisi kadar değil ama, tahammül edemeyeceğim boyutlarda değil.
önceden "erkek asla ev işi yapmaz, sen yapacaksın, yardım etmem, bana yaptıramazsın." diyen insan, bugün dizilen evimize bi kaç iş için gittiğimizde benle yatak örtülerini serdi, yerleri süpürdü, ben de arkasından sildim.
ama bunları yaparken çenesi hiç durmuyo o ayrı "anamın evinde böyle miydi ah ah" diyor. "şşşt" dedim, "burası artık ananın evi değil"

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim eşim arap ve o kültürle yetişmiş üniversite okumuş yuksek falan yapmıs avrupa ulkelerını gezmıs ama yok degısmemıs beni cok kısıtlıyor bende 16 yasımdan berı aılemden uzagım unıversıteyı okudum kendı paramı kazandım vs vs.. ama yok o kafadakı bır ınsan degısmıyor kesınlıkle degısmıs gıbı gorunup bırkac gun sonra eskıye donuyor malesef ben kendımden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorum

Liberal bir kadın ataerkil erkekten hoşlanamaz, kafasının içini tavırlarını konuşmasını itici bulur.

Ben liberalim asla ataerkil bir erkekten hoşlanmadım. Bu da ayı çıktı diyip geçiyorum.

Diyeceğim o ki bu durumda liberal kadın da aslında sandığı kadar liberal değil!

Biz sevgiliyken eşim orta dereceydi evlendikten sonra ataerkil oldu bazen rahatsiz olsamda tahammül edilmeyecek boyutta değil ha ben de çok hanim köylü sevmiyorum orta yolu buluyoruz yine de bi tık daha ataerkillikten uzaklaşsa fena olmazdi..

Hangi sure olduğunu merak ettim :)

Nasil başardin canim bunu..
Çok aşıktı bana en büyük avantajım buydu aslında.Benim için tüm hayatını değiştirdi adam.
Ona rağmen çok uğraştım valla yaklaşık 2 yıl.
Herkes evlendiğimiz zaman ilk yıllar çok kötü geçebilir,sabırlı ol demişti.Ben de oldum .
Ama çok uğraştım,çok canımı yaktı.Çok zorladı.
Psikolojik baskı,maddi anlamda da baskı,işsizlik vs vs her şeye nasıl sabrettiysem ki hiç huyum değildir.
Boşanmak bile istedi benden,olur dedim sorun yok.bunu zaten beklemiyordu,ilk şoku böyle oldu.Hayır deyip üzülmemi bekledi,canım parçalandı çaktırmadım.
Ama karakterim dominant.Bu kadar baskıyı ailemden bile görmeye izin vermemiştim.Koca dediğin, bu gider öbürü gelir kafası yaptım kendime.
Ondan vazgeçtiğimi anlayınca ve bazı şeyler Allah tarafından öyle güzel gelişti ki ,şükürler olsun,söylediği her lafı,yaptığı her baskıyı tek tek yuttu ve hazmetti.
Ben de konuştum,ağzımdan hiç sakınmadım valla.Böyle yaparsan böyle yaparım,ki çok iyi biliyor yaparım,bu huyuma aşık olmuştu zaten.
Sonra da çok sağlam bir özür,peşinden söz aldım,tekrarı halinde canını yakacağımı da biliyor.
Şimdi çok şükür.
Sabrımın sonunun selamet olmasına çok mutluyum,zira bir gün bile dayanacak gücüm kalmamıştı.
Umarım herkes ailesinde huzuru bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…