Ataerkil erkek ileri görüşlü kadin

Geçen Çocuktan al haberini izliyodum soru şu: anneler mi yoksa baba çok bulaşık yıkar. Yanılmıyorsam 9 çocuktan 6sı babalar dedi:) artık azalıyor demek ki bu kafadaki erkekler. İnşallah kadınlar iş hayatında çoğaldıkça onlar da azalarak bitecek. Cevaba gelirsek ben yapamam öyle biriyle

İyi de hiç açmamışsınız. Ne gibi fikirleri var? Herkesin atasından gördüğü farklıdır. Mesela benim eşim de abim de ataerkiliz derler ama ev işlerine de yardım ederler, kısıtlamaya da gitmezler çünkü onların dediği ataerkil geleneklere bağlılık. Saygı vs.
Sizin sevgilinizin durumu nedir?

Hiç kimse için kendimi değiştirmem, karakterimden taviz vermem dolayısıyla da karşımdaki kişiden de bunu beklemem. Eğer bana saygı duyacaksa bir ilişkimiz olur duyamayacaksa yollarımız ayrılır. Ataerkillik okumayla ve öğtenmeyle değişebilecek bir şey. Değişirim, öğrenirim derse ona da kapım açık.

Ataerkil=Erkek Eğemen bunu biliyorsunuz zaten çok birşey söylemeye gerek yok. Ülkenin haline ve ülke kadınlarının haline şöyle bir bakmanız yeterli. Kadın cinayetlerinin hangi zihniyetin ürünü olduğuna şöyle bir bakmanız yeterli. Ayrıca birşeyi değiştirip dönüştürmek istiyorsanız orada gerçek sevgi olduğuna inanmıyorum.

Benim eşimde ataerkil aslında benim ailemde öyle ilk evlendiğimiz yıl yani 2 sene önce çok ciddi çatışmalar oldu o daha beylik yapıda olmak istedi ben ise daha relax rahat olmak istedim sonuç ise çok kırdık birbirimizi çok kavga ettik şimdi daha iyi sayılırız hatta iyiyiz de diyebilirim bu uyum süreci biraz uzun sürüyor ama ataerkil erkek çok katiysa maalesef bunu kırmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur eşimle severek evlendik biz ama içimde kaldı şuraya yazayım eşine çok yüz verme tepene çıkar diyen hangi adi pislik se o kişiye hakkımı helal etmiyorum göz yaşlarımda boğulsun inşaAllah

Eşim ben ne dersem o olacak,sen kim köpeksin de bana hesap soruyorsun demeye getirdi en başında evliliğin.
Şimdi ise hayatım şöyle yapsak olur mu ne dersin diye devam ediyor evliliğimiz.
İyi cesaret. . Demekki siz iyi bir marangozsunuz..

Senin eşine mi?? Biri böyle mi söylemiş? ?

İyi cesaret. . Demekki siz iyi bir marangozsunuz..
Keşke bu fikri gençken vereydin ya,turizmci yerine marangoz olurdum
Öyleymişim şükür.
Her adımda Allah yanımdaydı,çok çaresiz hissettiğim de oldu,intihar etmek için davrandığım da.
O intihar etmeyi düşündüğüm an eşim uyuyordu.Elektrikler kesikti,buzdolabını sessizce açtım ,ilaçları alıyordum ki,eşim uyanmış,rüyasında beni görmüş ,yatağın başına gidip kalk iyi değilim demişim.
Kalkıp beni yakalamasaydı belki de şu an ya ölü ya sakat ya da başka bir şey olabilirdim.
O cinnet anını da yaşattı bana,çok zorladı beni.
Hala tüylerim diken diken oluyor o an aklıma geldikçe.

Canim hangi sure merak ettim bende benimkine okutayim belki ise yarar

Benim ki de Arap Ve ego tavan. Ailesinde herkesin egosu birbirinden tavan. Burunlarindan kil aldirmazlar. Herkes kendi dalinda isim yapmis ailesinde bu yuzden olsa gerek. Cocugumu mumkun oldugu kadar ailesinden entrikalardan uzak yetistirmek istiyorum bakalim basarabikecekmiyin. Onlarin aksine ben Ve benim ailem egosuz(bir iki kisi haric ) basit herseyden mutlu olan insanlariz.

Benim sevgilim ataerkil olsaydı asla ama asla birlikte olmazdım. Mesela abim ataerkil bi insan, annem öyle yetiştirdi maalesef, bense kanımın son damlasına kadar kadın erkek eşitliğini savunacak biriyim. Ailemle az kavga etmedim. Ve sonuç: değişmiyor. Bu örümcek kafa yapısı değişmiyor.

O yüzden kadına saygı duyan, kadını hizmetçi itaat etmesi gereken köle gibi görmeyen kısıtlamayan birini bulun. Ataerkil erkeklerle evlenip bu düzenin soyunu devam ettirmeyin, size de yazık geleceğimize de yazık.

Ondan sonra mı aklı başına geldi??

Aynen canım biri biz evlenmeden 1 kaç gün önce eşime öyle söylemiş ben bunu 1.5 yil önce öğrendim eşim ağzından kacirdi kavga ederken
Yani tepesine çıksan nolur?? Erkekler şunu anlamıyor karıları mutlu olursa kendileri de mutlu olucak.. Ayrıca aklı veren tamam haksız ama öküz eşin neden dinlemiş ki onu?? Her verilen akıl dinlenir mi kendi aklı yok muymuş?? Bi daha konusu geçerse senin aklın yok muydu ki dinledin onu diye hesap sormalısın.. ayy çok sinirlendim yaa

Sırf şu ataerkillikten kurtulabilelim diye erkek kardeşime her işi yaptırıyorum.. Alışsın, öğrensin:) erkek çocuğum olursada yaptırırım..

Konu sahibi arkadaşım olmaz o iş... İnsan 7sinde ne ise 70inde de odur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…