Atama tercihleri ve stresli bir ben ...

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.351
2.286
133
Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım.hayatım boyunca hep ayrıntılara takılan bir insan oldum. Mesela şimdi sağlık bakanlığı atamaları için tercih listemi hazırlıyorum ama çok stres oldum. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığım yere çok yakın hastaneler var onları ekledim listeye. Ama sıra uzak yerlere gelince bir stres oldum. Kendime yakın yerleri yazdım ama mesela İstanbul'un bana uzak yerleri 2 saat uzakta.gidiş geliş 4 saat yol gideceğime İstanbul'a yakın farklı bir şehre atanıp orada kendime ev tutmak daha mantıklı geldi. Üniversiteyi şehir dısında okumama rağmen bu 2 yılda tekrar aileme ve yaşadığım yere çok alıştım.Farklı şehirde yeni bir düzen kurmak gözümü çok korkutuyor ve de yalnızlığı hiç sevmiyorum. Ama bu bakış açım hayatı bana zorlaştırıyor ve artık çok ayrıntıcı düşünmeyen, "ay öyle zor olur" demeyen ve hayatı akışa bırakabilen bir insan olmak istiyorum. Çevremde mecburi hizmet için çok çok uzak yerlere gidenler var ya da "atanayım da neresi olursa olsun" diye düşünenler varken benim bu kadar rahata ve yakınlığa önem vermem neden olabilir?(şu an online şekilde çalışıyorum 2 yıldır bunun verdiği bir evden çıkmama rahatlığı da etkilemiş olabilir)

Düşüncelerimi ve hayata bakış açımı kendi çabamla değiştirebilecegime eminim. Çünkü "Ben böyleyim değişmem" diye düşünmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.

Bu düşüncemi değiştirebilmek için tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış açıları görmek de benim için çok etkili oluyor

Üniversiteyi dışarıda okumuş olman çok büyük avantaj. Alışırsın kolaylıkla gideceğin yere. Seçtiğin tercihlerde daha çok hayat şartlarına bakmanı öneririm. Kiralar, imkanlar, ulaşım gibi.. Batıda bir dağın başında olmaktansa doğuda il ya da ilçe merkezi her zaman daha avantajlıdır. Bir de çalışma şartları tabi.. Yoğunluk da önemli

Günün 4 saatini yolda geçirmeyi nasıl göze alabiliyorsunuz gerçekten hayret.
Bir gün değil iki gün değil. Yıllarca sürecek birşey ve üstelik hergün. Eve gelceksiniz yat kalk tekrar aynı yolu git saatlerce, akşama kadar çalış sonra o yolu tekrar git eve, az dinleyim demeden gece olur yat uyu kalk yine sil baştan.
Düşüncesi bile kabus gibi. Bunu düşünce bile bence ben böyleyim demeyi bırakır insan.
Ben olsam istanbul içi atansam bile yine hastaneye yakın ev tutardım. Ömrümü yollarda harcamazdım. Böyle düşünce ha başka il ha aynı ilde ama farklı evlerde.

Ben yaşadığım şehirde okumuştum ve atanana kadar hiç başka şehire gitmemiştim. Ankara 3. tercihimdi ve bu tercihim geldi. Hiç tereddüt etmedim. Hayatın bize neler getireceği belli olmaz ben burdayım eşimle tanıştım evlendim 2. çocuğuma hamileyim ve iyiki diyorum her zaman. Ben şahsen İstanbul gibi büyük yaşaması zor bir yerden ise daha küçük yaşanılası bir yer tercih ederdim.

İstanbul’a atanmak kolay olacak mı? Ben 4 saat yol çekemem açıkçası. İstabbul içinde bile olsam ayrı ev tutardım açıkçası

Kendi evime çok yakın hastaneler de var. Onları ve max 1 saat uzaktakileri yazdım.Bazıları 2-3 saat arası.onları yazmaktansa yakın şehirleri yazdım. Hem Istanbul'un o kalabalık yerleri çekilmiyor hem de o kadar yol sorun olur bence de

bu tercihlerde var mıydı bilmiyorum ama Düzceye gitmişti bir tanıdığım
valla kovid öncesiydi, ama yine de büyükşehirlere göre nasıl rahattı, hala anlatır ki Hacettepe mezunu, büyükşehirde eğ ar hastaneleri özelleri bilen bir kızdı
mecbur eş durumuyla tekrar büyükşehire geldi
en rahat çalışma zamanları olarak Düzce kaldı

Hayat yalnizca calismaktan ibaret degil ki. Düzce'de sosyalleşme namına ne yapilabilir?

Hayat yalnizca calismaktan ibaret degil ki. Düzce'de sosyalleşme namına ne yapilabilir?
Tercih listemin sonunda Düzce ve Bilecik var. Güzel tesadüf oldu 30 tercih hakkı olan listede evimin yakınından başlayıp yazdım.Kocaeli ve Yalova'yı da yazdım hem deniz kenarı hem de diğer şehirlere göre daha yakın ve gelişmiş diye. Ama tercih süreci çok karmaşık oluyor. Bir de puana bağlı olarak atanıp atanamamak da belirsiz. Hayırlısı diyorum

Düzce listemin sonunda var. Küçük şehirler daha sakin ama oralar da sıkıcı olabiliyor. İlçe sağlık müdürlüklerini de tercih edebiliyorum Istanbul'da filan. Ama orada da çalışan sayısı 9-10 tane oluyor ve çok sakin oluyor. Sonuçta mesleğe yeni başlayacağım.aynı zamanda arkadaş cevrem de olur diye büyük hastaneleri yazdım. Eğitim araştırma hastaneleri de o anlamda iyi diye düşünüyorum galiba biraz hareketli bir yer istiyorum.sağlık ocağı gibi çok sakin bir yer beni sıkabilir

Günde 4 saat yol giderek ne yapabilir?

4 saat yol gidere düzceden ister kayağa gider ister İstanbula konsere, istanbulda sürekli buralara mı gidecek?

sağlıkta yoğunluk çok önemli.

Yani İstanbul hem pahalı hem kalabalık. Neden daha yaşanası bir yerleri yazmıyorsunuz ki? Bence civar illeri değerlendirin dört saat yoldansa

Ailenizin yanında yasamak tabii daha rahattır
Yemek temizlik derdi yok
Ama bir gun kendı düzeninizi kurmaniz gerekecek
Ev ev ustune olmuyor gerçekten
Ister evlenin ister evlenmeyin
Istanbul ici bir yerdense trakyada bir yeri yazmak daha mantikli geldi avrupadaysaniz
Ya da asyadaysaniz duzce bilecik mantikli ki yazmissiniz
Istanbulda cile cekecegime duzceden turist gibi hafta sonu sosyallesmeye istanbula gitmek daha mantikli

Ben de yakin zamanda saglik bakanligi atamasina basvurdum
Bizim bölüm cok az alim yapiyor (eczacilik)
5 yildir yaşadığım sehirin her ilcesini yazdim atanamadim
Simdi bi cesaret sinira komşu bir ilcenin devlet hastanesini yazdim
Hakkimizda hayirlisi

Günde 4 saat yol giderek ne yapabilir?

4 saat yol gidere düzceden ister kayağa gider ister İstanbula konsere, istanbulda sürekli buralara mı gidecek?

sağlıkta yoğunluk çok önemli.
Düzcede cok rahat calisiyor dediğiniz icin yazdim. Istanbulla en az arasinda 3 4 saat vardir net bilmiyorum.

Insan ikamet ettigi sehirde de eglenebilmek gezebilmek ister.

Düzce yerine Tekirdağ, Çanakkale, Balikesir daha sevimli geliyor kulağa.

Hizli trenle o kadar rahat ki ulasim istanbula
Hic trafige gitmeden istanbulun bi ucuna gidebiliyorsunuz
Tabii bilet fiyatlarini bilmiyorum ama saglik personeli nöbeti olur icabi olur zaten cok sık soyallesme imkani olmuyor. Sirf ayda 1 gun gecelere akacagim diye gunde 4 saat trafik cekilmez yaziktir

Istanbulda olsun demiyorum zaten ben. Yerinde olsam yazdigim sehirleri tercih ederdim.

ben şehirlerde güncel durumu bilmiyorum --> hastaneleri yeni mi modern mi, başhekimleri manyak mı değil mi ortam de bilmiyorum. böyle şeyler daha önemli.

Ama yoksa şehirde sosyal hayata bakıyorsak -sanırım- saydığınız şehirlerin hiçbirinde çok fazla bi sosyal hayat yoktur. Balıkesiri gördüm mesela şehrin merkezi kasaba gibi bir yerdi.

Öğrenci nüfusu olan her şehirde etkinlikler oluyor. Sehir genç oluyor. Havalar ısındığında bütün izin günlerinde denize gider. Tatil yapar gibi yaşar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…