- 4 Eylül 2018
- 18.767
- 72.071
- 598
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Fırsat verildigi surece basvurular devam eder. İsletmeci sinif öğretmenleri ingilizceciler surer gider. Umarim ilerde ogretmenlik diplomasina bakmayip da kim dihi bisiirli isi ini iliriz demezler..Ziraat mühendisi olarak öğretmenlik mi yapıyorsunuz ?
Ya bi bırakın şu öğretmenliğin yakasını ya.
Biz gidip mühendislik taslıyor muyuz ?
Doktor açığı olan yerde ilaç yazıyor muyuz ?
Ülkenin sorunu ; işi ehli yapmıyor.
Hayırlı olsun sizinki. İşinize sarılın valla, çok zor şuan iş bulmakCanim bende makina muhendisiydim kpssden yuksek puan alarak askeriyeye girdim biraz kpssye agirlik versen bayan polis aliyolar askeriye astsubay aliyolar yada ingilizcen iyi derecedeyse hava uollari olabilir biraz zorluyo tabi insani biyerlere girmk eskisi kdr kolay degil malesef
Aynen onu demek istedim ben de. Hep bir yanım eksik gibi, bir şey yapmak bir adım atmak gelmiyor içimden. Sizde baya yüksek almışsınız ya yazık olmuş puana90 puanım var ama atanamıyorum branşımdan dolayı . Kendimi gerçekleştiremiyorum doyurucu bir maaşı olan işim olmadığı için. Ömür boyu keşkelerle yaşayacağım galiba hayatımda hep o iş kısmı boşluk
Bankaların açtığı sınavlara girin isterseniz .4 senelik fakülte mezunu olmak yetiyorAkışına bırakmak lazım tabi de, kendimi böyle çok düzensiz hissediyorum
Bi kez denedim bi devlet bankasını da sınav epey zordu bankacılık terimleri ve İngilizce karışık isteniyor yüksekte kapatıyor. Bu aralar ise bankalarda alım falan durmuş vaziyetteBankaların açtığı sınavlara girin isterseniz .4 senelik fakülte mezunu olmak yetiyor
Asgari in yarısı ise ayrıldığına iyi etmişsin bence onun yerine kpss ye vakit ayırman daha iyi olur. Hangi bölümİş konusunda ben de sıkıntılıyım. Kpss hazırlanacağım. Özel sektörde istediğim gibi bir iş bulamadım. Asgari ücretin yarısına bir yerde çalışıyordum ayrıldım. Bilmem iyi mi yaptım? Asgari ücret bile az, fiyatlar almış başını gitmiş...
Arkadaslar hakli. formasyonu hangi alanda aldiysan o alanda ogretmenlik yapmalisin.Hanımefendi sakin olun. Formasyonum olduğu için, sistem olarak yapmama engel değil mühendis olmam. Ama elbette haklısınız öyle olmaması gerekir, ama işsiz ev de otururken, paramı kazanamıyorken, bana böyle bir şans verildiyse yaparım. Üstelik ziraat mühendislerine formasyon verilmesinin de bir nedeni var çünkü biz kpss ile meslek liselerinde öğretmen olarak atanabiliyoruz. Ha ayrıca 3 sene de bir kolej de öğretmenlik yaptım, hakkıyla yapmışım ki memnun kalınmış ki beni çalıştırmaya devam ettiler
Yanlış var o konuda haklısınız. Ama o hakkı herkese verirlerse afedersiniz ama 2 yıllık mezunu da mühendisi de yicek ekmek bulamazken iş bulamazken dur ben bunu yapmıyım demez. Mecburiyetler işte. Keşke herkese kendi iş i sunulsa da böyle yanlış şeyler çıkmasa ortayaYazık ya eğitim sistemi o kadar itibarsızlaştırıldı ki.. ön lisans mezunları bile öğretmenlik yapıyor ve kendilerini bi şey sanıyorlar.. sizi tenzih ederek konunuzdan hareketle bunun yazmak istedim.. ve devlet yapıyor bunu, öğretmenler evde oturuyor öğretmen olmayanlar ücretli kadrolarını dolduruyor
Asgari in yarısı ise ayrıldığına iyi etmişsin bence onun yerine kpss ye vakit ayırman daha iyi olur. Hangi bölüm
Hayırlısı hakkımızda ya zor durumlarTeşekkürler, ben de tereddütte kalıyordum. İki yıllık mezunum.
Ogretmenlik yapacaksan neden halk egitimi tercih etmiyorsun. Mecbur fln degilsin.Yanlış var o konuda haklısınız. Ama o hakkı herkese verirlerse afedersiniz ama 2 yıllık mezunu da mühendisi de yicek ekmek bulamazken iş bulamazken dur ben bunu yapmıyım demez. Mecburiyetler işte. Keşke herkese kendi iş i sunulsa da böyle yanlış şeyler çıkmasa ortaya
Ya valla her önüne geleni alıyorlar mı? 40 kişi mezun olduk 30 kişi şuan işsiz. Olsaydı bence o insanlar da yapardıOgretmenlik yapacaksan neden halk egitimi tercih etmiyorsun. Mecbur fln degilsin.
Bence bir basvur olmadiysa o zaman konusuruz. Senin yuksek lisansin var yanlis anlamadiysam. Puanlamada 1. Sirada olursun. Hem ucretli ogretmenlikten daha fazla derse girebilirsin, haftada 40 saat ucretlide 30Ya valla her önüne geleni alıyorlar mı? 40 kişi mezun olduk 30 kişi şuan işsiz. Olsaydı bence o insanlar da yapardı
Yazında çalışılıyormuş sanırım o yönden de iyi. Ama zor alıyorlarmış öyle duydum daha evvel de kaç arkadaş söyledi biz uğraştıkta almadılar diye. Yine de başvururumBence bir basvur olmadiysa o zaman konusuruz. Senin yuksek lisansin var yanlis anlamadiysam. Puanlamada 1. Sirada olursun. Hem ucretli ogretmenlikten daha fazla derse girebilirsin, haftada 40 saat ucretlide 30
Agustosta basvurular oluyor. Oryantasyon egitimi veriyorlar 4 gun mutlaka buna kayit yaptirin. Bu egitim olmazsa gorev vermiyorlar. Duyurulardan takip edebilirsin, subatta vardi mesela gecti eylulde olur. Teknik ogretmenlerin yerini lise mezunlari dolduruyor gercekten cok sinir bozucu.Yazında çalışılıyormuş sanırım o yönden de iyi. Ama zor alıyorlarmış öyle duydum daha evvel de kaç arkadaş söyledi biz uğraştıkta almadılar diye. Yine de başvururum
Tamam teşekkür ederim iyice araştırıp bakacağım, iyi olurAgustosta basvurular oluyor. Oryantasyon egitimi veriyorlar 4 gun mutlaka buna kayit yaptirin. Bu egitim olmazsa gorev vermiyorlar. Duyurulardan takip edebilirsin, subatta vardi mesela gecti eylulde olur. Teknik ogretmenlerin yerini lise mezunlari dolduruyor gercekten cok sinir bozucu.
ilcelerde biraz farkli tabi direkt mudurle konusabilirsiniz oryantasyon egitimi beklemeden acabilirler. Kursiyer bulmanizi isterler buyuk ihtimal.
ziraat mühendisi neden ücretli öğretmenlik yapar inanın buna takıldım ne komik ben öğretmenlik mezunuyum yapamıyorum ama mühendisler yapıyor yazık.Arkadaşlar atanmak isteyipte atanamayanlar, işsiz olanlar var mı?
Beri gelin dertleşelim biraz
Ben 26 yaşıma gireceğim ziraat mühendisiyim, kendi mesleğimle alakalı özel sektörde iş bulamadım (erkek eleman tercih ediyorlar). Ücretli öğretmenlik yapıyorum fakat 3 gün sonra kadrolu geldi mi sizi kapının önüne koyuyorlar.
Ev de oturmaya alışkın değilim ve artık garantili biri işte çalışmak istiyorum.
Benim gibi olan arkadaşlar,atanamayan arkadaşlar neler yapıyorsunuz bu psikoloji ile nasıl başa çıkıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?