Tüp Bebek Merkezleri Ataşehir Memorial Dr. Cem Demirel Hastaları

Canım istersen bir arştır art arda başarısız tüp bebek denemelerinden sonra da genetik inceleme istenir diye okumuştum. Ben tek doktordaısrar etmemek gerektiğini düşünüyorum. Bence başka birinden daha fikir almanın ne zararı olur ki? Biz eşim ve benim için 320 tl verdik preferik kanda kromozom analizi için. Çok değil bence. Bana kalırsa bu meseleyi araştır. Ben araştırdım ve bir sürü sorunumuz çıktı...

Başarısız Tüp Bebek Denemeleri ve Genetik Tarama (PGS)

Üst üste başarısız tüp bebek uygulaması geçiren eşlerde anöploidi taraması amaçlı Preimplantasyon Genetik Tanı (PGS) hali hazırda tartışmalı bir konudur bazı araştırmacılar bu işlemin hastaya yarar sağlamadığını düşünürler. Ancak bazı çalışmaların sonuçları tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının preimplantasyon genetik tanıdan fayda gördüklerine dair veriler sağlamaktadır. Preimplantasyon genetik tarama ile embryonun tutunmasını olumsuz yönde etkileyebilecek kromozomal bozuklukların ayıklanması hedeflenmektedir. Bu işlem aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır?

- 35 yaş üzeri annelerde
- Anöploidili gebelik öyküsü bulanan annelerde
- Sentromerik ve telomerik probların kullanılması ile tanısı mümkün hale gelmiş olan yapısal kromozomal anormalliklerin (translokasyonlar) tespiti için
- Anoploid embriyoların taranarak sadece euploid embriyoların tranfer edilmesi ve böylece implantasyon ve gebelik oranlarının arttırılması için
- Tekrarlayan IVF başarısızlıkları ya da tekrarlayan spontan düşük olgularında euploid yapıda embriyo transferlerinin sağlanabilmesi için.

alıntı prof.dr.volkan baltacı

ben 122 kg ile tedaviye başladım ve 110 kg hamile kaldım, suan 16 hftalık hamileyim ve kilo almadım. Kilo vermek ile ilgili cem bey bana hiçbirşey söylemedi, sadece hamile kaldıktan sonra bazı kısıtlamalar getirdi. ben kiloluyum ama kolesterol, seker vs gibi bir rahatsızlıgım yok, hareketliyim ve sigara alkol kullanmıyorum. Kendimi bildim bileli kilolu oldugum için vüücudumun alısık oldugunu düşünüyorum. Kilo ile ilgili yasadıgım sorun kendiliğimden hamile kalamamak, ama kendimle barısık bir insanım kendimi böyle de seviyorum. kilodan dolayı olmayacağını hiçbir zaman düşünmedim, ama dediğim gibi kilo verdim. nasıl verdin dersen tam yaz dönemi idi, tatlı, hamur işleri, yaglı yiyecekleri ve beyaz ekmeği bıraktım. Ara ögünü kesinlikle atlamadım, bol meyve, sebze zeytinyaglı yedim. hiç zorlanmadan 1.5 ayda 12 kg verdim. Sonrada tedavi basladı.

SEvgili miniminnosh bu arada Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.Nasil umut oldun bana anlatamam. Ilk denemenmiydi? Ve glucophage kullaniyormuydun? Cok soru sordum kusurabakma.

istediğin herseyi sorabilirsin, bende az bu sayfaları okuyarak aglamadım, az umut aramadım, benle aynı seyleri yasayan var mı sonuc ne olmus diye bakınmadım. Sonrada kendime söz verdim, olumlu sonucu görene kadar buralara hiç girmedim. Şimdi birazcık umut olabiliyorsam ne mutlu bana.
ben hiçbir ilaç kullanmadım ki; glucophage veya aspirini duymustum. Ceme beye sorma geregi bile duymadım, ne derse onu yaptım, ben dr uma cok güvendim. Bence oda bize cok güvendi, her olumsuz sonucta her regli olup gittiğim muaynede bizimle üzüldüğüne tanık oldum. klomenler sonrası 2 ay ara verelim dedi itiraz etmedim, tatile gittim gezdim eglendim, geldim rejime basladım kendimi ve vücüdumu ben hazırladım. Sonrada ilk tüp bebek denememizde olumlu sonucu aldım. bence en büyük etken 2 embriyo konmasıydı, bu noktada da cem beye güvendim.
Ben çogul gebelikten cok korkuyodum, hatta işlem yapılmadan önce cem bey odaya yanımıza geldi ve biliyorum ikiz istemiyorsunuz, bende kilonuzdan dolayı ikizlere hamile kalmanızı istemiyorum ama bence sansı arttırmak için 2 embriyo transferi yapalım dedi.
tek embriyo ile sansım %30- 2 embriyo ile %50 imiş. Bende peki dedim ve kabul ettim, iyikide etmişim çünkü tek hamile kaldım. belki kabul etmeseydim kalamayacaktım. Bu bir ekip işi gercekten, bu ekip cem beyin basında bulundugu, diğer tüm dr lar, hemşireler, sizin ve eşinizin içinde bulunduğu bir ekip.

Merhabalar, sakıncası yoksa yaşınızı sorabilir miyim? Biz de de eşimde genetik sorun çıktı. Doğal yolla hamile kalabiliyorum aslında. Bu nedenle pgt ile tüp bebek düşünüyorum. Yaşım 35. 2 embriyo tarnsfer ederler mi bana? Gerçi rahim ağzı yetmezliği de var bende. tEK DE OLSA ÇİFT DE OLSA DİKİŞ ATILACAK...

34 yasındayım

arkadaşlar sevgiler
kızlarım DURU ve BEREN'i kucağıma alalı 2.5 ay oldu bile
ama artık foruma girmeye bile vaktim olmuyorr
aşılama ve tüp bebek yapmak için cem bey e gitmeye tereddüt etmeyin sakın
sevgiler arkadaşlarrr
Rabbim isteyen herkese bebek - bebekler versin inşalaaahhh

bir an bile teredutum yok ancak su an donmuslarim var..
bi acayi rahatim ama bi taraftanda acayip stresim var gebe olanlari gorunce...:26:

arkadaşlar Cem Demirel memorial de mi çalışıyor.İstanbul cerrahi de çalıştığını duymuştum.Çalıştığı merkezi yazarsanız sevinirim.

arkadaşlar Cem Demirel memorial de mi çalışıyor.İstanbul cerrahi de çalıştığını duymuştum.Çalıştığı merkezi yazarsanız sevinirim.

Cem bey ve ekibi, Atasehir Memorial hastanesinde çalışıyor. Ayrıca 2 ortagı ile beraber Bagdat Caddesinde Femical adında klinikleri var. Baska ayrıntı istersen sorabilirsin.

Merhaba,
ilk tüp bebek denemem basarısızlıkla sonuçlandı ne yazıkki. 5 ay önce endometriozis ameliyatı oldum. ameliyat sonrası rezervlerim azaldı. amh: 02 Fsh: 18
Puregon 375 kullandım. 3 yumurta toplandı. Biri boş çıktı. Kalan ikisi döllendi ama biri bölünmediği için sadece 1 adet transfer edilmi ve ne yazıkki tutmadı. Bahara kadar vitamin kullanıp tekrar denemeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…