Merhaba,
ilk tüp bebek denemem basarısızlıkla sonuçlandı ne yazıkki. 5 ay önce endometriozis ameliyatı oldum. ameliyat sonrası rezervlerim azaldı. amh: 02 Fsh: 18
Puregon 375 kullandım. 3 yumurta toplandı. Biri boş çıktı. Kalan ikisi döllendi ama biri bölünmediği için sadece 1 adet transfer edilmi ve ne yazıkki tutmadı. Bahara kadar vitamin kullanıp tekrar denemeyi düşünüyorum.
slm kızlar....ben de başlıcam inşlh...önce cem bey de karar kılmıştık....bi ara kararsızdım biraz araştırdım...dr ümit özekinci acıbadem filan...şimdi ne yapayım diye öle kaldım...nolur yardım...................
lütfen yardım edin kafam çok karışık 10 yıllık evliyim ben 3 tüp bebek denemem ve 1 dondurulmuş embriyo ile denemem oldu ve sonuç hüsran 5yıl ara verdim doktorun sokağından bile geçmedim şimdi ise kafamı kurcalıyan acaba 1kere daha tüp bebek yaptırsam mı yoksa hiç başlamasam mı üf başıma ağrılar girdi bu arada doktorum cem demirel di yada başka bir doktora mı gitsem karar veremedim yardım edin karar veremiyorum eşimde sen bilirsin diyor işin içinden çıkıyor ne yapıcağımakarar veremedim
slm kızlar....ben de başlıcam inşlh...önce cem bey de karar kılmıştık....bi ara kararsızdım biraz araştırdım...dr ümit özekinci acıbadem filan...şimdi ne yapayım diye öle kaldım...nolur yardım...................
Kadın hastalıklarının her cesidinde güven cok önemli, gerekli arastırmaları yap, görüşmeye git hangisi aklına yatıyor ise onu sec, ben cok sanslıyım ilk seferde gittiğim dr umla cok anlastım ve olumlu sonuc aldım. Uzun süre ve bircok denemeden sonra sonuc olumlu olmasaydı ne hissederdim suan söylemek zor, ama suan Cem beyi sartlar uygun oldugu sürece kesinlikle bırakmayı düşünmüyorum. Suan 22 haftalık gebeyim, hamileliğimi de Cem bey takip ediyor. Burdaki tecrübelere bakılacak olursa da bazı arkadaslar memnun değil bu tercih meselesi, tam tesekküllü ve tecrübesi, basarısı kanıtlanmıs bir dr bulduktan sonra arada da bir güven olustuktan sonra mutlu son kacınılmaz.
hayırlı haberlerini bekliyoruz
Ben de Cem Beyle talihsiz bir telefon görüşmesi yapmıştım. Ama benim hamile kaldıktan sonra da farklı sorunlarım oluyor düşük ve erken doğum. Arda Lembet'e gittim onlar Femicalde Cem Beyle ortak çalışıyor. Ocakta tüp bebek yapılacak Cem Beye yönlendirdi Arda Bey. Umarım ben de sizin gibi memnun kalırım. İnşallah o telefon görüşmesini de unutabilirim. Hamile kalırsam takibimi ve rahimağzına dikişimi Arda Bey yapacak...
Ben randevu saatleri daha uygun oldugu için Femical e de cok gittim, hala gidiyorum ve Arda beyi de gayet iyi tanıyorum, Tolga beyi de. 3 ü de işlerinin uzmanı olan iyi dr lar. Yasadıgın olay için cok üzüldüm, bence gene ona gideceksen ön yargılı gitme. Kötü zamana rastlamıştır, ben telefon ettiğimde cok az caldırıyorum, acılmazsa bir süre sonra tekrar arıyorum, gene acılmazsa bir daha aramıyorum.
Zaten müsait olunca kendisi dönüş yapıyor. Çok acil bir durumsa da asistanı Arzu hanımı arayarak not bırakıyorum o ulaşıp bana geri döndürtüyor. Çünkü ben 1,5 sene cok yogun gittim Cem beye hafta 2-3 kere görüyordum, çalışma seklini ve yogunlugunu cok iyi biliyorum. Bunun yanında hastalarının üzüntülerine üzülüp, sevinçlerinde onlardan daha da çok sevindiğini de gördüm. Hep söylüyorum biz durumumuzdan dolayı çok kolay hastalar değiliz, bazen beklentilerimiz farklı olabiliyor. Ama bizim tedavimizde psikolojide cok önemli oldugu için bize kendimizi iyi hissettirecek ve güvenebileceğimiz bir hekim lazım. Ama itiraf edeyim suan Cem beyin telefonda bir kişiyi hatta bir hastayı bu kadar nasıl kırmış olabileceğine inanamıyorum. Çok güleryüzlü ve cok konuskan bir dr değil ancak çok kibar, cok sessiz ve yeri geldiğinde de cok esprili bir dr Cem bey. Ben yasadıklarını bir talihsizlik olarak görüyorum, umarım çok daha güzel anılar ve sonuçlar kazanırsın tedavinde.
Herkese merhaba
Öncelikle herkesin Rabbim emeğini boşa çıkarmasın En kısa zamanda isteyenler bebişlerine kavuşsun diye dua ediyorum
Ben 4. denememde şuan maşallah bebişime hamileyim Ve bu dört denemeyi bir yıl içerisinde yaptırdım.Öncesindede 3 aşılama yaptırmıştım.
Umutsuzluğa kapılanlar için şunu söylemek istiyorum Hamile kalana kadar özellikle olumsuz sonucu alınca hiç olmayacakmış gibi geliyordu.O zaman olumlu sonuç alanları buradan okuyunca her nekadar motive ediyorduysada karamsarlığa düştüğüm zaman oluyordu Ne bileyim sanki çok zormuş gibi geliyordu.
Üçüncü olumsuz sonucumda çok üzülmüştüm ve ağlayarak Cem beye hiç olmayacakmış gibi geliyor demiştim.Cem beyde herkes hamile kalmadan önce aynı şekilde düşünüyor Birde bakmışsın olmuş O zaman bu açıklama çok basitmiş gibi gelmişti 4. denemeye başlarken şunu söylemişti Her denemede bu sefer kesinlikle olacak şeklinde kendini şartlarsan sonuç olumsuz olunca atlatması zor oluyor Umutsuz olmayacaksın tabiki ama şöyle düşün ""bu sefer yine deniyorum inşallah olur ama sonuç ne olursa olsun ben yine deneyeceğim ve hangi denemede olacak bilmiyorum ama sonunda olacak" Ben 4. denememde böyle düşünmüştüm umutsuz değildim ama sağlığım elverdiği sürece denemeyi bırakmayı düşünmüyordum Hatta belki size garip gelecek ama bu sefer olmazsa diğer denemeyi nezaman yaparız şeklinde eşimle plan bile yapmıştık Başka şansımın olduğunu düşünmek bana güç veriyordu Hatta daha önceki denemelerde iğnelerin dakikasını bile kaçırmazken (pimpirikli biriyimdir) 4. de ilacı unuttuğum zaman bile olmuştu
Arkadaşlar biliyorsunuz kadının yaş faktörü önemli olduğu için lütfen alınan olumsuz sonuçlar sizi pes ettirmesin İmkanlarınız ve sağlığınız el verdiği sürece denemeyi bırakmayın Alınan birkaç olumsuz sonuçtan sonra birkaç yıl ara vermek benim düşünceme göre doğru değil Hiç kimsenin verdiği moral söylediği söz şuan benim yazdıklarım bile kendinizi motive etmenizden daha önemli olmadığını da biliyorum.Ben eşim nekadar destek olsada yinede üzüldüğüm zamanlarda kimsenin acımı anlayamadığını düşünüyordum.Ama zaman geçtikçe kendi kendime moral veriyordum bir dahaki denemeye psikolojik olarak kendimi hazırlıyordum bu daha etkili oluyordu.
Kendinize iyi bakın Dualarım her zaman sizinle arkadaşlar Sevgiler
arkadaşlar ben ve arkadaşlarım da cem beyin geçen seneki hastalarıyız, geçen sene bu forum sayesinde tanıştık ve çok da yakın arkadaş olduk, sayesinde üçümüz de peş peşe hamile kaldık bebeklerimize, ben ilk demede, arkadaşlarımdan biri ikinci denemesinde, bir diğeri de bir negatif denemenin ardından yumurta takibi ile hamile kaldık. bu arada yine onun hastalarından ve benim özel olarakda mailleştiğim bir arkadaşım hiç bebek sahibi olamazsınız demelerine rağmen Cem Beyin desteği ve pozitifliği ile hem de aşılama ile ikizlerine hamile kaldı. sonuç mu hepimiz bebeklerimizi kucakladık... kafayı yediğimiz günler olmuştu... buluşup saatlerce kaç embriyo, kaçıncı gün, yatsak mı, tuvalete nasıl gidicez, transfer sonrası niye yatırmıyorlar...vs diye konuşuyorduk, bu sitede araştırmadığımız şey kalmamıştı... bütün bu tecrubelerden edindiğim ve tavsiye edebileceğim en önemli şey iyi ve güvenilir bir doktor bulduğunuzda ki Cem Demirel bunlardan biridir, hiç birşeyi sorgulamadan kendinizi tamamen ona bırakın,o sizin için herşeyin en iyisini zaten yapacak böyle düşünün. evet yoğun, evet yorgun ve meşgul, telefonlara dönmekte yetersiz... ama inanın kendini ve hayatını tamamen bu işe adamış birisi. sonuçta önemli olan sizin bir evlat sahibi olmanız ise ona sonuna dek güvenebilirsiniz, biz ona bu konuda minnettarız, o her türlü övgüyü ve teşekkürü hakediyor...
Ben de talihsizlik olarak düşünmek istiyorum . Yalnız çok çaldırmamıştım canım ama sanırım belki iyi bir gününde değildi diye düşünmek istiyorum. Zaten kısa bir süreç olacak benim için. TYumurta takibim yaşadığım şehirde yapılacak. Orada toplama, pgt, transfer yapılacak. Arda Bey'i çok seviyorum. Ben de Femical'e gittim. Arda Bey'e. Tolga Bey de çok iyi birine benziyor. Cem Bey de öyledir. Zaten onu aramam gereken bir durum olmaz diye düşünüyorum. Şu an bile gözlerim doldu aklıma geldi. Bu stres etkiler mi sence?
Ne güzel yazmışsın. İnşallah böyle güzel sonuçlar alırız bizlerde...
çok uzun süredir giremedim, kusura bakma. Stresi sormussun tabii etkiler ancak ben de cok takıntılı ve kolay demoralize olabilen bir insanım. Test günü ve ilk değer cok düşük oldugundan takip eden 4-5 test günlerini devamlı aglayarak gecirdim ancak suan 7 aylık hamileyim çok şükür. Olacağı varsa bebişin sana öyle sıkı tutunuyor ki
mutlak sonuca ulaşıyorsun. Umarım seninde güzel haberlerini alırız buradan.
Maşallah .Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Biz acak 17 de İstanbul'a gittik. Arzu Hanım 8 yumurtam olduğunu söyledi. Cem Bey kayak yaparken ayağını incitmiş transfere geleceğini söyledi. Konuştuk,yumurtan az olursa pgt yapmayız dedi ben bunu istemediğimi söyledim, zaten doğal hamile kalıyorum ben dedim başka arkadaşlarım var 2 tane bile yumurtası olsa pgt ye gönderiliyor sağlıksızsa transfer olmuyor dedim. Ben doğal 4 kez hamile kaldım. Ama 2 düşük bir 25 haftalık erken doğum oldu. Tekrara kayıp yaşamak istemediğimi sağlıksız çıkarsa da transfer yaptırmak istemediğimi ekledim. Neyse 20 ocakta Serkan Bey opuya girdi 8 yumurtam toplandı 7 tane dolu çıkmış. 6 sı döllendi. 3.güne 5 tane gitti ve o gün embriyolarımdan hücre alınıp pgt ye gönderildi.5. gün hastanede aynı anda sonucu öğreneceğiz dendi.
25 ocakta hastaneye gittik.Cem Bey sizin birazdan alacağım dedi ve yüzünde hiçbir ifade yoktu. 15-20 dakika bekledik sanırım. Zaman kavramım da durdu. Dr nin yüzü gözümün önünden gitmedi hep anlam çıkarmaya çalıştım.Bizi çağırdı. 5 embriyonuz pgt ye gitti dedi. 2 sağlıklı embriyonuz çıkmış dedi ve ben şükürler olsun dedim sevindim. Ama gelişimleri durmuş transfer yapamayacağız. Hayatımda beni en çok üzen anlardan biriydi. Bir de son düşen bebeğimde gittim kalp atışını duyacağım diye. Hep korkum ileri haftalardı. Serklajı yani dikişi konuşacaktım dr ile. (25 haftalık doğan bebeğim rahim ağzı yetmezliğinden doğdu.)Bebeği göremiyorum bir hafta bekleyelim yoksa sonlandıracağız dediler. İşte neredeyse aynı şoktu bu iki yaşadığım... İlk düşüğümde lekem vardı biraz tahmin etmiştim. Erken doğumda da kanama, su filan yine kaçınılmaz sona hazırlıklıydım. Bu ikisinde kalp krizi geçireceğim sandım...
Yani transfer olamadım. Doğal yolla olursayüzde 50 düşecek. Bu arada 7.5 yaşında oğlum var onu da düşük erken doğum tehlikesiyle biraz hastanede çoğu da evde yata yata tamamladım o zaman genetik sorunu bilmiyordum. Cem Bey oğlana da gebnetik test yaptırın dedi. Şükür sağlıklı çıktı oğlum...
Bu ay korunmayı bıraktık.Olursave düşmezse Arda Beyle devam edeceğim. Bu olaydan ertesi gün beni aradı yalnızca üzüntüsünü dile getirmek için aradığını söyledi. Şayet hamile kalırsam(bu arada amh değerim 0.3 çıktı malesef) düşük olmazsa AradaBey dikişimi atacak. Hamilelerin duası kabul olurmuş bana da dualarınızda yer verirseniz sevinirim...
Elbette dua ederim etmez miyim hiç. Allah herkesin gönlüne göre ve hayırlısını versin. Senin kayıpların içinde gerçekten üzüldüm ancak bu senin gelecek için endişelenmene sebep olmasın. yazından anladığım cok duygusalsın ve cok ta haklısın bu yüzden yapabilirsen sakin olmaya ve herşeyi kabullenmiş olarak sürece devam etmeni tavsiye ederim. Aslında bende sana cok benziyorumi, hani herşeyden bir anlam cıkartmaya çalışmak yada aldıgım ipuclarını hep böyle olumsuz sonuclara baglamak benimde huyum malesef, seni çok iyi anlıyorum. İşte görece böyle birşey demekki, çükü bende Arda beyi pek sıcak bulmuyorum malesef.
benim bazı testlerim için Cem bey beni arda bey veya Tolga bey seklinde yönlendişrdi ve ben direk Tolga beyi tercih ettim.
halbuki ikisini de tanımıyordum, klinikte beklerken ayaküstü kendilerini görme sansım olmuştu.
bu yüzden sen kendini kiminle rahat hissedeceksen, kime daha cok güveniyorsan ona gitmelisin. Çok kişiyle konustum, ve sana paylaşabileceğim sonuc her 3 dr unda işlerini çok iyi yapan cok tecrübeli profesyonel insanlar oldugudur. Gerisi tercih meselesi. dualarım ve kalbim seninle, haberlerini burdan bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?