Doktorlar iki gün arayla bakılan kan testiyle artışın iki katına yakın olup olmamasını değerlendirerek, gebeliğin nasıl geliştiğine dair ön bir fikir ediniyorlar (dolayısıyla biz de). İdrarda pozitifi görmek elbette mutlu eder hatta saklayabilirsin de, senin gününü tam bilmiyorum ama erkense hiç idrar testiyle kafanı bulandırma derim. Çünkü idrara karışma kandan sonra oluyor, reglin geçmiştir tabii ki ama koyu mu açık mı bu ikinci çizgi diyerek, kendini gereksiz endişelere sürükleme derim.
ay inşallah canım yaaa ben de tüpe gerek kalmadan olsun çok isterim. aslında bana kalsa hemen tüp denemek istiyorum :)))
Eğer eşinin sperm değerleri iyiyse aşılamada tutar..Ama sperm sayısı az ise biraz düşük ihtimal...yani 20 milyon ve üstüyse tutması çok yüksek ihtimal diye biliyorum...İnsallah tüp bebeğe gerek kalmaz canım[/QUOT
canımsın yaaa eşimin değeri 113 milyon inşallah dediğin gibi olur çok mutlu oldum bunu duyduğuma. inşallah dediğin gibi olur. ben ikinci hamileliğimde idrarda yapmıştım negatif çıkmıştı, kanda yaptırınca 60 çıkmıştı. demekki çift çizgi görmek için değerin 200 falan olması gerekiyor. bu erken gebelik testleri falanda hikaye galiba...
Eğer eşinin sperm değerleri iyiyse aşılamada tutar..Ama sperm sayısı az ise biraz düşük ihtimal...yani 20 milyon ve üstüyse tutması çok yüksek ihtimal diye biliyorum...İnsallah tüp bebeğe gerek kalmaz canım[/QUOT
canımsın yaaa eşimin değeri 113 milyon inşallah dediğin gibi olur çok mutlu oldum bunu duyduğuma. inşallah dediğin gibi olur. ben ikinci hamileliğimde idrarda yapmıştım negatif çıkmıştı, kanda yaptırınca 60 çıkmıştı. demekki çift çizgi görmek için değerin 200 falan olması gerekiyor. bu erken gebelik testleri falanda hikaye galiba...
113 Milyonsa super kesin sen asilamada hamilesin bak gorursun...cem beyde sana soyler zaten..bende 1 kez asilama yaptirmistik ama bizim 5 milyondu tutmasi cok dusukdu ona ragmen yaptirdik cem bey tutmaz ama bir ihtimal dedi ve tutmadi....20 milyonun ustuyse yuksek ihtimalle tutar kesin..
Tugdemsu, tedaviyi baslatma karariniz hayirli ve bebisli olsun. Sanirim ayni zamanlarda tedaviye baslayacagiz. Ben de bugun reglimi bekliyordum ama henuz baslamadi, yarin Istanbul'da olacagim. Bana gecen hafta co-culture yapildi acaba ondan mi henuz regim baslamadi bir sekilde etkiledi mi bilemiyorum. Sanirim orada karsilasiriz.:13:
Yupppiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Esmeralda seni kocaman kocaman tebrik ediyorum çok ama çok sevindim Allah sağlıkla kucağına aldığın günleri de nasip etsin biz doğum anına kadar takip etmeye devam edicez :)) Bana da valla Umut ışığı oldun lambalarım tekrar yanmaya başladı :))) ağrıların için endişelen me artık belkim ikisi birden tuttu o yüzden daha fazla ağrı hissediyorsun kafanı ağrılara takma korkma korktukça üzerine çekersin anneliğin keyfini çıkar şuanda sen bir hamilesssiiiiinnnnnnnnnnnnnnn yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)))
tanemse ve suyasem Allah yardımcınız olsun inaşşah bayramdan sonra da sizin güzel heberlerinizi alarak mutluluğumuzu 3 e katlarız :)))) Şubata kadar bana bol bol müjde lasım ki bende sizlerin müjdelerinin verdiği mutlulukla tekrar tedaviye başlayabileyim :))))
Hadi bakalım Annecikler ve Annecik Adayları hepinizi sevgiyle kucaklıyorum allah dualarımızla yanımızda olsun....
Tugdemsu reglin başladımı ? İğnelere başladınmı ?
Arkadaşlar idrarda gebelik testini yaptım 2 çizgi çıkıcakmı diye 2.cizgi silik çıktı demekki arttı biraz :)
Canım Merhaba,,
Bugün akşam üstü hafif bir kanama ile başladı Arzu'yla konuştum çarşamba sabah başlıyoruz.
Sen hamilesin duaların kabul olur...bekliyorum:))ama eminim ediyorsunsundur:))
sakla o çubuğu....nasıl seviniyorum bilemezsin...arife güü anneye uğurlu haber verecek kuzuucuuuk:))
Arkadaşlar ben biraz grip gibiyim...Bu sabahda midem bulandı acaba hamilelikdenmi olur yoksa grip gibiyim ondanmı acaba bukadar erken başlamaz herhalde bulantılar ?
Esmeralda merhaba canım:)
Daha mıde bulantıların ıcın cok erken dıye tahmın edıyorum.2. aydan 3. aya kadar daha sıklıkla olur galıba.Canım sana danısacagım bırkac sey var.Ben suan Istanbul a geldım ve okmeydanı memorıalde ılk muayenemı oldum doktorum Güvenc Karlıkaya.bana ıstersen bugun bıle baslarız kısa protokole dedı ama benım kafam karıstı.Cunku Adana dakı doktorum uzun protokol senın ıcın ıcın daha saglıklı olu demıstı yas ve yumurta rezervıne gore dıye.guvenc beyde kısa da ıyı olur dedı.Aklım karıstı sence kısa mı uzun mu secmelıyım?Bır de atasehır memorıal nasıl sence bu konuda yanı aslında ben kararsız da kaldım ıkısı arasında anadolu yakası yenı merkez dıgerı daha eskı oldugu ıcın daha oturmus sıstemlerı dedıler ama hala secme sansım var sanırım yanı tedavının gerı kalanını atasehır dede devam ettırebılırım sanırım sence ne yapamlaıyım?
113 Milyonsa super kesin sen asilamada hamilesin bak gorursun...cem beyde sana soyler zaten..bende 1 kez asilama yaptirmistik ama bizim 5 milyondu tutmasi cok dusukdu ona ragmen yaptirdik cem bey tutmaz ama bir ihtimal dedi ve tutmadi....20 milyonun ustuyse yuksek ihtimalle tutar kesin..
ağzından bal damlıyor :))) cem bey % 15 ihtimal olduğunu bunun için her ihtimale hazırlıklı olmamızı, yaşımın genç, daha önce çocuğumun olması ve yumurtalıklarımın iyi durumda olması şansınızı arttırır dedi. bakalım, ben kendimi çok kaptırmamak adına çok heveslenmiyorum. dün gece reglim başladı perşembe günü cem beye ilaçlara başlamak için gidicem. Allah yardımcımız olsun :)) senin mide bulantıların da hamilelikten olabilir. ben 1 gebelik 2 de düşük yaptığım için artık kendimi anlayabiliyorum. Döllenmeden 1 hafta sonra bende baş dönmeleri başlıyor hemen, 2. hamileliğimde de 4. hafta mide bulantılarım başlamıştı. İlkinde de 6. hafta başlamıştı. senin kontrolün nezaman? kendini sakın fazla yorma bol bol uyu, uyku sırasında salgılanan hormonlar bebeğin gelişimini sağlıyormuş.
ağzından bal damlıyor :))) cem bey % 15 ihtimal olduğunu bunun için her ihtimale hazırlıklı olmamızı, yaşımın genç, daha önce çocuğumun olması ve yumurtalıklarımın iyi durumda olması şansınızı arttırır dedi. bakalım, ben kendimi çok kaptırmamak adına çok heveslenmiyorum. dün gece reglim başladı perşembe günü cem beye ilaçlara başlamak için gidicem. Allah yardımcımız olsun :)) senin mide bulantıların da hamilelikten olabilir. ben 1 gebelik 2 de düşük yaptığım için artık kendimi anlayabiliyorum. Döllenmeden 1 hafta sonra bende baş dönmeleri başlıyor hemen, 2. hamileliğimde de 4. hafta mide bulantılarım başlamıştı. İlkinde de 6. hafta başlamıştı. senin kontrolün nezaman? kendini sakın fazla yorma bol bol uyu, uyku sırasında salgılanan hormonlar bebeğin gelişimini sağlıyormuş.
Canım bişey sorcam senin diğer gebeliklerin niye sona erdi tüp bebek değildi dimi ?
Canım bişey sorcam senin diğer gebeliklerin niye sona erdi tüp bebek değildi dimi ?
8 sene önce evliliğimin 2. ayında kazara hamile kaldım. bir oğlum oldu. uzunca bir müddet çocuk düşünmedik. spiralle korundum bu süre içerisinde. 3 sene önce 2. de olsun dedik, tabi ben hemen hamile kalacağımı sandım. spiralimi çıkarttırdım..vs ama 8 ay maalesef sonuş alamadık. 9. ay hamile kaldım. ama hafif hafif lekelenmelerim vardı, oğluma hamileyken de 1 gün kadar olmuştu. ben de önemsemedim, iş yaptım, hamama gittim meğerse düşük belirtisiymiş ve keseyi görmeye gittiğim gün kanamam çoğaldı ve keseyi zaten göremedik ve düşük yaptım. ondan 2 ay sonra tekrar hamile kaldım. onda arada kanamam olmadı ama değerim düşüktü. öğrendikten 10 gün sonra onu da kaybettim. bunun için basit kromozom bozukluğu genetik araştırmaya gerek yok dedi doktorum. eşimin morfolojisi düşük belki ondan olmuştur diye düşünüyorum. ama doktor onunla alakası olmadığını söyledi. ondan sonra birkaç kez yumurta takibi, kendi yaptığım ovulasyon testleri..vs hiç birşeyden yanıt alamadık maalesef. ben de artık tedaviye başlamaya karar verdim ve cem beye gittim. bu aşılama olmazsa akabinde tüp bebek tedavisine başlayacağız. bu işe başladığımızda oğlum 5 yaşındaydı şimdi 8 yaşına geldi kardeş diye deli oluyor. bütün kuzenlerinin kardeşleri oldu(( bakalım darısı bizim başımıza, Allahtan hayırlısını diliyorum. bir ara umutlarım bitmişti ama sizleri okuyunca bana çok umut oldunuz eninde sonunda iyi ellerde pozitif sonucu görürüm diye düşünüyorum :))
8 sene önce evliliğimin 2. ayında kazara hamile kaldım. bir oğlum oldu. uzunca bir müddet çocuk düşünmedik. spiralle korundum bu süre içerisinde. 3 sene önce 2. de olsun dedik, tabi ben hemen hamile kalacağımı sandım. spiralimi çıkarttırdım..vs ama 8 ay maalesef sonuş alamadık. 9. ay hamile kaldım. ama hafif hafif lekelenmelerim vardı, oğluma hamileyken de 1 gün kadar olmuştu. ben de önemsemedim, iş yaptım, hamama gittim meğerse düşük belirtisiymiş ve keseyi görmeye gittiğim gün kanamam çoğaldı ve keseyi zaten göremedik ve düşük yaptım. ondan 2 ay sonra tekrar hamile kaldım. onda arada kanamam olmadı ama değerim düşüktü. öğrendikten 10 gün sonra onu da kaybettim. bunun için basit kromozom bozukluğu genetik araştırmaya gerek yok dedi doktorum. eşimin morfolojisi düşük belki ondan olmuştur diye düşünüyorum. ama doktor onunla alakası olmadığını söyledi. ondan sonra birkaç kez yumurta takibi, kendi yaptığım ovulasyon testleri..vs hiç birşeyden yanıt alamadık maalesef. ben de artık tedaviye başlamaya karar verdim ve cem beye gittim. bu aşılama olmazsa akabinde tüp bebek tedavisine başlayacağız. bu işe başladığımızda oğlum 5 yaşındaydı şimdi 8 yaşına geldi kardeş diye deli oluyor. bütün kuzenlerinin kardeşleri oldu(( bakalım darısı bizim başımıza, Allahtan hayırlısını diliyorum. bir ara umutlarım bitmişti ama sizleri okuyunca bana çok umut oldunuz eninde sonunda iyi ellerde pozitif sonucu görürüm diye düşünüyorum :))
Bizde uzun süredir istiyoruz uğraşıyoruz aşılamdır tüp bebekdir derken hamile kaldım en sonunda bukadar uğraşıdan sonra olduğu için çok endişeliyim elimde olmadan panik yapıyorum,Kese gözükcekmi kalp atışı duyulcakmı diye çok korkuyorum yatıyorum kalkıyorum onu düşünüyorum sonucda doğal yolla olmayan bir gebelik ve tüp bebek normal yolla olana göre düşük riski daha fazla olduğunu bildiğim için kese gözükene kadar korkum devam edecek sanırım..Kimii görüyorsam bana dua edin diyorum..Pskoljim bozuldu sanırım..1,5 yıldır bebek için uğraşıyoruz ama her ay uğraştık 1 ayımız boş gecmedi. sürekli yumurta takibi yaptırıdm her ay doktora gittim nerdeyse 1,5 yıl adetim bir gün gecse hamileyim sandım beta hcg yaptırdım...Artık utanıyordum hastaneye gidip beta yaptırmaya çünkü artık hemşireler tanır oldular..bu kadar sıkıntı ve stresden sonra tüp bebek tutunca panik oldum...Aklımda hep beta değerim çıktımı ? kese varmı korkusu var..Allah sonumu hayır etsin :)
Tugdemsu, tedaviyi baslatma karariniz hayirli ve bebisli olsun. Sanirim ayni zamanlarda tedaviye baslayacagiz. Ben de bugun reglimi bekliyordum ama henuz baslamadi, yarin Istanbul'da olacagim. Bana gecen hafta co-culture yapildi acaba ondan mi henuz regim baslamadi bir sekilde etkiledi mi bilemiyorum. Sanirim orada karsilasiriz.:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?