merhaba kızlar maalsef ben dün aldım sonucumu negatif
merhaba kızlar maalsef ben dün aldım sonucumu negatif
canim benim uzulme lutfen allahim hayirlisi ne ise onu versin demek buymus hayirlisi sakin isyan etme.ins bizee birgun buraya mutlu haberlerimizi yazacagiz.peki cem bey nededi?bende suan arastirma hastanesindeyim.kendi basima genetik bolumune randavu aldim.kan pihtilasmasina baktiracagim.cem bey vermeden bu testleri ben yaptiricagim sonrada kadin doktoruna gidip rahim filmi cektirecegim ve gidip onlarin gozune sokacagim.insallah bisi cikmaz ama yinede hem benim hemde cem beyinnkafasinda soru isareti kalmasin.kan verdim iki hafta sonra cikcakmis sonuclar hayirlisiyla bwkliyorum.
merhabalar ben cem beyin hastasıyım..
önceki tedavilerimde cok iyi kalitede birden fazla birinci kalite embriyom oluyordu fakat hep kimyasal gebelik yaşıyordum..
son tedavimde 5 yumurtan olacak dedi cem bey ancak 2 tane olgun bir tane iyi olmayan yumurta cıktı..
ben kahroldum resmen...
sonra ertesi gün aradılar sadece bir adet embriyom oldugunu öğrendim..
ben tedaviyi iptal ettirip embriyoyuda dondurtmak istemdiğmi söyledim..
cem bey embriyolog gülsüm hanım buna müsade etmediler..
sonra düşündüm bunun kürtajdan bir farkı kalmaycaktı..
sonra tek embriyo transfer oldu ve ben 14 mayısta 45 sonucumu aldım bir gün önce baktırmıştım..
ertesi gün ki testte 90 cıktı şimdi kese için 4 hazirana gün verdiler umutla keseyi ve kalp atmını bekliyorum..
allah büyük hiç bir tedavi diğerine benzemedi..şimdiye kadar hep pozitif aldıgım için keseyi kalp atımını görmeden gebeymişim gibi hissedemiyorum..
korkuyorum çünkü...sadece sabır etmek tevekkül etmek lazım..öpüyorum hepinizi..
ben bu sefer ilkine göre çok daha fazla şartlanmıştım çok daha fazla üzüldüm bunda hem kaliteli embriyo dedi hem 2 tane transfer edildi ama neden olmadı..dün şule hanımı arayıp sonucu bildirdim fazla konuşamadım zaten o da cem beyin yurtdışında kongrede olduğunu 15nden sonra hastanede olacağını söyledi..açıkçası şimdi napıcağımı nereye gideceğimi bilmiyorum tekrar yeni bi tedavi uzun bi süreç o kadar zor geliyor ki anlatamam hala kendimi toparlayamadım bakalım cem bey geldiğinde görüştüğümüzde ne diyecek napıcak bende merakla bekliyorum..ilginiz için çok teşekkürler kızlar birbirimize bi türlü moral ve umut olamadık ne yazık ki en azından destek oluyoruz..
Alyacım şimdi böyle hissetmen çok normal. ben de ilk negatifimi alınca aynen öyle hissetmiştim. üzerinden biraz zaman geçtiğinde bir sonraki tedavi için planlar yaparken buluyor insan kendini.ama önce biraz dinlen. ramazan geçsin, yaz tatili yapın eşinle. hatta gel eylül -ekim gibi yine berber başlayalım.sen de candost gibi yaptırmadığın tetkikler varsa beklerken onları yaptırabilirsin. cem beyle görüşmeye gittiğinde bir sonraki için neler yapılabilir onları görüş. artık cem bey sizi daha iyi tanıyor. vücudunun neye nasıl tepki verdiğini biliyor. inş bu sefer daha iyi olur herşey. sevgilerimle...
canım şimdi hangi merkezde tedavi olmayı düşünüyorsun? ataşehir memorialdan neden vazgeçtin? ön görüşme için gitmişmiydin cem beye?
primula hoşgeldin canım, nasılsın? ben de bugün seni düşünüyordum. nasıl gidiyor hayat? neler yapıyorsun? tedavi var mı yakında? sevgiler
selam melis,
çok teşekkür ederim beni sorduğun için :) nasıl görüverdin hemen...
hayat fena değil, 1 aydır ülkede ve istanbul'da olanlara üzülmekten kendimizi toparlayamadık. yine polisin dövdüğü bir çocuk ölmüş bugün. kahroluyorum, biz böyle çocuk çocuk diye kıvranırken, ana kuzuları acımadan dövülüyor..
ben 2. tedavime başladım. inşallah herşey olumlu gelişir ve bu son denemem olur.
dualarım her birinizle. sevgiler...
primula
canım çok pozitifsin ne güzel teşekkür ederim moral ve desteğin için doru söylüyorsun bi daha ki tedavi ne zaman olur diye düşünmeye başladım bile..tıbbı genetik bölümünden randevu alıcam ama gittiğimde hangi tetkikleri istiycem ne dicem doktora bu sefer herşeye bakılsın istiyorum..cem bey geldiğinde görüşmeye gittiğimizde neler söylicek bakalım nasıl bi yol izliycez..
İlk denememden 2 ay önce çok yakın bir arkadaşım istanbulda başka bir merkezde ve 1 hafta sonra eltim Ankara'da tüp bebek denemesi yaptılar. Bu nedenle uygulanan tedavi yöntemleri ve ilaçlar hakkında karşılaştırmalar yaparak merkez değiştirmeye karar verdim.
Eltim hamile, Ankara'dan tanıyanların tavsiyesi ile Cem Demirel'le görüşmeye gittim, Evime çok yakın, Ataşehirde oturuyorum. İstanbul'da 1 merkezde olumsuz deneme, sonrasında 4 merkezde ön muayane ve arkadaşımın merkezi ile 6 merkez hakkında fikir sahibi oldum. Bu başlık altında isim vermek doğru olur mu bilmiyorum :) İstanbul'un başarı oranı en yüksek merkezi, avrupa yakasında.
Mart-Nisan da ilk denememi yaptım. Kendi merkezim ve diğer merkezler 2. denemeyi haziran da yapabiliriz dediler. Öğretmen olduğum için hoşuma gitmişti. Ama, şimdiki doktorum vitamin, omega3 vs. verdi, önemli olan güven vs. dedi ve ben ağustosta başlarım dedi. Şimdi beklemedeyim. Arkadaşımda aynı merkeze geldi, yumurtaları toplandı, adet olmayı bekliyor, 1 sonraki aya transferi var. İnşallah bebeği ona tutunur. Çünkü doktorumuz, rahim dinlensin ve ohss a karşı, yumurtaları dondurup, sonraki adette transfer yapıyor. Bu da bize mantıklı geldi.
selam melis,
çok teşekkür ederim beni sorduğun için :) nasıl görüverdin hemen...
hayat fena değil, 1 aydır ülkede ve istanbul'da olanlara üzülmekten kendimizi toparlayamadık. yine polisin dövdüğü bir çocuk ölmüş bugün. kahroluyorum, biz böyle çocuk çocuk diye kıvranırken, ana kuzuları acımadan dövülüyor..
ben 2. tedavime başladım. inşallah herşey olumlu gelişir ve bu son denemem olur.
dualarım her birinizle. sevgiler...
primula
alyacigim merhaba,sen hangi.semtte oturuyorsun ben kartalda oldugum icin lutfi kirdar devlet hastanesine aldim randavuyu mhrs den tibbi genetik bolumune aliyorsun randavuyu zaten eylem hm diye tek bir doktor var hicde sira olmuyor .gittigimde uc tup bebek denemem var dedim hic tutmadi dedim doktorum pihtilasma olabilir baktir dedi dedim oda hemen testleri yazdi sonra kan verdim ozel genetik bolumden kan veriyorsun hic sira bile beklemiyorsun burc diye bir merkezle anlasmaslilar bir form imzaliyorsun iki hafta sonra cikiyor sonuclar hemde sgk karsiliyor.bence sende oraya git tavsiye ederim.he ben bide onceden esimle birlikte gen testi yaptirmistim onlarida goturmustum onlarada bakti eger sen onceden yaptirmadiysan gitmisken onlarida sole yaptir ama o testi esinde yaptirmasi gerekiyor.ins yardimci olmusumdur sevgiler...
candostum merhaba ben Maltepe tarafında oturuyorum canım..bende geçen gün tıbbı genetik olan hastanelere baktım Haydarpaşa numune Zeynep kamil ve senin dediğin hastane kartal lütfi kırdar kartal biraz uzak bana numuneye gidebilirim ama önce cem beyle görüşsem sonra mı gitsem diye düşünüyorum..tabi ki yardımcı oldun en azından ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum çok teşekkürler canım bu arada sen yeni tedaviye ne zaman başlamayı düşünüyorsun..
alyacım merhaba
sen sonraki tedavini cem beyle devam mı edeceksin? bence önce testleri yaptır sonuçlarını al öyle git cem beye. hem bundan sonrası için neler yapılabilir onu da konuşmuş olursun.kormozom ve pıhtılaşma trombofili paneli-protein c,s hepsini yaptır gitmişken. hsg çektirmediysen onu da çektir.
ben de hem yakın olduğu için hem de cem beyi insan olarak sevdiğim için, ve bu zamana kadar bendeki sorunlarla bu kadar ilgilenen bir dr görmediğim için bir türlü vazgeçemiyorum. kendi içimde gelgitler yaşıyorum. eğer avrupa yakasında otursaydım şişli memoriala giderdim. bence memorial tüp bebek konusunda diğer yerlere göre çok iyi. profosyonel kişler çalışıyor. labratuvarları çok iyi. genetikçileri çok iyi. ankara12 arkadaşın dediği 2 hastane şişli memorial ve bahçeci fulya. ben de sordum.
gelişmeleri paylaşırsan sevinirim.
merhaba canım,sen de benim gibi yeni negatif aldığın için kafan çok karışık. ben de sürekli araştırıyorum. az önce pgt sayfasında bir arkadaşın yazısını okudum. adı sümeyye. kendisinde kromozom bozukluğu yokmuş .onunda senin benim gibi embriyoları çok kaliteli oluyormuş bir türlü tutmuyormuş. bir çok defa deneme yapıp olmayınca dru bu sefer pgt yapalım demiş. pgt yapıldığında 9 embriyodan 4 tanesi ağır kromozom defktli çıkmış. hatta kromozom bozukluğu olan embriyolar daha kaliteli görünüyormuş.pgt yapmaslar o sağlıksızları koyardık demişler.tutsa sakat çocuğu olacak yani.3 sağlam çıkan 3 taneyi transfer ettiler hepsi de tuttu. ilk önce biri sonra 2. si gitti. en son 18. haftadaydı sanırım bir sebepten suyu geldiği için yani kesesi patlamış bebeğini kaybetti. büyük ihtimal iltihap kapmış. ama bu zamana kadar hamile kalamzken sağlıklı embriyo bulup koyduklarında ilk defa hamile kalmış. işte böyle. sen önce git testlerini yaptır. kullandığın ilaçlar bu testlerin sonucunu etkilemez. ayrıca önce sonuçların çıkmasını bekle. hem vucudununda dinlenmeye ihtiyacı var. bir ay geç olsun sonu güzel olsun. eylülde olsun yok zararı ben de eylülde düşünüyorum zaten.meliscim merhaba, sanırım bir sonraki tedavime cem beyle devam edicem..dün doktor serkan bey aradı cem bey ingilteredeymiş geldğinde o da arar ama bende aramak istedim dedi neden olmadığına dair bişi söyleyemedi ister burada ister başka merkezde yaptırın ama denemeye devam edin mutlaka gebe kalacaksınız mutlaka çocuğunuz olacak dedi keşke türkiyede bu uygulama ücretsiz olsada çiftler hiç durmadan denemeye devam etse dedi embriyolarınız çok iyiydi yumurta sayınız çok iyiydi ama bazen böle olabiliyor dedi..bende cem bey de embryolarımın iyi olduğunu söyledi sizde aynı şeyi söylüyorsunuz ilkinde olmayabilir ilk deneme dedim ama 2.de çok üzüldüm benim için büyük hayal kırıklığı oldu hem 2 tane transfer edilip hem iyi embriyolar olupda hem de tutunamamasını anlamadım dedim o da doktor olduğu için kendince terimler kullanarak açıklama yapmaya çalıştı en azından ilgili oldukları için sevindim aramadıkları için içten içe çok kızmıştım cem bey geldiğinde görüşmeye gidicem bakalım neler söyliycek..o dediğin testleri şimdi gitsem yaptırsam olur mu ki acaba kullanmış olduğum ilaçlardan dolayı değerlerin yanlış çıkma olasılığı varmıdır ki bide zaten dün adet oldum belki yapmazlar ne biliyim cem bey geldiğinde gidip yaptırsam ağustos ayı adetime yetişmiycek test sonuçları eylüle kalıcak tedavi o kadar uzun süre geçsin istemiyorum bana kalsa cem bey burda olsaydı bu adette bile gidip yeni tedaviye başlayabilirmiyiz derdim çok mu acele ediyorum ne..demek bahçeciyle memorial hala bahçeci umut var aklımda ama sen memnun kalmadğın için bi yanım yine cem bey diyo bende Avrupa yakasında otursaydım şişliyide denemek isterdim offf çok kafam karışık çokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?