Tüp Bebek Merkezleri Ataşehir Memorial Dr. Cem Demirel Hastaları

Merhaba herkese.

Bu topicte daha önce de bi süre yazmıştım, Cem bey’in hastalarındanım. Şu linkte (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=386283&page=124&p=30604632#post30604632) 30 mayıs’ta yazdığım son mesajımdan sonra çok şey oldu. Eski mesajlara dönüp iki saat arama yapmiyim diyenler için özet geçiyim kısacık…

38 yaşında çocuk sahibi olmak üzere eşimle muayene ve kontrollere başladık. Bende FSH yüksek ve AMH düşük çıktı. İleri derecede yumurta azlığı, yaş dolayısıyla menopoza yakınlık vs… Cem bey başta “Zor ama imkansız değil, 5-6 defa denemek gerekebilir ama peşini bırakmayın” dedi. Tabi ki yıkıldık. 3 ay boyunca tedaviye başlama umuduyla her reglimde gittim, hep test yapılıp “FSH hala çok yüksek” diye eve geri yollandım. Her seferi daha hüzünlüydü…
İlk deneme (14 Mayıs’da transfer olmuştum) negatif sonuçlandı. Bi daha yıkıldık, ama çabuk toparlandım. Sonra işte 1 ay bekledikten sonra 29 haziran’da tekrar regl olunca ikinci deneme için gittik Cem bey’e…

Önceki tedavinin aksine, o ağır iğneler yerine sadece klomid verdi Cem bey. Sabah-akşam alacak, 5 gün sonra kontrole gidecektim. Biraz üzülmüştüm, sanki pek umut görmedi de bana teselli olsun diye ilaç verip yollamış gibi hissettim. Ama ilk denemeden çok daha verimli oldu. (İlk denememde önce 1 yumurta, 8inci gün ikinci yumurta, 14üncü gün 2 yumurta daha şeklinde toplam 4 yumurta oluşabilmiş, tek yumurta döllenmiş ve tek embriyo transfer edilmişti).. İkinci denemede ise 5inci gün 5 tane yumurta görüldü! Hemen iğnelere geçildi ve dominant yumurta 22mm olana kadar devam edildi. Geriden gelenler 13-14 mm filandı, yani hala umut vardı.

OPU’da bunlardan sadece 2’si alınabildi, hiç yoktan iyidir diye umudumuzu kaybetmeyip eve döndük. Ertesi gün sadece 1 yumurtanın döllendiğini öğrendik. 1 embriyomuz vardı, sonuçta bir evlat için tüm gereken sadece buydu. İkinci gün transfer edildi. Transfer günü ilk transferimin aksine yatmadım, aşırı dikkat etmedim. Hatta transferin akşamı banyoda yere çömelmiş çamaşır makinesine çamaşır dolduruyordum :))) (İlk transferde 3 gün kalkmadan yatmıştım. Ananaslar mı yemedim, ayaklarımı havaya mı dikmedim… Her duyduğumu yaptım ilkinde)

İlk denememde soğan kürü, civanperçemi, hayıt, ne bulduysam yapmıştım… İşe yaramamıştı.
İkinci demememde ise her şeyi bıraktım, sadece çok sıkı spor yaptım. Bir de her gün arı sütü yedim çok az miktar.

Fakat işte o tek embriyo, inatçı çıktı. Tutundu rahim duvarıma, şimdi de yanımdaki minicik yatakta mışıldıyor. O son yazdığım mesajdan bu yana 10 ay geçti. İnanılmaz. Mucize gibi.

Memorial'dan memnun olmayan arkadaşlar, veya Cem Bey'den, veya ekibinden memnun olmayanlar... Bir hekimden veya ekibinden beklentileriniz nelerdir bilemiyorum ama ben hiçbir memnuniyetsizlik yaşamadım. Çünkü kapılarda karşılanmayı veya el üstünde tutulmayı beklemedim, orası sonuçta hastane, üstelik çok yoğun bir servis tüp bebek servisi. Gidip kendinizi hatırlatmanız, yapılacakları bizzat takip etmeniz gerekiyor. Ben işlerini çok iyi yaptıklarına şahit oldum. Öyle assolist gibi davranmıyorlar insana, çaylar kahveler gidip gelmiyor, kenarda oturup sıranızı bekliyorsunuz. Ama zaten orası da sahne kulisi değil.
Cem bey insanı çocuk gibi pışpışlayan, naz çeken bir doktor değil. Gerekli bilgileri veriyor, geri kalan laf kalabalığını yapmıyor. Ama soru sorarsanız asla tatmin olmamış halde çıkmazsınız Cem beyin odasından. Soru sorun.

Ben herkesin işini iyi yapmasından fazla bir şey beklemedim. Ekip müthiş profesyonel. Her şey tıkır tıkır yürüyor, aksayan tek bir şeye rastlamadım. Ama fazla duygusal biriyseniz ve nazınızın çekilmesi beklentisine girerseniz, herşeyi farklı algılamaya başlarsınız doğal olarak...

Son olarak...
Umudu kaybetmemek önemli. Ve daha önemlisi, oradan buradan duyduğumuz bitkisel vs haplara bilmemnelere itibar etmemek lazım. Çünkü hangisinin ne yan etkisi var bilemiyoruz. Ve doktorumuz bir şeyi yapmaya çalışırken bilmeden o şeyi yıkıyor olabiliyoruz. Ben herşeyi yaptığım ilk denememde negatif sonuç aldım. Tüm bitkileri bırakıp daha rahat olduğum, spor yaptığım, transferden sonra da hayatıma olduğu gibi devam ettiğim denememde ise evladıma kavuştum...

Allah hepinize güç kuvvet, sabır versin. Dilerim bu mutluluğu, daha da güzellerini, her biriniz yaşayın.
Sevgiler hepinize.

bende cem demirele gidecegim sebepsiz inferite diyorlardi ilacla yumurtlarmisim progesteron kan testi yaptirdim yumurtlamadigim cikti cem bey yumurtlamiyorsun demisti. insallah 2. denemeyi onda yapmayi düsünüyoruz.

okurken gözlerim doldu....

bende Cem beyin hastasıydım. hem aşılama hemde tüp bebek yaptırdım kendisi ile.

yazdıklarına kesinlikle katılıyorum Cem bey işinde inanılmaz iyi ve başarılı bir doktor. o sakinligi insana güven veriyor.

aşılama bir kere yaptırdık ve tutmadı. sonra tüp bebek yaptırmak istedim daha fazla vakit kaybetmemek için. yumurtalarım toplandı ve OHSS oldum üç gün hastanede yatmak durumunda kaldım. bu sürede Cem bey bir an olsun ilgisiz bırakmadı. daha sonrasında ben biraz kendime gelince 3 ay sonra transferi yaptırdık. sadece 3 embriyom vardı ve 2 si transfer edildi. su anda 20 haftalık hamileyim ve bebegimi bekliyorum. tek embriyom bana tutundu ve şimdi her gün Allaha şükrederek onun karnımda büyümesini izliyorum...

Eger imkanınız varsa kesinlikle Cem Demirel derim. evet pohpohlanmıyorsunuz ama işini bilinçli yapan bir doktor ile çalışıyorsunuz...önemli olanda bence bu...

Arkadaşlar bana da fikir verin çok kararsızım çünkü. Ben Eskişehir'de ikamet ediyorum buradaki acıbadem de bir tüp bir dondurulmuş denemem var tutmadı ayrıca pco var tedavi de e2 çok yükseliyor ve bu dr dozları ayarlayamadı çok yükseldi o şekilde transfer oldu vs sorunlar yaşadık neyse. Ailem İstanbul'da bende yazın oraya gidicem tedavi için şimdi aslında şiili memorial diye düşünüyorduk ancak annem Anadolu yakasında kartalda eşimde İst. bilmez trafiğini filan git gel karşıya çok zor Tuzlada çevreyolundan 20 dk mesafede Anadolu sağlık da Aydın beye gittik dosyamızı gösterdik ama yaza başlıcaz o da deneyimli bir dr Amerika'da Yale üniversitesinde de çalışıyor sürekli gidiyor. Ama memorial de haliyle tanınmış ün yapmış bir yer tutacağı varsa her yerde tutar da ben Cem beye gitsem o da çevreyolundan gidince yakın zaten. Yani benim gibi pco olan e2 si yükselen ama Cem beyde hamile kalanlar yazabilirler mi.

Ben de pco vardı ama e2 nin ne olduğunu bilmiyorum. Cem bey ile ilk tüp bebek denememde 2 embriyo konuldu. Teki tuttu. Kızım suan nerdeyse 3 yaşında. Ben Cem beyi 2009 dan beri tanıyorum. Hala kadın doğum konusunda Dr um kendisidir. Birgün bile farklı Dr a gitmeyi düşünmedim. Bu işlerde güven çok önemli. Ben Cem beye çok güvenim. Onun dediği gibi bu iş olucak dedim. Belki bu sefer değil ama olucak dedim. Hiç değerlerini merak etmedim. Ekstra farklı yerleri araştırmadım Kıyaslamadim. Bişey sorduğumda bunları siz düşünmeyin, ben sizin yerinize düşünüyorum derdi inandım. Doğumuda kendisi yaptırdı. Müthiş bir insan benim için. Türkiye için, bu umudun peşindeki insanlar için çok büyük değerdir. Çok kibar ve esprilidir ayrıca. Buradaki bazı yorumların haksızlık olduğunu düşünüyorum. Her zaman çok konuşkan değildir doğru ancak bu işe kendini adamıdır. Ben tüm görüşme muayeneleri eşimle gittim. Kesesi gördüğümüz gün, doğum yaptığım gün bizim kadar sevindirici mutlu olduğunu gördüm. Her gittiğimde kızımın resimlerini görmek ister, bakarken gözlerinin içi güler. Bu dünyaya bu iş için gelmiş bir insan. Gecesi gündüzü, haftasonu bayramı demeden bu işe gönül veren adam. Iyi ki tanımisım. O bizim kahramanimiz.

canım e2 değeri gelişen yumurta başına yükselem bir değer bizde de çok yumurta olduğu için ok yükseliyot ohss olma riski oluyor su tutma ödem filan ve çok fazla yükselince de hem yumurta kalitesi hem rahim içim etkileniyor işte doktorum bunu ayarlayamadı burada çok yükseldi doz düşürmedi filan neyse yapıldı ama tutmadı yani özel durumum var o yüzden bu sefer temkinli olup İstanbul'a gidip yaptırtmak istiyorum aile orada. Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Para için yanlış tedavi uygulamasın, temkinli gitsin tedavimi ayarlayabilsin yani tacrübeli olsun istiyorum yoksa de olarak çok ilgili olmasına gerek yok işini iyi yapsın yeter.

merhaba, önceki yorumlarda da belirttigim gibi ben Cem bey den inanılmaz memnun kaldım.

Cem bey PKO oldugum için ilacları min dozda tuttu ve sadece 10 yumurta olustu ama buna ragmen beklenmeyen bir şekilde bende OHSS oldu, 3 gün hastane de yattım o yüzden embriyoları dondurduk ve 3 ay sonra donmus embriyodan transfer oldum. şimdi 21 haftalık hamileyim. gebelik takibimi Cem bey ile yapmıyorum cunku kendisi ben aynı klinikte çalıştıkları ve riskli gebelik uzmanı olan Arda beye yönlendirdi. Gebelik takıbınde Arda bey de cok iyi biri. her iki doktorun uzmanlık alanları farklı.

aslında benim hikayem cok eski önce Arda bey ile başladım sonra Ardabey daha detaylı bir tedavi gerektirdigi için Cem bey ile tanıstırdı iyikide tanıstırmıs.

Cem Bey'e 2 sene önce rahim yapışıklığı ameliyatı oldum ve çok şükür başarılı geçti. İşini iyi yapan, iyi bir hekim gitmek isteyen herkese tavsiye ederim.Hepimize geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…