- 23 Nisan 2012
- 997
- 2.435
- 333
Canim seninde cok bilincli oldugunu yazindan tahmin edebiliyorum ilk basta soyliyeyim cem bey bana gorede az konusuyor ama her zaman isini dogru yapiyordur diye dusundum bu bir ekip işi herseyi o bire bir takip edemez diya düşündüm,çünkü bazen çok yoğun oluyorlar gercekten ama bu denememde daha sakindi hastahane yurt dişindan bile çok hastanın geldigine şahit oldum..ebriyom hiç dondurulmadı çünkü yumurta sayım az oluyor ve ilk iki tedavide saglikli 2 embriyo kaldı ve trasfer oldu ama malesef negatif..bu tedavimde bende kendimce düsünüyordum gene mi 2 embrıyo kalacak acaba diye??ve soru isareti olusuyordu kafamda ..ilk iki trasferim 3 . Gun trasferi idi bu denememde doktor 5 gune goturecegiz dedi iyi kalite gorunen 2 embriyom kalmisti elimzde fakat az once aradi embriyolok bir tanesinin gelisimi durdu ama digeri saglikli dedi trasfer edicez dedi.,hiç embriyo fotografı vermediler ama açikcasi bizde istemedik istedeydik verirlermiydi bilmiyorum..embriyolok opdan 24 saat sonra arayıp bilgi veriyor..önceki denememde 3 gun trasferi oldugu icin 24 saat sonra aradiginda 2 gun sonraki trasfer tarihi ve saatini soyluyordu bu tedavimde ben embriyolaga dedim doktor bey belki genetik tani isteriz demisti diye..doktorla konusup geri donucem dedi ve bu sabah aradi iste bir embriyo kaldi dedi saat 1 de burda olun dedi..tabi embiriyologun 3 gunmu 5 gunmu trasfer konusundan habersiz oldugunu anladim bu sebeple..ben soylemesem 3 gun trasfer edicez diyecekti..tabi oyle olunca yardimcisini aradim biz genetik tani istiyorduk bu sebeple 5 gune gitmesi laximdi Yuz yuze konusmak istiyorum dedim doktor kabul etti gittik embriyolarin bazen neden tutunamafigini kesin bilemiyoruz dedi genetige bu sefer gerek yok bence dedi zaten genetikten gelenlerinde %100 turar dıyemiyoruz dedi..elindede kalan bir embriyo var zaten trasfer edelim diye karar verdik..canim cok uzun oldu yazim ama her zaman bu tedevide cok irdelersem çok stresli geçecek diye akişina bıraktım yani benim bazi seylerı işte embriyo fotografım olmasa bile işlerini dogru yapıyorlardır dıye dusundum ama yanlişmi yaptım bilmiyorum 3 denememde cem beyde yaptım ve bendede her zaman atasehirmi yoksa şişlimi diye kafamda soru olmustu ama şişli topiğindede negatifi gören çok kişi var,o yuzden doktor benim durumu ve öykümü biliyor diye değiştirmedim ama bu da negatif olursa bende yeni bir yol çizmem lazimli yaşim 38 ve zaman harcamaya vaktim yok..
Sağol yazıp bilgi verdiğin için. Benim yaşımda 36. Bu yüzden birbirimizi anlarız. Pek vakit olmayınca mecburen iyi düşünmek gerekiyor. Daha öncede dediğim gibi ben başlamadan önce merkez ve doktor çok arastirdim. Doktordan memnunsa insan bana gore degistirmemek en iyisi. Çünkü her gittigine sil baştan anlatmak oldukça zor. Seni, rahimi, yumurtaligi tanımış oluyor.
Merkezden herkesin beklentisi farklı. Benim bir yumurtaligim yok. O yüzden sürecin tek elde olması benim açımdan çok önemli. Merkez sakinse zaten bu benim için herkesin aksine pozitif oluyor. Yoğunluk bence işin aksamasına bazı detayların atlanmasina yol açıyor. Hepimiz kendi içinde özeliz ve buna uygun çözüm gerekiyor. Mesela ben kısa protokol yapamiyorum. Merkezin bizim politikamızda uzun yok demesi benim için kabul edilebilir değil. İşin açıkçası bende Şişli'yi çok merak ediyordum. Gidip gorusunce aklımdan tamamen çıkardım. Bir merkeze 1000 hasta gidiyorsa bunun yazanida ona gore oluyor. 10.000 hasta gidince her giden yazıyor. Bu seferde dışardan ooo iyimis diyoruz. Ancak başarı oranları aynı veya birbirine yakın. Bir merkez yüzde 80-90 başarı yakalasa eminim bunu her yerde söyler. Ayrıca gerçekten sorunu olanların ilk denemede hamile kaldığını çok az okudum. Bir çok deneme sonunda başarı yakalanıyor.
Embriyolog konusunda yaşadığın ilginç geldi. Acaba benmi yanlış anladım diye tekrar sorucam. Seni aradiginda 3 gün veya 5 gün transferini bilmesi gerekmezmi? Doktor dosyaya mutlaka bilgi dusmustur. Üstelik birlikte karar veriyorlar bildiğim. Her merkezin uygulaması başka tabiki bunu bir kendi doktoruna danışacam. Biz ilk tedaviden elde edilenlerden dondurdugumuz 3 embriyo oldu. İkinci tedavi bu dondurulmuslarla oldu. O yüzden belki bize fotografi verilmiş olabilir. Transferin bugün mü?