Tüp Bebek Merkezleri Ataşehir Memorial Dr. Cem Demirel Hastaları

Sağol yazıp bilgi verdiğin için. Benim yaşımda 36. Bu yüzden birbirimizi anlarız. Pek vakit olmayınca mecburen iyi düşünmek gerekiyor. Daha öncede dediğim gibi ben başlamadan önce merkez ve doktor çok arastirdim. Doktordan memnunsa insan bana gore degistirmemek en iyisi. Çünkü her gittigine sil baştan anlatmak oldukça zor. Seni, rahimi, yumurtaligi tanımış oluyor.

Merkezden herkesin beklentisi farklı. Benim bir yumurtaligim yok. O yüzden sürecin tek elde olması benim açımdan çok önemli. Merkez sakinse zaten bu benim için herkesin aksine pozitif oluyor. Yoğunluk bence işin aksamasına bazı detayların atlanmasina yol açıyor. Hepimiz kendi içinde özeliz ve buna uygun çözüm gerekiyor. Mesela ben kısa protokol yapamiyorum. Merkezin bizim politikamızda uzun yok demesi benim için kabul edilebilir değil. İşin açıkçası bende Şişli'yi çok merak ediyordum. Gidip gorusunce aklımdan tamamen çıkardım. Bir merkeze 1000 hasta gidiyorsa bunun yazanida ona gore oluyor. 10.000 hasta gidince her giden yazıyor. Bu seferde dışardan ooo iyimis diyoruz. Ancak başarı oranları aynı veya birbirine yakın. Bir merkez yüzde 80-90 başarı yakalasa eminim bunu her yerde söyler. Ayrıca gerçekten sorunu olanların ilk denemede hamile kaldığını çok az okudum. Bir çok deneme sonunda başarı yakalanıyor.

Embriyolog konusunda yaşadığın ilginç geldi. Acaba benmi yanlış anladım diye tekrar sorucam. Seni aradiginda 3 gün veya 5 gün transferini bilmesi gerekmezmi? Doktor dosyaya mutlaka bilgi dusmustur. Üstelik birlikte karar veriyorlar bildiğim. Her merkezin uygulaması başka tabiki bunu bir kendi doktoruna danışacam. Biz ilk tedaviden elde edilenlerden dondurdugumuz 3 embriyo oldu. İkinci tedavi bu dondurulmuslarla oldu. O yüzden belki bize fotografi verilmiş olabilir. Transferin bugün mü?

Canim çok haklisin fikirlerimiz nerede ise ayni..bugun saat birde hastanede trasfer için olmamiz lazim sana ayrıntılı yazicam tekrar..sendende alicam bir cok fikir oldugunu düşünüyorum..

Canim şöyle baştan anlatayımki yanliş anlaşilma olmasın..Bu benim Cem Demirelde 3. Tup bebek denemem..ilkinde doktorda çok ümitliydi ama tutmadi 2 trasfer edildi..2 denemeden önce histeredkopi yapıp rahmi incelemek istedi..sonradinda tup bebek yapidi ve bende arastırdim tup bebek öncedi histereskopinin olumlu etkileri varmiş rahimde kanlanmaya yardimci olup tutunmayada faydası varmiş..ama malesef 2. De negatif oldu..biz tabi şehirdişinda oldugumuz için negatif ögrendikten sonra doktor bey arıyor ancak tlf konusuyoruz.,Cok üzgün oldugunu ama denemeye devam etmekten başka şansımızın olmadigını spermden kaynaklı oldugu için belirli bir aşamadan sonrasını kontrol etmek mümkün degil dedi..3.denemede ancak Genetik tani yaptıtıp belkide niçin tutmadiginin sebebini öğrenebiliriz dedi.,Bende düşündüm ve ayni doktora gitmeye karar verdim ..Eski tedevilerimde 7 ve 5 yumurtam olmuştu bu sefer 4 e düştü.. Embriyolokun ilk aramasi opdan 24 saat sonra 4 yumurtadan 3 tanesi döllendi diyeydi..ve ogun biz doktorla görüşmek istedik napcaz genetik tani yapilacakmi diye..cunku her asamayı bastan konuşsan bile dedavinin seyrine göre plan değişebiliyor..ve doktor bize genetik tanidan gecse bile tutmama ihtimali olabilir dedi..ve embriyo durumuna bakalim karar veririz dedi..
Bir sonraki gün (2.gün)embriyolog aradi ve 2 embriyo var 3. Gun trasfer edicez dedi,bende biz doktorla konustugumuzda genetik tani yaptırabiliriz diye konusmuştuk dedim ben doktor beyle konuşacagim tekrar haber veririz dedi..ama kimse geri aramadi bende cok stresliyım zaten,trasfer yada olumsuz bişiy olsa ararlar diye bende aramadim.5. Gune götureceklerini tahmin ettim.Bugun doktorun yardimcisi trasfer öncesi yanima geldiğinde dün kimse aramadi merak ettik biraz dedik..Yardimcisida 3 . Günden sonra 5 . gün bakiyorlar o yuzden aramazlar dedi ..
Yani ebriyolok 3 .gun trasfer demisti ama ben genetik falan deyince doktorla konusayim dedi ama bilmiyormuydu yada gelisimi iyi diye 5. Gune götürme kararını doktor sonrami soyledi embiyolog'a bilemiyorum.

Bugun sabah 9 gibi embriyolog aradi embriyolari kontrol ettim ve 2 embriyodan biri gelisimi durmus tek ebriyonun gelisimi guzel onu trasfer edicez dedi..moralim bozuldu ama en azından bir tane vardi..
Yalnız şunuda söyliyeyim bu seferde 2 embriyo konsa ve tutmasa şüphe decektim her tedavimde 2 embriyo saglam kalmasi tesadüfmü diye..ama birinin gelisimi durdu tek trasfer deyince bu dusuncem ortadan kalkti demekki sonuc kotu de olsa heber veriyorlar.,
Fotograf konusuna gelince dedigin gibi olabilir baska bir forumdaki arkadaşta dondurulmuş trasfer olmuş ve onada fotografını göstermişler..belki biz söylesek verirledi benim böyle bir talebim olmadi..
Baska sorun olursa memnunuyetle cevap verırım..Bence doktorların geneli çok değeli heleki bu işe yıllarını verenlerin,ama bu iş ayni zamanda ekip işi doktor ne kadar bilgili olsada arkadında saglam ekip yoksa bir yere kadar herşeyi kontrol edebilir..

Öncelikle inşallah bu tedavinin son olur. 12 gün sonra hayırlı haberlerini alırız inşallah. Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var.

Şimdi daha iyi anladım. İlk yazdığında kafam karışmıştı. Sürecin gayet mantıklı ilerlemiş. Genelde benimde duyduğum embriyo sayısı çoksa genetik araştırmaya gidiliyor. Yada havuz yapıp bir çok embriyo toplandıktan sonra genetiğe yollanıyor. Genetik ile ilgili hastaneler ebriyolari İstanbul da bir kaç tane laboratuvar var onlara yolluyor. Bende 2. Tutunmayinca bu tedavide herşeyi yapalım diye yola çıktım. Genetik tahlilleri yaptirken doktorum özel bir test istedi. Devlet yapmiyordu mecburen özel genetik laboratuvarına gittim. Oradaki doktor pgt çeşitleri, süreçleri hakkında baya bilgi verdi sağolsun.

Doktorun haklı kesin kez sağlıklı ve genetiği iyi embriyo tutar diye bir genelleme yok. Ayrıca genetik için yollanip sağlıklı bile olsa transfer öncesi gelişimi duran olabiliyormus. Sonuçta dış ortamda yaşatmaya çabalıyorlar.

Senin kafani baya sisirdim. son bir sorum olacak. Transferden sonra ne kadar istirahat ettiriyorlar? Bugün doktorun asistanı ile konuşurken o söyledi. Bir saatten sonra cikmanizi isteyebilirler dedi.

Canim,benim 3 denememdede kimse bana çik demedi o konuda baski bile hissetmedim ilk iki denememde doktor ve hemşireler 20 dk sonra idrara çikabilirsin 30 dk sonra isterseniz gidebilirsiniz dediler..ilklerde yaklaşik bir saat sonra çiktım.. Bugun 2 saat yattım.kapıyı kapattık içeri kimse girmedi bile hiç...mesai saati bitiminde bölümü kapatıyorlar galiba o zamanada bir sey denk getirmiyorlar zaten..ama çokk kalabalik olurda saatlerde sarkma olursa belki bölüm kapatılacak olsa bisey derlermi bilmiyorum sadece tahmin yürüttüm benim başima hiç gelmedi..mesela ilk tedavim de çok kalabaliktı opu oldugumuz gun tahminen 7-8 oda olmasına rağmen çikanlara oda yetişmeyince üst katta doğum bölümüne yada başka bir odada yatırdilar
İstediğini sorabilirsin bir faydam olursa çok mutlu olurum sonucta birbirimizi ancak biz anlayabiliriz..

Bende sana genetikle ilgili bişey sorayım sen bu kanuda uzman birisi ile konuştuğun için bende daha çok bilgin vardir..Biz doktorla bu konuyu konu oraya gelmediği için sormadik hiç..Ben bu tedaviden önce yardimcisi ile irtibata geçmiştim genetik tani olursa Ankaraya Genetik Merkezine gönderilir chg için demişti..benimde orada kafam karişmiştı neden Ankara diye..Acaba bu tür tanilar orada dahami başarili..Başka forumlarda bu konuyu takip ediyorum..Kimisi İstanbulda yapılıyor diyor,hastaneleri Ankaraya gönderiyorlar olabilirde acaba yaptıranlar bunu sormadıkları için bilmiyo ve ayni hastahanede yapılıyormu zannediyorlar acaba .,embriyo başi ücret 400 dolar dedi ve ücreti memoriale degil genetik merkezine yatırıyorsunuz demişti.. 5. Gun biopsi alinip o gonderlilecekti..Bu konudada kafam karışık oldugu içinde illaki genetik istıyorum diye israr etmedim doktoru dinlemeye karar verdim ..Bu konuda ne dusunuyorsun??!

Bu genetik taramalar cgh, pgt ve bir tane daha var ismi aklıma gelmeyen hiç bir devlet veya özel hastanede yapılmiyormuş. Kendimden örnek vereyim benim genetik testlerim Zeynep kamil' de yapıldı. Onlar kan sonuçlarını burç laboratuvarına yolluyor. Özel bir laboratuvar. Anlayacağın kanı alıp kargoluyorlar.

Kan ile ilgili pıhtılaşma sorunu varmı diye araştırılmasını istedim. Doktorumda protein s ve C diye bir tahlil yazdı. Devletin anlaşması olmadığından ya burç yada genetiks önerildi. Dışardan siz gidip parası ile yaptırabilirsiniz dediler. Bende genetiks laboratuvarına gittim. Gorustugum doktor genetik konusunda uzmandı o da hastanelerin tanı için kendilerine yolladıklarıni söyledi. Daha sonra dışarda işlem için beklerken bankoya bir kurye geldi. Bankodaki arkadaş belli bilinen hastane isimlerini sayarak dosyaları teslim etti. İşte bunlar x hastaneye, bunlar şu hasteneye diye. Bende gorustugum doktordan fiyat bilgisi istedim. O da bana bir süre kriter var. Bunları doktorlar belirliyor ona göre fiyat çıkıyor dedi. Ortalama fiyat olarak ta 300 dolar ile 700 dolar arası olduğunu belirtti. Anlayacağın her hastanenin anlaşmalı olduğu labaratuvarlar var. Memorial ki Ankara'dadir. Genetiks bu konuda oldukça açıklayıcı istersen bir telefon açıp goruse bilirsin.

Bu genetik işinde kesin kez tutunma sağlanır denmiyor. 3 kere 5.gun ve en iyi kalite embriyo kondu ve tutunma olmadıysa, yaşın ve bazı kriterleri sağlıyorsan fayda sağlayabilir dendi bana. Kendi doktorumda sağolsun çok açıklayıcı davrandı. Maliyetini, sağlayabilecekleri ortaya koydu. Tedavi genetik taramaya göre benim için hala daha avantajlı çıkıyor. Ancak tabiki ilerleyen süreçte hala başarı elde edemezsek tabiki denemekte fayda var. Bir yandan da 2. Gün transfer edilen orta kalite embriyolarin doğduğuna şahit oldum. Bizzat tanıdığım arkadaşım orta kalite bile olmayan 3 gün embriyosu ile kızına hamile kaldı. Üstelik eşinin spermi %80 nin üzerinde dna hasarı olmasına ve ailesinde genetik rahatsızlık olmasına rağmen. Hala bu konuda bir çok şey net değil benim anladığım.

Anlayacağımız Allah' in ol demesi gerekiyor. En iyisi içinde ugrassam vaktim saatim gelmedikten sonra olmuyor. Embriyo kalitelerinin sınıflandırılması bile merkeze göre değişiyor mesela.

Valla şu idrar süresine o kadar sevindim ki isterlerse hemen yollasinlar. Bende her iki tedavimde 1,5 saat içinde çıktım. Zaten o kadarı yetiyordur. Aksi halde hepsi yatirirdi. İnsan hemen ayağa kalkarsam embriyo m düşer sanıyor

Aynen canim benim de düşüncelerim bu yönde..her defasinda ayri yumurta ve ayri sperm ile dölleme yapiliyor ve genetik olarak bambaşka bir embriyo oluşuyor..öncekilerde bir sikintı olsa yada olmasa bile her tedavide farki sonuclar alinacaktır,yani denemekten başka şansimiz yok..
Biz doktorla konustugumuzda doktor bey bu denemede tutmazsa napalim eşim için bir ürologla görüşelimmi daha iyi sperm elde etsek sonucun pozitif olmasina bir katkisi olurmu dedim..eğer dedi varikosel yoksa tedavi etmenin erkek spermine bir faydası olmuyor dedi..esimde varikosel yoktu..eğer yapılması gereken bişi olsa söylerdi diye düşündüm..sperm dna hasarı testi yapılmadi hiç..Bazen,sonuçta tüp bebek merkezi sperm varsa yumurta varsa tüp bebek dener bunları daha kaliteli hale getirmek için bir yol izlemezler gibi düşünüyorum.bazende yapılmasi geteken bu zaten diyorum.
Bazi topiklerde eşlerine kürler kullanip hamile kalanlar bile var ama, kürler herkeze fayda sağlamiyor demekki..biz eşime 8 Aydır erkek spermi için 5 çeşit vitamin kullandik ama sperm sonucunda pek bir değişiklik yok dedi doktor..
Sonuç negatif olursa nasil bir yol izlemeliyim bilmiyorum..Allah yardimcimiz olsun tedavi süreci zor ama karar vermek daha zor.eşimde bu konuları sen iyi biliyorsun ve arastırıyorsun deyip topu bana atıyor ..Aslinda bunlara şu an kafa yormamam lazim ama yapamiyorum ..

Kesinlikle bu günden itibaren bir sonraki tedavide ne yapmam diye düşünme. Şimdi bebis seninle ve duyup uzulebilir. Olmazsa nasılsa düşünmeye bol bol vaktin oluyor. Bu 12 günü güzel ve pozitif gecirmen önemli.

Embriyo konusuna gelince haklisin. Her ay farklı yumurta ve sperm birleşiyor. Bugün hepsi iyise yarin kötü bir sonraki ay daha iyi olabiliyor. Merkez konusunda dediğin gibi herşeyi onlar yapmalı diyoruz. Ancak bazen pekte öyle olmuyor. Tıpta yüzde yüz hiç bir şey bilinmiyor. Genellemelerden yola çıkılıyor. 3. Denemeden önce ne yapabilirim derdine düştüm. Israrla histereskopi, tahlilleri istedim. Histereskopi için erken deyip vazgecirdi doktorumuz. Bende pgt, cgh diye tutturdum. Genetik test istedim. Surekli ailenizde varmı diye soruluyor evet yok ama aklımda kalmasın. Genetik temiz çıktı ama kan testlerinde pıhtılaşma sorunu çıktı. Hematoloji ile gorustum. Transferden sonra kullanmak için iğne yazdı. Doktorumda ilk kez Transferden sonra coraspirin verecek. Bugüne kadar hiç kullanmadim. Belki tutunmaya engelmiydi diyorum haliyle. İnsan bir sebep arıyor. Sonrada bu kadar uğraşsanda boş nasip olmalı diyorum. İnşallah vaktimiz gelmiştir. Bu süreci güzel geçirip güzel haberlerini verirsin inşallah. Arkan sira bende geliyorum darısı başımıza

Insalaah canim ya emeklerimizin karsiligini alalim..saglikli hayirli evlatkaimiz olsun,olmazsada hayata kusmek yok..rabbim bu yolda dogru insanlarla karsilastirsin ..

Insalaah canim ya emeklerimizin karsiligini alalim..saglikli hayirli evlatkaimiz olsun,olmazsada hayata kusmek yok..rabbim bu yolda dogru insanlarla karsilastirsin ..

Amin canım. Rabbim hazinesi geniş inşallah bize de evlat nasip eder. Senin test tarihin ne zaman? Sonuncu banada yazarmisin?

Kizlar insallah hepinizinki pozitif olur kizlar bisiyi merak ediyorum transfer sonrasi hemen kaldiriyorlarmi sizi birileri bi bilgi verirse sevinirim

Evet transfere odamdan yürüyerek gidip yürüyerek odama geldim ben 10 dk dinlendikten sonra da hastaneden ayrıldım

Ya bazen diom bundanmi negatif yioz yoksam kimi yatmakla alakasi var kimi yok dio bende yaptirdim negatif aldim oda ayri mevzu oysaki hersey yolundaydi tabiki takdirden oteye gecemeyiz oda ayri mevzu lakinki arkadaslari transfrr sorasi hemen kaldirmadilar yaklasik bi saate yakin bekletiolar idrara dayanamiyorlarsa surgu getiriyorlarmism ve onunda ikizleri var doguma gitcek

Benim de ikizlerim var transfer sonrası yarım saat dinlendirdiler ve sürgüye idrarımı yaptım sonra günlük hayatıma aynen devam ettim. İlgisi varmıdır bilmiyorum ama yarım saat bir saat dinlenmekte fayda var. Rabbim gönlünüze göre versin evlatlarınza sağlıkla kavuşun inşallah. Üzülmeyin bıgün olmassa yarın olacak inşallah.

Benim sonucum negatif

Senin adına üzüldüm ama beterin beteri var. En azından transfer oldu. ben ona bile bu merkez yüzünden ulaşamadım sanirim. Benim perşembe opu oldu. Opu sırasında kusmusum. Narkoz duyarligim var. 12 yumurtadan sadece 4 olgun yumurta toplandı. Ve saat 15:30 merkezden çıkabildik. Saat 3 civarı embriyolog gelip anca işleme alındığını söylediler. Eşim işinden ötürü bir gün önce sperm vermişti. Yoğunluk çoktu anca çözüldü dendi. Artık ondan mı yoksa tek embriyolog var diğeri 2 haftadır izinde deyip bir türlü fırsat bulamamaktanmi bilemiyoruz bir türlü embriyo ile ilgili donus yapılmadı. Ertesi gün saat 2 de anca dollendi haberi geldi sadece biri sağlıklı diğeri çok iyi degil. ertesi gün sabah erkenden transfere cagirabiliriz dediler. saat 11 de vakit olmadi şimdi takip edilecek, durum iyi değil gibi bir kaç saat takip edelim dendi. Sonuç transfer iptal. İlk tedavimde 8 yumurta toplandı ve hepsi dollendi. Bu kadar fark beklemiyordum. Belki kendi doktorunun hastasına iyi ama dışarıdan gelenin yüzüne bakilmiyor. Sperm için gittiğimiz gün tamamlanması gereken hiç evrak eşimden istenmedi. Ertesi gün opu var eşim olmayacağını 4 kez söylemiş olmamıza rağmen evraklar o gün istenmeyip, opu gunu eksik diye bankodaki arkadaş sesini yükseltti. Bir gün önce sormusuz hiç bir şey denmemis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…