arkadaşlar yazılan mesajları nasıl okurum yardım
ben dada önce iki defa tüp denedim ve her gitmemde mutlaka kan aldılar e2 ye bakmak için. bencede bakılmalı.Benım dusuk problemım olmadı canım.Ben Adana da yasıyorum burada bır merkezle gorusmeye gıttım ve benden dırek bu detaylı testlerı ıstedı.Kan pıhtılasması dusuk olsun olmasın ıstenıyormus.Soyle ornek vereyım ben ılk denemede hamıle kalmıs olsaydım ve bende kanpıhtılasması sorunu olmus olsaydı,ben Adanaya dondum ve gebelıgım devam ederken dusuk yaptım.Bunun neden kaynaklandıgını arastırma yoluna gıtmektense onceden onlem almak ıcın kan sulandırıcı ıgne yada hap verılebılıyormus hamılelıkte.
Ben 4 kez kontrole gıttım yumurta takıplerımde ve son gıttıgım kontrol harıc hıc kan alınmadı.Buda benım garıbıme gıtmıstı Cem beye sordugumda yumurtalarına ultrasonda baktıgımda normal gelısıyor gerek yok kan tahlılıne dedı bana cok sacma geldı.
Herneyse ben tedavım negatıf sonuclandı dıye kotulemek ıstemıyorum pozıtıf sonuc alan arkadaslarımızda var.Merkez ve doktor ıyı ama kalabalıktanmıdır yoksa ustunkoru yapılan tedavıdenmıdır bılmıyorum ama benım embrıyolarımın bırıncı kalıte oldugu soylendı ve resmını bıle verdıler.Burada bır merkezde resmı gosterdıgımde embrıyonun bırıncı kalıte gıbı durmadıgı soylendı.
Yanı ozetle sunu soyleyım Cem bey benım embrıyonun tutmayacagını bıle bıle transfer yaptı ve umutlanmamızı sagladı.Yanı acık konusmak yerıne umut verdı.
kızlar slm bende memorial da tedaviye başlıycam.hepinizin tedavisi hayırlı olur inşallah
kızlar günaydın, öncelikle hastane ve cem bey ile yazılanları okuyunca çok üzüldüm. rahim duvarı kalınlığı zaten normalde her kadının yaşadığı bir problem değil, ayrıca bize dünya kadar ilaç veriliyor ve bu ister istemez rahim duvarımızın en uygun düzeyde kalınlaşmasını sağlıyor, ilaç verilmese de her ay sağlıklı olan bir kadında bu zaten oluyor, bununla ilgili problem yoksa zaten üzerinde durulan bir konu değil, yani rahim duvarı gereğinden fazla kalın veya ince ise bu irdeleniyor ve tedavi ediliyor, ikincisi hangi başarılı doktora gitseniz aynı şeyle karşılaşırsınız burası istanbul türkiyenin dörtbiryanından gelenler bile var doktorlara, ister istemez her başarılı doktor yoğun oluyor ama bu işlerini düzgün yapmadıkları anlamına gelmiyor, üçüncüsü hearlesin bahsettiği kan pıhtılaşmasıi toksoplazma ...vs gibi testleri hastada düşük..vs gibi şeyler olmadıkça istenmiyor, normal yapılan düşüklerde bile 3 kere üstüste olursa inceleme yapılıyor, ben hiçbir tüp bebek ilk kez denenirken bu tip testlerin yapıldığını duymadım, bunların nasıl sizden istemediler gibi yaklaşımları olan doktorlar var ise de tamamen taraf çekmek için yaptıklarını düşünüyorum. % 50 55 ten fazla şans veren var ise de bunların hepsi aldatmaca tüp bebekte herşey nekadar sorunsuz da olsa 50- 55 den fazla şansınız olamaz. sırf göz boyamak titiz doktor izlenimi vermek için gereğinden fazla test isteyen doktorlar maalesef var. e2 kan testini de iyi merkezlerde tüp bebek yaptırmış arkadaşlarımın hiç birinden 1-2 kereden fazla istememişler. bende 1 kere verdim. her gidişte kan vermek ve hormona bakılmak eğer hormon probleminiz yoksa yapılmıyor, belki pkolu hastalara yapılıyor olabilir.
bu işte biraz tevekkülcü olun fazla didikleyip kendinizi yormayın, merkezinize ve doktorunuza kim olusra olsun karar verdikten sonra güvenin ve gerisini önce Allah'a sonra onlara bırakın. kimseyle kıyaslamaya girmeyin. benin önerilerim bunlar umarım herkes emeklerinin karşılığını alır sevgler
minimosh canım ben Cem beyın cok ıyı bır ınsan ve cok ıyı bır doktor oldugunu ve ılgısınden cok memnun kaldıgımı dıle getırdım tum mesajlarımda.Daha dıkkatlı okumanı rıca ederım.Ben Cem beyı kotulemıyorum , tedavımde sadece atlanan bazı seyler oldugunu ve kafamda bırcok soru ısaretı kaldıgını soyluyorum.Belkı benım gıbı dusunen de bırcok hastası vardır buna da emınım ama buraya yazmak konusunda benım kadar cesaretlı degıllerdır dıye dusunuyorum.Aynı zamanda belkı de bana aynı gun donus yapmamasının sebebı sekreterının benım aramamı gec ıletmıs olmasında veya cok yogun olmasından da kaynaklanmıs olabılır.Bunu bılemem ama cok kalabalık olan tup bebek merkezlerının bu ılgısızlıklerı yapabıldıklerıne sahıt oluyorum ve bırcok yerde bunu yasamıs ınsanların tecrubelerını okuyorum.Ayrıca yıne oncekı mesajlarımda belırttıgım gıbı tedavılerınden cok memnun kalan ve suan hamıle olan bırcok hastası var Cem beyın.Bu bır basarıdır.Ben Cem beyın ve memorıalın basarısı konusunda da bırsey soylemıyorum.Allah razı olsun elınden gelenı yapmıstır muhakkak buna hıc suphem yok.Ama senınde dedıgın gıbı belkı de bulundugum sehırde bulunan bır merkeze ılerıde bu tedavıyı denemek belkı de aklımdakı soru ısaretlerının kalkmasına ve kendımı daha ıyı hıssetmeme yardımcı olabılır bunu zaman gosterır.
Buradakı yanlıs anlasılmalardan ve bana karsı yapılan olumsuz elestırılere karsı da artık bu topıkte bulunmayacagımı da belırteyım.
Herkese tedavısınde basarılar.
kızlar günaydın, öncelikle hastane ve cem bey ile yazılanları okuyunca çok üzüldüm. rahim duvarı kalınlığı zaten normalde her kadının yaşadığı bir problem değil, ayrıca bize dünya kadar ilaç veriliyor ve bu ister istemez rahim duvarımızın en uygun düzeyde kalınlaşmasını sağlıyor, ilaç verilmese de her ay sağlıklı olan bir kadında bu zaten oluyor, bununla ilgili problem yoksa zaten üzerinde durulan bir konu değil, yani rahim duvarı gereğinden fazla kalın veya ince ise bu irdeleniyor ve tedavi ediliyor, ikincisi hangi başarılı doktora gitseniz aynı şeyle karşılaşırsınız burası istanbul türkiyenin dörtbiryanından gelenler bile var doktorlara, ister istemez her başarılı doktor yoğun oluyor ama bu işlerini düzgün yapmadıkları anlamına gelmiyor, üçüncüsü hearlesin bahsettiği kan pıhtılaşmasıi toksoplazma ...vs gibi testleri hastada düşük..vs gibi şeyler olmadıkça istenmiyor, normal yapılan düşüklerde bile 3 kere üstüste olursa inceleme yapılıyor, ben hiçbir tüp bebek ilk kez denenirken bu tip testlerin yapıldığını duymadım, bunların nasıl sizden istemediler gibi yaklaşımları olan doktorlar var ise de tamamen taraf çekmek için yaptıklarını düşünüyorum. % 50 55 ten fazla şans veren var ise de bunların hepsi aldatmaca tüp bebekte herşey nekadar sorunsuz da olsa 50- 55 den fazla şansınız olamaz. sırf göz boyamak titiz doktor izlenimi vermek için gereğinden fazla test isteyen doktorlar maalesef var. e2 kan testini de iyi merkezlerde tüp bebek yaptırmış arkadaşlarımın hiç birinden 1-2 kereden fazla istememişler. bende 1 kere verdim. her gidişte kan vermek ve hormona bakılmak eğer hormon probleminiz yoksa yapılmıyor, belki pkolu hastalara yapılıyor olabilir.
bu işte biraz tevekkülcü olun fazla didikleyip kendinizi yormayın, merkezinize ve doktorunuza kim olusra olsun karar verdikten sonra güvenin ve gerisini önce Allah'a sonra onlara bırakın. kimseyle kıyaslamaya girmeyin. benin önerilerim bunlar umarım herkes emeklerinin karşılığını alır sevgler
MERHABA ARKADAŞLAR,
BENDE CEM BEY DE TEDAVİYE BAŞLADIM. UZUN PROTOKOL YAPILACAK. iSTANBULA UZAK BİR İLDE OLDUĞUMUZ İÇİN BURDAKİ BİR DR TAKİPLERİMİ YAPACAK. BİZ CEM BEYLE HİÇ YÜZ YÜZE GELMEDİK. ANCAK DİREK CEP TELEFONUNDAN İSTEDİĞİM HER AN ULAŞABİLİYORUZ. aYRICA SAÇMA SAPAN SORULARIMIZI BİLE CEVAPLIYOR. bENİM BU 2. DENEMEM OLACAK. İLKİNİDE YİNE ÇOK TANINMIŞ BİR HASTANEDE DENEDİK AMA OLMADI. TEHŞİSİMİZ SEBEPSİZ İNFERTİLİTE. HAFTAYA GONAL F LERİ KLLANMAYA BAŞLAYACAĞIM SANIRIM. bENİMLE BİRLİKTE TEDAVİYE BAŞLAYAN YADA BAŞLAYACAK OLAN ARKADAŞLAR VARMI.? iZLENİMLERİ NELER ? PAYLAŞIMDA BULUNMAK İSTERİM.
Hoşgeldin emnbhr,
Sana tedavinde bol sans diliyorum. Bu arada hangi şehirden geliyorsun? ve geldiğinde nerede kalacaksın? Tacrübelerini buradaki arkadaslarla paylaşırsan faydalı olabilir. Çünkü sehirdısından cok hastası oluyor, yada hastası olmayı düşünenlere yardımcı olur. Bende Cem beyin hastasıyım ama tüp bebek tedavisi görmüyorum yumurta takibi olarak tedavideyim. Tecrübelerini paylaşırsan sevinirim çünkü benim tedavimin sonunun nereye gideceği belli olmaz.
kızlarrr nerdesinizzz ay topiği terk etmişsiniz. ben de cem bey de başlayacağım yazsanız nolur sanki:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?