Arkadaşlar hepinize merhaba ... Ben de sizler gibi bu yollardan geçmiş bir anneyim..Allahıma şükürler olsun ki 4 yıl önce ikizlerime hamile kaldım ve badireler atlatarak oğullarımı dünyaya getirebildim:))Bu topiği arada sırada takip ediyorum ,anlayacağınız üzre doktorumuz aynı kişi Cem Demirel..Benim zamanımda kendisi acıbadem sağlık grubundaydı-inanılmaz yoğunluğu olan bir merkezdi-şimdi memorialda da durum aynı mı??Gene aşırı bir yoğunluk ve hastalara yeterli zaman ayıramama gibi bir durum söz konusu olabilir mi???Bunu sormamın nedeni ise yeniden bir çocuk sahibi olmay düşünmem...Çok kararsızım aslında hem istiyorum şiddetle hem de yaşımdan dolayı duraksama yaşıyorum(( 35 sizce ileri bir yaş mı arkadaşlar??? Suyasem sanırım sen ikinci çocuğuna hamilesin,kaç yaşındasın öğrenebilir miyim??? Bu arada tüm anne adaylarını tebrik eder ,tedavi sürecinde olanlara bol şans ve sabır dilerim...Allah yardımcınız olsun...Sevgiler...
Nishada, iki transferin olumsuz sonuçlandığında cem bey sana da böyle mi söyledi, yani "araştırmaya gerek yok, aynı yöntemle devam edicez" mi dedi, başka yerler de böyle mi söylüyo, görüştün mü sen
canım inşlh hamiş olursun da bizede daha fazla moral olur............tüm kalbimle diliyorum..görüşmek üzere..........selam arkadaslar benımde bugun yumurtalar toplandı ins mutlu sonuca ulaşırız dualarınızı bekliyorum
slm ecinni....ben de inşlh mayısta başlıyam...görüştüm çok iyiler..bakalım hayırlısı...bu arada bol bol incir ye çok faydası oluyo yumurtalık kalitesi bakımından yani.....başarılar
İyi kalitede embriyo transferine rağmen gebe kalamayan çiftlerde ise başka araştırmaların yapılması gerekebilir. Bunların başında rahim içinde herhangi bir anormallik olup olmadığının değerlendirilmesi amacı ile Histeroskopi yapılmasıdır. Histeroskopi ışıklı bir teleskop yardımı ile rahim içine girilerek rahim su ile şişirilmesinden sonra içine gözle bakılması işlemidir. Histeroskopi de daha önce gözden kaçmış olan myom polip veya yapışıklıklar görülebilir. Bunların aynı anda Histeroskopi ile tedavisi de çoğu zaman mümkündür. Kötü embriyo transfer tekniği veya zor embriyo transferi de gebelik oranlarını düşürecektir. Embriyo transferleri hep zor olan kadınlarda rahim ağzının genişletilmesi veya Histeroskopi ile tıraşlaması yapılabilir. Tüpleri tıkalı olan kadınlarda eğer tüplerin içinde su birikmiş ise (hidrosalpinks) bu tüplerin yeni bir tüp bebek denemesinden önce çıkarılması gerekir. Bu şekildeki tüplerin mevcudiyeti tüp bebekteki başarıyı yarı yarıya azaltacaktır. Eğer embriyo transferleri hep 2 veya 3. günlerde yapılmış ise gecikmiş bir embriyo transferinin (Blastokist transferi) yararı olabilir. Bu şekilde daha önceki denemelerinde başarısız olan çiftlerde gebelik oranları artırılabilmektedir. Bu sayılanların dışında antifosfolipid taramalarının veya tüp bebek tedavisi sırasında verilecek olan kan sulandırıcı ajanların herhangi bir yararı gösterilmemiştir. Preimplantasyon genetik tanı ise bu grup hastalarda bilgilendirici olmasına rağmen gebelik oranlarında herhangi bir artışa neden olmaz.
Arkadaşlar hepinize merhaba ... Ben de sizler gibi bu yollardan geçmiş bir anneyim..Allahıma şükürler olsun ki 4 yıl önce ikizlerime hamile kaldım ve badireler atlatarak oğullarımı dünyaya getirebildim:))Bu topiği arada sırada takip ediyorum ,anlayacağınız üzre doktorumuz aynı kişi Cem Demirel..Benim zamanımda kendisi acıbadem sağlık grubundaydı-inanılmaz yoğunluğu olan bir merkezdi-şimdi memorialda da durum aynı mı??Gene aşırı bir yoğunluk ve hastalara yeterli zaman ayıramama gibi bir durum söz konusu olabilir mi???Bunu sormamın nedeni ise yeniden bir çocuk sahibi olmay düşünmem...Çok kararsızım aslında hem istiyorum şiddetle hem de yaşımdan dolayı duraksama yaşıyorum(( 35 sizce ileri bir yaş mı arkadaşlar??? Suyasem sanırım sen ikinci çocuğuna hamilesin,kaç yaşındasın öğrenebilir miyim??? Bu arada tüm anne adaylarını tebrik eder ,tedavi sürecinde olanlara bol şans ve sabır dilerim...Allah yardımcınız olsun...Sevgiler...
bu yazıyı internetten aldım, siz de okumuşsunuzdur daha önce belki ama paylaşmak istedim.
Eğer gözden kaçan birşey varsa ve bunu defalarca denedikten sonra anlarsak çok üzülürüm.çünkü bana tüm şartlarım olumlu ve genç olduğum için yüzde 60 şans vermişti ki o zaman tek embriyo transfer edilmişti, ikincisinde 2 embriyo transfer edildi, ikisi de birinci kalite.bu sefer şansımı sormadım ama yüzde 60 tan yüksek olmalıydı mantıken.yine de olmadıysa bir sebep olmalı diyorum.
Perlanore ve sosyall, görüyorumki 2 değil 5 kere de denesem durum ve açıklama değişmeyecek.ben de temmuzda tekrar denemeyi düşünüyorum.biraz araştırıp, iyice düşünmekte fayda var.görüşelim....
transfer yaptıran arkadas size bi sorum olacak,transfer günü normal muayene odasındamı oluyor yoksa yumurta toplamada oldugu gibi ameliyata girer gibi hazırlanıptamı oluyor
slmcanım....toplamada olduğu gibi ameliyat hanede yapılıyo...fakat sıkışık oluyosun idrara kısa sürüyo bebişleri görmek çok güzel....başarılar ........
bende bu hafta tedaviye başlayacağım .3.denememiz olacak.İnşallah herşey yolunda gider:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?