- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.695
- 798
- Konu Sahibi princes_Pocahontas
-
ben acık acık soylerdım benım ınancıma gore ateıst bırıyle ılıskı, evlılık haram dıye ( yanlıs bılıyosam duzeltın ben boyle bılıyorum musluman bı kadın gayrı muslım bırıyle evlenemez dıye bılıyorum ) senden cok hoslandım aam baslamadan bıtmelı dıyın tabı kı evlılık pat dıye olmaz ama souncta ama ılerısı ıcın demıstımBen problemli ilişkiler yaşadım ve yakın bir zamanda uzun ve sarsıntılı bir ilişkiyi zorda olsa bitirdim. Ama ne hikmetse hep olumsuz kişiler çıkıyor karşıma
Ben geçen yıl birinden özel mat dersi almıştım benden yaklaşık 5 yaş büyük. Yakışıklı hoş biri... Ara ara arkadaş olarak görüşüyorduk ve şu son zamanlarda bana karşı ilgisi olduğunu hissettim ve yanılmamışım beni tanımak istediğiini söyledi ve yarın buluşacağız. Fakat ben facebookta paylaşımlarından anladığım kadarıyla ateist kendisi. Herkesin inancına son derece saygılıyımdır ama ateist biriyle ileriyi düşünemem maalesefŞimdi yarın görüşmek için söz verdim görüşcem mecbur ama ona nasıl hayır diyeceğim senin inancın bu ben senle yapamam nasıl diyeceğim sizce bu nasıl söylenir
kusura bakmayın merak ettım ımam mı kıydı nıkahınızı ?Birde su var soylemeden edemeyecegim.
Biz esimle ilk once resmi nikahi sonra dini nikahi kiydik.
Benim esim deist ve cok mutluyum onunla.
Ben dini ibadetlerini elimden geldigince yerine getiren biriyim, bana hic bir zaman karismaz bu konuda.
Neyse ilk konusmadan sonra eminim gorusleriniz daha farkli olur.
Benim esim mesela cocuklara, muhtaclara karsi asiri duyarlidir.
Onemli olanda bu degil mi zaten dinimizde ?
Eger iyi birisi ise iyi dusunun bence.
Ateistse ne olmus ? Allah, kendisine inanmadigi halde ona nimetin tadini, suyun hazzini ayni kilmisken, ayni gunesi dogdurup ayni ayi ışıtırken, sizinkiyle ayni iki goz ve ders aldiginiza gore iyi calisan bir beyin vermisken siz kim oluyorda onu dogrulari icin bir kenara itip disliyorsunuz ?Cok sakil bir davranis bu..Cok sığ bir dusunce biçimi..Ey özgürlük, yargilandin, ayiplandin, hor goruldun, dislandin..Neacayip bir dunyaya dusmussun yazik sana...
Hayir bakis acisi yuzunden ömrünü gecirmemek sıglıkInsan ömrünü geçireceği biriyle bakış açısının aynı olmasını istemez mi?
Bu mu sığlık?
Hayir bakis acisi yuzunden ömrünü gecirmemek sıglık
Evet tam olarak bu sığlık ! Bugun esimle apayri insanlara verdik oyumuzu..Birimiz oburune hadi hayirli olsun dedi..Oturduk gulduk sonra..Insan ömrünü geçireceği biriyle bakış açısının aynı olmasını istemez mi?
Bu mu sığlık?
Sizin için öyle olabilir.
Farklı düşüncelerde arkadaşlarım, dostlarım olabilir.
Hiç yadırgamadım bugüne kadar.
Ama eşim olacak insanda düşünce benzerliği son derece önemliydi benim için.
Sığlıkla hiç alakası yok bunun.[/QUOTE = "
Düşünce benzerligi nedir ? Kimse sizin gibi dusunmek zorunda degil ki. Bu da benim icin siz maviyi seviyorsunuz ama o sevmiyor diye bir insandan vazgecmek gibi
ah güzel kardeşim bilsen ki her insana verilen o nimetler dünya ile sınırlıdır ahirette HAK dine inanmayana zırnık nimet acıma yok azap vardır(hem de sonsuz) asıl farklılık burda işte.dünyaya geliş gayemizi bilip KULLUK yapabilmekte bitiyor her şey...Ateistse ne olmus ? Allah, kendisine inanmadigi halde ona nimetin tadini, suyun hazzini ayni kilmisken, ayni gunesi dogdurup ayni ayi ışıtırken, sizinkiyle ayni iki goz ve ders aldiginiza gore iyi calisan bir beyin vermisken siz kim oluyorda onu dogrulari icin bir kenara itip disliyorsunuz ?Cok sakil bir davranis bu..Cok sığ bir dusunce biçimi..Ey özgürlük, yargilandin, ayiplandin, hor goruldun, dislandin..Neacayip bir dunyaya dusmussun yazik sana...
Demek ki neymis sevgili kardesim, her koyun kendi bacagindanmis..ah güzel kardeşim bilsen ki her insana verilen o nimetler dünya ile sınırlıdır ahirette HAK dine inanmayana zırnık nimet acıma yok azap vardır(hem de sonsuz) asıl farklılık burda işte.dünyaya geliş gayemizi bilip KULLUK yapabilmekte bitiyor her şey...
Bence bu dusunceyle yaklasmakta pek etik degil, en azindan bana gore. Sizin dogrunuzun yanlis olmadığını nerden biliyoruz ? Adi ustunde sizin dogrunuz. Eger tastisilmaz bi dogru olsaydi herkes ona inanirdi degil mibu insan gerçekten iyi bir insan ise ne bileyim belkide siz onun inanması için bir vesile olabilirsiniz,çok da katı bakmadan yaklaşsak arkadaşlar yanlış mı yapmış oluruz acaba
Ben siyasetten bahsetmiyorum ki.Evet tam olarak bu sığlık ! Bugun esimle apayri insanlara verdik oyumuzu..Birimiz oburune hadi hayirli olsun dedi..Oturduk gulduk sonra..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?