ateist miş :(

Birde su var soylemeden edemeyecegim.
Biz esimle ilk once resmi nikahi sonra dini nikahi kiydik.
Benim esim deist ve cok mutluyum onunla.
Ben dini ibadetlerini elimden geldigince yerine getiren biriyim, bana hic bir zaman karismaz bu konuda.
Neyse ilk konusmadan sonra eminim gorusleriniz daha farkli olur.
Benim esim mesela cocuklara, muhtaclara karsi asiri duyarlidir.
Onemli olanda bu degil mi zaten dinimizde ?
Eger iyi birisi ise iyi dusunun bence.

inancı olan birinin ateist biriyle evlenmesi zor. aynı şekilde ateist birinin de inancı olan biriyle evlenmesi zor. sizinle aynı inancı olan birini bulursanız iyi olur... karşılıklı belki hoşgörülü olabilirsiniz birbirinize ama aileler pek hoşgörülü olmuyor bu konularda. boşuna huzursuzluk çıkar...

"Onu incitmeden nasıl söyleyeceğim" diyorsunuz da...

Geçerli bir sebebiniz olmasa bile buluştuğunuz bir erkekle muhabbeti ileriye götürmek istemeyebilirsiniz...

Fazla ilgili olmazsınız, planlarıyla uyuşmayan hayallerinizi söylersiniz vs...

Yani böyle biriyle birlikte olamayacağınızı düşünüyorsunuz açık açık "Sen ateistsin seni istemiyorum" demenize gerek yok...

Sizin ve ailenizin dininize bağlı olduğunu bildiğini yazmışsınız...

Belki de onun gayesi sadece sizinle görüşüp vakit geçirmek çünkü İslamda ateist bir adamla evlenmeyi düşünen kadının durumu nettir, bu durumda o sizin endişelerinizden haberdar...

Bunu bilmek için Müslüman olmaya gerek yok, ilk görüşeceği kız siz değilsinizdir...

Yani "evlenirsek sorun olur mu, çocukların durumu ne olur" vs diye düşünmek için çok erken hatta belki bunu düşünmeye gerek bile yok...

ileriyi aklına bile getirme bence müslüman bir bayan sadece müslüman bir erkekle evlenebilir yoksa nikah olmaz bile üzmeyim kırmayım diye uğraşma bile bence kaç şimdiden :)

Ateistse ne olmus ? Allah, kendisine inanmadigi halde ona nimetin tadini, suyun hazzini ayni kilmisken, ayni gunesi dogdurup ayni ayi ışıtırken, sizinkiyle ayni iki goz ve ders aldiginiza gore iyi calisan bir beyin vermisken siz kim oluyorda onu dogrulari icin bir kenara itip disliyorsunuz ?Cok sakil bir davranis bu..Cok sığ bir dusunce biçimi..Ey özgürlük, yargilandin, ayiplandin, hor goruldun, dislandin..Neacayip bir dunyaya dusmussun yazik sana...

ben acık acık soylerdım benım ınancıma gore ateıst bırıyle ılıskı, evlılık haram dıye ( yanlıs bılıyosam duzeltın ben boyle bılıyorum musluman bı kadın gayrı muslım bırıyle evlenemez dıye bılıyorum ) senden cok hoslandım aam baslamadan bıtmelı dıyın tabı kı evlılık pat dıye olmaz ama souncta ama ılerısı ıcın demıstım
zaten sız daha sevgılı degılsınız sanırım
ben olsam ben de sorun ederdım keske daha onceden facesıne falan baksaydınız

kusura bakmayın merak ettım ımam mı kıydı nıkahınızı ?
cunku bıldıgıme gore malesef dını nıkahınız gecersız oluyo dıye bılıyorum esınız hala deıstse
uzman dını bılgısı olan kısılere danıstınız mı

Insan ömrünü geçireceği biriyle bakış açısının aynı olmasını istemez mi?

Bu mu sığlık?

Hayir bakis acisi yuzunden ömrünü gecirmemek sıglık

Sizin için öyle olabilir.
Farklı düşüncelerde arkadaşlarım, dostlarım olabilir.
Hiç yadırgamadım bugüne kadar.
Ama eşim olacak insanda düşünce benzerliği son derece önemliydi benim için.
Sığlıkla hiç alakası yok bunun.

ah güzel kardeşim bilsen ki her insana verilen o nimetler dünya ile sınırlıdır ahirette HAK dine inanmayana zırnık nimet acıma yok azap vardır(hem de sonsuz) asıl farklılık burda işte.dünyaya geliş gayemizi bilip KULLUK yapabilmekte bitiyor her şey...

Demek ki neymis sevgili kardesim, her koyun kendi bacagindanmis..

bu insan gerçekten iyi bir insan ise ne bileyim belkide siz onun inanması için bir vesile olabilirsiniz,çok da katı bakmadan yaklaşsak arkadaşlar yanlış mı yapmış oluruz acaba
Bence bu dusunceyle yaklasmakta pek etik degil, en azindan bana gore. Sizin dogrunuzun yanlis olmadığını nerden biliyoruz ? Adi ustunde sizin dogrunuz. Eger tastisilmaz bi dogru olsaydi herkes ona inanirdi degil mi
Bunu dusunerek beraber olacaginiza hic olmayın bence, ki cokta kırıcı bi yaklasim

Evet tam olarak bu sığlık ! Bugun esimle apayri insanlara verdik oyumuzu..Birimiz oburune hadi hayirli olsun dedi..Oturduk gulduk sonra..
Ben siyasetten bahsetmiyorum ki.
Biz de ayrı adaylara verdik oyumuzu, bu basit bir mesele lafını etmek bile gereksiz.
Ama din deyince ortak hareket etmek isterim ben.
Ramazan deyince eşimin de lezzet almasını isterim.
Insanların seçimini buna göre yapması oldukça doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…