Çocuk Hastalıkları Ateş düşürücüler :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Size tavsiyem kadir Tuğcu okuyun gereksiz ilaç kullanımına tamamen karşı kendisi. Ateş düşürücü vermeye de karşı çünkü ateş vücuttaki görevini tamamlamadan dusururseniz tekrar çıkar siz yine tekrar ilaç vermek zorunda kalirsiniz. Dönüşümlü ateş düşürücü vermek zaten sacmalik. Kadir Tugcunun yazılarını okuyun ateş hakkındaki düşünceleriniz tamamen değişecek.

Oğlumun doktoru da ates düşürücü hiç tavsiye etmezdi bize.Metabolik bir rahatsızlik yoksa ateş çıkması iyi bir şey müdahaleye gerek yok ,havale denilen şey 36-37 derecede bile geçiriliyor ki bu en tehlikelisi demişti .Sonrasında biraz araştırdım ve kullanmadım .Kadir tuğcuyu da takip ediyorum :)

Bizim doktorumuz sadece ibufen ateş düşürücü kullanmamizi öneriyor.

Çocuğun nesesinde sıkıntı yoksa 39 da olsa dusurmuyorum. Bana kalsa ateşe hiç müdahale etmiycem sonuçta ateş demek bağışıklık sisteminin savaşması demek ama esim evhamli. Ben de kadir tugcuyu dinliyorum.

Valla masum yada değil , gerekli ise ilaç vereceksiniz.
Benimkininde ara ara dirençli ateşi oldugu zamanlarda dönüşümlü verdim.
Ağır ilaçlar değil korkmayın.
Doktorlardan iyi bilcek değiliz.
Karşıt görüşler her konuda vardır bakmayın siz onlara.
Güvenebileceğiniz bir doktor bulun ve rahat olun

Şu ilaçları artık eczacılara danışsak milletçe çok rahat edicez. Doktorlar ilaç eğitimi almıyor sadece yüzeysel görüyorlar. Biri ak diyor diğeri kara. Toksik şok etkisi öyle bir şey değil. Ben 3 aylık bebeğe 4 tane ateş düşürücü yazan doktor biliyorum. İnternet bilgi kirliliği aklınızda soru işareti varsa Bi eczaneye gidin eczacıya sorun. İlacın uzmanı onlar.

Şu ilaçları artık eczacılara danışsak milletçe çok rahat edicez. Doktorlar ilaç eğitimi almıyor sadece yüzeysel görüyorlar. Biri ak diyor diğeri kara. Toksik şok etkisi öyle bir şey değil. Ben 3 aylık bebeğe 4 tane ateş düşürücü yazan doktor biliyorum. İnternet bilgi kirliliği aklınızda soru işareti varsa Bi eczaneye gidin eczacıya sorun. İlacın uzmanı onlar.
..tedaviye kontrole muayneye doktora gitmiyormuyuz? eczaciya gotursun herkes cocugunuda doktorlar arada kalabalik yapmasinlar madem. 3 aylik bebege gereginden fazlasini veren o doktor normal degildir butun doktorlara camur atilmaz bu yuzden

neyse ya valla o kadar cok bilincsiz kullanim varki bu ilac konusunda sinirlerim zipliyor heleki cocuklar soz konusuysa cok yazdim buraya kusura bakmayin.

..tedaviye kontrole muayneye doktora gitmiyormuyuz? eczaciya gotursun herkes cocugunuda doktorlar arada kalabalik yapmasinlar madem. 3 aylik bebege gereginden fazlasini veren o doktor normal degildir butun doktorlara camur atilmaz bu yuzden
Tedavi farklı bir şey hanfendi doktorlara çamur atmıyorum ben ilaç eğitimi almıyorlar diyorum hasta olunca doktora gitmek ayrı bir konu ilacın içeriğini sormak hangisi hangisiyle etkileşime girer bilmek başka bir konu. Sapla samanı ayıralım. İlaçla ilgili bilgi almak istiyorsanız eczacıya danışın diyorum. Tedavi ve teşhis için bişey söylemedim dikkat ederseniz.

Tedavi farklı bir şey hanfendi doktorlara çamur atmıyorum ben ilaç eğitimi almıyorlar diyorum hasta olunca doktora gitmek ayrı bir konu ilacın içeriğini sormak hangisi hangisiyle etkileşime girer bilmek başka bir konu. Sapla samanı ayıralım. İlaçla ilgili bilgi almak istiyorsanız eczacıya danışın diyorum. Tedavi ve teşhis için bişey söylemedim dikkat ederseniz.
eczaci tabiiki ilacin icerigi hakkinda cok daha fazla bilgi sahibidir. ilac hakkindaki butun sorularini cevaplayabilmesi gerek. gunde kac defa alman gerekir vs, ama doktorda bi zahmet verdigi ilacin neye iyi geldigini bilsin beh. yani minicik cocuga gereginden fazla ilac yazmasin bi zahmet. bu kadarinida bilmiyorsa o doktor o koltuga oturmasin bi zahmet

kizimda da oglumda da havale oykusu var. oglum bi olcersin 37.5 15 dk sonra 39 a dayanmis oyle birakin 39 u ikisinde de 38 i bekleme luksumuz yok. ama 4 saat olarak dusunmeyin en az 3 saat olmak kosuluyla ates yukselmeye baslayinca verin. keske ben de vermek zorunda kalmasam. 1 hafta once 1 sise dolven bitirdik 4 gun atesliydi... dolven bile ancak 37.5 a kdr dusurdu...

eczaci tabiiki ilacin icerigi hakkinda cok daha fazla bilgi sahibidir. ilac hakkindaki butun sorularini cevaplayabilmesi gerek. gunde kac defa alman gerekir vs, ama doktorda bi zahmet verdigi ilacin neye iyi geldigini bilsin beh. yani minicik cocuga gereginden fazla ilac yazmasin bi zahmet. bu kadarinida bilmiyorsa o doktor o koltuga oturmasin bi zahmet
İşte keşke öyle olsa ne yazık ki olmuyor mümessil geliyor şu ilaç şunun için diyip gidiyor bu kadar. Aslında sistem şöyle olmalı doktor muayene edip teşhis koymalı eczacı da teşhis göre ilaç vermeli. Yanlış tedaviler sonucu hayatını kaybeden sakat kalan çok kişi duymadık mı. Bu aslında doktorların da elinde değil sistem bu şekilde ilerliyor. Yani ben bu zamana kadar gördüklerimi anlatsam doktora gitmezsiniz herhalde kısacası aklınıza takılıyorsa gidin sorun öğrenin ama internettekilere çok kapılmayın herkes bişey diyor İnternete.

İşte keşke öyle olsa ne yazık ki olmuyor mümessil geliyor şu ilaç şunun için diyip gidiyor bu kadar. Aslında sistem şöyle olmalı doktor muayene edip teşhis koymalı eczacı da teşhis göre ilaç vermeli. Yanlış tedaviler sonucu hayatını kaybeden sakat kalan çok kişi duymadık mı. Bu aslında doktorların da elinde değil sistem bu şekilde ilerliyor. Yani ben bu zamana kadar gördüklerimi anlatsam doktora gitmezsiniz herhalde kısacası aklınıza takılıyorsa gidin sorun öğrenin ama internettekilere çok kapılmayın herkes bişey diyor İnternete.

valla eczacilara sorulacak olsa bu defada en kazik ilaclari kakalarlar millete. ha doktorlarla anlasmalidir eczaneler gerci o kesin. ilac pazari buyuk malum. bir doktor verdigi ilaci bilmiyorsa gercekten egitimde bir hata var o kesin. o doktor ne ilaci veriyor bilmesi gerek. oyle atmasyon seyle tedavi olur mu? o hayatini kaybedenlerde doktordan kaynakliysa..doktorun kisisinin kendiyle alakali bi durumdur. adam doktor ama neyin neye yaradigini bilmeden nasil ilac yazabilir oyleyse? bu bildigin bilincsiz bir doktor olur

Size tavsiyem kadir Tuğcu okuyun gereksiz ilaç kullanımına tamamen karşı kendisi. Ateş düşürücü vermeye de karşı çünkü ateş vücuttaki görevini tamamlamadan dusururseniz tekrar çıkar siz yine tekrar ilaç vermek zorunda kalirsiniz. Dönüşümlü ateş düşürücü vermek zaten sacmalik. Kadir Tugcunun yazılarını okuyun ateş hakkındaki düşünceleriniz tamamen değişecek.
kadir tugcu bu ulkede cok buyutuldu. kotu niyetle sormuyorum hercekten merak ediyorum. neden turkiyede degil? neden bukadar ukala? neden ondan baska her dr gerizekaliymis gibi davraniyor? pek cok yazisini okudum inanin bazilari beni benden aldi.
ayrica instagram fenomenlerine aldirmayin.
cocugunuzun her oykusunu bilen sabit bir dr her zaman avantajlidir. cocugun neye nasil tepki verecegini bilir. bizimkiler jasta oldu mu hemen hastaneye yatiriyor cunku havale oykuleri var ve drumuz biliyor. baska drlar da denedim ama guven vermedi.
evet ilaclar zararli ama kar zarar yapilacak. havale gecirdiginde ogluma narkotik ilac vermek zorunda kaldilar. 18 aylik bebege uyusturucu stogu belli olan devlette kaydi olan dusunun 2 gun kendine gelemedi. kar zarar yapmak zorundayim ben. hangisi daha zararli hangisi daha az zararli... narkotik ilac mi ates dusurucu mu? ayrica havale mi ates dusurucu mu? ben bunu kendim acisindan soyluyorum herkesin dusuncesi farkli olabilir.

Kızım arada sebebsiz ateşlenirdi bazen başka şeyler de olur diye kusma bulantı gibi annem fmf hastası olduğu için bizde fmf tahlili yaptırdık ve kızım da da varmış maalesef ne çıkacak ne diyecekler hep bir muamma şimdi karnım agriyor dese tetikte duruyorum ama kolay kolay ilaç icirmem eşime rağmen halimize bin şükür ne dermansız dertler var bundan sonra daha dikkatli olursunuz ama bnm etrafımda ki çoğu doktor da sizin dediğiniz gibi dönüşümlü ver diyor ben sevmediğim için vermiyorum çünkü çocuğun bünyesi öyle de böyle de kimyasal alıyor ve bir şekilde bağışıklık kazanıyor ilaca

hic bir dr mumessilin lafiyla ilac yazmaz ulkemdeki drlari kotulemekten vazgecin. hepsi inanilmaz egitimler alarak buralara geliyor. inanilmaz sinav ve stajlardan sonra uzman okuyir. bukadar seyden sonra bir mumessil lafiyla ilac yazmaz bu bir. ikincisi eczacilarimiz malesef ulke sartlarinda gorevlerini yapamiyorlar. hepsi esnaf olmus. bizim memlekette vergi rekortmeni eczaci vardi ya. ucuncusu su instagram fenomenlerinin saglikla ilgili yorumlarina inanmayin.
ayrica malesef her beden bir degil. kimine 37.5 ates degilken kimine 37.5 baslangic ates gerisi pat diye geliyor. kizim 37.5 ta oglum 39.5 ta havale gecirdi.

tekrar soyluyorum ilac elbette zararli peki ya sonrasi...

valla eczacilara sorulacak olsa bu defada en kazik ilaclari kakalarlar millete. ha doktorlarla anlasmalidir eczaneler gerci o kesin. ilac pazari buyuk malum. bir doktor verdigi ilaci bilmiyorsa gercekten egitimde bir hata var o kesin. o doktor ne ilaci veriyor bilmesi gerek. oyle atmasyon seyle tedavi olur mu? o hayatini kaybedenlerde doktordan kaynakliysa..doktorun kisisinin kendiyle alakali bi durumdur. adam doktor ama neyin neye yaradigini bilmeden nasil ilac yazabilir oyleyse? bu bildigin bilincsiz bir doktor olur
Keşke fırsatım olsa da size böyle en detaylı bir şekilde anlatabilsem olayları dışarıdan görüldüğü gibi değil. Eczaneyle anlaşmalı olan çok az doktor var genelde firma ile anlaşmalı olur doktorlar ve hangi firmadan iyi ganimet alacaksa onun ilaçlarını yazar hastayı da tembihler aman başka ilaç alma ölürsün diye. Eczacılarda da var etik davranmayan ama muadili var ilaçların yani seçme şansınız var. Bu konu çok detaylı ve uzun bir konu yalnız şunu belirteyim bu sektörü adım gibi biliyorum Bi ara öğrenmek istediğiniz olursa özelden yazabilirsiniz. Doktor verdiği ilacı biliyor ama etkileşimini bilmez ayrıca aynı etken maddeye sahip 3 ilaç yazabilir firmadan avanta almak için. Ya da her reçeteye yazdığı işinize yaramayan bir ilaç vardır mutlaka. İlaç eğitimini eczacılara verip ilaçları doktorun yazması sıkıntı. Bu da doktor kaynaklı değil her ilacı bilme imkanları yok.

39 olunca ates dusurucu verıyorum ve donusumlu degıl 1 marka var onu verıyorum ustunu soyuyorum gerekırse doktora goturuyorum
ates dusuruculerde ılac sonucta hele fitile falan ıyıce karsıyım cok acıl ve mecbur durumlar olmadıkca ates dusurucu surup yeter fıtıle gelene kadar

Bazı doktorlar varmı hastadan korkup gerisini düşünmeden ilaç yazabiliyor inanır mısınız ben 8 yıl evvel bir eczanede çalıştım şimdi sistem nasıl bilmiyorum adamın elini özel reçeteli ilacı yazmış eczaneye postalamis biz versek bı turlu vermesek bir türlü eczacı gelen hastanın durumuna göre hareket ederdi kimi hasta istediği kadar fark çıkarsın reçetede ki ilacı isterdi kimisi alışkın olduğu ilacı isterdi reçetede kinin muadili olsa bile kimi hastaya da biz sorardık hangisini tercih edersiniz diye çoğu zaten takmaz di o zaman demek istediğim doktor eczacı anlaşması değil eczacı mümessil anlasmasi :KK66: mumessil de önce doktorla anlaşıyor tabi ki :KK66:

Keşke fırsatım olsa da size böyle en detaylı bir şekilde anlatabilsem olayları dışarıdan görüldüğü gibi değil. Eczaneyle anlaşmalı olan çok az doktor var genelde firma ile anlaşmalı olur doktorlar ve hangi firmadan iyi ganimet alacaksa onun ilaçlarını yazar hastayı da tembihler aman başka ilaç alma ölürsün diye. Eczacılarda da var etik davranmayan ama muadili var ilaçların yani seçme şansınız var. Bu konu çok detaylı ve uzun bir konu yalnız şunu belirteyim bu sektörü adım gibi biliyorum Bi ara öğrenmek istediğiniz olursa özelden yazabilirsiniz. Doktor verdiği ilacı biliyor ama etkileşimini bilmez ayrıca aynı etken maddeye sahip 3 ilaç yazabilir firmadan avanta almak için. Ya da her reçeteye yazdığı işinize yaramayan bir ilaç vardır mutlaka. İlaç eğitimini eczacılara verip ilaçları doktorun yazması sıkıntı. Bu da doktor kaynaklı değil her ilacı bilme imkanları yok.
firmadan avanta almak icin yaziyorsa zaten gorevini kotu kullanmis olmuyor mu? ben anladim seni ama bu is sacma bir sekilde organize edilmis. dunya genelinde zaten cogu ilac ve hastaliklar bu sekilde gerci. once hastaligi cikarip sonra ilac uretiyorlar vs. ama ulkedeki sistem cok bozuk.

Bazı doktorlar varmı hastadan korkup gerisini düşünmeden ilaç yazabiliyor inanır mısınız ben 8 yıl evvel bir eczanede çalıştım şimdi sistem nasıl bilmiyorum adamın elini özel reçeteli ilacı yazmış eczaneye postalamis biz versek bı turlu vermesek bir türlü eczacı gelen hastanın durumuna göre hareket ederdi kimi hasta istediği kadar fark çıkarsın reçetede ki ilacı isterdi kimisi alışkın olduğu ilacı isterdi reçetede kinin muadili olsa bile kimi hastaya da biz sorardık hangisini tercih edersiniz diye çoğu zaten takmaz di o zaman demek istediğim doktor eczacı anlaşması değil eczacı mümessil anlasmasi :KK66: mumessil de önce doktorla anlaşıyor tabi ki :KK66:
iste sorun burdaki adam recetede yazilmayan birseyi almasi yani.. ne yaziyorsa onu vermeniz gerekir normal sartlarda. cunku teshisi koyan doktor ve uygun gordugu ilacin kullanilmasi sart bence. tabii bu durumda doktorlarda cozutuk olursa vatandas napsin..vatandas ucmussa doktor napsin

Back
X