Çocuk Hastalıkları Ateş düşürücüler :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
firmadan avanta almak icin yaziyorsa zaten gorevini kotu kullanmis olmuyor mu? ben anladim seni ama bu is sacma bir sekilde organize edilmis. dunya genelinde zaten cogu ilac ve hastaliklar bu sekilde gerci. once hastaligi cikarip sonra ilac uretiyorlar vs. ama ulkedeki sistem cok bozuk.
Yani görevi kötüye kullanmak olmuyor artık o kadar normal olmuş ki ne yazık ki ilaç hastalık konusu doğru virüs veriyorlar mesela arkasından aşısı var mutlaka yaptırın deniyor. Sistem çok saçma çok bu ülkede şansa yaşıyoruz resmen. Allah etik vicdan sahibi doktorlara denk getirsin hepimizi diyorum

iste sorun burdaki adam recetede yazilmayan birseyi almasi yani.. ne yaziyorsa onu vermeniz gerekir normal sartlarda. cunku teshisi koyan doktor ve uygun gordugu ilacin kullanilmasi sart bence. tabii bu durumda doktorlarda cozutuk olursa vatandas napsin..vatandas ucmussa doktor napsin
Eczacıların reçeteyi değiştirme yetkisi vardır. İlaçların muadili vardır doktor 150 liralık yazar ama devlet ödemez sen dersin ki 10 liralık var aynı ilaç hasta hayır der çünkü doktor ona öyle öğretmiştir. Eczacı ile mümessil anlaşması pek geçerli değil çünkü reçete doktordan çıkıyor. Dışarıdan bakınca aynısını vermek zorunda falan oluyor ama muadil denilen şey de aynısı bir molekül farklı olsa olmuyor ha birini a firması üretiyor birini b firması fiyat farkı oluyor. Doktor uygun görüyor mesela ama o ilaç hastaya uygun olmuyor ya da devlet ödemiyor ithal pahalı.

Eczacıların reçeteyi değiştirme yetkisi vardır. İlaçların muadili vardır doktor 150 liralık yazar ama devlet ödemez sen dersin ki 10 liralık var aynı ilaç hasta hayır der çünkü doktor ona öyle öğretmiştir. Eczacı ile mümessil anlaşması pek geçerli değil çünkü reçete doktordan çıkıyor. Dışarıdan bakınca aynısını vermek zorunda falan oluyor ama muadil denilen şey de aynısı bir molekül farklı olsa olmuyor ha birini a firması üretiyor birini b firması fiyat farkı oluyor. Doktor uygun görüyor mesela ama o ilaç hastaya uygun olmuyor ya da devlet ödemiyor ithal pahalı.
Kisaca kim napiyor belli degil. Doktor yaziyorsa bir recete ne munasebet eczaci bunu degistirecek? O zaman hasta doktor yazarken diyecek en ucuzunu yaz diye.. baya sacma hersey

hic bir dr mumessilin lafiyla ilac yazmaz ulkemdeki drlari kotulemekten vazgecin. hepsi inanilmaz egitimler alarak buralara geliyor. inanilmaz sinav ve stajlardan sonra uzman okuyir. bukadar seyden sonra bir mumessil lafiyla ilac yazmaz bu bir. ikincisi eczacilarimiz malesef ulke sartlarinda gorevlerini yapamiyorlar. hepsi esnaf olmus. bizim memlekette vergi rekortmeni eczaci vardi ya. ucuncusu su instagram fenomenlerinin saglikla ilgili yorumlarina inanmayin.
ayrica malesef her beden bir degil. kimine 37.5 ates degilken kimine 37.5 baslangic ates gerisi pat diye geliyor. kizim 37.5 ta oglum 39.5 ta havale gecirdi.

tekrar soyluyorum ilac elbette zararli peki ya sonrasi...
İlaç firmalarından tatil kredi kartı ödemesi beyaz eşya almak için ilaç kasan doktor var. Ayrıca eczacıların esnaf olması onların elinde değil haydi gel dükkan açalım demiyorlar sorsanız hemen hepsi devlette olmak ister. Ayrıca doktorları kötülemek değil bu sadece siz bilmiyorsunuz ama bilinen bir gerçek var ortada. Eczacılar nasıl görev yapsın istersiniz bilmiyorum ama sizde ne şartlarda yaptığını bilmiyorsunuz bunu anladım. Amaç Bi tarafı kötülemek değil sizde doktorları savunurken eczacıları görmüyorsunuz. İlacın uzmanı farklı hastalığın teşhisin farklı bu arada dönen olaylar da dışarıdan görebileceğiniz türden değil. İyi geceler

Kisaca kim napiyor belli degil. Doktor yaziyorsa bir recete ne munasebet eczaci bunu degistirecek? O zaman hasta doktor yazarken diyecek en ucuzunu yaz diye.. baya sacma hersey
İşte ne münasebet değil işte o. Eczacı ilaç uygun değilse etkileşimi varsa veya başka sebeplerden değiştirebilir kafasına göre benim canım bunu vermek istemiyor diye değil. Doktora demenize gerek yok zaten otomatik olarak çoğu yerde muadil veriliyor sistemden. Ha muadili yoksa o zaman paşa paşa ödeniyor. Bu işler burada iki dk da anlayabileceğiniz işler değil.

İşte ne münasebet değil işte o. Eczacı ilaç uygun değilse etkileşimi varsa veya başka sebeplerden değiştirebilir kafasına göre benim canım bunu vermek istemiyor diye değil. Doktora demenize gerek yok zaten otomatik olarak çoğu yerde muadil veriliyor sistemden. Ha muadili yoksa o zaman paşa paşa ödeniyor. Bu işler burada iki dk da anlayabileceğiniz işler değil.

Gercekten anlamiyorum cunku sacma sapan :)doktor teshisi koyup yanlis ilac veriyor.. eczaci isine gelmeyeni degistiriyor? O doktor verdigi ilacin yan etkisinide bilecek hatta arastirip hasta baska ilac kullaniyosa beraber kullanmak ters etki yapar mi onuda bilecekki ona gore ilac yazacak.

Benim anlatmak istedigim sistem cok guzel. Insanlarin belli eczanelwri olacak ve belli doktorlari. Kimse kafasina esene gidemeyecek ve tum aldigin ilaclar kendi eczanende kayitli olacak. Sen bi uzmana gideceksin diyelim son 1 yilda kullandigin ilaclari bilmek istiyor uzman doktor. Hemen eczanenden bi ciktisini alip goturedeksin.benim bu dedigim sisteme gecilmesi eminim uzun yillar alir

Gercekten anlamiyorum cunku sacma sapan :)doktor teshisi koyup yanlis ilac veriyor.. eczaci isine gelmeyeni degistiriyor? O doktor verdigi ilacin yan etkisinide bilecek hatta arastirip hasta baska ilac kullaniyosa beraber kullanmak ters etki yapar mi onuda bilecekki ona gore ilac yazacak.

Benim anlatmak istedigim sistem cok guzel. Insanlarin belli eczanelwri olacak ve belli doktorlari. Kimse kafasina esene gidemeyecek ve tum aldigin ilaclar kendi eczanende kayitli olacak. Sen bi uzmana gideceksin diyelim son 1 yilda kullandigin ilaclari bilmek istiyor uzman doktor. Hemen eczanenden bi ciktisini alip goturedeksin.benim bu dedigim sisteme gecilmesi eminim uzun yillar alir
Böyle bir sistem var eczaneden 1 yılda aldığınız ilaçları nereye muayene olduğunuzu çıktı olarak alabilirsiniz ama eczacı işine gelmeyeni değiştirmiyor işte keyfine göre olmuyor o işler doktor sistemi bilmiyor hangisi ödenir hangisi ödenmez ya da eczacının elinde o ilaç var mı yok mu. Şöyle örnek vereyim son olarak mesela doktor size parol yazdı eczanede yok eczacı minoset veriyor. Tamamen aynı ilaç ambalaj ve firma farklı sadece. Bu kafasına göre değil ama doktor illa parol diyorsa bilinki ona çalışıyor. Eczanelerde artık sistem var ilaçlar teşhis hepsi sistemde ve sistem otomatik olarak düzeltiyor reçeteyi ödenir ödenmez muadili bu diye. Devlet belirliyor fiyatları ödediği ilaçları eczacı sadece ilacı depodan alıp hastaya veriyor artık. En son reçete verdiğiniz eczaneden ayrıntılı liste çıkartabilirsiniz,. Umarım az da olsa açıklayıcı olmuştur. Ayrıca olası bir durumda doktora neden bu ilacı yazdın denmez eczacıya neden verdin denir ve eczacıya soruşturma açılır.

Nasıl yani ama hep dönüşümlü kullanın diyorlar
Ben de antibiyotiğe karşıyım ama geçen ay on gün içinde iki defa kullandık yapacak bir şey yok maalesef çocuk acı mı çeksin biz de ilaç kullanıyoruz onlar da kullanıyor mecburen bu zamana kadar hep böyle oldu hep dönüşümlü verildi doktorların da biri başka diğer başka diyor

Merhaba. Ben de gerçekten acil durumlar dışında hiçbir ilaç kullanilmamasi taraftariyim. Ateş vucut savunmasinin bir parçası. Nasıl sütü mikroptan arındırmak için kaynatıyoruz, vücut da mikroplari öldürmek için ateşi yükseltiyor. Ateş düşürücü verildiğinde ateş dusuyor, biz hastalık belirtisi olan ates ortadan kalktığı için hastaligin geçtiğini zannederken hastalık kaynağı mikroplar vücutta beklemeye devam ediyor. O yüzden ilk fırsatta vücut ateşi yeniden yükselterek mikroplari öldürmeye calisiyor. Yani aslında ateş dusurucu bagisiklik sisteminin o an calismasini sekteye ugratarak dusuruyor ateşi.

Ağrı da bağışıklık sistemini uyaran bir bulgu. Ağrı bagisiklik sistemine agriya kaynaklık eden hastalığın yerini gösteriyor, hasta organdan savunma sistemine bir acil durum mesajı yani agrilar. Ağrı kesici verildiğinde ağrı kaynagi ile savunma sistemi arasındaki bağlantı koparildigi için yine hastalık belirtisi ortadan kalkıyor ve biz hastalık iyileşti zannederken hastalık kaynağı aslında orada bekliyor hala. Bu da ilk fırsatta yeniden bir ağrı olusacagi anlamına geliyor.

Bunlar 17 aylık yoğun okumalar sonucu edindiğim bilgiler. Bebeğim alerjik, yani bagisiklik sistemi doğru calismiyor. Şimdiye kadar yalnızca bir ölçek ateş düşürücü şurup verdim ve bebeğim ağlama krizine girdi. Belki alerjisi olmasa hiç bu kadar arastirma gereği duymayip verecektim ben de ilaç. Zararın neresinden dönülse kardir. Aşı detoksu diye bir şey var ayrica. Aşı, ilaç ve modern hayatın getirdigi diğer bütün kimyasal içeren paket ürünler vücutta bir toksin yükü olusturuyor. Bu toksin yükü bağışıklık sisteminin çalışma surecini olumsuz etkilediği için vücut direnci düşük olabiliyor. Toksin yükünden ozellikle ağır metallerden kurtulmak için aşı detoksu denen yontemle şimdiye kadar verdiğiniz ilaçların zararını geri dondurebilirsiniz. İnstagramda @dromersaltan, @drsepit, @glutensizdunyacom, @vitamingiller.hq, @organik_anne hesaplarini incelemenizi oneririm.

kizimda da oglumda da havale oykusu var. oglum bi olcersin 37.5 15 dk sonra 39 a dayanmis oyle birakin 39 u ikisinde de 38 i bekleme luksumuz yok. ama 4 saat olarak dusunmeyin en az 3 saat olmak kosuluyla ates yukselmeye baslayinca verin. keske ben de vermek zorunda kalmasam. 1 hafta once 1 sise dolven bitirdik 4 gun atesliydi... dolven bile ancak 37.5 a kdr dusurdu...
Bizde aynen bu durumdayız kızım ani bir şekilde 39 40a çıkıyor ve nöbet geçirme eğilimine gidiyor doktor vermen gerekiyor dedi en iyisi kendi doktorumuzu dinlemek galiba tamam ben ilaç taraftarı bir insan değilim ve gerekmedikçe asla kullanmam ama gerektiğinde de kullanmak gerekiyor o kadar görüş farklılığı varki en iyisi bizlerle ilgilenen doktorumuza güvenmek galiba

Valla masum yada değil , gerekli ise ilaç vereceksiniz.
Benimkininde ara ara dirençli ateşi oldugu zamanlarda dönüşümlü verdim.
Ağır ilaçlar değil korkmayın.
Doktorlardan iyi bilcek değiliz.
Karşıt görüşler her konuda vardır bakmayın siz onlara.
Güvenebileceğiniz bir doktor bulun ve rahat olun
Evet ani ateşlenmelerimiz ve titremelerimiz olmasa bende vermiyorum zaten sadece gerektiği zaman veriyorum ama genellikle ibuprofenli ilaçlar sonuç veriyor parasetanol düşürmüyor ateşimizi malesef

İşte keşke öyle olsa ne yazık ki olmuyor mümessil geliyor şu ilaç şunun için diyip gidiyor bu kadar. Aslında sistem şöyle olmalı doktor muayene edip teşhis koymalı eczacı da teşhis göre ilaç vermeli. Yanlış tedaviler sonucu hayatını kaybeden sakat kalan çok kişi duymadık mı. Bu aslında doktorların da elinde değil sistem bu şekilde ilerliyor. Yani ben bu zamana kadar gördüklerimi anlatsam doktora gitmezsiniz herhalde kısacası aklınıza takılıyorsa gidin sorun öğrenin ama internettekilere çok kapılmayın herkes bişey diyor İnternete.
Haklısınız her kafadan bir ses var, mesela bazı doktor emzik öneriyor bazısı asla verme diyor, kimisi grip olunca burnunu sık sık temizle diyor, kimisi soğuk algınlığı, öksürük şurubu yazmadan yollamıyor doktor bana öyle bir tavırla söylediki kendimi cahil cühela gibi hissettim sonuçta 2. Çocuğum az buçuk hastalık gördük atlattık onun dediği kadarda bilinçsiz olamam heralde

Nasıl yani ama hep dönüşümlü kullanın diyorlar
Ben de antibiyotiğe karşıyım ama geçen ay on gün içinde iki defa kullandık yapacak bir şey yok maalesef çocuk acı mı çeksin biz de ilaç kullanıyoruz onlar da kullanıyor mecburen bu zamana kadar hep böyle oldu hep dönüşümlü verildi doktorların da biri başka diğer başka diyor
Evet aynen böyle söyledi doktor verilmemesi gerekiyor dedi ama bizede hastanelerde yıllardır böyle uygulayın diyorlar hepsinden ayrı bir ses, söz geliyor kim doğru anlamıyoruz ki yinede gittiğimiz hastanelerdeki doktora uymaktan başka çaremiz yok bence sürekli kendi şehrinde bulunana gidiyor insan sonuçta doktor adı üstünde kimsenin çocuğunun canına kast etmek istemezki

Merhaba. Ben de gerçekten acil durumlar dışında hiçbir ilaç kullanilmamasi taraftariyim. Ateş vucut savunmasinin bir parçası. Nasıl sütü mikroptan arındırmak için kaynatıyoruz, vücut da mikroplari öldürmek için ateşi yükseltiyor. Ateş düşürücü verildiğinde ateş dusuyor, biz hastalık belirtisi olan ates ortadan kalktığı için hastaligin geçtiğini zannederken hastalık kaynağı mikroplar vücutta beklemeye devam ediyor. O yüzden ilk fırsatta vücut ateşi yeniden yükselterek mikroplari öldürmeye calisiyor. Yani aslında ateş dusurucu bagisiklik sisteminin o an calismasini sekteye ugratarak dusuruyor ateşi.

Ağrı da bağışıklık sistemini uyaran bir bulgu. Ağrı bagisiklik sistemine agriya kaynaklık eden hastalığın yerini gösteriyor, hasta organdan savunma sistemine bir acil durum mesajı yani agrilar. Ağrı kesici verildiğinde ağrı kaynagi ile savunma sistemi arasındaki bağlantı koparildigi için yine hastalık belirtisi ortadan kalkıyor ve biz hastalık iyileşti zannederken hastalık kaynağı aslında orada bekliyor hala. Bu da ilk fırsatta yeniden bir ağrı olusacagi anlamına geliyor.

Bunlar 17 aylık yoğun okumalar sonucu edindiğim bilgiler. Bebeğim alerjik, yani bagisiklik sistemi doğru calismiyor. Şimdiye kadar yalnızca bir ölçek ateş düşürücü şurup verdim ve bebeğim ağlama krizine girdi. Belki alerjisi olmasa hiç bu kadar arastirma gereği duymayip verecektim ben de ilaç. Zararın neresinden dönülse kardir. Aşı detoksu diye bir şey var ayrica. Aşı, ilaç ve modern hayatın getirdigi diğer bütün kimyasal içeren paket ürünler vücutta bir toksin yükü olusturuyor. Bu toksin yükü bağışıklık sisteminin çalışma surecini olumsuz etkilediği için vücut direnci düşük olabiliyor. Toksin yükünden ozellikle ağır metallerden kurtulmak için aşı detoksu denen yontemle şimdiye kadar verdiğiniz ilaçların zararını geri dondurebilirsiniz. İnstagramda @dromersaltan, @drsepit, @glutensizdunyacom, @vitamingiller.hq, @organik_anne hesaplarini incelemenizi oneririm.
Hemen inceleyeceğim hesapları öok teşekkürler, bende ilaç taraftarı değilim sadece gerektiğinde veriyoruz

kadir tugcu bu ulkede cok buyutuldu. kotu niyetle sormuyorum hercekten merak ediyorum. neden turkiyede degil? neden bukadar ukala? neden ondan baska her dr gerizekaliymis gibi davraniyor? pek cok yazisini okudum inanin bazilari beni benden aldi.
ayrica instagram fenomenlerine aldirmayin.
cocugunuzun her oykusunu bilen sabit bir dr her zaman avantajlidir. cocugun neye nasil tepki verecegini bilir. bizimkiler jasta oldu mu hemen hastaneye yatiriyor cunku havale oykuleri var ve drumuz biliyor. baska drlar da denedim ama guven vermedi.
evet ilaclar zararli ama kar zarar yapilacak. havale gecirdiginde ogluma narkotik ilac vermek zorunda kaldilar. 18 aylik bebege uyusturucu stogu belli olan devlette kaydi olan dusunun 2 gun kendine gelemedi. kar zarar yapmak zorundayim ben. hangisi daha zararli hangisi daha az zararli... narkotik ilac mi ates dusurucu mu? ayrica havale mi ates dusurucu mu? ben bunu kendim acisindan soyluyorum herkesin dusuncesi farkli olabilir.
Neden bu ülkede değil yada neden ukala biri ben buna takilmiyorum. Belkide ulkemizde gereken deger verilmedigi icindir. Önemli olan benim için verdiği bilgiler doğrultusunda nerdeyse 5 yıldır 3 kere hasta olarak doktora götürdüğümüz ve çoğu verdiği ilacı kullanmadığım bir oğlum var onun sayesinde. Antibiyotik hic kullanmadik. Tabiki verdiği bilgiler doğru gelir yada gelmez sizin için bu sizin kararınız. Çocuğumun hic hastane de yatmış olmaması bundan sonra da hastaneye yatmayacagi anlamına gelmez ama ilaçsız iyileşen çocuğun daha dirençli olduğunu dusunuyorum. Bakin havale genelde ateş olmadan oluyor. Anneler 37 - 38 dereceyi ateş görüp dönüşümlü ateş düşürücülere başlıyor. Ateş dusuruculerin zararı düşünülmeden çok rahat veriliyor. Her havale hastalık bırakacak diye düşünülüyor oysa havale de ateş gibi vücudu koruyor. Her ateş havale yapmaz çocuğun yatkınlığı varsa ateş bile görmeden havale gecirebiliyor. Cevremde hic ates yoktu cocuk oturdugu yerde havale gecirdi diyenler var. Cocugun havale gecirmeye yatkinligi varsa zaten duzenli ilac kullaniliyor. Kar zarara bakmak gerekiyor kesinlikle katılıyorum. İnanın bu ilaçları kullanacağına havale gecirsin diyen doktor var. Yani tabiki sürekli hasta olan hastaneye götürülen bir çocuğu tanıyan bir doktorun görmesi çok daha iyidir. Ama dediğim gibi biz gerek duymadık. Bundan sonra nolacak bilemeyiz. Size de çok geçmiş olsun. Aslında her anne iç gudusune gore davranmalı diye düşünüyorum bu konularda. Türkiye de bile bir çok doktorun ayni hastalık üzerinde fikir ayrılığı olduğunu görebilirsiniz.

Neden bu ülkede değil yada neden ukala biri ben buna takilmiyorum. Belkide ulkemizde gereken deger verilmedigi icindir. Önemli olan benim için verdiği bilgiler doğrultusunda nerdeyse 5 yıldır 3 kere hasta olarak doktora götürdüğümüz ve çoğu verdiği ilacı kullanmadığım bir oğlum var onun sayesinde. Antibiyotik hic kullanmadik. Tabiki verdiği bilgiler doğru gelir yada gelmez sizin için bu sizin kararınız. Çocuğumun hic hastane de yatmış olmaması bundan sonra da hastaneye yatmayacagi anlamına gelmez ama ilaçsız iyileşen çocuğun daha dirençli olduğunu dusunuyorum. Bakin havale genelde ateş olmadan oluyor. Anneler 37 - 38 dereceyi ateş görüp dönüşümlü ateş düşürücülere başlıyor. Ateş dusuruculerin zararı düşünülmeden çok rahat veriliyor. Her havale hastalık bırakacak diye düşünülüyor oysa havale de ateş gibi vücudu koruyor. Her ateş havale yapmaz çocuğun yatkınlığı varsa ateş bile görmeden havale gecirebiliyor. Cevremde hic ates yoktu cocuk oturdugu yerde havale gecirdi diyenler var. Cocugun havale gecirmeye yatkinligi varsa zaten duzenli ilac kullaniliyor. Kar zarara bakmak gerekiyor kesinlikle katılıyorum. İnanın bu ilaçları kullanacağına havale gecirsin diyen doktor var. Yani tabiki sürekli hasta olan hastaneye götürülen bir çocuğu tanıyan bir doktorun görmesi çok daha iyidir. Ama dediğim gibi biz gerek duymadık. Bundan sonra nolacak bilemeyiz. Size de çok geçmiş olsun. Aslında her anne iç gudusune gore davranmalı diye düşünüyorum bu konularda. Türkiye de bile bir çok doktorun ayni hastalık üzerinde fikir ayrılığı olduğunu görebilirsiniz.

Katılıyorum .Kişinin ukalaligi bizi ilgilendirmiyor ben verdiği bilgilere bakıyorum.

bakin cok kisa yazicam. o havale anini kimse yasamasin... bebeginiz ellerinizde kendinden tamamen geciyor. bilinc yok ses yok sadece titrreme. havale konusunda bilincsiz degilim. hem kizimda hem oglumda yasadim. ilac taraftari degilim ama internetten teshis koyan bir dr a da guvenmiyorum. ki kendisi ile ilgili bambaska yorumlar da mevcut. canim ulkemde ondan cok daha degerli ve saygin cocuk drlari var kendini pazarlamayan etige ve hastaya onem veren. neyse kendisinin dunya gorusunu tartismak bize dusmez korumak ya da elestirmek de son sozum sadece o ani yasayan bilir.
ben kendi acimdan iki havale de atesli havale idi. sizin cevrenizdekileri bilemem. ve malesef 3 yildir takibinde oldugunuz sevgili drumuz bizim icin bakin tekrar belirtiyorum bizim icin iyi olanin bu oldugunu belirtti. hicbir saglik egitimi almadan bir drun internet uzerinden teshis tedavi yorumlari dahilinde bukadar net ve genel konusmamasi gwrektigini dusunuyorum. iyi gunler.

Haklısınız her kafadan bir ses var, mesela bazı doktor emzik öneriyor bazısı asla verme diyor, kimisi grip olunca burnunu sık sık temizle diyor, kimisi soğuk algınlığı, öksürük şurubu yazmadan yollamıyor doktor bana öyle bir tavırla söylediki kendimi cahil cühela gibi hissettim sonuçta 2. Çocuğum az buçuk hastalık gördük atlattık onun dediği kadarda bilinçsiz olamam heralde
Emzigi gunduz cok verirse ust disleri yarim O seklinde buyuyor, bizzat tecrubeyle sabit. Birakinca eskiye dondu bizimki. Ha diger yandan emzik bebek olumlerini onkuyir deniyor

Back
X