Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canim carsamba 201 cikti cuma 397.yani aslinda katlamasini gordum. 3. Yani cumartesi farkli hastanede 267 cikti. Onu dikkate almiyorum insallah labaratuvar farki diye
201-397 degerleri aslinda normal ama doktorlar yine de bi deger artisi daha gormek isterler. Genelde iki katindan fazla arttigini gorduklerinde tamam gerek yok diyorlar.
Bence kalp atisina dek bekleme. En azindan kese zamani git dokktora.[/QUOTE]
Istedigim doktora 31 ocaga randevu bulabildim canim

201-397 degerleri aslinda normal ama doktorlar yine de bi deger artisi daha gormek isterler. Genelde iki katindan fazla arttigini gorduklerinde tamam gerek yok diyorlar.
Bence kalp atisina dek bekleme. En azindan kese zamani git dokktora.
Istedigim doktora 31 ocaga randevu bulabildim canim[/QUOTE]
Hakkinda hayirlisi olsun canim.

Themodernmumma cnm neleri yemem lazım neleri hiç yememeliyiz.tecrubelerinr dayanarak söyler misin.mesela geçen gün maydanoz yedim sonradan ogrendimki sakincaliymis

Reactions: iiz
yaklaştı doğumun hayırlısıyla kucagına al canım. Allah kurtarsın
He ablamm yaaaaaa az kaldi 36+1 im suan bakalim persembe kontrolum var heyecanimda var tabi acaba nasil olucak suyum mu gelicek doguma nasil gidicim ayyy simdide teori kuruyorum kafamda kesin soyle giderim boyle giderim diye

Istedigim doktora 31 ocaga randevu bulabildim canim
Hakkinda hayirlisi olsun canim.[/QUOTE]
Saol canim tavsiyeni dikkate alicam canim. Dis gebelik muhabbetini biliyorum goz ardi edilcek bir durum degil cumartesi gunu gittigim doktor acele etme bekle dedi muayene etti. O da biraz rahatlatiyor tabi.

Allah zorunuzu kolay etsin. çok çok üzüldüm senin ne halde olduğunu düşünemiyorum bile. tedavisi işe yarasın inşallah. her zaman dua ediyorum sana.bu ay oldun bebegin de size güneş gibi doğsun inşallah

10. gundeysen eğer hamilesin canım. bu zamana kadar ilaçların etkisi kalmaz bence passionete de de öyle oldu mesela
ama testi sabah yaptım akşam böyleydi diyo canım anında belirmemiş ki

Oldu da bi seyler ters giderse demek olur mu canim ?
Allah gostermesin dis gebelik olup da tupu patlayan insanlar var. Benim arkadasimin basina yeni geldi sirf takip etmedi kan artisini diye. Bunlar tesadufen basa gelen kaderden gelen durumlar degil ki..
Doktorlar duzenli artis icin bi seyler yapamaz. Ama duzensiz artisin takibini yapmazsa olumcul sonuclar bile cikiyor ortaya dis gebelik yuzunden.[/QUOTE]
katılıyorum bebeğe bişey yapılamasa bile annenin durumu kurtarılır anlamak için yoğun bi iç kanama ağrı hissetmek lazım heralde Allah korusun ama kötüü bir durum olduğunda takipte belli olur en azından

Themodernmumma cnm neleri yemem lazım neleri hiç yememeliyiz.tecrubelerinr dayanarak söyler misin.mesela geçen gün maydanoz yedim sonradan ogrendimki sakincaliymis
Kasasiyla yemedigin surece her sey ye canim. Maydanoz da ye. Bitki caylarindan, alkolden, sigaradan uzak dur yeter canim. Ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor. Bu yuzden kendi vucuduna ve depolarima yatirim yapiyorsun. Bol su ic ama bebek icin o cok onemli.

Reactions: iiz

Oldu da bi seyler ters giderse demek olur mu canim ?
Allah gostermesin dis gebelik olup da tupu patlayan insanlar var. Benim arkadasimin basina yeni geldi sirf takip etmedi kan artisini diye. Bunlar tesadufen basa gelen kaderden gelen durumlar degil ki..
Doktorlar duzenli artis icin bi seyler yapamaz. Ama duzensiz artisin takibini yapmazsa olumcul sonuclar bile cikiyor ortaya dis gebelik yuzunden.[/QUOTE]

Canım ben şimdi passionete yazmayı düşünüyordum. buradan yazayım gebelik ile ilgili ben kimseye şunu yap ya da yapma diyemem herkesin kendi kişisel süreci. insan içi nasıl rahat ediyorsa öyle yapmaherkesin kendi sorumlugunda olan bir süreç ve kendi tercihleri. bu yüzden passionetede nasıl dcam etmek isterse öyle devam etsin. sende bende hepimizde. Burada sadece tecrubelerimiizi paylasiyotuz.
Benim çevremde dokuz ayda bir ya da iki e doktora gidip evinde doğum yapan insalaar hatta arkadaşım var.benim psikolojiminde bunlar etkiliyor. Endişe yapmak. sürekli kötüyü düşünmek beni daha kötü yapiyor...

arkadasin icin cok üzüldüm. .Allah yardimcisi olsun .Allah ona sabir versin.. arkadasinin kac haftalikkengeldi ki bu basina? bizim burada bahsettigimizdört bes haftalik hamillelikler icin gecerli bir durum. yani merak ettigim arkadasiniin tam hikayesi neydi? hic mi ters giden bir durumm olmamis ve fark etmemis? ufacikta olsa bir kanama ya da normaldn daha fazla sanci.. bu ikisi en bariz belirti...

hepimizin basndan kötü seyler gecti.. hepimiz aci cektik.. bekledik.. bazimiz daha az. bazimiz daha cok..Allah kimseyi evlat sahibi olma noktasinda cok bekletmesin insallah.. Son tahlilde demek istedigim suan bile dünyada kadinlarin yüzde 90 i kan artisini takip etmeden gebeligin ilk zamanlarini evinde geciriyor... eger dis gebelik gercekten artisi takip edilmedigi icin oln bir sey olsa Amerikada kanunen 8 haftadan önce gebelere bakilmamazlik edilmezdi sanirim..

Son olarak arkadaslar yanlis anlasilmak istemm.Herkes ici nasil rahat ediyorsa öyle yapsin. Rabbimm hepimize saglicakla bebelerimize kavusmayi nasip etsin...

Amin canim insallah sen ne yapcaksin?

Ya canım ben su an hala gebeligin haberiyle ayaklarım yere inmedi:) her gün sabah kalktığımda sukrediyorum... Ya ben 7.haftada gidecektim. Sonra 13 Şubatta zaten randevumuz olduğu aklımıza geldi.(eşli tedaviye baslayacaktik ama Allah gönderdi mucizemizi) direk 13 Şubatta gitmeye karar verdik eşimle. Doktora da sürpriz olacak:)
Ben sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.sık sık atistirinca azar azar miğdem çok bulanmiyor. Belinde ve kasiklarimda agri var. cabuk yoruluyorum. Goguslerim sizlamaya başladı . Durumlar böyle. Her halimize şükür.[/QUOTE]
canım sakın yemekten kesilme gıdanı tam al kı mıde bulantıların başlamasın . benım azıcık çoğalınca kestım yemegı bu defa bebek anneeden cekıyor ya sen yorgun düşüyorsun gıdasızda kalınca mide bulantıların çoğalıyor. sen az az sık sık yemene devam et .su yu unutma. mutlaka şekerli bir şey ye ...ki kan şekerin düşmesin. ben 0 şeker aldım . bebege zarar şeker diye ama kan şekerimin düşeceği hiç aklıma gelmedi aklıma gelince agzıma bır kesme şeker attım resmen gözüm açıldı demek kan şekerim düşmüş

2 gündür biraz daha ıyıyım ama ıyıce toparladım diyemem bır serum daha yersem ıyı olurum galiba. yarın gitmeyı düşünüyorum doktra.

sen ne zaman kese için gideceksin ?

canım sakın yemekten kesilme gıdanı tam al kı mıde bulantıların başlamasın . benım azıcık çoğalınca kestım yemegı bu defa bebek anneeden cekıyor ya sen yorgun düşüyorsun gıdasızda kalınca mide bulantıların çoğalıyor. sen az az sık sık yemene devam et .su yu unutma. mutlaka şekerli bir şey ye ...ki kan şekerin düşmesin. ben 0 şeker aldım . bebege zarar şeker diye ama kan şekerimin düşeceği hiç aklıma gelmedi aklıma gelince agzıma bır kesme şeker attım resmen gözüm açıldı demek kan şekerim düşmüş[/QUOTE]
Ablam aman diyim birden kesme sekeri evet zarar ama ilk zamanalrda vucudun ihtiaci oluyo sik sik degil ama arada agzina bi kesme seker at mesela cantanda minik seker olsuj bi kac tane inan azicik acikinca hemen kan sekerim duserdi titremeye baslardim bayilcak gibi olirdum hemen bi bakkala girer disardaysam sayet cikolata alirdim yahut tatli herhangi bisi az dinlenio kendime gelirdim gercekten bi keresinde bayilicaktim hemen yoldan gcen birisi yardimci oldu bana sonra eksik etmedim cantamdan heleki ac karnina saglik ocagi test istiyo sabahtan o zaman daha cok ihtiyac duyuluyo bide saglik ocagina bildirdin mi hamile oldugunu gebelik takibi icin gec kalma ablamm

canım sakın yemekten kesilme gıdanı tam al kı mıde bulantıların başlamasın . benım azıcık çoğalınca kestım yemegı bu defa bebek anneeden cekıyor ya sen yorgun düşüyorsun gıdasızda kalınca mide bulantıların çoğalıyor. sen az az sık sık yemene devam et .su yu unutma. mutlaka şekerli bir şey ye ...ki kan şekerin düşmesin. ben 0 şeker aldım . bebege zarar şeker diye ama kan şekerimin düşeceği hiç aklıma gelmedi aklıma gelince agzıma bır kesme şeker attım resmen gözüm açıldı demek kan şekerim düşmüş[/QUOTE]

canim aten bulanti acliktan oluyor bildigim kadariyla. beni halsiz düsürecek bir bulanti olmuyor hamdoslun. bende daha cok igrenme seklinde. mesela yumurtaya karsi ne bileyim pirasaya karsi filan. buldukca cevi atiyorum agzima.
canim ya seker noktasinda bilmiyorums sende ise yaramis ama ben yaklasik 1 yildir kademeli olarak beyaz sekeri hayatimdan cikardim ve bana cok iyi geldi. protein meyve sebze kuruyemislerle besleniyorum. bugünler ananas greyfrurt muz:) cokta fadasini gördüm. sekerli tatlilari bile yiyemiyorum ki kesme sekeri agzima atabileyim :)

eger suan normalde cok sekerli beslenmiyorsan bir kesme sekerden bir sey olmaz. eltimle dün konustuk 30.haftasindan ama seke cikmis. hem kendinde hem bebekte. baya endiseliydi. bütün sekeri filan kesti karbonhidrati...ama doktor 34. haftada dogumu baslatmak durumunda kalabiliriz bebek gititkce irilesiyor demis. baslarda degil ama sonralara seker problem olabiliyormus. hayirlisi olsun canim ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…