Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım yerleşme kanamasıdır belki gerilme hemen. Zaten açık kırmızı kanama tehlikeli kabul ediliyor, pembe ya da kahverengi kanama normal değerlendiriliyor

Cumartesi bir tane kırıp içtim canım. Doktor 15günde bir tane kır iç dedi. Haftaya cumartesi bir tane daha içicem.yani ayda 2 tane içmiş olacam. İyimi sence?
Benim dr bana damla şeklinde olanı tavsiye etti. Kırıp içilenler ani yükseliş sağlıyormuş, damla olan yavaş yavaş artırırmış ama daha sağlıklı dedi

Devit gebeliğe engel değil bence de, ben devit kullandığım ay gebe kaldım

Ben her seyi tek basina yapmak zorundayim canim. Onceki tasinmada oyle oldu. Her seyi ben paketledim topladim. Esim ve bikac kisi tasidi. Sonra yine her seyi ben acip yerlestirdim ve ciddi anlamda canimdan bezdim. Bu halde yapamam onu.
Ben de tasinacagim canim 4 aya girerken kara kara onu dusunuyorum... cok tedirginim

Aslında d vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için yağ ile alınabilir ama sağlıklı yağlar kullanıyorsak (tereyağı-zeytinyağı gibi) vücudumuzda da yağ var zaten, bu yağlar da vitaminin çözünmesi için yeterlidir diye düşünüyorum.

şubatta ben de aşılama yaptırıyorum kızlar dua edin
Canım insAllah hayırlarla vesile olsun bebisine... dualarim sizinle
Insallah kuzum ya saol
canim okuyamadim tam ama galiba devletteki randevuna gittin.. her sey yolundadir umarim. Yarin doktordan sonra beni de etiketlersen sevinirim. Tek tek okuyamiyorum sayfalari her zaman internetim olmuyor. Bebisini gör de rahatla insAllahh:) saglicakla buyusunn minnaklarimiz:)

Amin canim insallah :)

Bu sene de Miraç senesi galiba.. çok güzel erkek ismi.. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin Miraç bebisinize :) bizim de erkek ismi hazir ama esim istiyor ben degil :))

Yeşillik ve yoğurdu ilk defa duydum :) keşke bir de sebebini açıklasaydı neden yeşillik ve yoğurt ?
Ben de anlamadım. Kalsiyum ile ilgisi olabilir mi acep. Bu arada ben de yarın için zar zor saat 15.00a yakın bir semt polikliniğinden dahililerden randevu aldım. Bana da folik, b vitaminleri, d vitamini... her şeye bakan bir doktor çıkar inşallah.

Siz d vitamininden bahsedince aklıma geldi ben d vitamini ve b12 folik asit ve glucophage diye bi ilaç kullanıyorum bunlar ovulasyon testlerini etkiler mi acaba bilgisi olan var mi ?

Siz d vitamininden bahsedince aklıma geldi ben d vitamini ve b12 folik asit ve glucophage diye bi ilaç kullanıyorum bunlar ovulasyon testlerini etkiler mi acaba bilgisi olan var mi ?
Bence ilgisi yoktur. Bu vitaminlerin hormon değerlerini değiştirdiğine dair bir bağlantı bulamadım bilgim dahilinde.

Sagolasin canim.
Bu arada tedavin hayirli olsun. Sende alacak misin? Biraztakviye alsan belkide sana vesile olur, tüp bebegine yardimci olur. Rabbim insallah nasip etsin. bizlerde dua edelim. Her sey umdugundan cok daha güzel olsun insallah :):)

Devit gebeliğe engel değil bence de, ben devit kullandığım ay gebe kaldım

Canim biz orada d vitamini eksikliginin gebe kalmaya engel oldugunu konusuyorduk. Ayni düsüncedeyiz.Yani eksikligi problem. Sen ben elmol izz hepimiz takviye aldigimiz ay hamile kaldik.

Zannetmiyorum en fazla yumurtlamaya yardimci olur bence. Cünkü bu vitaminler genel vücut sagligini iyilestiriyor. genele fayda veriyor. bagisikligi güclendiryor. Hatta doktorum folik asitimi her yazdiginda farkli farkli yaziyordu. mesela bir tanesi b12 ile birlikteydi. yani folik asitiini icinde b12 de vardi.bir digerinde d vitamini vardi.

diger kullandigin hakkinda bilgim yok ama.

Benim dr bana damla şeklinde olanı tavsiye etti. Kırıp içilenler ani yükseliş sağlıyormuş, damla olan yavaş yavaş artırırmış ama daha sağlıklı dedi
Canim buradaki doktorlarin bazisida bir kac ay yüksek doz verip hizlica istenilen seviyeye getiriyorlar. sonrada günlük damla ya da tabletle kücük kkücük vererek seviyeyi korumayi tavsiye ediyorlar. bende bu yöntem ise yaradi.

Ben TV de tüp bebek merkezi doktorunun açıklamalarını dinledim bir keresinde. D vitamininin fetüs gelişimine etkisinin çok olduğundan bahsetmişti. Önemli birşey gerçekten engel midir bilemem ama yardımcı olduğunu söylüyorlar

Bende b12 ve folik asit beraber olan bi ilaç isteyecem bidahakine birsuru hap olunca psikolojik olarak içmek istemiyorum hepside kocaman birtek folik asit küçük

Canim buradaki doktorlarin bazisida bir kac ay yüksek doz verip hizlica istenilen seviyeye getiriyorlar. sonrada günlük damla ya da tabletle kücük kkücük vererek seviyeyi korumayi tavsiye ediyorlar. bende bu yöntem ise yaradi.
Ben hepsini de kullandım kırılıp içilen damla şimdide tablet kullanıyorum hepsinde de bırakınca yine değerim düşüyor devamlılık olmadı mi hiç biri kalıcı çözüm olmuyor d vitamini icin maalesef. B12 de de aynı ilacı bırakınca bi kaç ay sonra yine değer düşmüş oluyor yengem iğnesini oluyor her ay doktoru öyle yazmış bunlar demek ki vücûd icin önemli vitaminler

D vitaminini malesef vücut kendi basina üretemedigi icin degerin düsmemesi icin ya bol bol dogr güneslenilecek ki kisin buda mümkün degil. ya da böyle ek alincak. yalniz canim folik asitin icinde olan oran cok düsük. 200 ya 400 E.I falan oluyor. ki d vitamini düzenli kullananlar günlük 4.000 E.I aliyor. Her gün almak psikolojik acidan filan ve süreklilik acisindan zor. onun yerine ayda bir devit ampul ya da igneyi daha faydali buluyor türkiyedeki arkadaslarim.

ayda bir kez devit 3 almak (300.000 E.I) seviyeyi sabit tutmak icin yeter diyorlar.

Bana dahiliye hep öyle yazıyordu bu kadın doğumcu d vitamini icin osteocare diye bir ilaç yazdı onu kullanıyorum kalsiyum magnezyum d vitamini ve çinko var içinde günde 2 kez günde 6tane hap içmiş oluyorum diğer ilaçlarla o yüzden biraz bıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…