Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar anestezili rahim filmi çektirdim ve iki tüpte tıkalı çıktı.

13 aydır deniyorduk.

Maşallah sperm kalitesi sayısı süper, yumurta kalitesi süper ama maalesef. Doktor tüp bebek önerdi. Karışık hissediyorum hiç beklemiyordum. Tüplerin açılması vs pek tavsiye etmiyoruz dış gebelik riski açısından dedi. Direkt tüp bebeğe yönlendirdi böyle durum yaşayan var mı?

Canım filmden sonra açılır diyorlar genelde başka bi Dr daha git olmazsa demek sorun buymuş peki daha önce doğum yapmış mıydın ilk çocuk için mi uğraşıyorsunuz

Canım filmden sonra açılır diyorlar genelde başka bi Dr daha git olmazsa demek sorun buymuş peki daha önce doğum yapmış mıydın ilk çocuk için mi uğraşıyorsunuz
İlk çocuk evet. Direkt tüp bebek yaptırın hiç uğraşmayım dedi doktor.

Çok gerildim ve üzüldüm.

Canım peki bu işlem sırasında tüpler açılmamış mı? Çoğu zaman rahim filmi çekildiği sırada basınçtan dolayı açılıyor. Doktorun bişey demedi mi?

tüplerin neden dolayı tıkalı olduğu önemli canım.
hidrosalpenks ten dolayı ise tek çare tüpleri aldırmak.
ama ondan değilse aldırmadan tüp bebek yapılabilir.
çok geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun.
Alınması gerekesydi söylemez miydi? Onun için başka bir tetkik mi gerekli acaba?

Direkt tüp bebeğe yönelin sonuçta sperm yumurta kaliteli. Tam sizler için tüp bebek yöntemi dedi.

çok geçmiş olsun.
Yani şey dedi bir enfeksiyon neden olmuş olabilir. Ama filmle açılmadı tüp bebeğe yönelin. Sperm var yumurta var tüp bebek zaten bu durumlar için geçerli dedi.

Alınması gerekesydi söylemez miydi? Onun için başka bir tetkik mi gerekli acaba?

Direkt tüp bebeğe yönelin sonuçta sperm yumurta kaliteli. Tam sizler için tüp bebek yöntemi dedi.
Kuzum benim bildigimde islem esnasinda iceri verilen ilac ve basincla varsa bi tıkanıklık tuplerde açılıyor diye.ama baska bir sey varsa onu bilemem tabi.bide gittigin yer özel oldugu için de direk tüp bebek demis olabilirler kendi kazanclarini düşünerek. Bence baska bir doktora daha görün derim

hidrosalpenks varsa söylemesi gerekir zaten.
benim sol tüpüm hidrosalpenksten dolayı tıkalıydı.
ona rağmen tüp bebek denedim 2 kere tutmadı.
sonra tüpümü aldırdım çok şükür tek tüpümle kendiliğimden kaldım.
eğer hidrosalpenks varsa tüpler alınmadan tüp bebek yapılmamalı.
eğer rahime akan bir enfeksiyon yoksa tüpler başka nedenden tıkalıysa o zaman tüp bebek yapılabilir alınmadan.
insanı üzüyor tabi ki ilk öğrenince.
bende yaşadım.
ama spermler iyiyse sizin yumurtalar kaliteliyse tüp bebek başarı şansı artar.
bence bu bile çok sevindirici.
müsterih olun.

Yok sadece tıkalı. Buna bir enfeksiyon sebep olmuş olabilir dedi. Tüp bebek yapabiliriz dedi. Ama dediğiniz gibi olsa muhtemelen söylerdi.

1500 lira verdim rahim filmi için bildiğiniz oda ayarlanmış ameliyat elbisesi çıkışta bir kaç saat dinlendim. Sedyeyle falan indim çıktım. İnanılmaz gergin bir ortamdı. Nasıl uyudum uyandım o kısım yok bende zaten kadın gelip odaya tıkalı ikiside diyince afalladım. Neden diyebildim enfeksiyondan olabilir ama tüp bebek bu durumlar için var sperm ve yumurtanız güzel açtırma vs uğraşmadan tüp bebeğe yönelin dedi.

Dedim açılmaz mı . Olabilir ama Açtırma sonrası gebelik oluşursa dış gebelik ihtimali fazla dedi.

ben bir kere çektirdim onda da anestezi almamıştım.
kendim ekranda tıkalı olduğunu görmüştüm zaten.
açılmak için işlem gören tüpler tabi ki ilk hali gibi olmazlar.
hem başarı şansı da %100 değil.
eğer rahime akan bir enfeksiyon yoksa direk tüpe geçilmesi daha umut verici olur sizin için.

Rahime akan enfeksiyon olsa söylerdi dimi bugün? Ekstra bir muayne vs olmaz. Çünkü bu zaten tespit içindi dimi?

Sağlıkla kavuşun bebeğinize. Teşekkürler cevaplarınız için.

Rahime akan enfeksiyon olsa söylerdi dimi bugün? Ekstra bir muayne vs olmaz. Çünkü bu zaten tespit içindi dimi?

Sağlıkla kavuşun bebeğinize. Teşekkürler cevaplarınız için.

filmde akıp akmadığı anlaşılır mı bilmiyorum.
ama ben kendimden yola çıkarsam ben ameliyat olmadan önce benim devamlı su gibi akıntım oluyordu.
hatta ovu günlerimde altımı ıslatmış gibi olurdum.
ameliyattan sonra tüpüm alınınca bu olayım bitmişti.

çok teşekkür ederim. darısı başınıza olsun. rica ederim.

Doktor. Size rahatsızlığınızın bu olduğunu ne zaman söyledi? Rahim filminden sonra söylemedi mi?
Ameliyat olmanız gerektiğine sadece akıntıyla karar verilmemiştir. Doktor rahatszılığın yani tıkanıklığın sebebin bu olduğunu ne zaman söyledi onu merak ettim.

Bugün film sonrası ikiside tıkalı, ameliyatla isterseniz açılır ama dış gebelik riski için tavsiye etmem bence tüp bebek yaptırmalısınız dedi.

Bu tarz bir sıvı birikmesi vs söylemedi o yüzden kafama takıldı haftaiçi bir kez daha gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…