tabiki senin sozunu dinleyip uyum saglamasi cok onemli
ben ne faydali dersem ters tepki yapiyord esimde ve onemsemiyordu hic
zorla turk kahvesi icirmeye calisiyordum da inat ediyordu icmiyordu.
vitamin hapi verdim bir ara yalvara yalvara
o yuzden esinin simdi snei dinliyor olmasi cok iyi canim
nasıl bir duygu halidiir bu bilmiyorum
çok garipp
bazen çok yaklaştığımı hissediyorum bazen de çok uzakta olduğumu
Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın
Çok sağol tatlım.. Bu ay ilk defa yapmaya başladım belki ondandır, bir de akıntıma işin açıkçası 13 den önce pek dikkat etmedim sadece o gün böyle uzayan akıntım oluştu ama ertesi gün değişmeye başladı o akıntı, belki de erken oldum ya da ateşimi yanlış ölçtüm.. her gün aynı saatte ölçmem zor, eşimin çalışma saatleri haftalık değişiyor, yataktan çıkmadan ölçüyorum ama saat değişiyor belki de ondandır.. Bakalım neticede az kaldı öğrenmeye, tutmadıysa da önümüzdeki ay tabloya ve denemeye devam:)))
Tekrar teşekkürler yorum için
günaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar
benim ateş tablom sabitlendi galıba
34b965 Ovulation charts on FertilityFriend.com
Gunaydin Kizlar
Herkese guzel bir gun diliyorum..
Ben bugun biraz mutlu uyandim, 28 gunluk duzene gore benim bat 3 gun sonra olmali ama atesim bugun firladi
ama ne zaman yumurtladigimi tam olarak bilemedigim icin ve 31 ya da 32 gunde gelecekse eger bat, sevinmek icin coooook erken, yersiz bir sevinme..
birkac gun daha bakayim ben, heyecan basladi bende
ustelik ayni hamile oldugum ayki gibi goguslerin durumu, hemen sismedi ve agrimadi.o zaman bat geldiginde agrimaya sismeye baslamisti.
hayirlisi, umudum sifirdi biliyorsunuz bugun yeserdi biraz bakalim ilerleyen gunler ne olacak.
ayy çok sağol
inşallah daha da düşmez
p.tesiye kadar bekleyeceğim
hatta adetim gelmezse p.tesiyi bile geçiririm
Gunaydin Kizlar
Herkese guzel bir gun diliyorum..
Ben bugun biraz mutlu uyandim, 28 gunluk duzene gore benim bat 3 gun sonra olmali ama atesim bugun firladi
ama ne zaman yumurtladigimi tam olarak bilemedigim icin ve 31 ya da 32 gunde gelecekse eger bat, sevinmek icin coooook erken, yersiz bir sevinme..
birkac gun daha bakayim ben, heyecan basladi bende
ustelik ayni hamile oldugum ayki gibi goguslerin durumu, hemen sismedi ve agrimadi.o zaman bat geldiginde agrimaya sismeye baslamisti.
hayirlisi, umudum sifirdi biliyorsunuz bugun yeserdi biraz bakalim ilerleyen gunler ne olacak.
canım henüz yumurtlama gözükmüyor. bence ovulasyon kiti de kullan ateşin yanında
evet farklı saat olunca değişiyor. o zaman daha inişli çıkışlı çıkıyor ama genel olarak yine anlam çıkarabiliyorsun. ben yine geçen ayki gibi turp gibiyim :) hiç bir belirti yok. ateşim de düşük. %15 umutluyum :)şimdiden başladım önümüzdeki ayın planlarını yapmaya. soğan kürü bitti incire başlıcam. doktorda yumurtalık takibi yaptırcam. Bir de onu deneyeyim. bakalım. inşallah senden iyi haberler alırım da moral olur bana. benim 30 dedim ama en geç 28inde belli olur. Son 5 gün!
kızlar bildiğiniz gibi dün doktora gittim epey aklım karıştı sizlerden fikir almak istiyorum...
2 kez kimyasal gebelik olduğu düşüncesiyle doktorun birrr dünyaaa test istedi benden
aslında şöyle açıkladı. bunlar çok ileri düzey testler gerçek bir düşük yapıldığında
yada 3 düşükten sonra yapılması istenir ve beklenir.
burda kararı sen vericeksin tekrar denemek istiyorum dersen okey,
ama yok önlemimi alayım aynı şeyi yada daha kötüsünü yaşamayım dersen vereceğim yaptır bunları dedi.
adetimin 3. günü bana yapılacak bisürü test ztn var "tiroid brusella ths açlık şeker yükleme toxoplazma vb birr sürüüüü.
son aşama rahim filmi onuda çektir istersen dedi, ben bunun için çok erken istemiyorum dedim.
o zmn tüm bu testler sorunsuz çıkarsa son akla gelen tüplerdeki sorun olur o zmn çektirirsin dedi.
ayrıca eşinle konuş isterse o da sperm testi versn dedi. spermlerdeki yapısal bozuklukta buna yol açabilir belki dedi...
ayrıca kan pıhtılaşması testi ve ikimizdende genetik kormozom testleri istedi.
bu ay ara verin korun dedi. test sonuçları çıksın adetin 3. günü dierlerinide yaptır sonra konuşalım dedi.
bunun yanısıra tamda hissettiğim gibi sağ tarafımda yine 13mm olan nurtopu gibi yumurtam duruyodu.
vajinal muaynede yumurtalıklarımın rahmin çok iyi olduğunu söyledi.
işyerinden özel sigortalıyım ancak sigortam bunları karşılamadı.sebep bunlar gebelikte istenen testler siz gebe değilmişsiniz?
bu testlerin maddi boyutunu geçtim psikolojk olarak eminim eşimde bende yıpranacağız belkide boş yere...
genetik ve kan pıhtılaşma testlerini daha soramadım ayrı bir klinikten fiyat alıcam.
maliyetli testler hepsi yapılıp bişey çıkmayadabilir dedi ancak rahatlamak için sonuç görmeliyiz dedi.
velhasıl aklım öyle karıştıki, yaşadığım çok minicik kimyasal gebelik tamam önlem almamız güzel
ama biraz fazla mı abarttık bnm gibi bunu yaşayıp biçokinsan farketmiyo belki
illa bir sorun anlamına mı gelir yada birdaha mı tekrar olur sağlıklı bebeğim olmazmı?
bir yanım diyorki önüne bak brz daha bekle kendi haline dene, tekrar olursa o zmn yaptır.
bir yanımda git önlemini al diyor.
birde normalde hep sol yumurtam gelişirdi, bu defa sağda yumurtam var, farklı tüpten gelecek
eğer tüpümde bişey varsa solda yani, bu aki belki farklı olur ne bileyim
aklıma binbir türlü şey geliyor.
ben ne yapayım kızlar lütfen yardım.
günaydın deryacım ...bnm şahsi fikrimi istersen o testler maddi ve manevi yıpratabilir sizi..nette araştırırsan bazı doktorlar kimyasal gebelik için her kadın bunu bi kaç kez yaşar ve fark bile etmezler diyor..biz dört gözle beklenen gebelikler yüzünden erkenden bişeylere vakıf oluyoruz...bence biraz daha zaman...
kızlar bildiğiniz gibi dün doktora gittim epey aklım karıştı sizlerden fikir almak istiyorum...
2 kez kimyasal gebelik olduğu düşüncesiyle doktorun birrr dünyaaa test istedi benden
aslında şöyle açıkladı. bunlar çok ileri düzey testler gerçek bir düşük yapıldığında
ama yok önlemimi alayım aynı şeyi yada daha kötüsünü yaşamayım dersen vereceğim yaptır bunları dedi.
adetimin 3. günü bana yapılacak bisürü test ztn var "tiroid brusella ths açlık şeker yükleme toxoplazma vb birr sürüüüü.
son aşama rahim filmi onuda çektir istersen dedi, ben bunun için çok erken istemiyorum dedim.
o zmn tüm bu testler sorunsuz çıkarsa son akla gelen tüplerdeki sorun olur o zmn çektirirsin dedi.
ayrıca eşinle konuş isterse o da sperm testi versn dedi. spermlerdeki yapısal bozuklukta buna yol açabilir belki dedi...
bu ay ara verin korun dedi. test sonuçları çıksın adetin 3. günü dierlerinide yaptır sonra konuşalım dedi.
bunun yanısıra tamda hissettiğim gibi sağ tarafımda yine 13mm olan nurtopu gibi yumurtam duruyodu.
işyerinden özel sigortalıyım ancak sigortam bunları karşılamadı.sebep bunlar gebelikte istenen testler siz gebe değilmişsiniz?
bu testlerin maddi boyutunu geçtim psikolojk olarak eminim eşimde bende yıpranacağız belkide boş yere...
genetik ve kan pıhtılaşma testlerini daha soramadım ayrı bir klinikten fiyat alıcam.
maliyetli testler hepsi yapılıp bişey çıkmayadabilir dedi ancak rahatlamak için sonuç görmeliyiz dedi.
velhasıl aklım öyle karıştıki, yaşadığım çok minicik kimyasal gebelik tamam önlem almamız güzel
illa bir sorun anlamına mı gelir yada birdaha mı tekrar olur sağlıklı bebeğim olmazmı?
bir yanım diyorki önüne bak brz daha bekle kendi haline dene, tekrar olursa o zmn yaptır.
birde normalde hep sol yumurtam gelişirdi, bu defa sağda yumurtam var, farklı tüpten gelecek
canım henuz denemeye baslayalı bır sene olmadı bence bukadar abartıp test yapmaya baslamayın hemen hem psikolojık olarak yıpranırsınız hemde maddi olarak. ben hamıle kalmadan donce doktorumla yaptıgım konusmada kımyasal gebelıgın gayet dogal oldugunu bır cok kadının bunu farketmedıgını soylemıstı. eger bebek tutunum dusseydı sana yaptır derdım bekleme ama zaten sadece dollenme olmus ve atılmıs. sabret bence bıraz zor bılıyorum bende bu yollardan gectım ama bır senenın sonunda hamıle kalanda var bunuda unutma dogru zamanda bebegın sana gelecektir.
evet canım bende hep bunu düşünüyorum gayet normal karşılanan bişey bu
niye bu kadar endişe acaba.. tekrarlanmış olması düşündürücü oldu bizde.
normalde en az 3 kimyasal gebelikten yada 3 gerçek düşükten sonra yapılan testler.
ama bana dış gebelik ve ileriki haftalarda yaşanabilecek bir bebek kaybı hatırlatıldığında
elbette seçimim şuanda yaptırıp önlem almak oluyor.
doktorda bende olsam beklemem bi kayıp daha yaşamayı dedi.gebelik oluşmaya çalışıyor
ancak bir hata varki vücut kabul etmiyor atıyor diyor..doktorumumu değiştirmeliyim acaba??
yada daha önce gittiğim diğer doktora da mı bi gözüksem bilemedim..
bilemiyorum, ben iyi düşünüyorum pozitif yaklaşıyorum.
ancak elimde olmadan çok endişelendim, bu süreç bizi yıpratır kendimi tanıyorum...
canım fikrin benim için çok değerli gerçekten.
bende yıpranacağımızı düşünüyorum psikolojik olarak. inanki tek endişem bu.
bunun dışında da korkum dış gebelik yada ileriki haftada yaşanacak büyük bir düşük.
eğer altta bir sorun varsa tabi bunu henüz bilmiyıruz.
doktorun korkusuda bu ama yinede ben beklemek istiyorum dersen
göze alırsan elbetteki bunlar çok ileri aşama testler dedi.
hani üst üste 2-3 kez gerçek bir düşük yapanlardan istiyormuşlar.
onun dışında kimyasal için gerçekten senin dediğin gibi her kadın yaşar deyip kestirip atıyorlar.
doktorum mu beni çözdüde bu kız pipirikli bi bakınalım diye istedi bilemedim.
normalmi bu aşamada bunların istenmesi, başka doktora bile gitmeyi düşündüm.
ne yapacağımı bilemiyorum şuan
eşimle bile konuşamadım daha grip olmş akşam geç geldi ahlana vahlana yattı uyudu
hiç bana dönüpte ne oldun ne yaptın dr ne dedi demedi.
ben boşamı bu kdr çabalıyorum sinirden delirdim. kendi kendme çırpınıyorum gibi geldi...
umudum hevesim kırıldı anlayacağın...
deryacım seni merak ettim ve burda buldum okudumda yaşadıklarını..bence daha erken bu testler için...ama yapılması gerekn şu amşamada bir test varsa onu yap..ağır ve zor olanları daha sonraki zamana ertele..yada tekrar bir dr a danış benden bu testleri istediler sice yapmalımıyım erkenmi deyin??
merhaba yokh;kızlar bildiğiniz gibi dün doktora gittim epey aklım karıştı sizlerden fikir almak istiyorum...
Bu konu benim canımın yandığı bir konu için tutamadım kendimi yorumumu yapıyorum. Ben toplamda 3 kimyasal düşük 1 kürtaj yaşadım. Süreci şöyle anlatayım. İlk başta hamilelik için çok uğraşmadım ne zaman gelirse demiştik öyle yumurtlama, ayakları kaldırma vs. hiçbirşeye dikkat etmedik, korunmayı bıraktıktan 1 yıl sonra hamile kaldım, değerim 3,5. haftada 280 falandı, 4 gün sonra kanama başladı ve bir yılbaşı gecesi düştü, kimyasal dendi, hiiiç önemsemedim olur dedim/dedik. 6 ay sonra 2. gebeliğim değerim çok yüksek gelmedi, doktor Bhcg takip edelim dedi, değer düşmeye başladı kanamayla birlikte düşük oldu. Benim aklımda soru işaretleri oluştu tabi, neden neden soruları aklımdan çıkmıyor, doktorum önemli değil 2 kere üstüste olması tesadüf önemseme, birşeyin yok devam dedi. Moralimiz bozuldu ama güvendik doktora, yine denedik. 2 ay sonra yine hamile kaldım, yine düştü, yine kimyasal. Evet kimyasal gebeliği herkes yaşayabilir ama eğer birden fazla kere üstüste oluyorsa bence altında bir sorun aramak lazım, bizim moraller yerle bir, doktor hala önemli değil diyor. Biraz şanssız bir insanmışım ama o kadar dedi. Bunu diyen Ankara'da sevilen ve güvendiğim bir doktor. Ben dayanamadım başka doktora gittim, ve pıhtılaşma sorunuyla birlikte birçok sorunun kimyasal gebeliğe neden oldugunu öğrendim. Normalde kimyasal gebelik o gebeliği özgü döllenme ve yerleşme sorunlarından oluşur, ama kişide pıhtılaşma, bağışıklı sorunları veya kromozomal anomaliler varsa bunun tekrarlama ihtimali çok daha yüksek. Hemen testler yapıldı ve kan pıhtılaşması teşhisi kondu. 3 tane düşük yaptıktan sonra psikolojim o kadar bozulmuş ki tam 1 sene hamile kalamadım, sonra da aşılama ile kaldım. Teşhis konar konmaz tedavim başladı ama son gebeliğimde kan sulandırıcı iğne kullanmama rağmen yine kaybettim, bu seferki çok daha acı oldu 9 haftanın sonundaydı. Ve öğrendim ki eğer kan pıhtılaşman varsa doğru iğne dozunu bulmak için deneme yanılma yönteminden başka çare yok, yani yine hamile kalsam ki artık hakikaten yaşadıklarımdan sonra iyice zorlaştı bence bu iş(yine de elimden geleni yapıyorum süreç uzamasın diye), yine düşebilir ve ben düşmeyecek bebeğimi bulana kadar uğraşmaya devam edeceğim. Elbette tedaviden sonra ilk seferinde doğum yapan çok arkadaşım var ama bana kısmet olmadı. Kan pıhtılaşması ile ilgili bir forum var bu sitede, neredeyse herkes 2. düşüğünü yaşadıktan sonra bu sorunu önemsememiş doktorlarına lanetler yağdırıyor. Eğer doktorum beni doğru zamanda doğru şekilde yönlendirmiş olsaydı belki de şimdi bebeğim çoktan kucağımdaydı, bu kadar şeyi yaşamayacaktım, bu kadar strese girmeyecektim. Yaşım ilerliyor, psikolojim bozuluyor, en başta oyun gibi eğlenerek başladığım hamile kalma bebek sahibi olma yolculuğum çok farklı bir hal aldı elimde olmadan.
Eğer sosyal güvencen varsa kesinlikle git bir üniversite hastanesinde gerekli testleri yaptır. Genetik tarama testleri (kan pıhtılaşması, bağışıklı problemleri) ve kromozom testleri pahalı testler, kapsamına göre 500-1000 TL arasında tutar. Ama devlette yaptırırsan hiç ücret ödemiyorsun. Tiroid, toksoplazma, hepatit onlara zaten baktır, hamile kalmayı planlayan herkesin en baştan bunlara baktırması lazım. Hamilelik çok kıymetli birşey, ne zaman ve nasıl geleceği belli olmuyor, ne yazık ki dizilerdeki filmlerdeki gibi hamile kalana az rastlanıyor artık. O yüzden eğer fırsatın varsa bence tüm araştırmalarını yaptır, sonra en azında için rahat olsun keşke deme. Nacizane tavsiyem budur. Gerekirse her konuda sana yardımcı olurum, neler yapılabileceği konusunda bilgi vermeye çalışırım.
merhaba yokh;
sanırım 1 yıldan daha az süredir deniyorsunuz. daha çok erken bu kadar ağır testler için. ilk etapta 3. gün yapılacak olan kan testlerini yaptır bence.
bu testler gerçekten insanı çok yıpratıyor ama yaptırırım dersen genetik testlerini üniversite hastaneleri yapıyor. herhangi bir ücret ödemezsin. rahim filmi benim özelde oldu 500 tl filandı. ona da gereksiz para vermişim. tüp denemesinden negatifle çıkınca şaşkın ördeğe dönmüştüm hiç düşünmeden doktor isteyince yaptırmıştım. yani onu da devlet hastanesinde hiç para vermeden yapttır. ben 3 tüp denemesinden sonra ancak yaptırdım. daha önce gerek görmediler. çünkü ultrasonda düzgün gözüküyor. ama rahim filmini isteyen doktor rahim t dedi bana. sonra başka bir doktor hayır değil dedi. velhasıl yaptırınca da çok bişi ifade etmeyebiliyor malesef. yeni tüp denemesine başlamadan önce tekrar göstereceğim doktora artık o ne derse kabulum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?