Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
iyi akşamlar arkadaşlar aateş ölç me olayını açıklarmısınız bana

*digital bir termometre ile
*dil altindan
*her sabah erken bir saatte ve hergun ayni saatte olcuyoruz
*tercihen adetin 1.gunu basliyoruz ya da adet bitimi de olabiliriz.
*en az 3 saatlik uyku olmasi lazim olcumden once ve yataktan kalkmadan olcmek gerekiyor.
*bu olcumleri not aliyoruz hergun ve yumurtlama gununden once ateste once bir dusus ve yumurtlama gerceklestiginde de vucut isisinda artis oluyor.
*yumurtlama sonrasi ates ortalamanin ustunde devam ediyor ve adet gunu yaklastikca ates dusmezse ve beklenen adet gunu de ates dusmez ve yukseklerde devam ederse hamilelik var diyebiliyoruz.
* ates olcme yontemi hem yumurtlamayi tespit etmek icin guzel bir yontem hem de atesin gidisatina gore hamilelik var mi yok mu yorum yapmak icin

ilk olarak tesekkür ederim ben bi tane ateş ölçer alıyorum tek seyi anlamadım ben ateş yükselince mi beraber oluyoruz ben daha önce adet başlangıcından üzerine 10 gün ekleyerek onuncu günden sonra beraber oluyoduk gerçi boşa kürek sallamışız hep de inşallah bundan sonra işe yarar

ates yukseldiginde artik cok gec olmus oluyor. yani yumurtlama gerceklesmis oluyor. onemli olan ondan onceki gun ve yumurtlamanin oldugu gun birlikte olmak. en az bir donguden sonra yumurtlama gununu oncesinde tahmin edebiliyorsun. ates olcme yonteminde ancak yumurtlama olduktan sonraki 3 gun icinde ates yuksek kalirsa yumurtlamanin oldugunu anliyorsun. gelecege yonelik bilgi vermiyor yani.

kızlar enfeksiyon (akıntıya neden olan)
adetın sökülmesini engeller mi?

ben çok kötüyüm tüm kemikleirm acıyor ,ağrıyor
hala sulu kahve geliyor biraz biraz
hiçböyle olmadım ben korkuyorum

bence sen biraz sabret. yarin da sokulmezse pazartesi gebelik testi yaptir.

canım ateşim yüksek çıksaydı bugün umutlanacaktım ama
ateş umudumu kırdı

deryoşum inşallah yarın yükselir yükselmezsede dediğim gibi bu bile senin için güzel gelişme.
inşallah kendiliğinden yumurtlarsın hep böyle.
ve yumurtlama olduğu sürece sizin başka probleminiz yok bebişini kucağına alman yakındır tatlım inşallah.

moonsoon tebrik ederim canım inşallah sağlıklı güzel bir hamilelik geçirirsin.
ronyamız da doğurmuş maşallah darısı bizlere olsun kızlar inşallahhhhhhhh

kizlar benim de geliyor kirmizilar muhtemelen yarin olmazsa pazartesi kesin

hayırdır canım habermi gönderdi leke falanmı geldi.ateşin düşüştemi peki.

dur daha erken
hemen oyle deme
atesin mu dustu diycem ama dun yuksekti
kotu dusunme simdi

: )) ilahi kizlar. haber gondermedi de hissettirdi. gerci bu sabah belirtiler kayboldu. atesim de dunle ayni. bu arada ben gecen ay atesim yuksekken adet olmustum. normalde 27. gun olurum. yani 2 gunum kaldi :18:

grafigim de boyle:

Arkadaslar bu arada saatlerinizi 1 saat ileri almayi unutmayin :)

Arkadaslar her yerde vucut sicakligini olcmek icin bazal termometre kullanilmasi gerektigi yaziyor. Ancak ben eczanelerde bunu bulamadim ve siradan bir dijital termometre aldim. olcum hassasiyeti 0.1 derece. aslinda 0.1 derece bile onemli. sizler ne kullaniyorsunuz?

bazal termometre diye bi termometre yoktur zannedersem çünkü bazal demek insanın normal vücut sıcaklığı demek yani dış etkenlerin etki etmediği. o yüzden sabah uyanır uyanmaz ölçüyoruz ya ateşimizi.
haa bana sorarsan hangi termometre diye ben civalıyı çok seviyorum ama gece filan bi yere düşünce kırılıyor o yüzden çok kırdım eşimse ben onu kırınca çıldırıyor yere dökülen yerleri hatta komple yatak odasını karantinaya alıyor ben de sıkıldım ve dijitale döndüm ama artık da ateş ölçmüyorum zaten.

canım bence bizim kullandıklarımız uygun benimkinin de hassasiyeti 0.1 zaten daha az hassası olamaz 1 derece 1 er derece ölçmesi mantıksız hassasiyeti 0.01 olan sanırım kulaktan ölçüm yapanlar.onların da uygun olduğunu düşünmüyorum bu iş için.yani sen doğrusunu almışsın:)

en guzeli onlar aslinda da bence cok tehlikeliler
baya bir vakasi oldu okudum
ben dusukten hastanede yatarken gunde 3 kere onlarla olcuyorlardi nasil korkuyordum koltuk altimda dururlarken bile:)

anladim simdi senin termometreler neden kiriliyor :)

iyi pazarlar kizlar hepinize

Arkadaslar bu arada saatlerinizi 1 saat ileri almayi unutmayin :)

atesin ne guzel iste illa gelcek deme
ama tabi son gun dusuyor olmasi kotuymus onceden ogrenemiyorsun mesela ben 4 gun kala falan ogreniyorum olmadi 3 gun kala
umarim dusmez ve bebgin seninledir

benim bugun atesim yukseldi yeniden

387808 Ovulation charts on FertilityFriend.com slm herkese.ateşim düşüyor maalesef( yalnız bişey sorucam ben normalde her sabah 7 de ölçüyordum.son iki gündür bi 6da bir de 5 te ölçmek zorunda kaldım.çünkü kendi evimde değildim.kaldığım yer de kendi evime göre oldukça soğuktu.bunların etkisi olmuş olabilir mi acaba???

sonucta arada baya zaman farki var 1 saat 2 saat
tam bilmiyorum ama etkileyebilir
ustelik senin ats dusmemis ya cok iyi su an
dusus sayilmaz
son 2 gununde de umarim hep ykseklrde kalir

saol canim. interette var ama turkiyede yok (Amazon.com: Basal Digital Thermometer: Health & Personal Care). bunlar daha hassas. 0.01 olcuyor. ama deginiz gibi sart degil ki hepimizin grafikleri iyi cikiyor. hani varsa alayim dedim ondan sordum. yeni bir donem basliyor ya yeni bir seyler yapmaliyim :)

civali maceralariniz komikmis :) esin hakli tabi ama ben de onlari daha iyi buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…