Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canim pardon ben yanlis hatirladim oyleyse. sanki ileri hizli sperm sayisinda artis olmustu gibi hatirladim. morfoloji sorunu var anladim. o zaman asilama hakkaten iyi bir tercih olabilir.

canım sayıda 4 kat artış oldu şu an 130 milyon ama maaalesef morfoloji kötü.doktor 1 yıl içinde zamanla önce sayı sonra hız sonra da morfoloji artar ama morfolojinin bi garantisi yok demiş.biz ağustostan beri deniyoruz.aralığın sonunda eşim ameliyat oldu.belki acele ediyorum.ama çok araştırdım.morfoloji düzelmiyor.o nedenle 1 yıl daha bekleyip kendimi yıpratmak istemiyorum.3 yıldır evliyiz yaşım 28.zaten ilk 10 ay vajinismustum.anlayacağın tahammülüm kalmadı.en azından küçük de olsa bir umut.aslında yumurta takibi yaptıracaktım ama doktor isterseniz hemen aşılama yapabiliriz demiş.biz de eşimle aşılamaya karar verdik.eşim de doktor benim zaten.bu öneriyi yapan da arkadaşı o nedenle güvendik.bakalım herşeyin hayrılısı...

öyle cnm ya sağolasın allah tüm hastalara acil şifa versn inş çok zor.
ateşim bgn bekledgmden az düştü bgn adeti bekliyodum
bgn hafif kasık ağrılarım oldu regl sancısı gibi
hala gelen giden yok yarına gelir inş
inanırmısın şuan adet olmak için dört dönüyorum gelsin istiyorum
bu durumda hamile kalmak istemiyorum çnkü, inş rabbim hayırlısını göstersn bana.

aynen bizim de aynı değerlerde problem var. o yüzden ben de bir aşılama ardından tüp düşünüyorum
özelde gerek yokmuş çünkü 3 taneye.
devlet ne kadarını karşılıyor biliyor musun cnım.eğer değmeyecek bir tutarsa özelde de yaptırılabilir.ben özelde gerek olmadığını bilmiyordum.

canım eşin ne doktoru radyasyon olan ortamda duruyor mu. benim eşim 2-3 yıldır radyasyon içeren taş kırma makinesini kullanıyor. ve biz evlendiğimizin ilk aylarında bi spermiyogram yaptırmıştık. sayı 115 milyon, ileri hız %13, toplam hız %70, morfoloji de %6 çıkmıştı. zamanla ne değişti anlamadık. sayıda bi değişiklik yok ama morfoloji %2 ileri hız %3 toplam hız da % 50 ye düştü. varikosel çıkmadı. 6 aydrı da test mest yaptırmıyor beyfendi. ben radyasyondan şüpheleniyorum açıkçası

devlet ne kadarını karşılıyor biliyor musun cnım.eğer değmeyecek bir tutarsa özelde de yaptırılabilir.ben özelde gerek olmadığını bilmiyordum.

burda duydum ben de. öyle özel bi araştırma yapmadık. zamanı geldiğinde araştırcaz.

canım eşim cerrah radyasyonlu ortamda değil.bence haklı olabilirsin.rasyasyon herşeye zarar verdiği gibi spermleri de etkilemiş olabilir.inşallah eski haline döner.çok güzelmiş değerleriniz...

dogru soyluyorsun. belki beklesen dogal yollardan olacak ama olmazsa da zaman kaybetmis olacaksin. asilama da cok zor bir yontem degil. ben de 27 yasindayim. daha genciz aslinda ya

9ay THS hormonlarını ilk defa duyuyorum bu konularda çok bilgili değilim. Kadın dogum doktoruna mi gitmem gerek? Ben yükseliş 14. Gün daha belirgin diye acaba o zmn mi yumurtladım die düşünmüştüm.

Canım umarım degerlendirebilmissindir de hamile kalmissindir.

Durmak yok çalısmaya devam :))

merhaba arkadaşlar aylar önce bir ara buralardaydım ikinci tablomda hamileydim ama 7. haftamda kaybettim...

şimdi 3. ay umarım son tablom olur bir göz atarmısınız lütfen, ne dersiniz duruma ?? bu arada adet döngüm 26...BAT 17 nisan

My Ovulation Chart

Son düzenleme:

Canım ff 13. Güne çizgi çekmiş, o gündan sonraki yükseliş güzel. Bana da o gün gibi geldi. Umarım degerlendirebilmissindir

selam kızlaar.. bizim bu ay ilk denememiz ve ilk kez ateş ölçme yöntemini kullanıyorum. clearblue ovulasyon testi kullandım. Ayın 30 unda güldü :))

işte benim ateş tablom değerlendirir misiniz benimkini de ..:))

7 .gün- ateş ölçmedim - **
8 .gün- 36,6
9 .gün- 36,5 - **
10.gün- 36,7
11.gün- 36,7 - **
12.gün- 36,7
13.gün- 36,2
14.gün- 36,4
15.gün- 36,3 - **
16.gün- 36,3
17.gün- 36,7 - ** (ovulasyon testi pozitif:)))))
18.gün- 36,6
19.gün- 36,6
20.gün- 36,9
21.gün- 36,9 - **
23.gün- 36,8
24.gün- 36,9
25.gün- 36,7
26.gün- 37,0 - **
27.gün- 37,0
28.gün- 36,9
29.gün- 37,0
30.gün- 37,1 - **

son birkaç aydır ortalamada 32 günde bir oluyorum regli. son reglim : 14 Mart

bilgi ve değerlendirmelerinizeee sunarımm :)

9ay THS hormonlarını ilk defa duyuyorum bu konularda çok bilgili değilim. Kadın dogum doktoruna mi gitmem gerek? Ben yükseliş 14. Gün daha belirgin diye acaba o zmn mi yumurtladım die düşünmüştüm.

Canim katiliyorum sana. Bence de 14. gun yumurtlamis olma ihtimalin daha yuksek. Hem akintiya da bakinca 14. gun gibi gorunuyor. Bence FF yanlis yere cekmis cizgiyi.

Genel olarak atesin cok dusuk ama. Koltuk altindan mi olcuyorsun yoksa? Eger dil altindan olcuyorsan tiroid hormonlarina baktirmani oneririm. Tiroidin az calisiyor olabilir. Zaten gebelik oncesi de kontrol amacli bakiyorlar.

Ağızdan bakıyorum ama dil altı değil. Dil üstünden ölçüyorum. Ama denedm dil altiyla aynı çıkıyor. Ben en iyisi doktora gideyim bakalım ne dicek

belki termometren bozuktur olabilir mi?

Sanmıyorum. Esimi de ölçüyorum normal çıkarıyor. Gündüz ölctugumde de sabahkinden biraz yüksek çıkartıyor ( olması gerektiği gibi) bende anlamadım ama tiroidlerime en yakın zamanda baktiricam. Yorum icin sagol sen olmasaydın bunun icin doktora gitmek aklıma gelmezdi

hosgeldin aramiza.. ates tablon guzel gorunuyor, ozellikle son gunelrdesin ve atesin gayet yukseksu son 2 gun de yuksek giderse ve bekledigin bat gunu de dusmezse hamile olablirsin
gecmis olsun canim, insallah yeniden hamile kalirsin ve saglikla gelir bebegin..seni hatirliyorum hamile oldugunun haberini verdigini. tablon icin su an birsey diyemeyiz daha erken ama gayet iyi son gunler de yuksek gider umarim bir hamile tablosu vardi boyle kademe kademe ok gibi yukselmisti onu hatirladim senin tabloya bakinca

birkac gun gelmedin canim buraya merak etmistim.. hayirli olsun yumurtlaman, insallah dollenir bu topicte cikolata kistiyle hamile kalan biri vardi. sanirim kkda da oyle bir topic var hamile kaliniyor canim insallah sen de kalirsin tez zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…