Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sanirim ne yapiyorsak biz boyle etkliyoruz dongumuzu
ya da buyuk ihtimal kimyasaldan sonra etkilendin sen
cunku ben de dusukten sonra boyle duzen bozuklugu oldu
33 gunde ben de hayatim boyunca olmamistim 13 yasmdan beri olurum ama 19.gun catlamistim
uzme kendini hayirlisi olsun hakkinda
muhtamelen 18.gun senin de catlama gunu

383775 Ovulation charts on FertilityFriend.com

yaaaa neden hala adetim gelmiyorrr kızlar çok sıkıldım ben

tatlım meraba, yeni üyeyim ama durumuna baktımda seni biraz rahatlatayım dedim.
ben 31-32 günde oldukça düzenli adet olurum ama özellikle mevsim değişikliklerinde şaşar. azcık sıkıntı yaptıysan, üstüne üstlükte mevsim değişiklği zaten var, tablonda zaten adetinin yolda olduğunu gösteriyor.
rahatla sen düşünme bak nasıl geliyor.

adet olmadyı dört gözle bekleyeceğin aklına gelirmiydi hiç ...
ağrıların ne durumda umarım yok olmuşlardır

ahh ahh nerdee hiç akıl etmezdm böyle bişeyi :))
daha iyiyim canım buna şükür dinlenince iyi geldi ilaçlarda var tabi
inşş daha iyi olurum bu sürede.

evet cnm iğne vurmadan önce hastanede test yaptılar
pozitif çıksaydı o zmn ayvayı yemiştim dr o zmn hiçbişey yapamayız deyince
ne yapacağımı şaşırdım o kdr şiddetliydi ki ağrım...
önce sağlığıma kavuşayım sonra bebek inş :)

bende tam tersi canım artık 36.3-4-5-6-7 görmek istiyorum artık

artık çatlasın yoksa ben çatlıcam orta yerimden vallahi canım

olur olurr durr kızz çatlaama daha
bu bebek işnin her dönemi beklemeli ztn sabır taşı olsa çatlar
geç olsunda güç olmasın inşş
yakındır seninde

arkadaşlar merhaba,

ilk defa yazıyorum bu topiğe. yaklaşık 1,5yıldır bebiş istiyoruz. geçen ağustosta bir dış gebelik geçirdim. 3 ay kadar korunduk. sonra tekrar başladık çalışmalra ama gelen gidenyok bu yöntemi denemek istiyorum ama nasıl olduğunu hiç bilmiyorum. geçmiş çok uzun,belki yazılmştır ama inanın o kadar vaktim de yok. hem çalışan hem öğrenciyim,biraz yoğunum yani.

şu an adetimin3 günündeyim. ne yapmam, nasıl başlamam nelere dikkat etmem lazım. püf noktaları nelerdir, anlatabilirseniz çooookkk mutlu olurum.

şimdiden teşekkürler.

ya valla ne ediyoruz bilmiyorumda çok başarılıyız bu konuda
yine içine ettik bünyenin :)
evt belkide snei düşük benide bu kimyasal bozdu ilk çnkü
tek korkum hani 18 gün olupta bi döllenme olmasın diye o gün ilişkide olduğu için
ilaç aldığım için tırsıyorum tek derdim o. yoksa bekliycem usul usul.
ama bnce yoktur öyle düşünmek istiyorum.
bgnde bi tık düştü ateşim yarına kısmetse gelir belki
yada en geç 3 gün...32 güne tamamlarsa şayet.
hayırlısı artıkkk..

olaiblir cnm ya mevsimsel, ya stresle alakalı ya aldığım ilaçlarla yada kimyasal gebelikle :)
ne çok sebebim varmış yahhhuuuuuuu birisi işte bunlardan
artık hayırlısı neyse o olsun.. sağol cnm, inş seninde bebeğin gelir en kısa zmnda.

amiiiiiiiiinn canım inşallah allah acil şifalar versin sana sonrada bebiş

ben yedi aylık doğmuşum ondan bu sabırsızlık galiba canım

Son düzenleme:
ya kızlaar, bişi sorcam ben, azıcık cahilim de bi konuda, şu ovulasyon testi dediğiniz nedir,ne zaman yapılır, nasıl yapılır .biraz anlatır mısınız bana?

Yardım istiyorum.Özellikle bu yeni üye olan arkadaşlar.
Bu forum nasıl kullanılıyor yaaaa

:2:
canım her gun sabah )6 ile 8 arası önerilen saat) dil altından atesını ölcmelisin ve bu ateşi bir yere not almalısın atesın ortalamanın üstüne cıktıgında yumurtlama oldu demektır bır sure yukske seyreder atesın eger hamıle deılsen ates duser ve yeni döngün başlar. fertilityfriend diye bir site var oraya üye olursan grafıkten cok daha kolay görursun ates ortalamanı hem orda muhtemel verımlı oldugun gunlerde belli oluyor bunun dısında sende asagı yukarı ne zaman yumurtlayacagın su sekılde hesaplayabılırsın. adatın kac gun suruyosa 14 cıkarıcaksın cıkan sonuc da senın olası yumurtlama gunun ornek 28 gunde bır regl oluyosan 28-14: 14 14. gun yumurtan catlıyor demek

Hergün aynı saatte yataktan kalkmadan dijital termometre ile dil altından ölçülür. Ateşin seyrine göre yumurtlama günlerini tespit edebilir ve regl derecenizi öğrenebilirsiniz.

Örneğin yumurtlama gününden bir gün önce ateş normal seyrinden 0.2 derece gibi bir düşüş gösterir. O zaman yarın yumurtlama gününüz olduğu anlaşılır.ve ateşin düşüş gösterdiği gece ilişki olmalıki yumurta çatladığında spermle buluşursa hamile kalma olasılığı da artar. Ateşin düşüşünden sonraki gün yumurtladığımızı ateşimizin bariz yükselmesinden anlarız.
Örneğin regl olduğun derecen 36.0 dır. eğer regl olacaksan regline yakın ısın düşüş gösterir ve 36.0 olduğunda regl olunacağı bilinir.eğer düşüş değilde ısı artış gösterip sabit kalıp düşmüyorsa büyük htimalle bu bebişin göbüşte olduğunu işaret eder ALLAHIN İZNİYLE.

umarım yeterli olur canım

Son düzenleme:

harikasın teşekkürler, peki bi iki güne başlasam ben (adetin sonuna doğru) geç mi kalmış oluyorum normal vücut ısımı belirlemek için?

harikasın teşekkürler, peki bi iki güne başlasam ben (adetin sonuna doğru) geç mi kalmış oluyorum normal vücut ısımı belirlemek için?

tatlım bak,ateş ölçme yöntemini kullanmak için ideal günde sayılırsın. yarın sabah için buguünden bir dijital termometre edin öncelikle. her sabah ( mümkünse saat 6-7 gibi) yataktan kalkmadan önce dil altından ateşini ölç (buna bazal vucüt ısısı diyoruz) ve bir liste yap. hatta ben excell de bir grafik yaptım. ateşin yumurtlama gününe kadar yarın ölçeceğin ısı civarında seyredecektir. yumrtladığın günü ateşinin 0.4 derece yada daha fazla arttığı gün olarak kabul edeceksin. işte bu ateşinin yükseldiği gün yumurtan çatlamış ve spermcikleri bekliyor olacaktır. o gün ve o günden sonraki bir kaç gün değerlendirmen gereken günler yani.adet olacağın güne kadar ateşin yüksek kalacaktır. adet olacağın günse birden düşecektir. egerki gebelik oluşmuşsa adet günün gelsede ateşin hep yüksek kalacaktır...
hadi bakalım inşallaaaah yüksek ateşli kalırız hepimiz bu ay :)))

mesaj tekrarı.....

Son düzenleme:

amin inşaallah canım. ama ASSOSyal mesajında 0.2 lik bir düşüş sonra yükseliş demiş, sen düşmeden yükselir mi diyosun?

amin inşaallah canım. ama ASSOSyal mesajında 0.2 lik bir düşüş sonra yükseliş demiş, sen düşmeden yükselir mi diyosun?

dogru demiş, bende o düşüş olmadan direk yükselmeye gecıyor ne hikmetse :) ben kendi tecrubeme baglı yazmıstım öyle, ama aslında öyle acıklanıyor, deniyor ki o 0.2 derecelik düşüş gecesinde ilişki olmalı ki, ertesi gün yumurta çatlar çatlamaz orda hazır bekleyen spermelerle bulussun . ama dediğim gibi ben bendeki o düşüşü kestiremediğimden direk yükseldiği güne bakıorum. sende bi yaz bakalım tablonu,ne cıkacak. birde internette cok var tablo örnekleri,onlara bak biraz hemen anlarsın.
bu arada hanı sormussun ya ne zaman baslıım dıe. bence hemen basla bugun. elınde ne kdr cok verı olursa o kdr ıyı.

selam bebikolarr
ne var ne yok bakalım
ay benım misafım vardı yatılı bakamdım size
bu sabah bir kalktım ateş 36.8mümkün değil diyorum
36bfea Ovulation charts on FertilityFriend.com
ama pek doğru olduğuna inanmıyorum çünkü ilk uyandım unuttum ateş ölçmeyi
epey bir dönendim en az 15 dak sonra ölçtüm
yarın da ölçeyım ona göre belki silerim bugünkü değeri
nolur yumurtam dün çatlamamış olsun çünkü ilişki yokkk
misafrım vardııı
cumartesi doktora gideceğim öğrenirim zaten

selam hepberaber
dediğin gibi yataktan kalkıp bıraz dolanıp ölçtüğünde inanılmaz değişiyor ateş. seninde ondan öyle yüksektir. ama siklusun kaç gün sürüyor,belki de hakkaten çatlamışsındır, çünkü 18. gün zannımca bugün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…