Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canim! selam nasilsin? canim ya ben de akintiyi cok zor takip ediyorum. sadece tuvalete gittikten sonra gorebiliyorum. bu ay gordum ve tam da tahmin ettigim gunu yumurtlamam oldu. sen yinede yumurtlayacakmis gibi calisma yap bence zaten bir kac gune belli olur. tatlim bu arada sen neden ovulasyon testi kullanmiyorsun. o zaman cok basit oluyor tam gununu bulmak.

birkac gun gelmedin canim buraya merak etmistim.. hayirli olsun yumurtlaman, insallah dollenir bu topicte cikolata kistiyle hamile kalan biri vardi. sanirim kkda da oyle bir topic var hamile kaliniyor canim insallah sen de kalirsin tez zamanda.

canim benim cok sagol ya ne guzel seyler soyluyorsun. kk'daki o topigi pek sevmiyorum. karamsar geliyor. burasi daha guzel :)

tatlim bir gittiginde baktirirsin ozellikle gitmene gerek yok bence. benim gittigim ikinci doktor buna neden daha once bakmadilar acaba diye cok sasirdi. gebelik icin onemliymis.

Günaydın kızlar
Bugünkü ateş tablom da ff çizgiyi 14. Güne çekti sonunda. İste tablom
3c17fc Ovulation charts on FertilityFriend.com
Sizce çalısmalar yeterli olmuş mudur?

tatlim dedim sana 14. gun diye. ff yanlis cekmisti sonunda duzeltmis. canim bu linkten calisma kismini goremiyoruz ama eger yumurtalamadan onceki son 3 gun ve yumurtlama gunu iliski olduysa yeter de artar bile.

canim gecmis olsun umarim tekrar hamile kalirsin tez zamanda. atesin ne kadar duzgun maasallah. 5 gunun kalmis sadece. hadi hayirlisi

Son düzenleme:
9ay tatlım, sence ben bu çalışmayla tutturmuş olabilir miyim yoksa kaçırdım mı acaba?

Son düzenleme:
slm kızlar 5 nisanda adet oldum bitit bugün ne zaman bslıcam ben ateş ölçmeye ve nerden ölçülüyo bu ateş koltuk altından m ı normal derece var bende onla olurmu :)

İnnnnnnnnnnnnşaallaah olacak cnm bigün, hhhiiiç üzme kendini

inş canım yaaa ALLAH hepimize boy boy sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin,ben bi taneyede razıyım, inşallah

ayy ben de yaaaaaaaa
naber tatlım

iyi diyelim iyi olsun canım yaaa
şimdi görümcemle konuştum ben ne zaman hala olucam diyo canım sıkıldı gene yaaa
sen nasılsın canım benim??

Canim valla cok inisli cikisli. Hicbisi anlamadim

yaaaaaaaaaaaa

9ay tatlım, sence ben bu çalışmayla tutturmuş olabilir miyim yoksa kaçırdım mı acaba?

Eki Görüntüle 389264

Selam canim! Tam tahmin ettigimiz yere cekti ff cizgiyi. Bu yontemi cok seviyorum ya

Ama ovulasyon testini daha cok seviyorum. Sen neden kullanmiyorsun? Ates olcunce is isten gectikten sonra fark ediyorsun. Ama ovu testi oyle degil. Oncesinde haber veriyor. Ovu testin olsaydi hic kacirmazdin. Pazar gunu isiniz olmasi sanssizlik oldu. Eger pazar gununu de degerlendirebilseydiniz cok iyi olacakti. Ama yumurtlama gununu degerlendirebilmissiniz en onemlisi oydu. Bundan sonra bekleyecegiz artik.

Bu arada CM verilerin cok ilginc. Biraz once onu arastiriyordum netten ama elle tutulur bir sey bulamadim. Normalde yumurtlamadan sonra akintinin kesilmesi gerekirdi. Acaba bir yumurta daha mi var? Sen ne dusunuyorsun?

Son düzenleme:
tesekkur ederım cnm yorumun için...normalde 30 gunde bır reglı olurum pek aksamaz...
sadece bugun olcemedım bıraz once paylastım atesımı...normal sartlara gore 3 gun var reglıme pazara kadar beklıyorum...bakalım...ben saha once yerlesme dususu fln olabılcegını dusunmemıstım boyle bırse oldugunu da bılmıyordum...ama arastırdımbıra bu topıkte yıne eskılerden bı arkadas yazmıs yumurtladıktan 6 ıle 9.gun olur dıye benımde 6. gun olunca umutlanmıstım....hayırlısı artık...

inşallahh hıcbırıne gerek kalamdan surpız yapar bebişin...

Canm ff ovulasyondan sonra Dpo saymaya baslio, hani iki hafta sonra Regl oluyoruz ya kaçıncı günde oldugumuzu anlıyoruz. Oanlamda sordum

9aycim zatn kontrole gitcektim, gitmisken sorarım doktora. Ovulasyon Zmni elimden geleni yaptım Valla calsmami yaptım artık sıramı savdim, gerisini Rabbime havale ettim, geri sayimdayim darısı Ovulasyona yeni gireceklere

canim hosgeldin! ne iyiymis doktorun. benimki 6 ay olmazsa tedaviye baslariz dedi. ama bence de acele etmeye gerek yok. bu is zaman aliyor artik bunu ogrendik. bende de cikolata kisti var ama seninki gibi minnacik diil. orta boy :) Sen erken fark etmissin ne guzel. ben de bebek icin kontrole gittigimde ogrendim. tatlim bence ates olcme yontemi sansimizi cok arttiriyor. senin de az kalmis yumurtlamaya.

Selam tatlim. FF uyeligin bitince sadece gun saymayi ve alt tarafa bazi yorumlar yazmayi birakiyor. Yoksa yine aynen gireceksin merak etme.

Canim atesin dusuk oldugu icin degil iki fazli bir grafigin olmadigi icin cizgi cekmiyor. 2 fazdan kasit ne? Yumurtlamadan once dusuk seyreden bir faz yumurtlamadan sonra en az 0.2 derece daha yuksek seyreden ikinci faz. Seninki hep ayni gidiyor. FF bu nedene yumurtlama olmuyor olabilir diyor. Bununla ilgili bir bolum var sitede. Arada bir yumurtlamanin olmamasi normal ama ust uste boyle cikiyorsa bir doktora danismakta fayda var diyor. Bazilarinda yumurtlama oldugu halde ates yukselmesi olmaz. Bence senin durumun bu. Senin yerinde olsam hemen ovulasyon testi alirim. Eger ay boyunca pozitifi goremezsem doktora giderim. Cunku su an senin yumurtlamayi tespit etmek icin baska bir yolun yok.

Son düzenleme:

selam canim nasilsin? nerden biliyorsun o dususun 6. gun oldugunu? ben senin grafiginde yumurtlama gununu goremiyorum :S ben mi yanlis yere bakiyorum acaba?

ya kızlaar, bişi sorcam ben, azıcık cahilim de bi konuda, şu ovulasyon testi dediğiniz nedir,ne zaman yapılır, nasıl yapılır .biraz anlatır mısınız bana?

estagfurullah tatlim ya biz de yeni ogreniyoruz. ovulasyon testi yumurtlamanin yaklasitigini haber veren bir test. yumurtlamadan hemen once LH hormonu ani bir yukselis yapiyor ve sonra tekrar dusuyor. bu test idrarda LH hormonu artisini tespit ediyor. 3-4 damla idrari teste damlatiyorsun. Testte iki cizgi var. Biri C (Control yani kontrol cizgisi) digeri de T (test cizgisi).C cizgisi her zaman olusuyor. T cizgisi cogu zaman silik cikiyor. LH artisi oldugu gun ise C cizgisi ile ayni koyulukta veya daha koyu cikiyor. Buna pizitif deniyor. Pozitigi gordugun zaman iliski yasaman gerek cunku cok yakinda (6-36 saat arasinda) yumurtlaman olacak demek. Ornek olsun diye benim bu ayki pozitif testimin resmini gonderiyorum:

Son düzenleme:
9aycim zatn kontrole gitcektim, gitmisken sorarım doktora. Ovulasyon Zmni elimden geleni yaptım Valla calsmami yaptım artık sıramı savdim, gerisini Rabbime havale ettim, geri sayimdayim darısı Ovulasyona yeni gireceklere

aynen canim ya ben de elimden geleni yaptim. Artik dua edecegiz :) KK'dan bir arkadas meryem surasini oku demisti. Hakkaten de cok guzel bir sure. Sen de bir bak istersen.

slm kızlar 5 nisanda adet oldum bitit bugün ne zaman bslıcam ben ateş ölçmeye ve nerden ölçülüyo bu ateş koltuk altından m ı normal derece var bende onla olurmu :)

hosgeldin :) canim bunun cevabini kizlar bir kac sayfa once cok guzel yazdilar. istersen ordan bir bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…