Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım inan hiç anlamıyorum bende ateş ölçme durumundan bende bu ay başlıycam
ama sıkma canını üzülme herşeyin hayırlısı

bende araştırdım intten faydalı şeyler hepsi bi zararı yok o yüzden deniycem inşalllah faydalı olur ozamanda yine burdan yazarım hepimizin gönlüne göreversin allahım inş

canım senin tablon bende kayıtlıydı hep bakıyodum ateşinde sabit gidiyodu kesin hamile dedim ama nasip
hiç test yapmadınmı iyi dayanmışsın valla yapmadan bu ateşle
16.günde çatlamışsın demek
üzülme canım hayırlısıyla görürüz bizde bigün güzel bi tablo sanırım

saol canım
kullan bakalım bizide haberdar et

canım benim,çok teşekkür ederim açıklamaların için. bnm bgn 14. günüm acep bugün alsam o testi geç mi kalmışımdır.? ateş tabloma bakılırsa, henüz yumurtlamadım. hoş kocam da şehir dışında zaten yarın gelecek, bgn yumurtlamıs olsam bile ne fayda ama dediğim gibi ateşim bgn yumurtlamadıgımı söylüyor zaten. alayım en iyisi bugun de bugun negatif cıkarsa ne mutlu. tahmınen 18. günümde falan yumurtlucam,o zaman bunu testle de görebilecegım için şansımı arttırmıs olurum dimi ama ?

everythingwillbegreat, o kadar doğru söyledin ki, aynen benim annem dahil olmak üzere birçok büyüğüm bunu söyler, adet şaştımıydı gebelik yakındır bunu bil derlerdi. bunu eskıden askalarına soledıklerınde sacma derdım ama şimdi halimi bi görsem, bunu duymak için büyüklerimin agzına düşüyorum, söyledilermiydi bi mutlu oluyorum bir mutlu oluyorum görmen lazım:)))

cicim sanki, aynı gün içersinde iki ölçümü karşılaştırmaktansa, hergün aynı saatteki ölçümleri karşılaştırmalısın bence, başkalarını bilmem ama bende epey değişiyor . ben bi sitede ateş ölçme yöntemının ayrıntılarını okurken şunu görmüsştm: diyordu ki, ateşinizi , en az 3 saat aralıksız uyuduktan sonra ölçmelisiniz. buna göre değerlendirmek gerekirse sanki ilk ölçtüğün daha dogru ne dersin?

canim ben de bu topicte duymustum buyuklerimiz boyle diyor diye
oh o zaman sevinmek lazimbu ara baya sasti cunku
gelsin bebislerrrrrrrrrrrr

inşallah faydası olur mutlaka paylaşırım burda

bende sizin gibi düşünüyorum.bi arkadaşım noırmalde hep düzenli görür adetini bi ay 2 gün olmuş 3. gün çok azalmış bi sonraki ay adet olmamış hamile kaldın onunda 9 ay falan bebeği olmadı bir sorunda yoktu

canım acaba sen ovulasyon testi mi denesen? ateş madem böyle yanıltıyor,test ile daha dogru sonuca ulasırsın. birde su var hemen denedım ilişkiye dogru zamanda gırdım yınede olmadı dıye uzulme, bızım atesımız veya yumutladıgımız gun calısma oldu dıyelım ama unutma kı bu sadece bızım yumurtalarımla ılgılı degıl belkı, o gun esının cesıtlı sebeplerden dolayı spermlerı uygun degıldır, öyle olmustur böyle olmustur falan. bu iş malesef sabır işi. biraz allaha havale. stres yapma sen emi? bizler cok ıstıyoruz gereken herseyı yapıyoruz ama bu aradada psikolojimizide düşünmemis gerek. aynı kaderi paylaşan tüm arkadaslarımız için bütün dualarımız...

canim ben de bu topicte duymustum buyuklerimiz boyle diyor diye
oh o zaman sevinmek lazimbu ara baya sasti cunku
gelsin bebislerrrrrrrrrrrr

gelsinler tabi yaa, aaa bu kadar bekletmek olmaz ki. zaten dün dayanamadım facebooktanda sabrımın sınırda oldugunu ılan ettım, dogmamıs bebıslerıme seslendım, hele bı dogun bugunlerın acısı ıcın sızın ıcınıza ıcınıza furcam sımdıden solıorum haberınız olsun dedim:))

merhaba arkadaslar, yeni uyeyim,yardımınıza ıhtıyacım var, kendimce okuduklarımdan falan bişeyler yapmaya calıştım ama ısın ıcınden cıkamıyorum.
7 aylık evliyim ve ilk 2 ay korunduk sonra korunmadık, oyle gun falan da cok bilmediğimden takıp de etmedik, oyle oluruna bıraktık ama artık ciddi ciddi bebek sahibi olmaya karar verdik. forumlardan falan ates olcme, ovulasyon testi , mukus ..vs ogrendiklerimi uygulamaya basladım bu ay. durumumu bi acıklasam yorum yapabilir misinz??
adetimin :
ilk 9 gunu atesim35.9 ve 36.1 arasında değişti ama daha 35.9 civarıydı.
12.gun 35.8
13. gun 35.6 -- wcye gittiğimde yapıskan,yumurta akı akıntıyı gordum ama surekli bi akıntı degıldı anlık elime geldi baktım uzuyodu ve aksam 18de ovu test 2. cizgi oldukca koyuydu, ama cızgının sol tarafı daha koyu gibiydi,ama c ile aynı koyuluktaydı diyebilirim.
14.gun 35.3
15.gun 35.8
16.gun 35.6
burda kafamı karıstıran her okudugum kaynakta yumurtlamadan sonra ısı dık bi yukselis gosteriri ve ortalamanın ustune cıkar dıyordu, eger cıkmazsa yumutlama olmamıs demekmiş, tahmini yumurtlamadan 2 gun gecit hala ısım ortalamanın altında, ne diyorsunuz__???

kızlar maden böyle bir paylaşım daha var, bende şunu söliim, her derde deva olan karısımları hazırlayıp sonunda sonuca ulastırmıs bır aktarın, ve bu karısıı deneyıp cıdden hamılelık yasatan bır bay arkadasımızın kullandıgı sey:
keçi boynuzunun büyüklerinden 7-8 taneyi küçük küçük parçalıyoruz, 1 lt suyu kaynatıyoruz sonra altını kısıp küçük paröalı kecı boynuzlarını suya atıyoruz agzı kapalı sekılde kısık ateste 5 dk demlenıyor. 5 dk sonra altını kapatıp agzı kapalı sekılde 20 dk beklıyoruz. ilk bir hafta bu suyu beyler sabah aksam, 1 haftadan sonra 3 ay boyunca sadece yatmadan önce 1er bardak içiyorlar.

öhöm öhöm...şimdide eşimin bunu denemesi sonucunda yaptırdıgı sperm sayımını ve içmeye başlamadan önceki sperm sayımını söylemek istiyorum DİKKATİNİZE:

İÇMEDEN ÖNCE 40 MİLYON...
İÇTİKTEN SONRA 96 MİLYON :))))))

daha yeni yaptırdı testi bakalım bu ayda ovulasyon testı ve ates yontemıyle denememızı yapıcaz bakalım neler olacak :)) zaten buyuklerımızı dedıgı gıbı adet duzensızlıgımde vardı son bı kac aydrı,dedıklerı gıbı belkı rahmım de gebelıge hazırlanmıstır ne dersiniz :)))

teste bakılırsa ve akıntını dusunursek yumurtlamıssın ve tam o gun veya ogunden oncekı gun ve sonrakı gun ilişki olduysa süper. ateşin akıntını ve testı dogrulamıyor, belkı ölçüm şeklinde saatinde ve termometrende bi sıkıntı vardır. her sabah aynı erken saatte yataktan hiç kalkmadan, düzgün çalıştıgından emın oldugun bir termometreyle mı yaptın ölçümünü?
bak birde şöyle bir şey var, herhangi bir rahatsızlıgın varsa bi enfeksiyon falan (basit bişi yanı ) o da ateşimizi etkiler o yüzden sen bence ovulasyon testı ve akıntı takibine devam et, onlar senı yönlendirsin, belli ki ateş ile ilgili yanlımalar olabılıyor.

coook tesekkur ederim, her sabah aynı saat olmuyor sanırım yani ama ortalama 7.00 ile 7.30 arası uykudan uyanınca oluyor, işin tuhafı 2 dk. sonra olcuyorum mesela 35.8 iken 36.1 falan oluyo, atesimde tuhaflıklar var, hep 1-2dk sonra olctuklerim 0.2-0,3 derce yuksek cıkıyo :)) sadece geriniyorum yatakta yada saga sola donuyoru bu kadar değistııyo.. oyy ne zor işlermiş ya...

bak benim ölçüm şeklimi anlatayım sana aslında çok komik :) yatagımın yanında ki komidinin üstünde duruyor derece ve telefonum. saatım calıyor önce onu yorganın altından uzattıgım kolumla alıyorum kapatıyorum sonra aynı sekılde kıpırdamadan bır gozum kapalı el yordamıyla derecemı buluyorum ve yarı uyur sekılde dıl altıma yerlestırıyorum . gercek uyanmam termometrenın ölçümü tamamladıktan sonra ki alarm sesi oluyo:)) o öttükten sonra kalkıyorum yataktan. ıse kalkıs saatımde halıyle hep aynı saat oldugu ıcın her sabah 7:10 da ölçüyorum. 10 dk bıle cok oynatıyor bnm atesımı.

bence bu ay için kasma. belki gerek kalmaz önümüzdeki ay :) ama eğer gerek kalırsa da internetten alırsın. eczanelerdekiler çok pahalı.

Günaydınnn! Evet şimdi grafiğin daha anlamlı oldu. İnşallah gerek kalmaz tabiki de eğer kalırsa çok faydalı bir şey.

evet kesinlikle öyle derdim. tüh o şekilde girince yumurtlama çizgisini kaldırdı. neyseki doktora gittim ordan biliyorum yumurtladığımı. bir kaç gün daha yüksek girmem gerekecek tekrar çizmesi için.

bende de bazen göstermiyor. girip çıkınca düzeliyor. ama senin grafiğinde yumurtlama görünmüyor. bazılarının yumurtlamadan sonra ateş yükselmesi olmazmış belki senin buay öyle oldu. düşüş önemli değil. önemli olan bir noktada yükselmesi ve yüksek devam etmesi.

canım sinir olacak bir şey yok. bir sorun yok tablonda. bence ateşin de gayet güzel yükselmiş. demek ki hormonların iyi çalışıyor. benim de 2 ay önce adetten sonra düşmüştü ateşim. demek ki illa öncesinde düşecek diye bir kural yok. olacak sabret. lütfen moralini yüksek tutmaya çalış. ateş ölçme yönteminin asıl amacı yumurtlamayı tespit etmek gebeliği değil. yüksek ateş bizi umutlandırıyor ama bu böyle.

malesef öyle haklısın :) tablomun son durumu şöyle bu durumda:

My Ovulation Chart

13. gün yumurtlama oldu. bakalım ne zaman çekecek cizgiyi.

Son düzenleme:
kızlar bişi sorcam.

bende tablomu paylaşmak istiyorum ,direk linki mi kopyalayıp yapıstırıyoruz buraya? bırde neden bnm tablom sadece 16 gunluk, 16 gunden sonra kendılıgınden artacak mı? birde çalışma oldugu gunlerı neresını yazcaz? daha ıyı yorumlarsınız belkı onlarıda yazarsam?

siz resmen deney yapmışsınız :) çok güzel. ben de üşengeçliğimden bir içirdim bir içirmedim eşime. ama bu sonuçlardan sonra kesin yeniden başlatıyorum küre :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…