Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Merhabalar ben biraz daha karıştırayım :) yumurtlamakla çatlamak aynı şey diye düşünüyorum..esas büyüyüp çatlayanlar foliküller ,,,çatlayınca içinden yumurta çıkıyor...bir doktorun yazısı söyle diyor.
"Her 2 adetin ilk günlerinin ortasında (tahminen adetin ilk kanamasından 14-15 gün sonra ) folikül (yumurta kesesi ) çatlayarak rahimin arkasındaki boşluğa atılır. Buradan tuba (tüpler) alınarak erkekten gelen sperm hücreleriyle döllenir ve rahime doğru giderek rahime tutunur. İşte bu içi sıvı dolu 2 cm çapındaki yumurta kesesinin (folikül) içindekini boşaltarak yumurtlamanın olmasına bu ad verilir. "

saat 7dekı dr randevum ıcın bırazdan cıkıcam evden
ınsallah guzel seyler duyarım
ınsallah kıstım kendılıgınden kuculmusturde
dogum kontrol hapı kullanmak zorunda kalmam
ılac kullanıpda bu kadar kendımı annelıge adapte etmısken aylarca bu umudumu terk etmek zorunda kalmam
rabbim yardım et
bana ve buradakı tum arkadaslarımaaaa
bizi tez zamanda bebeklerımıze meleklerımıze kavustur ıns

aaaa eveeet çok mantıklı

every baaak ıkımızde yanlıs biliomusuz
aynı sey yumurtlamakla catlamak demekkı
demek kı 2 farklı olgu dııl sadece 1 adet yakalanması gereken olgu var
yumos kesesınden o rahım yoluna gıren yumosu spermcıkler yakaladımıydı oldu bu iş
ayrıyetten catlama cutlama yok demekkı
yav madem bu kadar kolay bu becerıksız spermler neden dölleyemiyo bu yımırtaları arkadişş yaaa
eşime diyorum eğitim ver şunlara biraz diye
halvette he diyo egıtımlılerın komando olanları gönderdım bu sefer dıye ama halaaa sonuc yok vallaa
demekkı egıtım vermeyle ılgılı bi sıkıntı varr
haaahhh kocayada çamur attık valla

ayy bu fikri tuttum çok teşekkür ederim.herife dedim bugün işimiz var
ateşim düşüşte.o da tamam dedi bakalım.

yarin yukselir gibi gorunuyor sanki firliycak bir anda gibi, cunku eggwhite da gormussun hadi o zaman degerlendirin

ben de son onemli gun dedim benimkinin pek havasi yokkendi biliroyle yanasip cilve yapacak halim de yok gribim zaten

nerdesiniz kizlar ya ben yokken kalabalik oluyor simdi tek benim

Son düzenleme:
kızlar ben geldim
ama kkısa süreliğne
bugün kesemizi gördük çok şükür
5 haftalıkmış yanı tam düşündüğüm gibi 1 hafta geç döllenme
1-2 hafta sonra kalp atışları için gideceğiz
ama bu arada çok az da olsa kahve leke ara ara geliyor
doktor iğneye başlayabiliriz ama korkma dedi
dua edın nolur bir testlik olmasın
hepinzii seviyorum
kayınvalidemdeyim
p.tesiye kadar burda kalacağım eşim eve gitti
ben yol gitmeyım die
cuma o da gelecek
işte böylee
öpüldünüz

deryacım çok sevindim adına Allahım miniğine de sana da sağlık sıhhat versin..

bugün çok yoruldum piknikte harikaydı.. hele en son en çok istediğim çılgınlığı yaptım. 3 katlı kaydıraklar varya onda kaydık hem de arkadaşla arkadaş dediğim benden 20 yaş büyük harikaydı. tattaravalli salıncak ne varsa bindim..
tabi utandım önce ama bindim napiimm hafta içi olunca park az kalabalıktı. çok seviyorum kaydırağı. arkadaşların çocukları beni görünce çok sevindiler 3 kat yukarı çıkıyoruz ya karanfil teyze bu tarafa gel diye bağırmazlar mı tamam susun susun diyorum ben kimse farketmesn diiye ne çektim onlar teyze teyze diye bağırıyorlardı ama yine de çok zevkliydii

canım bu ay ilaç mı kullandın o kadar yumurta olmuş. sabit gitmesi problem değil hatta çok güzel 16. gün çatlamış hayırlı olsun. sen çalışmaları bırakma daha yumurta varsa onlar da ilerde çatlayabilir.

Arkadaşlar bugün nette biraz araştırma yaptım da ateş ölçme yöntemi yumurtlama gününü tayin etmede 3-4 gün hatalı sonuç verebiliyormuş. Ateş ölçen ve aynı zamanda doktor ile takip yapan bir kaç kişi yazmış. Ayrıca bir kaç akademik yazıda da denk geldim. Ben yumurtlamadan sonra tatil ilan ediyorum :) Eğer benim gibi yapan varsa bundan sonra yapmayalım derim.
Çok yorucu olack ama olsun haftada 3 çalışmaya bir süre devam etmek gerekyormuş. Sizlerle de paylaşayım dedim :)

Önümüzdeki ayın planını şimdiden yaptım ama eşime çaktırmayacağım. Yoksa tadı kaçıyor

deryacım hayırlı uğurlu olsun canım. sen hiç canını sıkma, hiçbi olumsuzluk çıkmayacak,sen gönlünü ferah tut, dualarım seninle ve bebişinle canım

ooohhh sefan olsun karanfilim içinde ukde kalmasın koş oyna zıpla, hamiş kalınca yapamıycaksın bunları

yok tatlım ilaç kullanmadım ben... ama yumurtlamayı tetikleyen adaçayı, civan perçemi çayları yapıp içtim yumurtlayana kadar her gün...
onların faydası olmuş olabilir belki...
dün yumurtladım ama dün çalışma yok,bi önceki gün ve bugün var...
en verimli günü boş geçtim
umarım yine hüsrana uğramam

canım benim bu ay ki geç yumurtlama olayından sonra bende planımı yapmıştım bi daha ki regle kadar gün aşırı çok yorucu olacak ama ben çok düzensiz yumurtluyorum anladım :))

Arkadaşlar hatta bir çalışmda yumurtlamadan 8 gün öncesi ve 4 gün sonrası olmak üzere 12 gün şaşabiliyormuş. CM, idrarda LH ölçümü, tükrük testleri ve ultrasonla karışılaştırıldığında en güvenilmezi de ateş ölçme yöntemiymiş.

lifeissues.net | Basal Body Temperature Assessment: Is It Useful to Couples Seeking Pregnancy?

gerçi ben de hem ovulasyon kiti hem CM hem de ateş ölçme aynı sonucu veriyor o nedenle muhtemelen doğrudur ama yinede çok bel bağlamamak lazım

dualarımız seninle fıstık 14 şubat kaçmış:) yat dinlen ii bak kendine

yok ilk başlarda ağlamıştım ama artık ben de ağlamıyorum:) bak mesela sabahki ruh halim akşama düzeldi bile

aralık ayından beridir deniyoruz, sana göre yeni sayılırım belki ama yaşım 36 olduğu için haliyle panikliyorum.. Çok zormuş bu iş gerçekten.. Sen tedavi oluyor musun ya da doktora gittin mi? ben öncesinde kontrole gittim dr. herşey yolunda dedi, mart ayında da eşimi kontrole gönderdim onda da sorun çıkmadı ama eylüle kadar bebiş gelmezse tekrar doktora gidip ilaç vs ne gerekiyorsa artık yapmaya başlayacağız sanırım.. İnşallah gerek kalmaz.. Ve İnşallah bir daha aya bebeklerimiz gelir battaşım..

Canımm sağol.. Öyle tabii, inşallah yanılıyorumdur ama pek sanmam.. Olsun iyiyim ben şimdi.. gezdim tozdum bugün kocişle moralim düzeldi:)

Sen de yakala şu spremcanları bu ay every, valla dua ediyorum senin ve burdaki tüm kızlar için..
Senden güzel haberler alalım , sevincimiz ol bu ay inşallah..

Sağlık olsun karanfilce, yeni döngülerimiz hayırlı olsun, bir daha ki aya sevinmek nasip olsun inşallah..

ateşin sabit gitmesi çatlama öncesinde iyi bir şey değil mi:26: yani sanki sorun yok herşey yolunda gibi bana göre..

Son düzenleme:

ben genel olarak çalışmalara uzun süreli ara vermiyorum zaten.. aralık ayından beridir iki adet arası düzenli çalışıyoruz.. hergün olmuyor her zaman ama en kötü 2 günde bir oluyor.. Ama hala bu bebiş gelmiyor 9ay..

kızlaaaaar
ben pek mutluyum:)))
dr supper seyler soledı.
benım o koca kıst kaybolup gıtmıs yahuuuu
o kıst folikül kisti gibi görunuyo onlar zaman zaman olur gecer gıder dedı. ama ben daha onu 15 gun kadar once cektırdım dedım
guldu olabilir bunlar folıkul kıstlerı olur gecer dedı
veeee ınanılmaz harıka super bır dr
meger cok yakın bı arkadasım bıle ona gıdıomus.
bana da tum yumurtalıkalrımı ve rahmımı ızlettı
veeeeeeee
su anda yarın sabah atılmak uzere olan bır yumurtam varmıs 18 mm . sag yumurtalıktada gelısmekte olan 3-4 tane varmıs
o 18 mmlık ıcın yarın ve ondan sonrakı gece eve mısafır falan almayın dedı

yanı sonuc olarak kıst yok hıc bısı yok
cok saglıklı yumurtalıklar yumurtalar ve rahım var:)))
eger adet gelırse 3 gun hormona gıtcem
esımdende daha genıs sonuclar alabılecegımız spermıypogram ıstedı bnmle es zamanlı
bırde ıdrarla yapılan ovulasyon kıstlerını muhakkak kullan dedı
bız bıle tup bebekte onalrı kullanıyoruz dedıç duyruluuur kızlaarrr
ne dersınız belkı bu moralle yakın bı tarıhde bebişi gelir haa???

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…