Atesın yükseldiği gün yumurtlama günün oluyor
ates yarın yukselırse bugun catladın demek
everycım senın bu cumlelerıne bakılırsa biz önce catlıyor sonra yumurtluyoruz gibi oluyo sankı. ben mı yanlıs anlıyorum acaba?
ben once yumurtluyoruz (ki o gun ates 0.2 derece gıbı bı dusus gosterır) sonrada 24 saat içinde catlıyoruz (kı o günde ates yukselır) dıye bılıyordum.
kafam karıstıııı
Merhabalar ben biraz daha karıştırayım :) yumurtlamakla çatlamak aynı şey diye düşünüyorum..esas büyüyüp çatlayanlar foliküller ,,,çatlayınca içinden yumurta çıkıyor...bir doktorun yazısı söyle diyor.
"Her 2 adetin ilk günlerinin ortasında (tahminen adetin ilk kanamasından 14-15 gün sonra ) folikül (yumurta kesesi ) çatlayarak rahimin arkasındaki boşluğa atılır. Buradan tuba (tüpler) alınarak erkekten gelen sperm hücreleriyle döllenir ve rahime doğru giderek rahime tutunur. İşte bu içi sıvı dolu 2 cm çapındaki yumurta kesesinin (folikül) içindekini boşaltarak yumurtlamanın olmasına bu ad verilir. "
ayy bu fikri tuttum çok teşekkür ederim.herife dedim bugün işimiz varya arkadasım havalar cok sıcak ınsan sureklı dus almak ıstıyor ozellıkle de gece nasıl terlıyoruz nasıl terlıyoruz o yuzden sabah kalkar kalkmaz dus almadan ınsan kendıne gelemıyor......
anladınmı sekerım. şimdiden o ınsanlara bunları işlersen gece odana cekıldıgınde ve sabah dusunu aldıgında kımsenın aklına kotu bısı gelmez
gelırse de kusura kalmasınlar
cok anlarlarsa da bnm adam durmuyo napıım ....'nın dını ımanı olmuyo ıste dııp kahkahayı bastınmıydı oldu bıttı..
aaaaaaa canım bu gıbı seyler yuzunden koskoca bır ayı cope atamam ben vallaa kımse kusura bakmasın
3c4345 Ovulation charts on FertilityFriend.com
buda tablom bikarsanız sevinirim.
kızlar benim tablomu da yorumlar mısınız lütfen...
dün yumurtladım, bugün çatladım sanırım...
ama tablomda bi gariplik var.. yumurtlama öncesi çok uzun süre tablom 36da sabitlendi...
ateşimi ölçtüğüm önceki 2 ay yumurtlama öncesi ateşim 36 ile 36.3 arsında oynamıştı...
normal şartlarda bu tabloya bakarak bu ay yumurtlamadım diye üzülürdüm ama doktor sağ tarafta 3tane,solda 4tane çatlamayı bekleyen yumoş var dedi
sizce tablom niye 36da sabit gitmiş olabilir?
3d3b60 Ovulation charts on FertilityFriend.com
kızlar ben geldim
ama kkısa süreliğne
bugün kesemizi gördük çok şükür
5 haftalıkmış yanı tam düşündüğüm gibi 1 hafta geç döllenme
1-2 hafta sonra kalp atışları için gideceğiz
ama bu arada çok az da olsa kahve leke ara ara geliyor
doktor iğneye başlayabiliriz ama korkma dedi
dua edın nolur bir testlik olmasın
hepinzii seviyorum
kayınvalidemdeyim
p.tesiye kadar burda kalacağım eşim eve gitti
ben yol gitmeyım die
cuma o da gelecek
işte böylee
öpüldünüz
deryacım çok sevindim adına Allahım miniğine de sana da sağlık sıhhat versin..
bugün çok yoruldum piknikte harikaydı.. hele en son en çok istediğim çılgınlığı yaptım. 3 katlı kaydıraklar varya onda kaydık hem de arkadaşla arkadaş dediğim benden 20 yaş büyük harikaydı. tattaravalli salıncak ne varsa bindim..
tabi utandım önce ama bindim napiimm hafta içi olunca park az kalabalıktı. çok seviyorum kaydırağı. arkadaşların çocukları beni görünce çok sevindiler 3 kat yukarı çıkıyoruz ya karanfil teyze bu tarafa gel diye bağırmazlar mı tamam susun susun diyorum ben kimse farketmesn diiye ne çektim onlar teyze teyze diye bağırıyorlardı ama yine de çok zevkliydii
canım bu ay ilaç mı kullandın o kadar yumurta olmuş. sabit gitmesi problem değil hatta çok güzel 16. gün çatlamış hayırlı olsun. sen çalışmaları bırakma daha yumurta varsa onlar da ilerde çatlayabilir.
Arkadaşlar bugün nette biraz araştırma yaptım da ateş ölçme yöntemi yumurtlama gününü tayin etmede 3-4 gün hatalı sonuç verebiliyormuş. Ateş ölçen ve aynı zamanda doktor ile takip yapan bir kaç kişi yazmış. Ayrıca bir kaç akademik yazıda da denk geldim. Ben yumurtlamadan sonra tatil ilan ediyorum :) Eğer benim gibi yapan varsa bundan sonra yapmayalım derim.
Çok yorucu olack ama olsun haftada 3 çalışmaya bir süre devam etmek gerekyormuş. Sizlerle de paylaşayım dedim :)
Önümüzdeki ayın planını şimdiden yaptım ama eşime çaktırmayacağım. Yoksa tadı kaçıyor
Arkadaşlar bugün nette biraz araştırma yaptım da ateş ölçme yöntemi yumurtlama gününü tayin etmede 3-4 gün hatalı sonuç verebiliyormuş. Ateş ölçen ve aynı zamanda doktor ile takip yapan bir kaç kişi yazmış. Ayrıca bir kaç akademik yazıda da denk geldim. Ben yumurtlamadan sonra tatil ilan ediyorum :) Eğer benim gibi yapan varsa bundan sonra yapmayalım derim.
Çok yorucu olack ama olsun haftada 3 çalışmaya bir süre devam etmek gerekyormuş. Sizlerle de paylaşayım dedim :)
Önümüzdeki ayın planını şimdiden yaptım ama eşime çaktırmayacağım. Yoksa tadı kaçıyor
kızlar ben geldim
ama kkısa süreliğne
bugün kesemizi gördük çok şükür
5 haftalıkmış yanı tam düşündüğüm gibi 1 hafta geç döllenme
1-2 hafta sonra kalp atışları için gideceğiz
ama bu arada çok az da olsa kahve leke ara ara geliyor
doktor iğneye başlayabiliriz ama korkma dedi
dua edın nolur bir testlik olmasın
hepinzii seviyorum
kayınvalidemdeyim
p.tesiye kadar burda kalacağım eşim eve gitti
ben yol gitmeyım die
cuma o da gelecek
işte böylee
öpüldünüz
Charting Home Page Not Found - FertilityFriend.com bu ff bana niye cizgi cekmedi.yumurtladigim bariz gorunuyor.oncesinde olcum yapmadigim icin desem daha onceki aylarda da olcmedigimde yine de cizgiyi cekiyordu.ne dersiniz?
canım valla benimde aynı bugün lekelenmelerim başladı 1-2 güne gelir kırmızılar demek senle battaşız:))
ben artık eskisi gibi ağlamıyorum çok şükür ağlasakta ağlamasakta gelmiyo işte kendimizi üzmekten günaha girmekten başka bişey olmuyoo
sen nekadardır bekliyosun beniim nerdeyse 2 sene olcak ondan alıştım artık heralde
nazlaniyorlarbizim bebisler ama saglikla gelsinler en kisa zamanda umarm
sen de mutsuzluga kapilma canim daha zaman var
ates de dusmus denmez insallah olmayacaksin adet
dun vardi iliski ve tahminen dun catladim diyorum ama bariz bebek icin iliski hasta hasta :)
bugun kocam nazlanir bence benimki sever surekli iliski ama tam verimli gunler kendini naza cekmeyi :) kacircaz gnu diye bazen gurur kalmiyor bende cevresinde dolanmaktan, bugun de onemli benim icin degerlendirmek lazm
merhaba kızlar bugün kritik günüm belki merak eden arkadaşlar vardır diye tablomu ekliyim dedim. az sonra arkadaş gelcek. okuldan arkadaşlarla pikniğe gitcez giremem. ama adetim gelince haber ederim akşama..
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com
ateşin sabit gitmesi çatlama öncesinde iyi bir şey değil mi:26: yani sanki sorun yok herşey yolunda gibi bana göre..kızlar benim tablomu da yorumlar mısınız lütfen...
dün yumurtladım, bugün çatladım sanırım...
ama tablomda bi gariplik var.. yumurtlama öncesi çok uzun süre tablom 36da sabitlendi...
ateşimi ölçtüğüm önceki 2 ay yumurtlama öncesi ateşim 36 ile 36.3 arsında oynamıştı...
normal şartlarda bu tabloya bakarak bu ay yumurtlamadım diye üzülürdüm ama doktor sağ tarafta 3tane,solda 4tane çatlamayı bekleyen yumoş var dedi
sizce tablom niye 36da sabit gitmiş olabilir?
3d3b60 Ovulation charts on FertilityFriend.com
Arkadaşlar hatta bir çalışmda yumurtlamadan 8 gün öncesi ve 4 gün sonrası olmak üzere 12 gün şaşabiliyormuş. CM, idrarda LH ölçümü, tükrük testleri ve ultrasonla karışılaştırıldığında en güvenilmezi de ateş ölçme yöntemiymiş.
lifeissues.net | Basal Body Temperature Assessment: Is It Useful to Couples Seeking Pregnancy?
gerçi ben de hem ovulasyon kiti hem CM hem de ateş ölçme aynı sonucu veriyor o nedenle muhtemelen doğrudur ama yinede çok bel bağlamamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?