Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ah canım, kadim delim, kader arkadaşım naber?

Şöyle bir bakayım dedim. Hemen toplantıya çağırdılar. Nasıl gidiyor hayat?

canımmmmmmmmm nerelerdesin sen yaaaa hiç olmuyo böyle
ben aynı devam bildigin gibi delilikte son noktaya dogru ilerliyorum sanırım
sen ne durumdasın ne olur hamileyim deee
takıl buralara arada ne güzel sohbet ediyorduk gelmezse gelmesin bebişler ne yapalım
biz sohbetimize bakalım

maşallah güzel gidiyor beklemeye geçmişsin artık
tabi daha çok erken
inş düşmeden devam eder bebegin gelir canım

maşşallah size
ne değişik bi hikaye ya demekki kan testine de güvenemeyeceğiz
4 gün kala çıkmamış hayret bişey.
sonradan yükselmiş degerin belli ki anca yerleşmiş bebegin.
saglıkla kucagına almanı nasip etsin allah inş canım.

fundacım aman bi sorun yokmuş ya sevindim. kist mist allaha şükür.
inş verilen igneyle en kısa sürede gelir şu adetinde
yeni döngüne başlarsın hayırlıısyla.
hadi bakalım battaş oluruz belki :))
kür demişken bu bal tarçın çörek otu kürü yumurtaları geliştirip hormonları düzenliyormuş, istersen onu dene.

bana gelince...
dün testlerden snra rahatlamış olarak dra gittim.
tsh değerim normale inmiş çok şükür.anti tpo diye bi deger var o çok yüksekti
meger bu vücudumun tiroid bezinin üretimine karşı ürettiği antikorlarmış savaşıyomuşlar yani
bi sürü bişiler sayıkladı dr anlamadım.
anladıgım şey bunun yok ettiğini biz ilaçla takviye alacağız dedi.
gebe kalırsan 1 ay snra yoksada 3 ay snra tekrarlayıp takip edelim dedi.
bu böyle kronik bişeymi anlamadım ben sormayıda unutmuşum hepmi ilaç kullancam ben yani yaaaaaa...

neyse drdan sakin çktım şu negatif kan testinide unuttum gitti ztn
rahattım yani.
dışarı çktım ztn arkadşlarımla buluştum fln..
snra görümceme gittim eşim oraya ugramış.
ben tabi hala hafif sendeleyerek yürüyorum sol ayagımın üzerine pek sıkı basamıyorum yani acıyo.
merdivenleri yavaş yavaş çktım haliyle de yoruldum.
görümcem kapıyı açar açmaz.
"ay hamile gibi yürüyosun aynııı kızzzz bebiş mi geliyo yoksa bebişşş doğru söyle." demesiyle.
resmen kan beynime sıçradı kızlar.
"ya allahaşkına ztn canım burnumda hala ne bebegi sayıklıyosun sen dedim" bi sinirle girdim içeri.
dk 1 gol 1. gecem mahvoldu. gözlerim dola dola oturdum bi kenarda.
çok sıkıldım artık ne kdr yorulmuşum onu hissettim tahammül edemiyorum artık.............
hiç kimseyi ne göresim ne konuşasım var yeter.
illa kalp mi kırayım onu geç ben agresifleştikçe başka şey anlıcaklar.
kendimi eve atıp ağlama krizine girmek istedim o anda. duymak istemiyorum artık bu lafları !
bgn bi yere çagırdılar sırf bu yüzden kin doldu içim gitmedim
haftasonu düğün var gel diyolar gitmek istemiyorum
orda teyzeleri şunlar bunlar herkeste aynı muhbbet olcak
kimseyi görmek istemiyrum artık
kızlar benim çok moralim bozuk....................

ay canım benim.çok kötü şeyler bunlar,seni anlaya biliyorum.benimki daha 3ay,bir azdan bunlarda başlar herhalde,ben çok bunlarımı ya,mahv olurum.sana üzülme,boşver diyorum.Allah ne zaman hayır olursa o zaman nasip edicek inşallah.sen dua et,sabrını Allah versin....

dedim ya bebis geldiginde ger su karnini gozlerinin icine baka baka hava ata ata yuru canim, hakediyorlar

sen eger sinirlenirsen zit gidersen bu sefer de gelinin bebegi olmuyor boyle sinirli diye adin cikar, yani millet her zaman konusacak sey bulur
onemli olan sakinligini koruyup kimseyi sallamamak, neyseki sen cevabini veriyorsun o konuda takdir ediyorum canim seni

umarim onumuzdeki ay hamile kalirsin bunlarin hepsini unutursun

canım nasıl yapıcam bu kürü:44: ben hiç biliyorum butür şeyleri yaa :26:

ay bu etraftakiler adamı sinir ediyor ..

canım gelelim şu anti tpo meselesine.. benim bu değerim 1000 in üzerinde çıkıyor hep.. sana birz ne olduğunu anlatayım.. birde bazı sorular sorayım.. öncelik haşimato troidi diye bişey var.. ( bende 3 yıl önce teşhisi kondu) bu hastalıkta vücudumuzda mikroplarla savaşan antikorların kafası karışıp troidine gidip saldırıyorlar ve troidi parçalıyorlar.. troid bezi sonra tekrar kendini onarıyor ama onarılan yer hiçbirzaman troid hormonu üretemiyor maalesef bu durumda ömür boyu troid ilacı kullanılıyor.. ve tekrar bir saldırı olma ihtimaline karşın yılda bikaç kez kontrol yapılıp ilacın yetip yetmediğine bakılıyor.. bu hastalığın teşhisi için öncelikle ultrasonda bakılması şart.. ve tabi bu anti tpodan felan yorum yaplıyor. Sana ultrasonla bakıp iltihaplı dedilermi ??

evet sinirlenirsem de adım kısıra çıkacak
nefret ediyorum hepsinden yoruldum artık bu salak bebek şakalarından
ya yeter zaten geçerli bi sebebim var belim rahatsız diyorum yasak hamile kalmam diyorum
bunu bahane ediyorum yani korunuyorum sanıyolar hesapta
ama lafa gelince aman bırak korunma vb..
artık ne diyecegimi inanın şaşırdım sakinligimi korudum bugüne kdr
ama zorluyolar artık sinirlerim kaldırmıyo bnmde.
temmuz 24 te 2 yılımız dolacak. onlara göre ben öyle geç kaldım ki
ilk 1 yıl hiç düşünmedik biz çocuk fln zaten. ah şmdiki aklım olsa ilk geceden korunmazdım ben.
ne bileyim nerden bileyim.....
artık aglaya aglaya yalvarıyorum allaha ne olur rabbim ya bu insanları sustur yada melegimi gönder bana dye
hiç iyi degilim sürekli eşime patlıyorum malum regl olma gnlerim bide ztn gerginim...
çok çıkmazda hissediyorum kendimi....

canım haşimato guatr bilmem ne banada bu kelimeleri içeren bişiler anlattı ama
direk sen şu sun busunda demedi ne bileyim anlamadım.
bnm anti tpo degerim 800 küsür çıkmış o aralıga göre baya yüksek aralık 10-12 arası yani düşün.
görünce biz şoka girdik eşmle dra gidene kdr bu ne ki diye sinir harbi yaşadım..
snra dr bu şekilde anlattı işte biz bu tahribatı ilaçla götüreceğiz dedi.
50 lik almaya devam et dedi...
ama ultrason fln başka bişi demedi.

Every 'cim seninde tedavi sürecin başlamış hayırlı olsun cnm.
3 ay mola vericeksiniz demek. güzelce tedavinizi olun ondan sonra bebeginde gelecek inş.
korunmayı bırakır bırakmaz bebegin gelsin canım inşallah
gönülden dua ediyorum senin içinde..

ilaçla götürücez ne demek yaa :44: endokrin uzmanına göründün dimi.. bu işi onlar biliyor.. ömür boyu ilaç kullanıcağını üzülerek söyleyebilirim sadece bunun tedavisi yok çünkü

ilaçla götürücez ne demek yaa :44: endokrin uzmanına göründün dimi.. bu işi onlar biliyor.. ömür boyu ilaç kullanıcağını üzülerek söyleyebilirim sadece bunun tedavisi yok çünkü

ya işte ilaçla takviye yapmamız lazım dedi.
tiroidin fonksiyonu etkileniyo ya bu antikorlar yüzünden, ilaçla bunu telafi etmek zorundayz gibi bişey dedi.
dahiliye uzmanı bu. bnm gittigim kadın dogum hastanesinin dr u. kadın dogumcum o gun hemen ona yönlendirmişti.
o da bu ilaçları verdi işte. endokrin uzmanına git fln diye bişey demedi hiçbiri bana :26:
ömür boyu ilaç kullanacağım öylemi... çok güzel gerçekten bir bu eksikti...
kendimden bıktım artık......................

adet olacaksin diye gerginsin seni anliyorum
ama oldugun anda rahatlayacaksin canim ve hemen yeni dongune konsantre olacaksin
bosver agladiginda rahatlarsin regl oncesi 1 gun ben kesinlikle aglarim sonra da rahatlatirim baya

benim acimdan bilmiyorum canim ne diyeyim plnlarimizin disinda bir durum ve tabiki bu kadar bebek isterken korunmak.. korunmasam diyorum nasilsa kac aydir olmuyor ya bosverirsem olursa ve kullandigimiz ilac zararli olursa ya da tam iyilesecekken yarida kalirsa.. iste o yuzden ara vermek zorundayiz
tabiki aklmdan bir an cikmayacak bebek dusuncesi ama belki kafamiz biraz rahatlar ve sonrsinda akisina birakmaya alisiriz stresten uzaklasmis oluruz olumlu yonunu gormeye calisiyorum:44:

evet canım planladıgın gibi degil ama en azından bu virüsten kurtuldugunda içinde bi şüphe olmadan bebegin için çalışacaksın
şimdi oldugunda yada ilaç alırken allah korusun başka sorunlarda çıkabilir o yüzden riske atmaman lazım.
çok zor bi durum anlayabiliyorum seni. banada belim için dr en az 6 ay korun dediginde şoka girmiştim.
gözümüzde büyütüyoruz çok fazla. ama bak 2-3-4 ay derken ztn baya bi yol geldik.
zaman çabuk geçiyor, yeterki saglıkla gelsinler inş.
şuan sana söylüyorum ama bnm bile inanasım yok kendi dediklerime, çok umutsuz bi günümdeyim çnkü.
bide haşimoto çıktı, benim sınavım bitmiyor...hepimizin bi sınavı var demekki bu yolda.
çekiyoruz çektiriyoruz...allah yardımcımız olsun inşallah....

cevaplarmınız kuzucular,tabii bildiyiniz kadarıyla:44:

evet bebek isi kismet isi, engel cikiyorsa var zamani diyorum ben artik. kimisi bircok sorunla hemen hamile kaliyor, disardan bakan asla hamile olamaz diye dusunur ama oluyor iste.. yani ne zaman gelecegini bilmiyoruz hic ama her zamna olabilir en umutsuz oldugumuzda ya da hic olmaz dedigimiz anda bile cunku o kadar cok ornek var ki, ki hamile kalmakla ilgili bir sorunun yok insallah hersye yoluna girer canim gonlune gore olur

evet bebek isi kismet isi, engel cikiyorsa var zamani diyorum ben artik. kimisi bircok sorunla hemen hamile kaliyor, disardan bakan asla hamile olamaz diye dusunur ama oluyor iste.. yani ne zaman gelecegini bilmiyoruz hic ama her zamna olabilir en umutsuz oldugumuzda ya da hic olmaz dedigimiz anda bile cunku o kadar cok ornek var ki, ki hamile kalmakla ilgili bir sorunun yok insallah hersye yoluna girer canim gonlune gore olur

canım ben 3 yıldır kullanıyorum.. dediğim gibi bunu endokrinci en iyi bilir.. ama bana bu teşhis konduğunda söylenen bu canım ömür boyu kullanıcağım insan alışıyo.. bide bu ilacı sabah kahaltısından yarım saat felan önce almak gerekiyor haber olsun..

belin agrinin bircok sebebi olabilir
korunmayi ilk biraktigim ay adet bitti benim 14 gun boyunca belim nasil agridi, cekiliyordu resmen, kesin hamileyim demistim hatta, ama hamile degildim

simdi sen kendini cok inceliyorsun ya hamilelik acisindan, o yzuden dikkatini cekiyor olabilir. ya da belini incitmis olabilirsin

ama en guzeli erken gebelik belirtilerindne bel agrisi olabilir ama daha dpo5 icin erken bence, hani dpo10dan sonra agrisisa hamilelikten diyebiliriz.
oyuzden kesin degil canim nicin agridigi ama umarim hamile oldugun icin agriyordur

bel ağrısı biçok şeyden olabilr canım, yorgunluk ani bi hareket vs
dpo 5teyken bebekle ilgili bişey oldugunu sanmıyorum. ufaklık daha yerleşmedi varsa bile.
kendine dikkat et yorma fazla dinlen bikaç gün geçer inş.

öyle canım gerçekten...süre uzayıp biz didikledikçe bişeyler çıkıyo sanki.
hiçbişey bilmeden şıp diye hamile kalsaydık ben biliyorum hiçbi sorunumuz çıkmazdı...
şansımız yokmuş bu yönden yüzümüz gülmedi..
inş biran önce atlatırız, çok ihtiyacımız var.
bazen öyle bi an geliyoki yok diyorum artık denemekten yoruldum
başka bi yöntemle yapalım şu çocugu olsun yeterki.. nasıl oldugu ne farkeder..
sapıtıyorum anlıcagın bazen.

öffff brzda uyuz bi adamdı pek aynı dilden konuşamadık
belki banada bunu söylemeye çalştı bilmiyorum.
neyse kendi kadın dogumcuma gittigimde sorucam bakalım o ne diyecek.
belki yönlendirir.
aklıma ne geldi bnm bide brz araştırdım da.
şmdi burda bagışıklık sisteminin bi hatası söz konusu ya, işte vücud yabancı algılayıp savaşıyo fln.
ben o zmn kimyasal yaşadıgımda dr bana şey demişti vücud kabul etmiyo olabilir bir hatayı ve atabilir diye.
acaba bu antikorlar oluşan gebeliği de öyle algılayıp ona karşı savaşıp atıyo olabilirler mi sence?
yoksa bunu sadece tiroide mi yaparlar..
belkide sebebi buydu bu kimyasalların.

yine başladım düşüncelere..

Son düzenleme:

dedigin seylerle ilgili pek bilgim yok canim ama birsey duymustum bu forumda
vucut bebegi yabanci bir madde gibi algilayip kabul etmiyor ve vucut atiyor
ama bunun icin yapilan bir test vardi sanirim
sen bir suru test yaptirdin onlarin icinde olmasi lazim

evt cnm doktorum bana aynen böyle de olabilir demişti.
şmdi burdada bi savaşma söz konusu olunca hani tiroide bunu yapan antikorlar
acaba bebeğime de yapmış olabilirler mi diye merak ettim
hemen mantık yürütüp bişeyi diğer bişeye bağlayacam yaaaaaaaaa
ayyh ölürüm yoksa bi düşünme bi yorum yapma dimi ama yokkkkkk
kaşınıyorum işte

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…