öffff brzda uyuz bi adamdı pek aynı dilden konuşamadık
belki banada bunu söylemeye çalştı bilmiyorum.
neyse kendi kadın dogumcuma gittigimde sorucam bakalım o ne diyecek.
belki yönlendirir.
aklıma ne geldi bnm bide brz araştırdım da.
şmdi burda bagışıklık sisteminin bi hatası söz konusu ya, işte vücud yabancı algılayıp savaşıyo fln.
ben o zmn kimyasal yaşadıgımda dr bana şey demişti vücud kabul etmiyo olabilir bir hatayı ve atabilir diye.
acaba bu antikorlar oluşan gebeliği de öyle algılayıp ona karşı savaşıp atıyo olabilirler mi sence?
yoksa bunu sadece tiroide mi yaparlar..
belkide sebebi buydu bu kimyasalların.
yine başladım düşüncelere..
ayyyyyyyinşallah öyle bişey yokturrrr ... Ayy içime kurt düşürdün benim değerimde 1000 lerin üzerinde çünkü ve tam değer ölçülemiyor bile lab oratmında 1000 i geçik yazıyo sadece.. anla yani nekadar fazla olduğunu ayy yoktur yoktur öyle bişey çünkü bisürü bebekli kadın var haşimato olan:26: var dimi
bide bak haşimatolulara deniz mahsulu ve iyotlu tuz yasak bunları söyledilermi :26:
ay bana hiçbişi demedi bu adam
ama bi yerde tiroid hastaları iyot alsın fln yazıyodu benmi yanlış okudum acaba.
iyotsuz kullancaz o zmn tuzu fln.
deniz mahsülleri miiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
meselaaaa neler ben çok severim ama balık kalamar karides ahtapot midye
denizden babam çıksa yerim yaaa yasakmı bunlarrrrrrrrrrrrrr(((((((((
ya ne biliyim bnmde direk aklıma bu geldi doktorun genel cümlesinden yola çıkarak.
bunlar yabancı madde sanıp herşeye savaşıyolarsa
bebeğe de savaşırlarsadr a soracağım bunu hemen gidince.
bu haşimatonun hamile kalmaya etkisi prolaktini artırarak yumurtlama engellemesiymiş.
yumurtlama oluyosa gebeliğe engel degilmiş yani.
biçok hamile kadında var tabi aman ne bileyim yaaaaaaaaaaa
bayılcam artıkkkkkkkkkkkk
troid hastaları iyotlu tuz.. haşimato hastaları iyotsuz tuznormal insanda iyotlu tuz, kocanla sana ayrı tuz yani ben daha bu uygulamayı tutturamadım.. ama çocuk olsa tutturmak şart çünkü çocuklara iyotlu gerekiyor troid hastası olmasınlar diye ..
işte bende yapıyo o yumurtlama probleminikörolasıca hastalık
bide tüm deniz ürünleri yasak.. hatta haşimato adlı bilim adamı bu hastalığın deniz ürünleri tüketiminden geldiğine inanıyor.. bende bursalıyım ve çocukken çok balık tükettim.. birde özellikle midye felan dip balığı yani bunlar denizin tüm pisliğini süzüyorçok zararlı yani ...
eger denız urunlerı tetıkleyıcı ıse kesın kocamdada vardır bu hastalıktan
o benden beter denız urunlerı tuketır ve sever
off tuzları ayırmak zor ıs yemeklerde
ya komple tussuz yemek yapıp herkes tuzunu kendı dokcek
kı pıserken katılmadktan snra o yemekte tat olmuyo o ayrı
yada yada yada bısey yok of sınır oldum hersey aleyhıme gelısıyo
pekı dyelımkı bunlara dıkkat etmıyoruz ozmn ne oluruz ılerler mı
yada bunlar azaltma onlemlerı mı
haşimato için bir yöntem kullanılıyor ama kesin tedavi yok sanırım:44: o da selenyum tedavisi.. benim endokrin doktorum başlatmıştı selenyuma .. ama ilacın içinde hamilelikte kullanılmaz yazyordu bende hamile kalırsam diye bıraktımsonrada o doktora gitmedim.. kadın bana sürekli bu halde hamile kalırsan bebeğini düşürüsün deyip duruyordu belki doğru diyor ama moralim çok bozulyodu bu haşimato depresyon felanda yapıyo tabi
sekıl 1/a bennnnnnnnn
depresyondayım suandaaaaaaaaaaa
ben de bir girip bir çıkan cinsten şaka maka bu hastalık aslında vücudu çok etkiliyor.. mesela bende çok eklem sancısı olur.. durup dururken biryerelere sancı girer bi bakmışsın el bileğim bi bakmışsın dizim... yumurtlama problemi zaten kötü.. saçta döküyo bazen şimdi sen o bebek mevzuğunu deyince içime kurt düştü gidip bütün tahlilerimi tekrarlatıp gideyim bari endokrincime.. böyle böyle diyim. ben bebek istiyorum.. çöz bu işi !!!!
bide okuldan çok yakın arkadaşım vardı 4.5 aylık hamileydi.. bebeği karnında ödem yapmış doktor bikaçgüne kalbi durucak bebeğin demiş suni sancıyla almışlar bebeğio da dedi iki gün önce sağlığın yerinde olmadan kalma hamile dedi ama işte insan istiyor
evet ıste olay bu
bız koru korune ıstıyoruz ve allahta bu yuzden vermıyor
aslında yıne bızım ıyılıgımıze oluyor belkı.
Hayırlısı dedıgımız bu o yznden hep boyle dıyoruz
dıl oyle dıyor ama gonul cıldırıyor ıste
offf fundacım ya valla dıbe vurdum
bnde nanemolluyumdur bıyerım tutulur bıyerım agrır
bı ters hareket etmıyım esım hep der ulan dokunmaya gelmıyo sanada
hmn bı yerın yamuluyo dıye...
Kendımı hurdaya cıkaracagım 27 yasımda....
valla benim eşimde aynını diyorbende evlenmeden bişeyim yoktu.. evlenmeye kalktım düğünden stres olmuşum herşey öyle başladı zaten adamda diyo benle evlendin diye oldu herlade kendimi suçlu hissediyom diyo
bende de hastalık anlamında yok yok panik atakmı olmadım.. beyinde noktamı çıkmadıbu hastalık kalpte sıkışma felan yapıyo bazen.. bigün çok kötüydü acile gittik.. orda yapılan testlerde bide kalp ekg de sorun çıkmazmı... bazı kadınlarda oluyomuşş dedik bi bu eksikti.. yani anlıcağın hurdaya çıkıcak biri varsa oda benim
süper canım ama önemli gün yarın yarın düşmezse
bebişimiz geliyor diyebiliriz.
canım tablon hamile tablosuna çok benziyo
elinde test varsa bugün hemen yap bence
haşimato için bir yöntem kullanılıyor ama kesin tedavi yok sanırım:44: o da selenyum tedavisi.. benim endokrin doktorum başlatmıştı selenyuma .. ama ilacın içinde hamilelikte kullanılmaz yazyordu bende hamile kalırsam diye bıraktımsonrada o doktora gitmedim.. kadın bana sürekli bu halde hamile kalırsan bebeğini düşürüsün deyip duruyordu belki doğru diyor ama moralim çok bozulyodu bu haşimato depresyon felanda yapıyo tabi
bana gelince...
dün testlerden snra rahatlamış olarak dra gittim.
tsh değerim normale inmiş çok şükür.anti tpo diye bi deger var o çok yüksekti
meger bu vücudumun tiroid bezinin üretimine karşı ürettiği antikorlarmış savaşıyomuşlar yani
bi sürü bişiler sayıkladı dr anlamadım.
anladıgım şey bunun yok ettiğini biz ilaçla takviye alacağız dedi.
gebe kalırsan 1 ay snra yoksada 3 ay snra tekrarlayıp takip edelim dedi.
bu böyle kronik bişeymi anlamadım ben sormayıda unutmuşum hepmi ilaç kullancam ben yani yaaaaaa...
neyse drdan sakin çktım şu negatif kan testinide unuttum gitti ztn
rahattım yani.
dışarı çktım ztn arkadşlarımla buluştum fln..
snra görümceme gittim eşim oraya ugramış.
ben tabi hala hafif sendeleyerek yürüyorum sol ayagımın üzerine pek sıkı basamıyorum yani acıyo.
merdivenleri yavaş yavaş çktım haliyle de yoruldum.
görümcem kapıyı açar açmaz.
"ay hamile gibi yürüyosun aynııı kızzzz bebiş mi geliyo yoksa bebişşş doğru söyle." demesiyle.
resmen kan beynime sıçradı kızlar.
"ya allahaşkına ztn canım burnumda hala ne bebegi sayıklıyosun sen dedim" bi sinirle girdim içeri.
dk 1 gol 1. gecem mahvoldu. gözlerim dola dola oturdum bi kenarda.
çok sıkıldım artık ne kdr yorulmuşum onu hissettim tahammül edemiyorum artık.............
hiç kimseyi ne göresim ne konuşasım var yeter.
illa kalp mi kırayım onu geç ben agresifleştikçe başka şey anlıcaklar.
kendimi eve atıp ağlama krizine girmek istedim o anda. duymak istemiyorum artık bu lafları !
bgn bi yere çagırdılar sırf bu yüzden kin doldu içim gitmedim
haftasonu düğün var gel diyolar gitmek istemiyorum
orda teyzeleri şunlar bunlar herkeste aynı muhbbet olcak
kimseyi görmek istemiyrum artık
kızlar benim çok moralim bozuk....................
Merhaba arkadaşlar, ateş ölçme yönteminden geçen ay haberim oldu. Bu ay şu fertility friend'in nasıl kullanıldığını çözemedim. En son kağıda yazmaya karar verdim. Her sabah 06:30-07:00 arasında ölçtüm.
1.Gün : 35.8 (Adet)
2.Gün : 36.0 (Adet)
3.Gün : 35.6 (Adet)
4.Gün : 35.4 (Adet)
5.Gün : 35.7 (Adet)
6.Gün : 35.0 (Adet)
7.Gün : 35.4 (Adet)
8.Gün : Ölçmedim (Kasıklarım ağrımaya başladı)
9.Gün : 36.0 (Kasıklarım ağrıdı)
10.Gün : 35.3 (İlişki) (Kasıklarım ağrıdı)
11.Gün : 35.5 (İlişki)
12.Gün : 35.3
13.Gün : 35.4 (İlişki) (Kasık ağrısı)
14.Gün : 35.2 (Kasık ağrısı)
15.Gün : 35.4 (İlişki)
16.Gün : 35.5 (İlişki)
17.Gün : 35.0
18.Gün : 35.9
19.Gün : 35.2
20.Gün : 35.5
21.Gün : 35.9
22.Gün : 35.7
23.Gün : 36.0
24.Gün : 35.8
25.Gün : 35.5
Bugün 25 gün oldu ve 2 gündür ilk defa göğsüm ağrımaya başladı. 3-4 gündür sanki mideni üşütmüşsün gibi hafif bir bulantı var, kusacak boyutta değil. Kasıklarımda ve belimde ağrı var. Benim adet dönemlerimde yalnızca adetimin başlayacağı gün ya da 1 gün önce belim ve karnım ağrır sadece. Adet dönemlerimde hem bulantı hem gögüs ağrısı olunca inşallah dedim ama benim ateşim düşmeye başladı.
Adetime 5 gün kala kan testi verdim ama negatif çıktı. Acaba erken mi davrandım. Ablamın adeti geçtikten 1 hafta sonra kanda çıkmış. İnşallah geç döllenmedir.
13 veya 17. gün arasında bir gün yumurtam çatladı büyük ihtimalle. Çünkü yumurtam çatlayana kadar kasık ağrısından kıvranıyorum ve yumurtam çatlayınca ağrı belirgin bir şekilde kesiliyor.
Dün eşimle bu ölçtüğümüz ateş oranlarını girelim fertility friend 'e diye girdik bir de baktık ki galiba ölçtüğümüz ateşi günü gününe girmek gerekiyor, geçmişe dönük olarak girilmiyor.
Bir de arkadaşlar bu DPO oranı ne demek merak ettim.
Evet, arkadaşlar benim tablomu yorumlar mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?