öffff brzda uyuz bi adamdı pek aynı dilden konuşamadık
belki banada bunu söylemeye çalştı bilmiyorum.
neyse kendi kadın dogumcuma gittigimde sorucam bakalım o ne diyecek.
belki yönlendirir.
aklıma ne geldi bnm bide brz araştırdım da.
şmdi burda bagışıklık sisteminin bi hatası söz konusu ya, işte vücud yabancı algılayıp savaşıyo fln.
ben o zmn kimyasal yaşadıgımda dr bana şey demişti vücud kabul etmiyo olabilir bir hatayı ve atabilir diye.
acaba bu antikorlar oluşan gebeliği de öyle algılayıp ona karşı savaşıp atıyo olabilirler mi sence?
yoksa bunu sadece tiroide mi yaparlar..
belkide sebebi buydu bu kimyasalların.
yine başladım düşüncelere..
öffff brzda uyuz bi adamdı pek aynı dilden konuşamadık
belki banada bunu söylemeye çalştı bilmiyorum.
neyse kendi kadın dogumcuma gittigimde sorucam bakalım o ne diyecek.
belki yönlendirir.
aklıma ne geldi bnm bide brz araştırdım da.
şmdi burda bagışıklık sisteminin bi hatası söz konusu ya, işte vücud yabancı algılayıp savaşıyo fln.
ben o zmn kimyasal yaşadıgımda dr bana şey demişti vücud kabul etmiyo olabilir bir hatayı ve atabilir diye.
acaba bu antikorlar oluşan gebeliği de öyle algılayıp ona karşı savaşıp atıyo olabilirler mi sence?
yoksa bunu sadece tiroide mi yaparlar..
belkide sebebi buydu bu kimyasalların.
yine başladım düşüncelere..
Merhaba öncelikle geçmiş olsun demek isterdim ama geçmiyor :) ben gülüyorum siz de gülün. emin olun tiroid şu hayatta başımıza gelebilecek en kolay hastalıklardan birisi. keşke hiç hasta olmasak ama.. benim doktorum tiroid için ilacını kullandığın müddetçe normalsin, kullanmadığında hastasın der hep. benim tiroidden anladığım ciddiye alınmalı ama önemsenmemeli. haşimoto hipotiroidi var bende de. antitpo değerim ölçüldüğünde 1500 üzeri yazıyordu sadece, değer bile yoktu. ben bu konu ile neler yaptığımı anlatıp rahatlatmak istiyorum sizi biraz. umarım faydalı olur. tabi bu arada tiroid olduğumu artık vakti geldi hadi çocuk yapalım ama bir doktora da gidelim öncesinde neyimiz var neyimiz yok dediğimizde öğrendik. bu kontrolde rahmim kadar miyomum olduğunu da öğrenmiştim.
öncelikle eşimle ilk öğrendiğimiz zaman olayı türk filmine çevirmiştik. kesin bizim çocuğumuz olmayacak diye ağladık resmen. çünkü nette yaptığım ufak bir araştırmayla hipotiroidim varsa çocuğum olmuyordu ya da olursa düşüyordu, düşmezse de kesin zeka problemi oluyordu. velhasılı ağla zırla geçen gecenin sonunda dedik manyak mıyız biz:) ertesi gün hemen tavsiyeyle bir endokrinciden randevu aldım. size de şiddetle ilk tespitlerinizi endokrinde yaptırmanızı tavsiye ederim. dahiliye ya da kadın doğumda değil. ilk tespitte renkli ultrason, normal ultrason, kan ve idrar tahlilleri yapıldı. sonuçta bir nodülümle birlikte haşimoto hipotiroidi tanısı konuldu. ve ben meşhur tiroid ilaçlarından birini günlük 75 mg olarak kullanmaya başladı. 1.5 ay sonraya randevu vermişti tekrar. gittiğimde yapılan tahlilde tsh değerim 1.32 çıkmıştı hiç unutmam hala da çok severim 1.32 sayısını:) doktor bana gebelik elde etmek ve sağlıkla devam ettirmek için en uygun tsh aralığının 1-1.5 olması gerektiğini söyledi. bin şükür Allah'a bu değer aralığında tutabiliyoruz. aynı doktor tsh 4.5 iken hamile kalamayan hastam olduğu gibi tsh'ı 70 iken gebelikle gelen hastam da var dedi. anladığım kadarıyla biraz vücut yapısı ile alakalı. evet hergün sabah kalkınca ilaç içmek ve bunu ömür boyu yapacak olmak insanın moralini bozuyor ama yeter ki dermansız derdimiz olmasın. bu arada güzel haber de şu korunmayı bıraktığımızın 4. ayında hamile kaldım ve şu anda 32 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse bir kızımız olacak. Demem o ki tiroidmiş, belmiş hiç kafanıza takmayın. gereken bütün tedavileri yaptırın ama bebek kısmı Allah'lık. bizim pek yapabileceğimiz bir şey yok, nasip kader kısmet. bu arada biz evliliğimizde 7 seneyi bitirdik. 6 sene korunduk ama etrafımızdaki aklı evvellere sorarsanız 6 sene benim çocuğum olmadı. birtek şeyi anlayamadılar 32 yaşındayım bu kadar yıl sonra hamile kaldım da bana tedavi uygulayan doktor niye iki embriyo yerleştirmedi :):):) inanın ilk başlarda hayır ben doğal yolla hamile kaldım tedavi falan yok diye açıklıyordum. sonra da deli miyim dedim herkes ne isterse düşünsün. moralinizi kimsenin bozmasına izin vermeyin. eğer nasibimizde bir evlat sahibi olmak varsa her şekilde oluruz. ama zamanını biz bilemeyiz sadece. Allah bu mübarek günde isteyen herkesin duasını kabul etsin. hayırlı evlat sahibi yapsın hepimizi, sağlığımızı korusun, bedenimizden önce aklımızı almasın amin :):)
ayyyyyyyinşallah öyle bişey yokturrrr ... Ayy içime kurt düşürdün benim değerimde 1000 lerin üzerinde çünkü ve tam değer ölçülemiyor bile lab oratmında 1000 i geçik yazıyo sadece.. anla yani nekadar fazla olduğunu ayy yoktur yoktur öyle bişey çünkü bisürü bebekli kadın var haşimato olan:26: var dimi
bide bak haşimatolulara deniz mahsulu ve iyotlu tuz yasak bunları söyledilermi :26:
kızlar,bir kaç gündür aklıma super bir fikir geldi:44:.bazen biz kadınlar hamile kalmak için odaklanıp kendimizi unutuyoruz.mesela ben öğleyim.şimdi hem hamile kalmayı deneyelim,hem de güzelleşelim istiyorum .her kes burda bildiyi güzellik sırlarını, maskeleri,kürleri,diyetleri,egsrsizleri paylaşsın,1-1mize yardımcı olalım. ha yani bildiyi derken denediyi,güvendiyi şeyleri paylaşsın.her şey nette var ama ne kadar güvenilir bilemiyoruz.kendi kriterlerimizi,zayıf noktamızı anlatalım ve arkadaşlardan yardım alalım,yani hem hamilelik yolunda irelileyelim,hem zayıflayıp güzelleşelim.NE DİYOSUNUZ?7?
yokh 'u cevapladım ama size de yazayım "yokh" öyle bir şey :) dert etmeyin. henüz mutlu sona ulaşamadım ama ( en geç 8 hafta sonra sağlıkla kızımıza kavuşuruz inşallah) haşimoto hipotiroidli, gariban bebesinin kafası kadar büyük miyoma sahip 32 haftalık hamileyim :) bana doktor iyot veya tuz kısıtlaması ve hatta hiçbir yiyecek kısıtlaması yapmadı çünkü haşimoto otoimmün bir hastalık yani bağışıklık sistemi hastalığı, beslenme düzeni ile pek alakası yok..
Bu kadar uzun yazmama rağmen asıl alıntı mesajı cevaplamamışım. hiç merak etmeyin antikorlar gidip sadece tiroid bezinize saldırıyor. bebike değil:) siz sadece tsh değerini dönem dönem kontrol ettirin normal aralıkta kalması için bir de şu var antitpo değerleri sadece tespit için ölçülüyor yani bir kez daha sonra bir çok doktor ölçülmesinin gerekli bile olmadığını düşünüyor. siz boşverin içerde neler olduğunu sadece günlük hormonunuzu alın gerisini Yaradan'a bırakın.
herkese merhabaa bu arada..
berat kandiliniz mübarek olsn canlarım, inş bu geceki tüm dualarımız kabul olsun..
korktugum başıma geldi ve bugn adet oldum
dünden beri dua ediyodum bari perş gelsin de kandil günü güzelce duamı edeyim diye
yok dinlemedi çıktı geldi agrılarla sancılarla...
neyse fazlada gecikmemesi iyi oldu.
yeni döngümüz hayırlı olsun bakalım.
bugün benim yerime de dua edin kızlar ne olur benide anın, ben bu durumda çok fazla dua edemiycem((
herkese merhabaa bu arada..
berat kandiliniz mübarek olsn canlarım, inş bu geceki tüm dualarımız kabul olsun..
korktugum başıma geldi ve bugn adet oldum
dünden beri dua ediyodum bari perş gelsin de kandil günü güzelce duamı edeyim diye
yok dinlemedi çıktı geldi agrılarla sancılarla...
neyse fazlada gecikmemesi iyi oldu.
yeni döngümüz hayırlı olsun bakalım.
bugün benim yerime de dua edin kızlar ne olur benide anın, ben bu durumda çok fazla dua edemiycem((
iyi fikir
sahsen ben de cok ihmal ediyordum uzun suredir kendimi ama simdi kendime ayirmak icin koca 3 ayim var
oncelikle kilo vericem ve sac yuz vucut bakimiyla ben de ilgilenicem bu zaman icinde
malum saclarimi sapsari yapmaktan iyice yiprattim, ben azerilerin saclarina bayiliyorum cok gur ve saglikliklar
mesela sen fikir verebilirsin bizlere isin sirri neeee
yokh canım bende haşimato tiroid hastasyıım..benim anti tpo da 900 küsürlerde.ben bi kaç kez doktora gittim.hepsi tiroid hormonlarımın şuan için yeterli olduğunu ama ilerleyen yaşlarda ek ilaç kullanmam gerektigini söledi.gebe kalman için hiç bi sorun yok dedi.kadın doğumcuda aynı şleyleri söledi.sadece seni ayda 1 takibe alacaz gebe kaldıgında dedi.o yüzden canını sıkma sakın...bi çok kişide var.benim ileri düüzeyde haşimato hastası olan bi arkadaşım var.kızı 1 yaşında öle diyim
merhaba canım seninde kandilin mübarek olsun.. yeni döngünde hayırlı olsun.. Dua konusunda neden öyle dedinki canım.. adetliyken sadece Kur'an okuyamazsın duanı edersin.. hem zaten rabbimiz kalbimizdekini bilmiyormu inşallah bidahaki kandile bebeklerimizle girmeyi nasip eder
1 sene sonra bebegin kucaginda duani edersin umarim
yeni dongun sana bebegini getirsin
günaydın kızlar...
381982 Ovulation charts on FertilityFriend.com
deryoşum dularımda olacaksın sen vve bütün herkz..
every 3 ay koruncakmışsın belkide bu sana iyi gelecektir..bebek düşüncsi olmadan yaşamayı çok özledim ben inan..
günaydın kızlar...
381982 Ovulation charts on FertilityFriend.com
deryoşum dularımda olacaksın sen vve bütün herkz..
every 3 ay koruncakmışsın belkide bu sana iyi gelecektir..bebek düşüncsi olmadan yaşamayı çok özledim ben inan..
işte kuran okumak istiyodum ona üzüldüm.
ama tabiki edicem duamı en içten dileklerimi yollıycam rabbim el açıcam
inş kabul olur
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
canım bişi sorucam hani bu hastalarda kilo sorunu olur diyosunuz ya
bu aldıgımız ilaçlar mı kilo aldırıyo yoksa yaa
ben normalde baya bi zayıfım kilo da alamam istesem de şmdi kilo mu alacagım yani
off stresten olur diyosunz ya buna kesn inandım ben kendi kendimi yaptım 3 ay içinde bu bbek stresinden olmştur kesin
artık rahat olucam hiçbişeyi takmıcam kafama geç oldu ama ögrendim(
amin canım benim inş hepimiz seneye bugünlerde bebeklerimizle oluruz
o kdr gönülden istiyorumki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?