2012.07.04 1128 39.9518 27.8450 9.0 -.- 4.4 -.- karakabaagac-manyas (balıkesir)
:18::18::18:
Hacet Namazı Nasıl Kılınır?
Hacet namazinin persembeyi cumaya baglayan gecelerde veya kandil gecelerinde kilinmasi asildir. Ama bütün gecelerde kilinabilir. Önce boy abdesti alinir. Sonra hacet namazina niyet edilir.
Namazda asagidaki âyetler okunur:
1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Rekâtin sonunda : Ettehiyyâtü
3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Namaz tamamlandiktan sonra Allah'tan hacet neyse o istenir. Allah'tan mürsid istemek için bu namaz kilindiysa mürsid istenir.
Bu namazdan sonra hiç konusmadan yatmak gerekir. Yatarken kibleyi saga alacak sekilde yatak kurulur. Vücudun ön cephesi kibleye çevrilerek yanüstü yatilir, 3 Âyetel Kürsî okunur ve Allah'tan mürsid istenir. Eger kisinin haceti mürsid degil de baska bir hedefe ulasmaksa (zahirî veya batinî bir hedef olabilir) o hedefe ulasmak istenir. Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra baslar. Yanüstü yatildigi için sag kulak yastiga gelecektir. Bas biraz saga, sola oynatilarak kulakta kalbin atislarinin, basinç sebebiyle rahatça duyulacagi pozisyona gelinir. Ve kalbin her çift atisinda "Allah, Allah" diyerek kisi Allah'i zikr-i hafî ile (yani sessiz olarak) içinden zikredecektir.
Eger ilk namazdan sonra yatildiginda birsey görülmez ise tekrar tekrar, her persembeyi cumaya baglayan gece namaza devam edilmelidir. Her gece de kilinabilir.
Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün)
oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu
mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ
olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)
kandiliniz mubarek olsun kızlar ALLAHIM bugun kaderimize hayırlısıyla hamile kalmamızı yazar İNŞALLAH YÜCE MEVLAM bugun dualarımız kabul eyle yalvarırım geri cevirme
FUNDURtan doktora gidecektin geçmişe bi bakayım malum iki gündür okuyamadım msjları fln ...umarım sorun fln çıkmamıştır ve herşey yolundadır..
bu arada kızlar beraat kandilimiz mübarek olsun.rabbim hayırlara vesile etsin..ve günahlarımızdan sıkıntılarımızdan beraat ettiğimiz bi gün olsun inşallah..
bal,çörekotu,tarçın kürü bende yapmıştım..yanındada klomen kullnmıştım adaçayı içmiştim birde yakı yapıştırmıştım ..altın vuruş yani ayıptır sölemesi sekiz tane yumoş vardı
sonuç malum zaten
canım doktora gittim bi iğne verdi adeti getirmek için.. daha gelen giden yok bir hafta 10 güne kadar gelir dedi .. beklemedeyim.. pko dolayısıyla olmuş sanırım yine
8 tanemiiiinasıl yapılıyor bunlar banada anlatttt ben klomenle 3 yumurta yapmıştım.. sekiz nedemek yaa çiftlik gibi maaşallah
sanada çok geçmiş olsun canım.
banada öyle dediler. korunmama gerek yokmuş. sadece takip etmeliymişim
normalde 3 ayda 1. gebelik olursada ayda bir dedigin gibi.
ama ben endokrin uzmanına gitmedim dahiiliyeci koydu bu teşhisi ve tiroid ilacı verdi.
acaba yinede bi endokrin uzmanına da gitsemmi gerek olurmu ki
yok cnm ya hepsini bir arada yapma boşver sen beni..rezervlerede yazık ben o kadar olcanı bilmiyordum en fazla dört tane olsun kafi zaten ...
sonuç negatif olduktan sonra istersen bin tane yumurtla..
kesinlikle bir endokrin uzmanına gitmelisin.bence ilacı şuanda kullanma.belki benim gibi kullanmana gerek olmayacaktır
yok cnm ya hepsini bir arada yapma boşver sen beni..rezervlerede yazık ben o kadar olcanı bilmiyordum en fazla dört tane olsun kafi zaten ...
sonuç negatif olduktan sonra istersen bin tane yumurtla..
ilac kullanimi 3 ay olmaliymis
10 gun iciyoruz 20 gun ara ve onra yeniden 10gun ve yeniden 20 gun ara..seklinde 3 ay
zaten gundemimiz bugun itibariyle degisti mecburen
bebek hayali yarinlara kaldi
merhaba kızlar.. ben de hiç bi belirti yok yine her zamanki gibi.. adet olacağımı hissediyorum. klasik sarı akıntım başladı kasıklarımda batma falan filan yok. ,bu ateş tablosu da baya iç karartıcı zaten
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com
2-3 saat önce progestanımı attım yine kafam iyi :111:
size de böyle yazıyorum yani :111:
var mı haberler??
*masaüstü pc de net var kimin cebinden çekiyo bilmiyom artıkev teknoloji yuvası olduğundan
bana iyotlu tuz ve deniz ürünleri kısıtlaması yaptı canım .. sana yapmamış ne güzel hamilede kalmışsın Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. haşimato evet bağışıklık sistemi hastalığı bende çok araştırdım ilk öğrendiğim zaman.. kimya mühendisiyim ve PCB lerle ilgili eğitimlere katılmıştım ordanda bu deniz ürünleri bağlantısı olduğuna inanıyorum.. stres tabiki en büyük kaynağı ama beslenme de alakasız diyemicem..
bu konuyu aydınltıgımız için mutlu oldummmm bebege saldırmıyorlarsa sorun yok :))
deneyimlerini paylaştıgın için çok tşkler canım
başta korktum bunu duyunca ama şmdi bununla yaşamayı da ögrenicem herşeyde oldugu gibi
tek canımı sıkan blki bi süre ilaç almaya alışmak olacak
rabbim inş çaresiz dert vermesin..
ne güzel kızın geliyormuş. allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin inş
darısı da bizlere olsun.
ne diyim canım sadece inşallah diyorumcanım hoşgeldinnnn nasılsınnn
yav daha dur 18. gndesin hele çagırma şu adeti
maşallah yerleşme düşüşü sankiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
inşşş bu mübarek günün hatrına bebegin seninledir canım.
canım hoşgeldinnnn nasılsınnn
yav daha dur 18. gndesin hele çagırma şu adeti
maşallah yerleşme düşüşü sankiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
inşşş bu mübarek günün hatrına bebegin seninledir canım.
meslek çatıştıralım, ben de gıda mühendisiyim:) çatıştırma konusunda tabii ki şaka yapıyorum.. kastettiğim beslenmede alınan düzeyle hastalığın çok ilerlemesi yada azalmasının doğrudan ilintili olmadığıydı. eğer sürekli ve tek yönlü beslenmiyorsanız tabii. canlı örneğiyim ben bunun. aşırı tuz tüketimim var ve hep iyotlu. ama tsh değerlerim şaşmıyor. bir de bu konuda her doktorun farklı görüşü olduğuna inanıyorum ben, kimi iyot fazlalığı sebep diyor. kimi de alakası yok. önemli olan herkesin güvendiği doktoruna inanması bence. benim amacım hergün karides, kalamar yemiyorsanız o kısıtlı mı bu kısıtlı mı diye moral bozulmaması... zira ben tatlı hiç sevmem ama doktor hamilelikte kısıtlı tüketelim dedi diye hergün en az bir kez çikolata yiyorum.. dert etmeyelim özetle :)
insallah canimmcanım ne olacağı hiç belli olmaz keşke 3 ay sonra gelse bebeğin ki sen hamile kalabiliyorsun. inşallah bebeğin o zaman bekletmeden geliverir canım benim temiz bir kafayla
inşallah..
kiz karanfilce senin pogacanla unlendimben de çok üşeniyorum ya,çok kolay şeyler ama,insana bir tenbellik geliyor.ben balı bir az ısıtıp,yüzüme sürüyorum,10dk falan bekletip yıkıyorum.çok etkili ama.galiba bizden başka takan olmadı bu konuyu.olsun sen yine de yeni bir şeyler bulursan bana da yaz.bi de şu puaçanı banada yazarmısın tatlım.
insallah canimm
3 ay sonra gelsin yeter ki raziyim korunmayi dert etmem
ama bilemiyoruz iste
yine de ben yuksek moralle devam etmeye calisicam ne yapayim
bu arada askolsun dhaa kacinci gunundesin adet diyorsunkasiklarda batma falan bosver canim adet gunun gecsin de o zaman daha net gorursun oyle seyleri, bu dususun adetle bir alakasi yok dilerim yerlesme dususudur
kiz karanfilce senin pogacanla unlendim
nuradamla yazicam tarifi tekrar ama indi pek vaktim yokonceki sayfalarda var geri donersen bulamazsan aksam geldigimde yeniden yazarim 'karanfilce pogacasi' tarifini
ben de bugun susamli simit yapicam, en cok ozledigim seyelrden biridir esimle ankara simidi, ama burda olmadigindan ben deniyorum oluyor gibi iste idare eder :)
evet canım moral yüksek devam et inşallah..insallah canimm
3 ay sonra gelsin yeter ki raziyim korunmayi dert etmem
ama bilemiyoruz iste
yine de ben yuksek moralle devam etmeye calisicam ne yapayim
bu arada askolsun dhaa kacinci gunundesin adet diyorsunkasiklarda batma falan bosver canim adet gunun gecsin de o zaman daha net gorursun oyle seyleri, bu dususun adetle bir alakasi yok dilerim yerlesme dususudur
kiz karanfilce senin pogacanla unlendim
nuradamla yazicam tarifi tekrar ama indi pek vaktim yokonceki sayfalarda var geri donersen bulamazsan aksam geldigimde yeniden yazarim 'karanfilce pogacasi' tarifini
ben de bugun susamli simit yapicam, en cok ozledigim seyelrden biridir esimle ankara simidi, ama burda olmadigindan ben deniyorum oluyor gibi iste idare eder :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?