every, eğlence için miydi o geçen günkü alışveriş yoksaoh ne güzel giyinip süslenip
kızlar ben bugün işten erken kaçtım,midem bulandı hep. Bu arada kavga gürültü derken yöneticimiz ayrılıyor, yeni maceralar beni bekliyor bakalım hayırlısı...Daha dr.un dediği besinleri tüketemedim ama canım hep portakal suyu fln çekiyor herhalde c vitaminine ihtiyacım var:126:
Siz bilirsiniz tabi canim benim ben sadece bildiklerimi soylemek istedim
Valla bendende simdiye kadar bi tup parasi gitti zaten okadar cok doktorlar macunlar ilaclar ....
Ayyyy pazarda cok yakinmis cok heycanli Allahim ugraslarimizi bosa cikarmasin
Valla hergun ne yaptigini yazarsan cok sevinicem kac igne vurulirdun nerden acidimi vs...:18::18::18::18::18::18::18:
kızlar spermi verdik ama stresten az olmuş sonucu etkilermi :26: az daha veremeden çıkıyodum dedi çok stres olmuş :26:
çok çooook uzun zamandır tablo paylasmamıstım. dert oldu içime yaf
bari paylasayımda hevesim körlensin
My Ovulation Chart || Ovulation Calendar
pazartesinden beri sag tarafımda bir sancı var ki sormayın. henüz egg white görmedim ama bu sancının kafam kadar nurtopu gibi bir yumurtanın sancısı olduguna eminim
bakalım eşimin spermcanları ilaçlara cevap verebilecek mi ve bu ay su nurtopunu degerlendırebılecekmıyız
ya guzelım nıye stres yapıosun bunun sonucu ölüm kalım degılki
sonuclar kötü cıkarsa buna baglarsınız ve tekrar test verırsınız olur bıter.
dusunsene bnm korkum hep nedır bılıomusun?
mesela asılama yada tup ıcın sperm verecek ya mesela benımkı
onlarda saatlı oluyo bılıosun
ya bısı olurda stresten ondan bundan dolayı o anda sperm veremezse ???
işte bu buyuk sorun
ama sadece test icin verememiş olması tekrarı mumkun oldugu ıcın dert edılecek sey degıl
sen o tatlı canını hıc sıkma
ne zmn vereceklermıs pekı sonucu
sonuçlar maalesef iyi çıkmadı.. şimdi başım ağrıyor düşünemiyorum.. sonra yazarım nasıl çıktığını.. sağolun yinede kızlar.. doktor gidicez bakalım ne dicek.. hayırlısı Allahtan...
facebook daki bi kaç yıllık evli bütün arkadaşlarım anne oldu.
şaka gibi.. demek ki problem olsn bi tek biz varmışız:44:
portakal suyu mu :))))
bebis kiz mi acabaaaaaa
benim ilk gunden beri portakal suyu portakal istiyor canim
hala da devam ediyor
yok cnm eglenceden bugun haberim oldu
elbise alicam soyle karnimi cikrsin esimle guzel vakit olsun fotolar cekelim
ama bu gidisle zor gidicem o ayri butun gun kustum durdum feciyim
ilk defa kustum ama korkunctu umarim devam etmez birsye yiyemiyorum
portakal aldığın teyzeye söyledin mi kız olduğunu
o ne tahmin etmişti:44:
Ugrayinca diycem o kesin erkek diyordu:)
ne biliyim kızlar ya..
facede 150 ye yakın arkadaşım vardır.
en aşağı yarısı kız ve evlidir.
evlenmeyenler hariç bir de daha sıfır kilometre evliler hariç tek tek bebe resmi yüklüyorlar.
uleyn bunların hepsinin yaşı benden büyüktü.
acelem varmış gibi evlenenlerin en başlarında ben vardım.
şimdi kalakaldım ya öyle bi garip oluyor insan
2 yıl oldu dile kolay. evleneli 3.
ama napcaz Allah tan geldi isyan edemeyiz onun olan bişeyi yine ondan istiyoruz.
ben sadece düşünüyorum, mukayese filan ediyom yok hesaplamalar..
İyi yani o kadar hormonlu şeyler yiyoruz yine de millet hamile kalıyo, doğuruyor.. bi yandan da seviniyorum varya..
tesekkur ederim canim, benim icin hic farketmezdi,saglikli olsun yetereveryyyyy kızın mı oluyorrr maşallahhh cimcime gelecekkk.
sende kız istiyordun sanırım gönlüne göre verdi.
hayırlı olsun canımmmm
ne biliyim kızlar ya..
facede 150 ye yakın arkadaşım vardır.
en aşağı yarısı kız ve evlidir.
evlenmeyenler hariç bir de daha sıfır kilometre evliler hariç tek tek bebe resmi yüklüyorlar.
uleyn bunların hepsinin yaşı benden büyüktü.
acelem varmış gibi evlenenlerin en başlarında ben vardım.
şimdi kalakaldım ya öyle bi garip oluyor insan
2 yıl oldu dile kolay. evleneli 3.
ama napcaz Allah tan geldi isyan edemeyiz onun olan bişeyi yine ondan istiyoruz.
ben sadece düşünüyorum, mukayese filan ediyom yok hesaplamalar..
İyi yani o kadar hormonlu şeyler yiyoruz yine de millet hamile kalıyo, doğuruyor.. bi yandan da seviniyorum varya..
kızlar sonuçlarımız nerden baksan kötü çıktı.. eşimde internetten araştırdı kötü diyor malesef.. işin garibi doktor sonuçlar kötü değil dedi şoka girdik
bide siz bakın bakalım:26:
sperm: 26 milyon
molitilite % 50
morfoloji % 1
anormal morfoloji : baş(90) boyun(5) kuyruk (4)
+4 : %7
+3: %18
+2 : % 20
+1: %10
yıkama sonrası
sperm: 14 milyon
tümü +3
sperm sonuçlarını kaan aydosa yolladım. Aşağıdaki cevabı verdi kızlar.. kayınvalideler gidince eşimle oturup bir karar vericez bakalım:26:
""Sperm morfolojisi dışında eşinizin sperm değerleri doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ama 1 yıldan fazla süre beklemenize rağmen çocuk olmamışsa, şansınızı artırmak için bazı önlemlerin alınması faydalı olur. Bunların başında varikosel denilen damar genişlemesinin varlığı, enfeksiyon, hormonal bozukluklar gelir. Eğer bunlar varsa, düzeltilerek şansınız da artırılabilir. Sonuçta, beklemekle her ay doğal yolla çocuk sahibi olma olasılığınız %3'tür. Aşılama (IUI) yapılırsa bu %10'a çıkar. Tüp bebek başarısı ise %50 civarındadır. Sperm kalitesini artırmak için de bazı destek tedavilerini öneriyorum. Netice olarak, varsa varikosel ameliyatı olup, destek tedavisi de alarak doğal yolu bekleyebilirsiniz. Ama şansımız fazla olsun diyorsanız, aşılama ya da tüp bebek tercih edilebilir. Benim izlediğim yol ise, önce spermlerin içyapısını detaylı ortaya koyan DNA hasar analizi yapmaktır. Eğer bunda bir sorun varsa, önce 2-3 ay tedavi verip düzelmesini bekliyorum. Daha sonra da, önce doğal yolu bekleyip, olmazsa 2 siklus aşılama, arkasından da tüp bebeği öneriyorum. İsterseniz bir gün randevu alıp gelin, daha detaylı bir tedavi planı yapalım. Geldiğinizde 1 gece Ankarada kalırsanız, DNA hasar testini de yaptırabiliriz.""
dna hasar testi ne acaba?hiç bi fikrim yok ilk defa duydum.acaba morfoloji ile ilgili mi?valla fundacım sizin sonuçlar bizimkine göre iyi..hareketlilik 50 çıkmış.o çok önemli.bizde o en son 11 çıktı.morfoloji de 0 çıktı.sperm çok degişken oluyor.bir önceki testle bir sonraki test birbirini tutmuyo...ama sana şunu söliyim.geridönüşüm kutusu ve fatoşş a sölemiştim.hamileliginiz yakın die.şimdi de sen geciyorsun içimden.senin de çok yakın bak gör...
merhaba kızlar...epeydir yazmıyordum foruma.3 aydır ateşde ölçmüyorum günleri de takip etmiyorum.bu süreç beni çok yordu çünkü :-( en son çapada infertilite klinigine başlamıştık.aşılama tüp herneyse devlet karşılasın die düşündük.sonrasında eğer olmazsa biz karşılarız dedik.tüm testlerimiz yenilendi.bende hiç bişey yok şükür.eşimin sonuçları bi garip çıktı.başka forumlarda yazdım ama burda da tekrarlıyım.ileri hız önceki testlerde yüzde 29-30 du yeni yapılan testte yüzde 11 e düşmüş.morfoloji daha önce hep 11 çıkıyordu en son testte sıfır çıkmış.testin yenilenmesi istendi.bizim süreç uzadıkça uzuyor yani.ne günleri takip ediyorum ne ateşimi...ama 3 gündür göğüslerimde müthiş bi ağrı sızı dolgunluk var.nerdeyse yürüyemiyorum.daha önce klomen çatlatma iğnesi ve ostrojen kullanmıştım.doktor bu ay göğüslerinden rahatsızlık duyabilirsin demişti.ama inanın o ay hiç bişey hissetmemiştim.ben adetten öncede falan karın ağrısı dışında belirti yaşamam...ama 3 gündür feci göğüs agırm var.bide bugün baş parmagımın tırnagı kadar kahverengi akıntım geldi.günleri saymıyorum yaa..aa adet oluyorum erken gelio dedim.ama bi hesapladım daha 21.günümdeyim.şimdi soru şu...acaba bu yerleşme kanaması mı?sıfır morfoloji ile hamile kalmış olabilirmiyim ben yaa?everycim özellikle sana soruyom.senin yerleşme kanaman olmuştu.ayy nolur olsun artık bebişim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?