Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

portakal suyu mu :))))
bebis kiz mi acabaaaaaa
benim ilk gunden beri portakal suyu portakal istiyor canim
hala da devam ediyor

yok cnm eglenceden bugun haberim oldu
elbise alicam soyle karnimi cikrsin esimle guzel vakit olsun fotolar cekelim
ama bu gidisle zor gidicem o ayri butun gun kustum durdum feciyim
ilk defa kustum ama korkunctu umarim devam etmez birsye yiyemiyorum

Çok teşekkür ederim canım paylaştığın için. Not aldım zaten. Burdan iyi sonuç alamazsak değerlendireceğiz. Zaten bir kere daha kendimiz karşılayamayız. Tek atışlık hakkımız var yani. İnşallah tutar. Amin canın inşallah uğraşlarımızın sonu bebek olur. Bana sizin tüpe gerek kalmadan olur gibi geliyor ama gerek kalırsa da merak etme bence pek zor değil. Bakalım ben sana yazacağım her şeyi merak etme :)

kızlar spermi verdik ama stresten az olmuş sonucu etkilermi :26: az daha veremeden çıkıyodum dedi çok stres olmuş :26:

Hiiiç fark etmez canım. ml'deki miktar önemli. total volume çok düşükse bu nedenle olduğunu söylersiniz. Herkes az veriyor aslında ilkinde sanırım. Benim eşim de aynısını söylemişti

Aayy inşallah döllenir o nur topu gibi yumurtan nur topu gibi bir bebek gelir :) İlaç dediğin vitamin mi kullanıyorsunuz?

Garanti olsun diye öyle günlerde 1-2 saat önce alıyorlar. 1-2 saatte illa ki verir merak etme :)

Canım ya tüh üzüldüm. Gerçi doktor da söyler ama bir örnekle hemen karar verilmiyor. Her şeyden etkilenmiş olabilir.

facebook daki bi kaç yıllık evli bütün arkadaşlarım anne oldu.
şaka gibi.. demek ki problem olsn bi tek biz varmışız:44:

Öyle düşünme. Kimin neler yaşadığını bilemezsin. Örneğin biz tüp bebekten bahsetmeyeceğiz şahat olursa.

Banucuğum!!! Nerelerdeydin? Nasılsı neler yapıyorsun? Belki görmüşündür ben bu pazar tüp bebeğe başlıyorum

portakal aldığın teyzeye söyledin mi kız olduğunu
o ne tahmin etmişti:44:

ne biliyim kızlar ya..
facede 150 ye yakın arkadaşım vardır.
en aşağı yarısı kız ve evlidir.
evlenmeyenler hariç bir de daha sıfır kilometre evliler hariç tek tek bebe resmi yüklüyorlar.
uleyn bunların hepsinin yaşı benden büyüktü.
acelem varmış gibi evlenenlerin en başlarında ben vardım.
şimdi kalakaldım ya öyle bi garip oluyor insan
2 yıl oldu dile kolay. evleneli 3.
ama napcaz Allah tan geldi isyan edemeyiz onun olan bişeyi yine ondan istiyoruz.
ben sadece düşünüyorum, mukayese filan ediyom yok hesaplamalar..
İyi yani o kadar hormonlu şeyler yiyoruz yine de millet hamile kalıyo, doğuruyor.. bi yandan da seviniyorum varya..

fundamm üzülme lütfen sorunun nerde olduğunu bulup tedavine ona göre devam edeceksin sonra mutlu sona ulaşaccaksın inş.

baharım espiride güzelmişşş:)

kimse de bu ay bana yorum yapmadı yaa yüzde 90 yarın büyük gün kasıklarım da acayip gerilmeler ve batmalar var gelirse yarın gelir

ahh canım yaa anlayabiliyorum seni bizimde dershanede 3 yakın arkadaştık 3ümüz aynı anda evlendik aynı anda bebek istemeye başladık dün ikisi de doüğum iznine ayrıldılar her günlerini gördüm her şeylerine şahit oldum bir iki güne kucaklarına da alackalar inş. onları yolcularken öyle ağladım ki sana anlatamam ama yapacak hiçbir şey yok

everyyyyy kızın mı oluyorrr maşallahhh cimcime gelecekkk.
sende kız istiyordun sanırım gönlüne göre verdi.
hayırlı olsun canımmmm
tesekkur ederim canim, benim icin hic farketmezdi,saglikli olsun yeter benim icimde bir yerlerde hep erkek cocuk sevdasi vardi eskiden kalma, esimin de kiz cocuk sevdasi vardi. ben kiz oludgunu biliyordum cunku rus takvimi cin takvimi hersey kizi gosteriyordu, bunlarin yanildigi oluyor ama cogunlukla tutuyorlartabiki bilemeyiz de kendimi kiza hazirlamistim usgde de anladim zaten hemen kiz dedim esime, en son doktora sorduk o da net bir sekilde kiz diyince sasirmadik hic yani bu kadar erken ve net demesine sasirdik sadece

karanfilcecim cok sukur gencsin yasin daha kucuk
insallah hamile kalacaksin sen de
evliligini guzelce yasadin oyle de dusun, zamanini bekliyoruz iste, umarim o zaman cok cok yakindir ve ben inaniyorum yakin bu zaman senin icin

kızlar sonuçlarımız nerden baksan kötü çıktı.. eşimde internetten araştırdı kötü diyor malesef.. işin garibi doktor sonuçlar kötü değil dedi şoka girdik

bide siz bakın bakalım:26:

sperm: 26 milyon
molitilite % 50
morfoloji % 1
anormal morfoloji : baş(90) boyun(5) kuyruk (4)
+4 : %7
+3: %18
+2 : % 20
+1: %10

yıkama sonrası
sperm: 14 milyon
tümü +3

tatlım sperm sayısı normal olmakla birlikte morfolojinin %1 olması sıkıntı oluşturabilir. eşin başka doktora da sorsun.sen kadın doğum doktoruna da sor.:26:

sperm sonuçlarını kaan aydosa yolladım. Aşağıdaki cevabı verdi kızlar.. kayınvalideler gidince eşimle oturup bir karar vericez bakalım:26:

""Sperm morfolojisi dışında eşinizin sperm değerleri doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ama 1 yıldan fazla süre beklemenize rağmen çocuk olmamışsa, şansınızı artırmak için bazı önlemlerin alınması faydalı olur. Bunların başında varikosel denilen damar genişlemesinin varlığı, enfeksiyon, hormonal bozukluklar gelir. Eğer bunlar varsa, düzeltilerek şansınız da artırılabilir. Sonuçta, beklemekle her ay doğal yolla çocuk sahibi olma olasılığınız %3'tür. Aşılama (IUI) yapılırsa bu %10'a çıkar. Tüp bebek başarısı ise %50 civarındadır. Sperm kalitesini artırmak için de bazı destek tedavilerini öneriyorum. Netice olarak, varsa varikosel ameliyatı olup, destek tedavisi de alarak doğal yolu bekleyebilirsiniz. Ama şansımız fazla olsun diyorsanız, aşılama ya da tüp bebek tercih edilebilir. Benim izlediğim yol ise, önce spermlerin içyapısını detaylı ortaya koyan DNA hasar analizi yapmaktır. Eğer bunda bir sorun varsa, önce 2-3 ay tedavi verip düzelmesini bekliyorum. Daha sonra da, önce doğal yolu bekleyip, olmazsa 2 siklus aşılama, arkasından da tüp bebeği öneriyorum. İsterseniz bir gün randevu alıp gelin, daha detaylı bir tedavi planı yapalım. Geldiğinizde 1 gece Ankara’da kalırsanız, DNA hasar testini de yaptırabiliriz.""

dna hasar testi ne acaba?hiç bi fikrim yok ilk defa duydum.acaba morfoloji ile ilgili mi?valla fundacım sizin sonuçlar bizimkine göre iyi..hareketlilik 50 çıkmış.o çok önemli.bizde o en son 11 çıktı.morfoloji de 0 çıktı.sperm çok degişken oluyor.bir önceki testle bir sonraki test birbirini tutmuyo...ama sana şunu söliyim.geridönüşüm kutusu ve fatoşş a sölemiştim.hamileliginiz yakın die.şimdi de sen geciyorsun içimden.senin de çok yakın bak gör...

şu yerleşme kanaması ile ilgili soruma cevap yazmamıssın.bi bakıversen...

inşallah canım yaa Allah hiçbirimizi çok bekletmesin inşallah bakalım şimdi doktorumuzla bi detaylı konuşucaz.. sonrada bir üroloğa göstercez bakalım ne dicekler ne yapıcaz bundan sonra.. aten bende pko vardı şimdi tam oldu yani

benim kahverengi akıntım yine gelmiş..bugün 21.günüm.adet olmam imkansız.ömrümde başıma gelmedi yani....sıfır morfoloji ile hamile de kalacagıma pek inanmıyorum.acaba kist falan mı var bende?yada başka bi sorun olabilir mi?fikriniz var mı?

benim kahverengi akıntım yine gelmiş..bugün 21.günüm.adet olmam imkansız.ömrümde başıma gelmedi yani....sıfır morfoloji ile hamile de kalacagıma pek inanmıyorum.acaba kist falan mı var bende?yada başka bi sorun olabilir mi?fikriniz var mı?

Allahtan ümit kesilmez canım.. bellimi olur inşallahhhhhhhh hamilesindir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…