kızlar sonuçlar
tsh 0,837
fsh 7,41
lh 3,97
prolaktin 23,03
estradiol 40
lh düşük sanırım sizca nasılll
benim lh düşük yani bu şu mu demek oluyor çatlamada sorun yaşıyo olabilrim ben lh çatlatma hormu çünkü
yanlışmı düşünüyorum acaba
tatlım sonuçların normal. prolaktin biraz üst sınıra yaklaşmış ama o da normal. kolmen ile yumurtlama ihtimalin artıyor. ben ilk ve 2. gebelikte klomen ile hamile kalmıştım. bende pco nedeniyle yumurta oluşmuyordu. kür falan yapmak değil de günde 2 tane ceviz ve 2 tane kuru incir yemeni tavsiye edrim. tecrübe ile sabittir benim yumurtlamamı artırdı.
doktorumun dediğine göre fsh yüksek lh düşük ama lh nin değeri normal değerler icindemi onu bilmyrum işte sen özele mi gittin
evet canım doktor çağırdı apar topsr gittim ara randevuya sıkıştırdı beni sağolsun hemen hormon testi verdi adetin ikinci günündeydim ben değer aralıklarını paylaştım sonuç kağıdımdaki değere aralıkları onlar ordan bakabilirsin bi önceki sayfada benim değerlere göre sadece lh düşük çıkıyor diğerleri normal orkidenin dediği gb prolaktin üst sınıra yakın bir de
her yiğidin yoğurt yemesi farklı olurmuş derler..peki doktorundan eminmisn yani iyi bir doktor mu cevrendeki insanlar o doktora gittiler mi bunlarda önemli şeyler ...
valla daha önce giden bi tanıdığım yok arkadaşım aynı hastanede görevli o iyi bi dr olduğunu sölio hatta aynı hastanede görevli arkadaşı da o dr da tedavş oluyormuş
anladım canım..ben de senin yaşadıklarını yaşadğım icin biaz daha bekle derim bu arada incir ceviz ye ateş ölcmeyede devam ediyon zaten.inşallah güzel sonuclarını alırız.eşinde mutlaka gitmeli doktora sperm testini mtlaka yaptırmallı şimdi bana müsade azcık işlerim var gene grüşürk
nasılsın canım tahlil sonuçlarımı öğrendim gördünmü
Follicle Stimulating Hormon (FSH) Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.
Estradiol (E2) Adetin 3. günü 25-75 pg/ml Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.
Estradiol (E2) Uyarılmanın 4-5 Günü 100+ pg/ml or 2x3. gün Uyarılma sırasında E2 değerlerinin kaç tane folikül oluşuğuna ve onların büyüklüklerine bağlı olarak geniş bir dağılım gösterdiklerinden , E2 degerlerini gösteren bir tablo yoktur. Çoğu doktor E2 lerin pozitif yönde artmaları gerektiğini düşünürlerken , kimileride ya uyarılmanın 4 .günü den sonra 100 pg/ml veya adetin 3. gün değerini iki katlayarak çoğaldığını formüle ederek kullanırlar.
Luteinizing Hormone (LH) Adetin 3. günü < 7 mIU/ml Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.
Prolactin Adetin 3. günü < 24 pg/ml Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler
canım bu testleri yaptırdığımda bende çok araştırmıştım.ama bizim düşündüğümüz gibi yüksek olması değil düşük olması herşeyin güzel olduğunu gösterir.
senin doktorun dediği gibi yumurtlamada belki yavaşlık olabilir ama çatlama konusunda hiç sorunun yok çünkü lh çok ii çıkmış maşallah.
bak yukardaki yazıda bi çok şey yazıyor.
demekki benim prolaktin de baya baya sınırda nasıl düşerki
evet canım yazı için çok sağol ya valla iyi oldu peki şimdi ben eşime gidip bende de bi sorun yokmuş diyebilirmiyim sonuçlar normal diyosun yani ??? incir cevize başlıcam belkide incir kürü ne düşünüyosun
sonuçlarına göre normal tabiki.hatta eşine bu yazıyı okut ki boşa sana bulmasın sorunu.
incir cevize gelince açıkçası ben o tarz şeylere pek güvenmiyorum tabiki bi çok kişide olumlu etkileri vardır.
ama bunların aynen klomen gibi etkileri var.ama klomende doktor işi garantiye alıyor çatlama iğnesi yapıyor.
peki sen buna gerek olup olmadığını nerden anlayacaksın.yani yumurtalarını büyütüp kiste dönüştürebilir.
boşa uğraşırsın sonra.yazdıklarını okudum da daha 11aylık evliymişsin.ve bencede normal kalabilirsin.
çünkü ilk 1yıldan sonra gebelik şansı daha çok artıyormuş.bi kaç ay daha bekle derim ben.
Canim sen bana capadan nasil randevu aldigini solicektin eve gidince
Senle ayniymisiz bende 29yas 4,5 yillik evliyim
Özelden yazdım canım bakabildin mi bilmiyorum
çok sağol canım ya içime su serpildi vallahi klomeni ertelemeliyim yani inşalla başka bi sıkıntı yoktur da tedavilere gerek kalmadan nasip eder Rabbim ama eşimin sperm testini vermesi çok daha iyi olmazmı en azından görürüz onun sonuçları da
bence test sonuçların gayet iyi canım benim prolaktin de sınırda çıktı ancak dr.um ilaca başlamadan önce 1-2 kere daha tekrarlamamız gerektiğini söyledi bir testle emin olup ilaç verip hormonlarla uğraşmayalım demişti çünkü bazı aylarda kendiliğinden de olabiliomuş bu yükselmeler o yüzden Dr.unla bir daha konuşmanda fayda var diye düşünüyorum yine sen bilirsin ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?