- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
günaydın canım nasılsın?kızlar günaydın herkese
40342d Ovulation charts on FertilityFriend.com
kızlar bugün ateşim az yükseldi tablom değişti yorum bekliyorummmm
401918 Ovulation charts on FertilityFriend.com kızlar güzel yorumlarınızı bekliyorum
valla canım kesik de olsa çizgi var birkaç gün daha gir bakalım değer
çatlamış gibi sanki
iyiyim canım çok şükür herşey gayet iyi çok şükür bir de bebeğimiz gelirse bu ay şen şen olcak evim ailem herşeyimgünaydın canım nasılsın?
401918 Ovulation charts on FertilityFriend.com kızlar güzel yorumlarınızı bekliyorum
hepinizi öpüyorum iyiki varsınız
Allah hepinizden razı olsun ,dualarınızı eksik etmeyin kızlar bizden ,
Allahım bebek isteyen herkese hayırlı,sağlıklı salihlerden evlat nasip etsin....dualarım sizinle
Rabbim yar ve yardımcımız olsun....
cnm henüz bu yöntemle hamile kalamayanlar burda takılacak dimi sen bırakıyonmu bu topiki biraz kafam karıştıda :26::26:
malesef sizlere güzel haber veremiyorum
ben korktuğum gibi su topladım ve transferim iptal edildi
tedavim daha 2 gün önce bitti, günlerce serumlar ilaçlar aldım
çok kötü oldum elden ayaktan düştüm
şimdi şükür sularm çekildi çok az kaldı
6 kasımda regil oldum ve ikinci günü kontrole gittim dr baktı ve çatlamayan yumurtalarım kalmış yumurtalıklarımı baskılıycaklar bu ay ,ve doğm kontrol hapına başladım dün .
eğer bu çatlamayan yumurtalar kaybolmazsa tedavim bi ay daha uzayabilirmiş, şaka gibi ,nadir hastalıklar ,tüp bebek tedavisinde bile beni buldu...
Allahım bize nasip etmiycekmi neden böyle şeyler beni buluyo moralim sıfırlarda eşimi gönderdim 4 kasımda o da çok kötü oldu ,
embriyolarım donduruldu ,tek risk varmış,oda çözülürken ölebiliyomuş bebekler....
artık ne düşünceğimi bilmiyorum dualarım tersmi tepiyo anlamadım...
isyan etmiyorum Rabbim hakkımıa hayırlısını nasip etsin,ama artık sorun kaldırıcak halim kalmadı.
Allahım yardım et......
doktor eğer 26 kasımda tamam derse ondan 10 gün sonra transfer olcak dondurulmuşlarla ,neler olcak bilmiyorum .....
inşAllah sağlıkla bu sefer tedavim olur ve olumlu sonuçlanır...
malesef sizlere güzel haber veremiyorum
ben korktuğum gibi su topladım ve transferim iptal edildi
tedavim daha 2 gün önce bitti, günlerce serumlar ilaçlar aldım
çok kötü oldum elden ayaktan düştüm
şimdi şükür sularm çekildi çok az kaldı
6 kasımda regil oldum ve ikinci günü kontrole gittim dr baktı ve çatlamayan yumurtalarım kalmış yumurtalıklarımı baskılıycaklar bu ay ,ve doğm kontrol hapına başladım dün .
eğer bu çatlamayan yumurtalar kaybolmazsa tedavim bi ay daha uzayabilirmiş, şaka gibi ,nadir hastalıklar ,tüp bebek tedavisinde bile beni buldu...
Allahım bize nasip etmiycekmi neden böyle şeyler beni buluyo moralim sıfırlarda eşimi gönderdim 4 kasımda o da çok kötü oldu ,
embriyolarım donduruldu ,tek risk varmış,oda çözülürken ölebiliyomuş bebekler....
artık ne düşünceğimi bilmiyorum dualarım tersmi tepiyo anlamadım...
isyan etmiyorum Rabbim hakkımıa hayırlısını nasip etsin,ama artık sorun kaldırıcak halim kalmadı.
Allahım yardım et......
doktor eğer 26 kasımda tamam derse ondan 10 gün sonra transfer olcak dondurulmuşlarla ,neler olcak bilmiyorum .....
inşAllah sağlıkla bu sefer tedavim olur ve olumlu sonuçlanır...
3 tane embriyom var onun oluşmasına bile o kadar sevindimki sanki karnımda gibi hissettim onları bi an önce sağlıkla karnıma almayı o kadar çok istiyorumki................
16 yumurtadan 10 tanesi kaliteliymiş
10 taneden sadece 5i döllenmiş
5 tende 3 embriyo oluşmuş .onları da dondurduk ,yavrularım kaldı orada inşAlllah çözülürken bişey olmaz onlara.......
canım tahmin ettiğimiz gibi çatlamışsın.40342d Ovulation charts on FertilityFriend.com
kızlar bugün ateşim az yükseldi tablom değişti yorum bekliyorummmm
günaydın canım nasılsın?
canım tablon güzel gidiyor ama acaba yumurtlama doğru yerde mi yoksa birgün önce olacak ona kafam karıştı:26:
:13::13: anladım canımmmdiger topic hamilelikleri uzerine paylasimda bulunmak isteyen arkadaslarimiz icinbir nevi anneler topici gibi ama en azindan burda hamile kalip ayni anneler topicinde olmayip, baglantiyi koparmak istemeyenler icin
canım tahmin ettiğimiz gibi çatlamışsın.
ff nin çizgi çekmemesinin sebebi biraz daha ateşinin yükselip kesinleşmesiydii.
ayrıca 36nın altındaki değerlere pek çizgi çekmiyor.
o yüzden 18.güne çekmiş çizgini.hadi hayırlı olsun canım inşallah bebeğin çoktan yola çıkmıştır.
seninde çizgiyi çekmiş canımm ama kesik çekmiş emin olamadığı için.
oraya bi eggwhite akıntı girersen netleşir.çizgin doğru yerde gibi gldi bana
efesude çok üzüldüm canım bunda da vardır bi hayır..
embiryoların en güzel zaman için seni bekliyordur inşallah..
sevinc çatlamışsın canım gözün aydındarısı başıma..
kızlar sormayın çatladım derken ben çatlamadım biliyo musunuz..
ömrümde sadece bi kere 21. günü gördüm o da saftirik eltimin attığı iftiranın olduğu ay(Allahım ne kadar iz bırakmış bende)
dünkü ateşimden emin değildim zaman yönünden.
bugünkü ateşim de dünkü ateşimi doğruladı ve ben halen çatlamadım.
ya yumurtam yok,
ya geççatlayacak,
ya da hiç çatlamayacak(Allah korusun bu olsun istemem hiç)
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com
eltin naptı karanfil
normal elti yok mu bee bu dünyada
bugün DPO 14 veya 15 olması lazım
yarından itibaren kırmızı kart günlerim başlıyor kızlar......
ama gelmeyecek bu ay inşallah
korkuttum çok fena
yalnız karnım ramazan davulu gibi malesef...
eeeee ateşin ne alemde??
asıl ondan haber verrr
salak şey kocasından kıskandı.
varya Allahın yarattığı tabi bi de yakışıklı olsa anlıyacam.
ama bence hasta çünkü eşimlerin teyzesinden de kıskanmış.
bu olay olalı 1 buçuk yıl oldu.
daha da hasta olduğunun kanıtı bu bayram kayınvalidemlerdeyken de bi atladı üstüme baktım sarılıp bayramlaşmaya çalışıyor. üstüne bir de bayramda bana bayramlaşmaya geldi.
hasta olduğuna bir kez daha kanaat getirdim.
Allahım öyle insanların şerrinden ve bütün insanların şerrinden bizi korusun
ölçmedim ya bu ay o yüzden bilmiyorum keşke sabah ölçseydim yarın ölçeyim unutmazsam umutlarım söndü yine günü geldi yaa
ayy delinin tekide sende mi var kıss
aynı modelden bende de var
kıskançlık her boyutta bizde ama
uzak dur uzak elinden geldiğince uzak dur ruhsal sıkıntıları olan insanlarla uğraşacak vaktimiz yok zaten çok ağır bi sorunumuz var (aşağıda görüldüğü gibi)
ama hatasını anlamış da ondan yapıyorsa iyi tabi de
Stres infertiliteye neden olur mu?
İnfertilitenin hayli stresli bir deneyim olmasına rağmen stres yüzünden ortaya çıkabileceğini iddia eden çok az bulgu vardır. Bununla birlikte, bazı durumlarda yüksek seviyelerdeki stres, kadınlarda hormon seviyelerinin değişmesine ve yumurta oluşumunda bozulmaya neden olabilmektedir. Buna ek olarak, aşırı stres kadınlarda fallop tüpü spazmlarına, erkeklerde ise sperm sayısının azalmasına da neden olabilmektedir. Ayrıca, stresin nasıl tanımlandığı da önemlidir. Kronik stresin depresyona neden olabileceği göz önüne alındığında, depresyonun yumurta kalitesini olumsuz etkilemesi ve depresyondaki kadınların iki kat düşük tehlikesiyle başbaşa olması, bize stresin dolaylı olarak infertilite tedavisini olumsuz etkilediğini göstermektedir.
İnfertilitenin yarattığı stres
Araştırmalar, infertilite tedavisi gören hastaların stres düzeylerinin hayati derecede önem taşıyan hastalıklarla mücadele eden kadınlarınkinden farklı olmadığını, hatta sıklıkla, bir parça daha fazla olduğunu göstermiştir. Tedavi gören infertil çiftler ilk önce gebelik elde edebilmek için, sonrasında ise, eğer tedavi başarısız sonuçlanırsa yaşadıkları hayal kırıklığı nedeniyle her ay kronik bir stres süreci yaşarlar.
İnfertilite süreci neden streslidir?
İnfertilite hayatın birçok önemli alanına yansıyan bir sorun olmaktadır. İnfertilite teşhisi almış bir çift vücutları ya da hayata dair planları üzerinde kontrol duygularını yitirdiklerini hissederler.İnfertilite, çiftlerin hayatında ciddi bir kriz yaratabilmektedir, çünkü hayatın önemli gayelerinden biri olan "ebeveyn olmak" belirsiz bir süre için gerçekleşememektedir. Bu sorunla karşılaşmadan önce, hayatları boyunca belli bir konuda emek sarfedip gayret gösterirlerse başarılı olabileceklerini görmüşken, infertilite sürecinde bunu gerçekleştirememek çiftler için çok zor bir deneyim olmaktadır. Ayrıca, infertilite tetkikleri, işlemler ve tedavi sürecindeki iğne ve ilaç kullanımı fiziksel, duygusal ve maddi olarak yoğun bir stres kaynağıdır. Çalışan kadınlar, doktor randevularına gidip gelirken işlerinden izin alma konusunda sıkça problem yaşayabilmekte ve bu da üstlerinde daha fazla bir baskıya neden olabilmektedir.
Kanser hastalarıyla aynı stresi yaşıyoruz demkki
vayy bee...
kayınvalide zulmü..
eş zulmü..
bunlara da eşdeğer olduğu kesin ..
ha bi de evlenememe o da çok buhranlı bi süreçti ama ben en azından ondan iyidir diye düşünüyorum.
o daha da belirsiz gibi şimdi en azından derdini omuzlayan biri var iki kişisin
ama kanser kadar mıdır sence canım ne biliyim sanki kanserde ölüm burnunun dibinde gibi ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?