Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Teşekkür ederim :) Çok takılmak istemiyorum aslında.Çok düşündükçe olmuyor.Ateş ölçtüğüm tablo evde kalırsa akşama kadar inceleyip durmam diye düşündüm..

canım benım nacizane fikrim su ki, cok takılmak ıstemıyorsan hııc ates ölcme olayına gırme derım ben.
kac gunde bı adet oluosan ona gore hesapladıgın tarıhın önunde ve ardında gun asırı ılıskı olmasına dıkkat et olsun bıtsın.

sen yanlış hatırladın heralde ben aslında oraya hsg için gittim daha 7 aydır deniyorduk.
gitmişken tabiki muayene oluyosun, hsg ye bakılıyor, sperm analizi isteniyor.
bize daha 7. ayımızda (siz kısırsınız karı koca der gibi) hemen diğer ay aşılama yapalım, sperm değerleri düşük ,tek tüp tıkalı, fsh yüksek gibi bi felaket tablosu çizdi funda hanım, moralimizi alt üst etti.yaşım 35 üstü olur da yine anlarım acele ettirirler.
ve sonra bir çok dr a sonuçları gösterdiğimde
aşılama ve tüp için çok erken,
tek tüp hiç sorun değil,
fsh ınıza 4. gün bakmışlar tabiki yüksek çıkar 2.veya en geç 3. gün bakılır (2. gün 7 çıkıyor ve çok normalmiş yaşıma göre)
eşimin sperm analizi 1 hafta sonra kentte normal çıktı 2. kez!!! smyrna da direk kocama kısır muamelesi yapıldı funda hanım bile dedi kent in lab ı iyidir ben oraya güvenirim hayret!!! nasıl bir hafta arayla böyle çıkmış dedi!!! belki eşim stresliydi ondan öyle oldu
haa birde HSG yi çekerken oynamışım ben yerimden düzgün çıkmamış
beni çok üzdüler ve tabiki eşim 8. ayda aşılama yaptırmayı şiddetle reddetti haklı olarak...babamla annem vardı dışarda bekliyolardı yüzüm kireç gibi olmuş günlerce ağladım arkasından bi sürü dr la görüştüm de öyle toparladım sonuçta bu iş moral işi ben çok kötü durumda bile olsam öyle küt diye o bile söylenmez

bize de aman hemen aşılama tüp yapın
1 yıl içinde tamamen kısır olursunuz diyeceklerine ,
eşinizin değerleri sınıra yakın ama doğal gebelik oluşturabilir (çünkü bu işin piri kaan aydos böyle söylüyor) analizi bir kaç kez tekrarlayalım (çünkü biliyosun çok değişken olabiliyor), sizinde tek tüp sorun değil fsh a 2. gün tekrar bakalım, bir yıl dolana kadar 3-4 ay daha deneriz klomenle takip yaparız olmazsa aşılama tüp deneriz demelerini bekliyosun Ayrıca bi tek smyrna değil kent de dahil tüp bebek merkezlerinin hiç biri aslında bu takip işleriyle uğraşmıyor ben çok şey bekliyormuşum...
ilk kez senden duydum bu durumu da o yüzden çok şaşırdım ve hoşuma gitti...

ama sana yaklaşımları çok güzel olmuş
benim neden bu kadar sinir olduğumu anlayasın diye uzun uzun yazdım yani bazı teknik sorunlar oldu yorumu sana bırakıyorum

senin pozitif yaklaşımla ve moralle orada iyi sonuç alacağını düşünüyorum
kent çok iyi de orada pozitif alacağının bi garantisi var mı hayır!! şans işi birazda .önemli olan işlemler doğru yapılsın, hiç bişey atlanmasın lab. ı iyi olsun emriyologlar düzgün çalışsın...tabiki birazda moral verilsin... bunlar olduğu sürece gerisi şans ...güvenip başlıyosun smyrna nın bu da süreçte nasıl çalıştığını bilmiyorum artık orasını sen daha iyi bilirsin.
kentte de pek moral vercek birini bulamazsın mesela ama işte düzgün iş yapıyolarsa ona da katlanıyosun...
allah hayırlara vesile kılsın canım içine sindirsin umarım en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın...bir kiş daha bu eziyetten kurtulur

Son düzenleme:
ah ikizlercim işte, kentmiş smyrnaymıs egeymıs ırenbeymısss hepsi bos aslında, rabbim ol dedıkten sonra hepsi birer vesile.
rabbim hepimizin yüzüne gülsün insallah
en kısa zamanda bu dertlerden kurtuluruz
kucaklarımız bebelerımızle dolar ınsallah

amınnn bıtanem ınsallaaahhhh
bussuru bussuru yıgenım olsunnnn
daha cok ıstıyorum cokk dahaaa cokkkkkkk

senayım kızzz naptın dıscıde bakım
onemlı bısı yok ıns

canlarım benim sizleri gördükçe umutlarımız tazeleniyor inş. sizinde dualarınızla bizde kavuşacağız meleğimize ...
ama hakkaten çok zor bi süreç özelikle bu ay ikisinin doğum haberiyle benim psikolojim bozuldu iiyice gece sürekli rüyalar görüyorum arık uyumak istemiyorum bile

merhaba kızlar..
çok şükür gripten kurtuldum bugün..
Rabbim sağlığımızı elimizden almasın inşallah..
şu 3 günde bile gece rüyamda envayi çeşit kötü hastalık rüyalarıyla boğuştum. Rabbim dermansız dert vermesin hastalara şifalar versin inşallah.

gozun aydın canımm sevındım toparlanmana
amınnn ınsallah rabıım dermansız dert vermesın
eb onemlı sey saglık gercekten gerısı bos

Bugün ilk ateşimi ölçtüm Allah'ın izniyle.Yataktan kalkmadan,dijitalle,dil altından.36,5 çıktı.Yazdım hemen.Yalnız bişey takıldı kafama.Ateşimin düşmesi demek yumurtladığımı gösteriyor,çatlamasıyla ateş yükseliyor yanlış mı öğrenmişim?Şimdi ben yumurtladığım gün değilde ateş yükselmeye başladığında mı ilişkiye gireceğim? Her yerde ateşi nasıl ölçeceğim ve nasıl yorumlayacağım yazıyor.Kimse ilişki günlerini yazmamış..Bilginizi paylaşır mısınız? :26:

atesin yumurtlama gunu biraz dusup ertesi gun firlarsa o dustugu gun yumurtan catlamis demek oluyor
ama bazi gunler ates dusmeyebiliyor sabitce giderken ertesi gun yukseliyor ates ve sonrasinda hep yuksek gidiyor, yukseldigi gun anliyoruz ki yumurtlama gunu
iste onu anlaman icin atesini duzenli olcmen ve bizimle paylasman iyi olur yorum yapariz simdi soruna net cevap vermek zor
istersen 1. sayfadaki ornek tablolari incele, orda yumurtlama gunu hangi gunse kirmizi cizgi oluyor.
bir de kac gunde bir adet oluyorsan ondan 14 gun cikarinca senin tahmini yumurtlama gunundur fakat bu gun tabi once ya da sonra olabilir
tek basina bu yonteme de guvenme senin adet ortasinda iliskilerin olsun ozellikle
adet bitince hemen gunasiri iliskiye baslarsan da gun kacirmamis olursun
umarim yardimci olmusumdur

kızlar bugün tabloya göre bat fakat ATEŞİM 36,2 DEN 36,6 YA YÜKSELDİ NİYEKİ ACABA KAÇ GÜNDÜR DÜŞÜK SEYREDİYORDU
HATTA TEST YAPTIM NEGATİFTİ :26:

kızlar bugün tabloya göre bat fakat ATEŞİM 36,2 DEN 36,6 YA YÜKSELDİ NİYEKİ ACABA KAÇ GÜNDÜR DÜŞÜK SEYREDİYORDU
HATTA TEST YAPTIM NEGATİFTİ :26:

ne guzel olmus yukselmesi oyle
peki sen ilk defa mi olcuyorsun yuksek atesle adet olma durumun var mi
tablonda adetin 2. gunu falan 35,4 ates gorudm yuksekten inmis o yuzden sordm

Anladım.Ateşimin fırladığı gün ve sonrasını daha iyi değerlendirmem gerekiyor.Bugün adetimin 2.günü ölçmeye başladım.(Dün öğlen karar verince sabah ölçememiştim.) İlk kez ölçme işini yapıyorum.Geçen ay tesadüf doktor kontrolünde 10.gün yumurtladığımı öğrendim.Ondan önceki ay ovulasyon testi ile 15.gün yumurtlamıştım.Adet döngüm 30.Değişiyor benim yumurtlama günlerim.Doktorum değişebilir demişti.Bu ayda ateş ölçmeyi deneyim dedim Allahım aratmasın kimseye.2 ay zor geçti bana aylarca bekleyenlere Allah sabır versin.1.sayfadaki tabloyu yapmak istemedim.İşe geldiğimde tablo evde kalsınki akşama kadar inceleyip durmayım.Çok kafaya takıyorum ben.Sabahları ölçüp evde bırakmak istiyorum.O yüzden excelde o tablonun aynısını yaptım Bugün 36,5 işaretledim.Çizelgemi oluştururum zamanla.Bu ay bal çörekotunu da uyguluyorum.İnşallah güzel sonuçlanan bi ay olur hepimiz için.
Teşekkür ederim bilgilendirme için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…