Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Senin durumunu okudum canım, üstüne görmüş olabilirsin belki, idrar testleri de ne kadar kaliteli de olsa duyuyouz bazen hatalı sonuçlar verdiğini. Sen en iyisi kan testi yaptır derim ben.

hepimize uğur getirsin inşallah, ben kk forumu çok seviyorum, herkes birbirine destek oluyor, aynı dertten muzdarip olanlar bir araya gelebiliyor, yeni yeni şeyler öğrenebiliyoruz, inanılmaz bir bilgi akışı var. Uğurlu topikler açanlar iyi ki varsınız

Kızlar herkese günaydın, bugün bol müjdeli haberlerin alındığı güneşli bir sonbahar günü olsun istiyorum :)) Çok umutluyum nedense bu ay :)
Durumumu özet geçeyim hemen. Geçen ay 3 yıl aralıksız hap içtikten sonra ilk defa hapı bıraktım. Bu ay hapsız 2. ayım ama geçen aya göre yumoş erken geliyor olabilir mi acaba? Bu sabah yüksek çıktı ateşim ve hafif kasık ağrılarım var.
Ateş tabloma göre yorumlarsanız sevinirim arkadaşlarım :)

3f6f41 Ovulation charts on FertilityFriend.com

(Normal hapsız dönemlerimde 35- 45 gün arayla adet olurum, yani aşırı düzenli bir adetim yoktur, bu da bilginize)

Son düzenleme:

Yani tam bi bilgim yok sadece ole biseyler duymustum sanki aklimda ole kalmis
Sadece tedbirli olmasini istedigim icin cok uzulme diye dedim canim benim
Insallahhh hamilesindirde tupten kurtuldugun icinde ayrica seviniriz tatlim
Heyecanla bekliyoruz

sürekli bir ıslaklık hissi ,kasıklarımda batmalar var.sen hamileliğini reglden önce mi öğrendim tatlım,benim öle olmadı ,bence fazla kurcalamamak lazım hersey zamanında yasanmalı ben pişman oldum acıkcası erken test yapmaya

günaydın kızlarrr

404186 Ovulation charts on FertilityFriend.com ben bi taraftan ovu testi yapıyorum dün akşamki teste göre çizgilerin eşitlenmesine bir tık kaldı bugün eşit olur gibi geliyo, sitede ise koyu yeşil en sonda açık yeşil işaretlenmiş ya takvimde, o açık yeşil tahmini yumurtlama gününü gösteriyor değil mi , bende o perşembe günü, 4 gündür de 36 ateş sizce yarın olma ihtimali ne ona göre adamı akşam çarpcam da

tatlım atesin cıkmıs valla ,insallah vardır .yumurtlama ne zmandı ki ,canım bence hap falan içme ya eger cok önemli bir sorunun yoksa ,artık cogu doktor sorun olmasada dayıyor klomeni ,catlatma iğnesini .yapay hormonlar verilerek olan hamileliklerin geneli r.düşükle sonuclanıo yada dusuk riski oluyo,canım eger degerlerin iyiyse sakın ilaç kullanma derim sana .optum seniii...

geçen ayki tablonda 34 .gün yumurtlamışın şuan 23. gün bu kadar erken oluymu bilemem ama ilk sayfadaki tablolardan anladığım senin bu günü değerlendirmen şart

cevabın için çok teşekkür ederim canım. Şimdi benim durumum şu, seyrek adet görme var ben de 45 günde bir adet oluyorum, çok doktora gittim hiçbir sorun yok, bir çoğu hap yazıp gönderdi, en son bir doktor bu da senin düzenin akışına bırakmalısın dedi. ama ben hap kullanmayı tercih ettim hem de korunmuş olmak için. çoğu kişi hap için olumsuz konuşuyor ben de korkmuyor değilim yani, o yüzden ateş tablosu tutmaya karar vermiştim hatta acaba yumurtluyor muyum diye zaten döngülerim uzun uzun :) çok şükür ovulasyon testlerine, vucudumdaki belirtilere ve ateş tabloma göre yumurtluyorum ama, belki de 3 yıl düzenli hap kullandım diye düzene girmiştir artık erken erken yumurtlarım diye bir umut var içimde :)

yumurtlamam geçen ay 34. gündü, bu ay eğer bugün yumurtlamışsam 23. gün yumurtlamış olacağım. Sonuçta hapı yeni bırakmıştım geçen ay, belki de o yüzden bu kadar geç yumurtlamıştım.

neyse çok konuştum sen benim ateş tablomu yine incele canım şu linkten ama iki tablo var alttalki tabloyu da es geçme, o da hapı bıraktığım ilk ayın tablosu

geçen ayki tablonda 34 .gün yumurtlamışın şuan 23. gün bu kadar erken oluymu bilemem ama ilk sayfadaki tablolardan anladığım senin bu günü değerlendirmen şart

34. gün yumurtladığım ay ilk defa hapı bıraktığım aydı canım, diyorum ki acaba normale mi döndüm :)

o koyu yeşiller ilişkiye girmen gereken günler, en sondaki açık yeşil tahmini yumurtlama günü canım. sen kocanı ayarla vallahi her ihtimale karşı bu yumoşların işi pek belli olmuyor bu arada sen ilk defa ateşini ölçüyorsan yorum yapmamız zor, çünkü geçen aylara göre karşılaştırmalı değerlendirince daha sağlıklı oluyor. belki yumurtlaman bir kaç gün sonra olacak, çünkü herkes yumurtladıktan 14 gün sonra adet olmuyr, kimi 11 gün sonra kimi 16 gün sonra. Tablona göre bence şu an senin ovulasyonun olmamış daha, o yüzden testlere ve ateş ölçümüne devam et canım, vucudunu da dinle kasık ağrısı, dolgun memeler falan :) her bulguyu birleştirip karar veririz ovulasyon gününe.

benim en büyük sıkıntım belirtim olmaması zaten, ovu testi sanki bugün eşitlenir gibi geldiği için kafam karıştı neyse ben adamı akşam çarpıyımda gerisi allah kerimm .....

benim en büyük sıkıntım belirtim olmaması zaten, ovu testi sanki bugün eşitlenir gibi geldiği için kafam karıştı neyse ben adamı akşam çarpıyımda gerisi allah kerimm .....

eşitlenir gibi olması ovulasyon yakın demek ama daha değil demek. Çünkü Epey koyu çıkıyor canım ikinci çizgi böyle rengi bile daha koyu oluyor mor gibi oluyor. eğer emin olamıyorsan zaten, ikinci çizgi yeterince koyu değildir deemk, yani o test negatif demek. çünkü lh hormonu vücutta her zaman olabilen bir hormon zaten. Biz o pik yaptığı anı bulmak istiyorsak, ikinci çizginin mosmor ve gayet kalın olduğunu gözlemlememiz şart. testlere devam et canım ve testleri yapmadan önce bir şeyler içmemeye dikkat et, sonucu direkt değiştiriyor, tecrübeyle sabittir

rahat 3,5 saat ne wc ne de su içiyorum , 2 güne akla kara ortaya çıkar......

bak canım ekincinin adetleri uzun sürüyormuş bunu taa önceden biliyormuş.
peki ateş de bunu doğruladı mı evet.
kız 23. gün yumurtlamış.
ateş ölçme yöntemi bir kez daha yanıltmadı.
zaten dün doktor eşime bile önermiş kullanın diye.

rabbim önüne engel cıkarmasın canım inşallah. yumoslarun çözünürken hiç bişi olmayacak bunu aklından cıkar lutfen. ne kadar cok kısı var dondurulmuslarla bu işi kapan biliomusun sen. kötüyü düşünüpte onu cagırma bıtanemç allahın izniyle bu sefer yüzün gülecek.
şimdi 2 gün ince dediğin dün degıl evelı gun dımı, adetten 2 gun once degıldı yanı?
eger ben dogru anladıysam, 5 kasımda 12 gun gecıkmelı adet olup da normal bı adet sürecınden sonra adetinin 21. gunu test yapmıssın(25 kasımda)
otarıh test için anlamsız bır tarıh. daha döllenme bile olmalıs olabılr o tarıhte... ama sen test yapmamın sebebı 5 kasımdakı adetı ben acaba ustune mı gordum dıyorsan, bu da cok mumkun degıl. ustune görme denılen adet 2 gun falan surup azar azar gelır, 12 gun falan cok gecıkmez. 12 gun gecıkmeyı belkı soyle yorumlayabılırız, cıdden hamıle kaldın ama 5 kasımda dusurdun, ve sen o kanamayı adet olarak dusundun. cok dusuk bı ıhtımal bu tabı, keske 12 gun beklerken yapaydın test.
bu durumda benım nacızene fıkrım, gecen aykı 12 gunluk gecıkme her kadının bazen yasayabılecegı klasık bı gecıkmeydı, yumurtlama olmadıgında adet gec kalabılıo cunku. yada cok gec yumurtladın o ay ve o yuzden adetın gec kaldı.
kız deme oyle demeee
aynı senınkı gıbı gıdıo zaten butun tablom. sonumda senın kı gıbı olacak dıye umutlandım ıyıcee. dedıgın gıbı dun yuksektı bgn normal sınırına dustu ates. aynı sende oldugu gıbı. rezeneee senın gıbı olsun sonum nolurrrrrrr
canım sen ne olur ne olmaz bugunu degerlendııırr ne zmn yumurtanın gelecegını bıraz tablonu ızleyıp oyle karar vermek lazım
biliyorum güzelim biliyorum
hepimiz ne biliyosak paylasıyoruz işte burda. kullanan arkadaslar da yasadıklarını anlattı ıste, her durumda tamkınlı olmak lazım ıste.
heyecanım sızlerle artıyor benım de..allah razı olsun hepınızden ne diim
hamıle oldugumu 2 gun erken ogrenmek ısteyıp erkenden test yapıp duruorum hatta negatıfı gorunce 1-2 gun sonra tekrar denıyorum. o kadar cok ısterdımkı daha adetıme 5 gun varken bugundn hamılelıgımı ogrenmeyı.. bunda pısman olacak ne var kı?? sevıncten mutluluktan baska.............
canım atese gore konusmak cok zor su durumda
ama teste gore yaklasmıssın denebilir.sen bugun yarın falan bı calıs bakalım ateısnı de aynı zamanda takıp edelım
408885 Ovulation charts on FertilityFriend.com
kızlar kafam çok karıştı bu ateş ölçmede ben normalde yarın falan yumurtlamam lazım ama bu ay değişti mi bende anlamadım.

Bu tabloyu yorumlayabilir misiniz?
yarın hoop dıye yukselıverecekmıs gıbı duruyo canım, eger yarın yukselıs olursa bı kac gun sonra cızgıyı bugune yada yarına cekecektır tahmınımce
özellikle bugun olmak uzere calısmalara baslayın sekercım

ya atesı kacaydır denıyoruz bızler, eger ıse yaramıo olsaydı bız aptalmıydık bunca aydır ısrarla bu yontemı kullancaz dıye ugrasıoz..
haa sımdı madem ıse yarıoda neden aylardır denıyorsunuz...sen bıze bakma bibikatun, biz erkek infertilitesiyle uygasıyoruz.
sonuc olarak sen bu yontemı kullanmadan hamıle kaldın ne mutlu sanaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…