Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Allahtan prolaktin normal :) bir de onunla uğraşmayacağım
Doktorum şunu dedi canım, pko tanısı için bir çok faktör bir araya gelmeli. insülin direnci, o inci inci görünen birsürü yumurtaların ultrason görüntüsü, yüksek şeker yüksek tansiyon, erkek tipi kıllanma, fazla kilo vs.. daha çok var dedi demek birisi de FSH/LH oranıymış.
bunlardan birkaçını taşıyor olmam gerekiyormuş o hastalık için, o yüzden pko değil dedi herhalde
doktorum da Bursada çok meşhurdur Cenk Aşkalli, bilmiyorum belki duymuşsundur tatlım
Ben bir de neyi merak ediyorum baharım, senin bir fikrin vardır illa ki, TSH'ı tiroit ilaçlarıyla düşünce LH da düzene girer mi acaba?

canım ben ilk vajinal muayeneye gittiğimde doktorun biri bana pko görünümü var sende dedi.
benim hormonlarım 1e 1 oranındaydı adetlerim düzenliydi kıllanmam yoktu kilolu değilim 47kiloyum.
yani sadece ultrasondaki görüntüye baakarak söylemişti.sonra başka doktora gittim diğer ay hiç kistim falan yoktu.
yani bu tanıyı koymak için doktorların demekki farklı görüşleri var.neyse zaten olmasın.
ha olsada çok gözünde büyütme burda ne ağır pkolar vardı gebe kaldılar çok şükür.
doktorunu bilmiyorum muhakkak iyidir.
tsh düşünce diğer hormonlarında düzene girme olasılığı var ama kesin etki edermi bilmiyorum.
ama onu hiç kafaya takma çünkü doktorun sana klomenden sonra çatlatma iğnesi verecek o iğne zaten lh taklidi yapıyor ve yumurtanın çatlamasını sağlıyor.
yani çözümü çok basit.çok şükür fsh sorunlu değil canım en önemli hormon o bence.

Son düzenleme:
çok güzel paylaşımlar baharcım çok teşekkür ederim yoluma ışık tuttun
PKO değilim ama PKO gibi bir şeyim işte :)
netice klomen tayfasına hoşgeldim :)
ateş ölçmeye devam, o benim ilk göz ağrım
her sabah ateşime bakıp, yumyumların akıbetini görmek bana huzur veriyor, en azından ay yumurtladım mı ay yumurtlamadım mı demiyorum

evet canım, tanılar farklı olsa da ilacımız belli KLOMEN :)
doktorum ultrason günü yeterli büyüklükte ise yumurtlaların iğneyle çatlatırız ilişkiye sokarız sizi dedi ellerini de şaplatarak :) güldürdü beni sağolsun :)
Dediğin gibi FSH da çok önemliymiş, o iyi şükür yüzümü güldürdü bugün vallahi, LH çok çok yüksek, TSH'a neredeyse tiroid hastasısın dedi ama Allahıma bin şükür yine de
Allahım hayırlısını versin ne diyeyim hepimizin hakkında hayırlısı diyorum

rica ederim canım inşallah güzel olacak her şey.

Klomenle tedavin hayirli olsun canim. Ben de iki ay sonra dusunuyorum. Sonuclarina gelince lh ve e2 hormanlari
Her ay desgisebiliyor onlar kolay halledilir ancak tsh cok onemli canim kesinlikle tshini kadin dr degil endekronolok bakmali bence o duzeldimi her sey duzelecek ve bence kisa surede hamile kalacaksin :))

inşallah canım doktor da daha çok TSH üzerinde durdu, TSH yüksekse tiroid az çalışıyor demekmiş sanırım, hemen bir endokrin doktorunun numarasını verdi, önümüzdeki hafta gideriz herhalde, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim tatlım

Bu arada sizin de karşınıza illa ki çıkıyordur kızlar,
bazı bilgisiz kişiler bu kadar ilaçla hamile kalınca riski oluyor çok çocugun sağlığı tehlikeye giriyor falan diyorlar, yok düşük riski diyorlar, dikkate almamam gerektiğini de çok iyi biliyorum ama işte insanın içine kurt düşürüyorlar kızlar, bugün o yüzden biraz da fazla canım sıkıldı

deryacım,

mutlaka bi yer bul netten doğum tarihini bildir bize
dua edelim senin için

canım birileri hep bişeyler söyler hangimiz ister ki ilaç almayı.
ama başımıza gelmişse her şeyin bi çözümü var diyip elimizden geleni yapıyoruz.
zamanl takmazsın diycem de Rabbim seni zamana bırakmasın inşallah

canım sonucların cıkmıs
dıgerlerını bılmem ama tsh cok onemlı sakın ıhmal etme.
bende de hıpotıroıd var cozumu basıt mınık bı hapla normale donuyor genelde.
Dıger bı konu cenk bey bnm eskı drum
gebe kalmadan once gıttıgım dr ve o surecte ben cok memnun kalmadım
o yuzden degıstırdım
duzenlı yumurtlayan bana bıle klomen vermıs bı dr
erken catlayan yumurtamı gormeyıp sen bu ay yumurtlamamıssın dıyen
ve dusuklerımı bılmesıne ramen ve belgelenmıs kan pıhtılasmam oldugu asıkarken bana aspırını bıle onermeyen bı dr.
Ancak etkılemek ıstemem her drun yontemı elbette farklıdır.
Sadece kendısının yontemlerı bana uymadı, umarım sen sıfa bulursun.
Sonucta herkesın beklentısı ve dr la dıyalogu farklıdır
demek ıstedıgım sadece su kı ıste ününe falan kanıp sonsuz guvenıyoruz
ancak bazen ıcı bos cıkabılıyor.
Sen yınede gozun acık ol derım.
Ins kısa surede tum degerler normale doner ve bebegınde gelır.

hipotiroidin tedavisinin kolay olmasına sevindim canım, umarım tek sorunum odur.
haklısın ününe kapıldığım doğru :) ama dediğin gibi dikkatli olurum canım, uyarın için çok çok teşekkür ederim, sonuç alamazsak değiştiririz doktoru sanırım bursada yaşıyorsun canım, önereceğin doktor olursa bu konuda çok sevinirim
inş. isteyen herkese rabbim versin bebeğini

inşallah canım bakalım girdik bir yola, Rabbim ne zaman derse o zaman olacak, takmamaya çalışıyorum :)

valla ınanırmısın su dr konusunda okdr cektımkı bende
bısuru degıstırmek zorunda kaldım
ama prof gurkan uncu ya gıderken onun tavsıyelerıyle hamıle kaldım
sonra tabı ucretlerden dolayı 3 aydan snra devam edemedım
sımdı yıne jımere doc. dr erdogan aslana gıdıyorum
umarım ordada devam ederım sonuna kdr.
Acıkcası bunlar dısında pek memnun kaldıgım kımse olmadı canım.
Ama duydukca sana bılgı verırım.

canım gürkan uncu ve cenk aşkalli çok yakın arkadaşlar aslında ikisi de iyidir ama yine de sonsuz güvenmemek lazım doktorlara

hamile kalmana neden olan doktorun hangi tavsiyelerde bulunmuştu sana de bakimm

hamile kalmana neden olan doktorun hangi tavsiyelerde bulunmuştu sana de bakimm

soylekı karanfılım o drun bana en buyuk ıyılıgı dogru ılacı almamı saglaması oldu bence
bu bnm durumuma gore olan bısı tabıkı ama genel olarak soyledıgı sey,
bu bebek sen ayarlayıp planlayınca degıl kendı ıstedıgı vakıt gelecek dedı
o yuzden su gun yımurtladım ay akıntım geldı ay bugunde ılıskı olması lazım dıye
kendını kasarsan bu ısı zorlastırırsın.
Zaten genc ınsanlarsınız bellı bı sıklıkta ılıskınız oluyodur.
bununla cok oynamayın normal hayatınıza devam edın demıstı
tabıkı klasık bır laf bızde bılıyoruz ammaa olmuyorrrr dımı
ama ben hamıle kaldıgım ay bunu kısmen basarmıstım
atesı matesı bırakıp kafamı brz rahatlatmıstım
tabı bunlar bahane, kısmetımız neyse onu goruyoruz

Son düzenleme:

merhaba kızlar
iki gündür yarım yamalak baktım
bugün kötü bir akşam geçirdim. hiç o konuya giresim yok
bi de güzel bir haber aldım hala oluyorum. abimin eşi 5 haftalık hamile. bebeğim erkenden abi olacak tabii ileride aynı yaş olacaklar ve umarım çok iyi anlaşacaklar kardeş gibi

geçmiş olsun canım TSH hapla hemen düşüyor bildiğim kadarıyla. LH benim de FSH den biraz yüksekti ama pko yok demişti doktorum. bana da klomen+ duphaston vermişti. ama ben o ay adet olmayınca doktorumu değiştirdim kullanmadım klomen :44: bakalım bende tekrar doktora gitcem adetim gecikirse :18: hala gelen giden yok. ateşim de aynı seyrinde devam ediyor tablo aşağıda

4122d7 Ovulation charts on FertilityFriend.com
umarım en yakın zamanda değerlerin normale dönerde hamile kalırsın kusum

bu arada herkese GÜNAYDIIIIN......

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…