Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Progestan kulkaniyor musun yada kullandin mi benim ki muhtemelen progestanda artti dr progestani biraktigimda degerlerim dusmeye basladi sonrasinda ben gitmedim zaten su an icin bi sorun gorulmuyor sende bi dahiliye uzmanina gorun bence

10 günde 1 iğnesini oluyordum pruloton folbiol aspirin b12 kullanıyorum ve cleaxen

Merhaba bende senin gibi kan sulandırıcı kullanıyorum alt değerim 186 çıktı sende nasıldı doktorun önerileri neler oldu beni iç hastalıkları uzmanına yönlendirdi yardımcı olursan çok sevinirim
Sosyalin ALT AST yüksek çıkınca korkup doktoruma sormuştum, ben de bir sürü ilaç iğne kullanıyorum, karaciğer enzimlerime düzenli baktıralım mı diye, hayır kafa karıştırmaya gerek yok dedi, sadece 1 kez baktı, o da normal çıktı. Belki sonradan ilaç miktarları arttıkça yükselmiştir, ama baktırmadı doktorum, heralde ben evham yapıcam diye.

bulantılarının azaldığına sevindim canım Allah kabul etsin oruçlarını :)

canım sen ne ilacı kullanıyordun ?

ohh maşallah canım ne güzel haberlerle gelmişsin tüm dileklerin için AMİN diyorum :)

Kizlar gece sahura kadar bel bacak ve regl agrisi gibi bir agri cektim resmen kivrandim hala daha da regl agrisi gibi var ilk kez bu kadar siddetli oldu

geçmiş olsun canım

aa tatlım hemşire olduğunu bilmiyordum :) ben tetenoz aşısı olup olmadığımı hatırlamıyorum ... okulda yapılan aşıların içindeyse olmuşumdur :)))
sadece 2009 da kızamıkçık aşısı olduğumu hatırlıyorum :)
hımm ozaman bende yaptırmıyım ..

Meliscigim bi dahiliye uzmanina gozuk canim o sana en dogru yolu gosterecektir ama hic korkma ben korkulacak bi durum mu diye sordugumda hayir demisti dr

Deryacimmm hersey cok guzeldi sen ne yapiyorsun minnosun nasil detaylin nasil cikti tatlim:26:

Allah ( c.c ) razi olsun bacim kendi adima iyiyim cok sukur....
Sadece uykusuzum o kadar
Masaallah senin oglunda baya buyumus

Cok sagol ablam...
Bakimi gercekten zormus...
Birde ben kimseye dokundurtmuyorum..
Kendim bakiyorum dogdugundan bu yana...
Kv de cok soyleniyo neymis kendi cocuklarini kv si buyutmus buda hep is yapmis evin islerini...
Yahu banane oyle boyle kendi evimi temizleyebiliyorum sukur...
Sende kalk kendi evini toparla banane senin kv denden....
Ben buyutucem cocugumu Rabb' IM ne kadar omur bicti ise ....
Bu arada senin adina sevindim ablam bebegin yukari cikmisti en son hatirladigim kadariyla
Saglicakla al kucagina

Oglum gayet iyi teyzesi cok sagol...
Cuma 2 aylik olacagiz ins.
Masaallah senin pasaya buyutmussun [
Saglucakla kucagina al ins.

Son düzenleme:
sen doktoruna sor öyle karar ver canımcım, ben kararsızdım, sağlık ocağındaki ebeme demiştim, doktoruma sorayım öyle haber veririm diye. Doktorum da böyle deyince vazgeçtim. Hiçbir zararı yok ama gerekli görmüyorum ben dedi. Sen de sor doktoruna canım
Ben okulda yapılanların haricinde 2 kere köpek ısırdı, kuduz aşısıyla birlikte tetanoz da yaptılar, bi kere kedi tırmaladı yine yaptılar 2 kere de kesik yüzünden yaptılar.

Allah kardeşini de mesut etsin canımcım Ben de iyiyim, minnoşum da iyi maşallah, detaylı çok güzel geçti, kuzumun yüzünü hiç bu kadar net görememiştim, hep arkasını dönüyordu, o gün yüzü dönüktü gördük diğer organlar fln de gelişimi de herşey güzel çıktı maşallah, herhangi bir risk görmedi dr.

Oyy maşallah ona yaa Büyümüş bile
Sağol canım amin inşallah, evet bizimki de büyümeye çalışıyor bakalım inşallah biz de kucağımıza aldığımız o güzel günleri görürüz

Cok sevindim deryosum insallah hep boyle giderde kucagina aldigin gunleride gorursun benimkide bi turlu gostermedi arkasi donuktu dr cok ugrasti donmesi icin ama babasi gibi inatci sanirim
Detaylida gozlerini burnunu ve dudaklarini gordum ama

Cok sevindim deryosum insallah hep boyle giderde kucagina aldigin gunleride gorursun benimkide bi turlu gostermedi arkasi donuktu dr cok ugrasti donmesi icin ama babasi gibi inatci sanirim

ohhoo kaç tane tetanoz olmuşsun canım ben dr.uma sorarım saol :)

Kizlar gece sahura kadar bel bacak ve regl agrisi gibi bir agri cektim resmen kivrandim hala daha da regl agrisi gibi var ilk kez bu kadar siddetli oldu
canım olur öyle sancılar ama hala geçmediyse doktoruna sor bir
sağol canım hamdolsun daha iyi, canım çok sıkkın her şey üst üste geliyor var başımızda bir şey( şimdi de gurbetten gelen diğer ablamda sıkıntı çıktı geçen bana gelmişlerdi eve gidince bayılmış nöbet gibi olmuş gözlerini dikmiş tavana( ertesi gün doktora götürmüşler akdeniz anemisinden şüphelenmişler cilt renginden dolayı birde kasığında bayılmadan sonra ağrı kalmış daha öncede orda ağrısı oluyormuş, şimdi mr tomografi eeg ultrason aklına gelirse bakacaklar bu hafta inşallah bir şey çıkmaz, babamın kolu alçıda ağrıyordu sebebi belli değil büyük ihtimal ameliyat olacak, çok bunaldım Rabbim feraha çıkarsın inşaalllah

zor ama geçecek canım ilk 6 ay sıkıntılı sonrası daha kolay dilinden anladıkça kolaylaşacak tabi sonra emekleme yürüme faslı var koşturacak peşinden ben oğluma oyun halısı almıştım 3 aylıkken koydum üstüne çok işime yaramıştı dönmeye erken başlamıştı emeklemeye, eskiler derler ya yerden kuvvet alsın diye çok doğru, şimdi bile koltukta oturmaz yatmaz hep yerlerde çok sakınıp kucak kuşu yapma tatlım serbest bırak rahat ol, şimdi her şeyden sakın ama üç aydan sonra daha relaks ol, inan sakınan göze çöp batar, çok hijyenik büyütürsen mikropsuz kalır sen en doğrusunu yapıyorsun kendin bakarak nadir de olsa yardım iste kv den sonra çok yorgun düşülüyor tecrübeyle sabit tatlım, ben de hep kendim baktım ilk günler bile altını değiştim vs. hiç elletmedim anneme kv me, sonrasında biraz yorgun düştüm ve eşimden destek aldım ,süper anne olmaya çalışma, kv den demiyorum ama eşinden yardım mutlaka al, senin bu dönemde dinlenmeye çok ihtiyacın var, kv de sakın takma hepsi aynı tatlım en iyisi bile konuşur he de geç anne ben çocuğumu kendim büyütmek istiyorum bak sen büyütememişsin içinde kalmış benimde mi içimde kalsın de

Beni bulantıların geçeceği yok kızlar ful devam,iştahım bile azaldı hayret gerçi o bunalımdan oldu

İnşallah canım hepimizin inşallah
Hehehe inatçı sıpalar bunlar Bizimki de ya eliyle yüzünü kapatır, ya plasentanın arkasına saklanır ya da arkasını dönerdi Ama detaylıya gittiğimiz gün çok net gösterdi yüzünü, hatta az önce fotolarına bakıyordum yine, çok güzel yaa, doyamıyorum bakmaya ilk görüşte aşk bu olsa gerek
Bu hafta kendi doktorumuza gittik, yine yüzünü görmeye çalışırken hoppp poposunu dönüverdi bize eliyle de sırtını gösterir gibi hareket yaptı, doktor da o anı yakalayıp foto kağıdına bastı, çok hoş bi hatıra oldu bize
Sanki benim oğlan bana benziyor gibi, seninki kime benizyor?

ohhoo kaç tane tetanoz olmuşsun canım ben dr.uma sorarım saol :)
evet epeyce canım

Ayy hadi yaa çok geçmiş olsun, gerçekten bi kurşun mu döktürseniz acaba:26: Bu arada akdeniz anemisi olsaydı ablan evlenirken ortaya çıkardı canım ya, çok uzun yıllardır bunun testleri yapılıyor. Bende de taşıyıcılığı var. Ve bu öyle nöbet geçirmesine sebep olmaz. Elektroforez testi yapılmadıysa yapılsın mutlaka, var mı yok mu anlaşılır. Kaç yaşında ki ablan, bu yaşa kadar ciddi belirti vermemesi de ilginç bu arada. İnşallah kötü bişeyler çıkmaz canım, çok geçmiş olsun. Babana da geçmiş olsun

ovulasyonda bağışıklık düşer. ben 5 ay üst üste ovulasyonda hastalandım dr öyle demişti.
ateşinin sağlıklı sonuç vermesi için en az 3 saat uyuman lazım. 6-8 arası ölçüm şart.
evet diğer hastanedeki dr.umda % 60 kız demişti 12.haftamda.
prensesler çoğalıyorrr :)
benimde şuan için içime sinen tek isim BADE. :)
gelsin bade hatun o halde:)
yok anam kompedan burda. anılınkini alırım yine memnunum ben o markanın ürünlerinden.
canım ben de yaptırmadım. beni de az önce izleme çağırdılar telden söyledim değerlerimi hiç çıkamam taaa sağlık ocağına.
canım arada azalır. benim de 10. haftamda bulantılarım kesildi ama öğürmem 13-14 ü bulmuştu.
kuzum çok sevindim senin adına. yavrunu emzirebilceksin. çok güzel maşallah.
Yogun bi trafigin ardindan buradayim nasilsiniz guzellerrrrr herkesler iyidir insallah gecmise bakmaya kalkarsam 3 aydan once gelemem yaniniza
hoşgeldin tatlım özlettin kendini. yavrun nasılllll adı ne olucak bıdığımızın.
canım benim de o şekilde oldu tam senin aylarında. sanırım açılma oluyor. iki güne geçer. korkulcak bir şey değil.
Beni bulantıların geçeceği yok kızlar ful devam,iştahım bile azaldı hayret gerçi o bunalımdan oldu
:)) aman tek sağlıklı olsun da geçmesin canım benim.
az kaldı geçer ama yakında.
benim de ayaklarımın altı çok acıyor. terliksiz yürürken özellikle.
yine de şükür diyorum sürekli. bizden daha ağır gebeliği olanlar var.

Deryam gostermedi ki iste 4 boyutluda sadece dopplerde gosterdi dr da dudaklarinin falan sekilli oldugunu soyledi o kadar ben kimseye benzetemedim o heyecandan
Senin minnosunada masallah cok ozel pozlar veriyor annesine

Nesdosummm bende sizleri ozledimmmm
Iyiyiz cok sukur canim sen nasilsin artik son duzluge girdin Rabbim bir avazda kurtarsin insallah seni
Minnosla ilgili ne isim belli ne de kiyafet biberon falan hic bi sey yapmadik son aylari bekliyoruz

canım ben de yaptırmadım. beni de az önce izleme çağırdılar telden söyledim değerlerimi hiç çıkamam taaa sağlık ocağına.
Ohh daha da rahatladım şimdi nesdemim walla ben de hiç gitmiyorum sağlık ocağına, ebem sağolsun yormuyor beni, telde konuşup anlaşıyoruz biz de

Deryam gostermedi ki iste 4 boyutluda sadece dopplerde gosterdi dr da dudaklarinin falan sekilli oldugunu soyledi o kadar ben kimseye benzetemedim o heyecandan
Senin minnosunada masallah cok ozel pozlar veriyor annesine
hadi ya tüh :26: benim doktor hem dopplerle bakıyor hem de 4d bakıyor her gidişimizde. Bu aralar çok sık gördüm bebişi, o yüzden ilk defa kendiliğimden epey geçe randevu aldım doktor 3 hafta dedi, ben 4 hafta sonraya aldım kafama taş mı düştü ne

kuzum çok gecmiş olsun ablana babana.akdeniz anemisi bu yaşta da mı çıkıyormuş.

Benim burada gittigim dr da 4 boyutlusu yok canim izmir benim icin bi firsatti ama kismet degilmis iste
Bugun saat 2 de randevum var hem detaylinin sonuclarini goturecegim hemde bakar sanirim ultrasonda
Bu arada hareketlerini hissediyoruz ya ondan 4 haftada almissindir yoksa hergun gel deseydi giderdin sende benim gibi
Fetal ekoya girdin mi bu arada bebegin kalp ritimlerine bakiyorlarmis ya belki ben ismini yanlis yazmisimdir:26:

arkadaşlar bugün adetimin 17.günü. ben pkoluyuım.yumurta takibindeydim ramazan ayına kadar ama ramzan arya girdi diye bıraktım.çünkü doktorum alttan bakıyor ve ben oruçlu olduğum için içim rahat etmezdi orucum noksanlaşır mı dinen caiz midir değilmidir orucum bozulur mu vs düşüncelere kapılıdğm için yumurta takibini bıraktım.en son cuma günü yumurtam 19-20 mm olmuştu.doktorum çatlatma iğnesi dedi ama ben yok kendiliğnden çatlasın dedim.doktorum da o zaman gün aşırı ilişki yapın bir hafta boyunca dedi.

normalde hiç akıntım yoktur ama dün sabah lavaboya gittiğimde akıntım olduğunu farkettim,akşam da biraz vardı.akşam ilişkiye girdik yumurta çatlamış olabilir düşüncesiyle.

ateşölçerle de ateşimi ölçüyorum sabahları.sürekli her sabah saat 6 da ölçerdim ve 35,9-36,2 arası hep değişirdi.ama ramazana girdiğimizdden beri sabahları 9 da ölçüyorum.ramzan ayından itibaren ateş değerlerim:
36,5
36,4
36,3
36,5(bu sabahki ateşim) yumurtam çatlamış olabilr mi????

Nesdosummm bende sizleri ozledimmmm
Iyiyiz cok sukur canim sen nasilsin artik son duzluge girdin Rabbim bir avazda kurtarsin insallah seni
Minnosla ilgili ne isim belli ne de kiyafet biberon falan hic bi sey yapmadik son aylari bekliyoruz
evet kuzum 8 aya girdik biz.
bence çok geçe bırakma son zamanlarda hiç güç kalmıyor uzun uzun alış verişe. ben parça parça tamamlamıştım 5. ayda.
şimdi bi mağazaya giriyorum ayaklarım ağrıyor hemen. bi de çok detay var son anda panikleme kuzum. arkadaşım da son aya bıraktı şimdi perişan vaziyette her şeyi yarım yamalak oldu uzun uzun araştıramadı benim gibi.

birincisi 9 da ölçüm olmaz. 6-8 arası olmak zorunda.
bir de tüm değerler lazım bize. 4 günlük değer veri değil.

Hadi ya, keşke gösterseymiş sıpa yüzünü:26: Neyse bugün de hasret giderirsin biraz, iyi gelir
Evet hareketlerini hissettiğim için sanırım daha rahatım, o yüzden bekleyebiliyorum Yoksa daha önceleri 2 hafta bile geçmek bilmiyordu
Ayrıca fetal eko diye bişey yapılmadı bende, detaylı usg için radyolojiye gittiğimizde kalp ritmine fln da baktı doktor, zaten en çok kalbi inceledi heralde aspirin kullandığım için. Kendi doktorum da 24 haftaya kadar kalbi yakından takip edicez dedi, en az 3 kez görmem lazım dedi, 2 kez gittim zaten, 1 kez daha gideceğim işte 22 hafta bitince. Sen ayrıca mı gittin fetal ekoya?

walla canım kusura bakma, ben tablo olmadan anlayamıyorum böyle o yüzden yardımcı olamayacağım
Yalnız şunu söyleyeyim, sabah 6daki ateşle 9 daki ateş arasında biraz fark olabilir, o yüzden karşılaştırmak ne kadar doğru olur tartışılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…