Aynen cnm 12 hafta kaldi saka makahg bacımMAŞALLAH 3 ayın kalmış ALLAHIM kucagına almayıda nasip etsin inş
Ya aslındakeyfi bi uygulama ama ne bilim merakta ediyorum ama 200-250 cçok gibiNe bileyim canım Rabbim bilir iyisini beterinden korusun bence akdeniz anemisi değil benim aklıma epilepsi geldi açıkçası, dediği gibi belli olurdu şimdiye kadar, bu hafta kontroller sonucu belli olacak inşallah strestendir
sen menün olduğunu kullan tabi canım ben zaten ucuz aldım hepsini attımaynen canım bulandıkça iyi bebeğim diyorum ayakların şimi canım ondan mı acıyor, seninde az kaldı kuzum ne güzel çok merak ediyorum senin prensesi
canım anlamadım ki bence o değil epilepsi geldi aklıma inşallah kötü bir şey yoktur, babamda yarın sabah ameliyat olacak kesinleşmiş, gidemiyorum yanlarına üzülüyorum, çok sağol
çok sevindim canım umutlu ol tabi o bebek gelecek
sağol canım oğlum bir iyileşse ne zor annelik yediremiyorum bir şey kilo verdi hemen
keşke olsa burda bende istiyorum ama yok
sağol canım benim çok haklısın artık daha iyiyim
gecmis olsun babsna cnm benim...Insalllaaahh cookk kolay atlatir..hersey guzel gecer..Kızlar yarın sabah babam ameliyat olacak duanızı bekliyorum inşallah güzle geçer, neyse ki genel anestezi değilmiş rahatladım biraz, sinir sıkışması demiş dr
Daha da guzel haberlerle gelmeyin dileyiyle ablacimmNasılsınız güzeller bugün ozele gittik Esimle bebisi eşim ilk kez gördü.dr.bbebek gayet iyi deyince eşimin ilk sorusu cinsiyeti oldu dr.henüz erken dedi ddoğal olarak.henüz baş ve govdeden Ibaret dedi.kanama biraz azalmış.yatmaya devam dedi.bizde ddurumlar böyle.sizler nasılsınız
Aslinda hic yaptirmak fikrim yoktu kesinlikle yani..ama demin bi ard.la konustum soyledim boyle boyle sms ben yaptirmiycam diyee..kiz o kadar israr ettiki yaptir kesinlikle diyee....beni korkutmsmak icin soylemedi biliyorum ama onun kati israrinin sebebi etken dogumdan kaybetdiyi bebeginden dolayi..cookkk israr etti yaptir yan etkisi yok dogarsa sorun olmaz diye..ama onun erken dogum sebebi ve kaybinin sebebi baska..sadece icindeki korkusundan dolayi bana israr ediyo...ben de ortada kaldim simdiEcecim hic bi fikrim yok canim ya keske yardim edebilseydim sana seni yaniltmak istemem simdi soylediklerimle :26:
Ece canım geçen günlerde bahsetmistim ya ikizlerden 33.haftada erken dogum riskleri vardi annenin rahimi asagiya sarktigi için o ikizlere doktor birkaç doz ciger gelistirici yaptirmisti bebekler 37 haftalik dogdular yanlış hatirlamiyorsam birgün makineye bağlı nefes aldilar ertesi gün sadece kuvezde kaldılar üçüncü günde taburcu oldular simdi gayet iyiler maasallah bu igne hakkında bilgim yok ama en yakınım bunları yaşadı ne desem bilemedimAslinda hic yaptirmak fikrim yoktu kesinlikle yani..ama demin bi ard.la konustum soyledim boyle boyle sms ben yaptirmiycam diyee..kiz o kadar israr ettiki yaptir kesinlikle diyee....beni korkutmsmak icin soylemedi biliyorum ama onun kati israrinin sebebi etken dogumdan kaybetdiyi bebeginden dolayi..cookkk israr etti yaptir yan etkisi yok dogarsa sorun olmaz diye..ama onun erken dogum sebebi ve kaybinin sebebi baska..sadece icindeki korkusundan dolayi bana israr ediyo...ben de ortada kaldim simdi
Ece canım geçen günlerde bahsetmistim ya ikizlerden 33.haftada erken dogum riskleri vardi annenin rahimi asagiya sarktigi için o ikizlere doktor birkaç doz ciger gelistirici yaptirmisti bebekler 37 haftalik dogdular yanlış hatirlamiyorsam birgün makineye bağlı nefes aldilar ertesi gün sadece kuvezde kaldılar üçüncü günde taburcu oldular simdi gayet iyiler maasallah bu igne hakkında bilgim yok ama en yakınım bunları yaşadı ne desem bilemedim
MAŞALLAH RABBİM kucagına almayıda nasip eder inşAynen cnm 12 hafta kaldi saka maka
Allah en kisa zamanda sanada şafak saydirsin boyle
Ya aslındakeyfi bi uygulama ama ne bilim merakta ediyorum ama 200-250 cçok gibi
Sağol un canlar bugün akşam yine açık kahve renkte sıvı geldi.bir pedi dolduracak kadar vardı.ama allahtan dr.bugün bunlarin olabileceğini.kanamanın rahim ağzına yakın oldunu kırmızı kanama olmadıkça korkma demişti.iyiki baştan söylemiş yoksa hastaneye ucmustum.korkutan.bu dr.3 aylik olunca cinsiyeti söylüyor bende şansımı deneyim dedim olmadi.neyse hayırlısı.buarada Eflalcim sen nasıl oldun canım
canım ilk gebeliğime gidiyor aklım onda her işi yapıyordum yatak yeri bile değişmiştim beşiğini kendim kurmuştum falan, şimdi öyle değilim maalesef, kv de ilke gitmesin aklın sen sezaryanlısın doğum sonrası yatıp dinlenmedinki vücudun kendini toplasın diyor haklı benim ameliyat yerim çok uzun süre hafif işlerde bile şişiyordu, yapmıyorum artık canım sadece kahvaltımı artık kendim hazırlıyorum çünkü ramazan geldi ve öğlene kadar yatıyor kv gil haklı olarak, onun dışında ev falan süpürmem daha zaten küçük süpürge aldırıcam eşim süpürücek sesi çıkamaz artık:) yarın da dr a sorayım ne olur artık yat demeyim diyicem:)efloş Allah aşkına kuzum ne işi sen gebesin hem bizlere göre çok tecrübelisin aman diyeyim bu aylar çok tehlikeli dikkat et kendineinşallah perşembede güzel haberlerle geleceksin dr ne dediyse yap artık iş falan yapmakta sana yasak
sağol canım inşaallahben de yapıyorum canım.
evet kuzum benim rahatsızlığım bende kalıcı hasar bırakıyormuş asla eski halini almazmış. şansım varsa alırmış.
bi de araştırmalarıma göre bunu yaşayan ikinci gebelikte yine yaşıyor. yani rahim meyilli oluyor sağa yatmaya. bir daha göze alamam gibi geliyor allah esirgesin. stresi bile yetiyor her hafta her hafta.zaten hepimizin rahmi hafif sağa yatar gebelikte çünkü solda bağırsaklar daha yoğun. ama benimki fazlaca yatmış. üstelik normalde rahmim geriye ve sola yatıktır.allah kazara verirse elbette kıyamam ama bilinçli bi biçimde gebe kalamam gibime geliyor. en azından şimdilik böyle. zaten çok da istekli değildim hiç ikinci çocuğa.
geçmiş olsun canım genelde bu ağrılar dinlenince geçer.
oh çok şükür. sağlıkla çıksın ameliyattan.
evet erken henüz. ama bak kanaman azalmş bir kaç haftaya iyice dağılır. geçmiş olsun canım.
canım ben oğlum da da çok istedim o şehirde de yoktu burda da yok sinir oluyorum bir kere öyle görmek isterdimAynen cnm 12 hafta kaldi saka maka
Allah en kisa zamanda sanada şafak saydirsin boyle
Ya aslındakeyfi bi uygulama ama ne bilim merakta ediyorum ama 200-250 cçok gibi
Kizlaaar acil Bi sorum var.. 35hafta sata goreyim..20li haftalardan beri hep 10gun geriden geliyoruz bunu takmiyorum dk.da normal diyor herseyi guzel gelisiyo.bu gecikme gec dollenmeden (19.gun) ve olcumleri yaparken basi 1hafta ileri cikti ben koca kafami dedim ult.dk.ru yok dedi sadece basinin yapisi uzun dedi hem son haftalarda kafasi vucuda gore 2hftaya kadar onde gide bilir dedi..
Simdi benim rahim boyunun hizla kisalmasindan dolayi dk bu ay da bakalim tehlike olursa ciger gelistirici igne yapariz demisti..simdi rahim boyu da kisalmamis aksine 3mm daha da uzanmis...
kendi dk.ma gule oynaya sevinmis girdim odasina defim uzamus rahim boyu...ultrason dk.un odasindaki bilgisayara baglantili o da kendi odasindan izlemis..dedim biraz koca kafa galiba dedi yok ben burdan izledim bebeginin basi yerlesmis ama bu normalde 37 38.haftalarda yerlesmesi gereken yerde.yani erken yerlesmus ve kafa yapisi bundan dolayi biraz uzun cikti..ve bu erken dogum riskinin hala oldugunu gosterir...riskin kisalmadan dolayi azaldiysa bu gelismeden yani erken yerlesmeden dolayi yine var ve ciger gelustirici igne yazdi..yarindan basla 2gun vur dedi..defa 3kapsul..
Ama benim ne dogum dk.um ne devletdeki dk.um ne ult.daki dk.lar hic biri riskim oldugunu soylemedi aksina tum boyu gezmemi denize gitmemi yuzmemi soyledi (becermesemde)
Hatta dogum dk.um eliyle bakti evet badi asahida ama yerlesmemus dedi..devletdeki dk da eliyle bakmusdi daha yukarda demisti..simdi napsam bilmiyorum kafamda kocamaaamaaannn soru var O IGNEYI YAPTIRSAMMIIIII ?????
Kararsizligimin sebebi o ignenin yan etkileri kizlarrr...bi akil verin noluuurrr kocam kv.dem ne gerek var sey normal biraz da dsha 2hafta da dikkat edersin yine yatarsin 36yi tamamlariz diyolar..ben de oyle dusunuyorum ama kendi dk.ma da guveniyorum simdi cok ortadayim
gecmis olsun babsna cnm benim...Insalllaaahh cookk kolay atlatir..hersey guzel gecer..
Daha da guzel haberlerle gelmeyin dileyiyle ablacimm
canım ne diyeceğimi bilemiyorum ama dr una güven bence vurun, kafası yerleşmişse yerleşmiştir geri çıkmaz tatlım zaten 36 oldun az kaldı riske atma derim, babam içinde sağolAslinda hic yaptirmak fikrim yoktu kesinlikle yani..ama demin bi ard.la konustum soyledim boyle boyle sms ben yaptirmiycam diyee..kiz o kadar israr ettiki yaptir kesinlikle diyee....beni korkutmsmak icin soylemedi biliyorum ama onun kati israrinin sebebi etken dogumdan kaybetdiyi bebeginden dolayi..cookkk israr etti yaptir yan etkisi yok dogarsa sorun olmaz diye..ama onun erken dogum sebebi ve kaybinin sebebi baska..sadece icindeki korkusundan dolayi bana israr ediyo...ben de ortada kaldim simdi
canım o içerde ki eski kan olduğu için rahat ol bencede korkma daha zaten bebeğin konumu önemli seninki yukarda bir şey olmaz inşallah, benim kanam yok ama bebek aşağıda en ufak baskıda düşer dedi dr, kontrol yarın Allah'a emanet yavrum elimden geleni yaptımSağol un canlar bugün akşam yine açık kahve renkte sıvı geldi.bir pedi dolduracak kadar vardı.ama allahtan dr.bugün bunlarin olabileceğini.kanamanın rahim ağzına yakın oldunu kırmızı kanama olmadıkça korkma demişti.iyiki baştan söylemiş yoksa hastaneye ucmustum.korkutan.bu dr.3 aylik olunca cinsiyeti söylüyor bende şansımı deneyim dedim olmadi.neyse hayırlısı.buarada Eflalcim sen nasıl oldun canım
adet günü düşende var kademeli düşende, ayrıca yumurtlamadan 3 gün öncede tutabiliyorKizlar ben yumurtam catlamadan 3 4 gun once iliski oldu spermler olmustur herhalde sonrada degerlendiremedik Allah bilir tabi de. Bu ay olmadi galiba cunku adet belirtilerim var karnim agriyo falan yarin ertesi falan olucak. Atesim ne zaman dusecek? Cunku dusmuyo yukseliyo. Bide yaz sicaklari etki eder mi bu olcumlere ki? Ondan galiba.
inşallah canım iyi düşünelim iyi olsun
hareketlerini 3-4 haftaya kadar hissedersen o tedirginlikte kalkıyor üzerinden dr a sormuyorsun bile kalbi atıyor mu diye zaten o ben buradayım diyor
kıyamam yaben de öyleydim işte, ama çok şükür hareketlerini hissetmeye başladığımdan beri iyiyim. Sosyalin de dediği gibi artık işaretini veriyor sıpalar, biz buradayız diyorlar, o zaman için rahatlıyor. Benim en rahat gittiğim randevum bu haftaki yani 19+0 daki randevumdu darısı başına inşallah, duyunca tekmeleri pıtpıtları rahatlarsın sen de
Kızlar yarın sabah babam ameliyat olacak duanızı bekliyorum inşallah güzle geçer, neyse ki genel anestezi değilmiş rahatladım biraz, sinir sıkışması demiş dr
Nasılsınız güzeller bugün ozele gittik Esimle bebisi eşim ilk kez gördü.dr.bbebek gayet iyi deyince eşimin ilk sorusu cinsiyeti oldu dr.henüz erken dedi ddoğal olarak.henüz baş ve govdeden Ibaret dedi.kanama biraz azalmış.yatmaya devam dedi.bizde ddurumlar böyle.sizler nasılsınız
Kizlaaar acil Bi sorum var.. 35hafta sata goreyim..20li haftalardan beri hep 10gun geriden geliyoruz bunu takmiyorum dk.da normal diyor herseyi guzel gelisiyo.bu gecikme gec dollenmeden (19.gun) ve olcumleri yaparken basi 1hafta ileri cikti ben koca kafami dedim ult.dk.ru yok dedi sadece basinin yapisi uzun dedi hem son haftalarda kafasi vucuda gore 2hftaya kadar onde gide bilir dedi..
Simdi benim rahim boyunun hizla kisalmasindan dolayi dk bu ay da bakalim tehlike olursa ciger gelistirici igne yapariz demisti..simdi rahim boyu da kisalmamis aksine 3mm daha da uzanmis...
kendi dk.ma gule oynaya sevinmis girdim odasina defim uzamus rahim boyu...ultrason dk.un odasindaki bilgisayara baglantili o da kendi odasindan izlemis..dedim biraz koca kafa galiba dedi yok ben burdan izledim bebeginin basi yerlesmis ama bu normalde 37 38.haftalarda yerlesmesi gereken yerde.yani erken yerlesmus ve kafa yapisi bundan dolayi biraz uzun cikti..ve bu erken dogum riskinin hala oldugunu gosterir...riskin kisalmadan dolayi azaldiysa bu gelismeden yani erken yerlesmeden dolayi yine var ve ciger gelustirici igne yazdi..yarindan basla 2gun vur dedi..defa 3kapsul..
Ama benim ne dogum dk.um ne devletdeki dk.um ne ult.daki dk.lar hic biri riskim oldugunu soylemedi aksina tum boyu gezmemi denize gitmemi yuzmemi soyledi (becermesemde)
Hatta dogum dk.um eliyle bakti evet badi asahida ama yerlesmemus dedi..devletdeki dk da eliyle bakmusdi daha yukarda demisti..simdi napsam bilmiyorum kafamda kocamaaamaaannn soru var O IGNEYI YAPTIRSAMMIIIII ?????
Kararsizligimin sebebi o ignenin yan etkileri kizlarrr...bi akil verin noluuurrr kocam kv.dem ne gerek var sey normal biraz da dsha 2hafta da dikkat edersin yine yatarsin 36yi tamamlariz diyolar..ben de oyle dusunuyorum ama kendi dk.ma da guveniyorum simdi cok ortadayim
Çok iyi geçsin inşallah ameliyatı canım, benim teyzem de aynı ameliyatı olmuştu, basit bir ameliyat, inşallah güzel geçer sizinki deKızlar yarın sabah babam ameliyat olacak duanızı bekliyorum inşallah güzle geçer, neyse ki genel anestezi değilmiş rahatladım biraz, sinir sıkışması demiş dr
Gözün aydın borancım, inşallah azalıp azalıp bitsin kanamanNasılsınız güzeller bugün ozele gittik Esimle bebisi eşim ilk kez gördü.dr.bbebek gayet iyi deyince eşimin ilk sorusu cinsiyeti oldu dr.henüz erken dedi ddoğal olarak.henüz baş ve govdeden Ibaret dedi.kanama biraz azalmış.yatmaya devam dedi.bizde ddurumlar böyle.sizler nasılsınız
Hımm anladım canım, hayırlısı o zaman. Aman 1 tane olsun, iyi olsun sağlıklı olsun bizim olsun di miben de yapıyorum canım.
evet kuzum benim rahatsızlığım bende kalıcı hasar bırakıyormuş asla eski halini almazmış. şansım varsa alırmış.
bi de araştırmalarıma göre bunu yaşayan ikinci gebelikte yine yaşıyor. yani rahim meyilli oluyor sağa yatmaya. bir daha göze alamam gibi geliyor allah esirgesin. stresi bile yetiyor her hafta her hafta.zaten hepimizin rahmi hafif sağa yatar gebelikte çünkü solda bağırsaklar daha yoğun. ama benimki fazlaca yatmış. üstelik normalde rahmim geriye ve sola yatıktır.allah kazara verirse elbette kıyamam ama bilinçli bi biçimde gebe kalamam gibime geliyor. en azından şimdilik böyle. zaten çok da istekli değildim hiç ikinci çocuğa.
geçmiş olsun canım genelde bu ağrılar dinlenince geçer.
oh çok şükür. sağlıkla çıksın ameliyattan.
evet erken henüz. ama bak kanaman azalmş bir kaç haftaya iyice dağılır. geçmiş olsun canım.
Canım walla ne desem bilemedim ama sanki ben olsam yaptırırdım iğneyi, çünkü doğumun ne zaman olacağını bilemezsin. Sen 36yı tamamlarız yatarak dersin ama bakalım ufaklık tamamlamak isteyecek miKizlaaar acil Bi sorum var.. 35hafta sata goreyim..20li haftalardan beri hep 10gun geriden geliyoruz bunu takmiyorum dk.da normal diyor herseyi guzel gelisiyo.bu gecikme gec dollenmeden (19.gun) ve olcumleri yaparken basi 1hafta ileri cikti ben koca kafami dedim ult.dk.ru yok dedi sadece basinin yapisi uzun dedi hem son haftalarda kafasi vucuda gore 2hftaya kadar onde gide bilir dedi..
Kıyamam ya, çok etkilenmiş demek. Bide babaannesinde acaba sıkılıyor mu ki?Günaydın kızlar bana akıl verin benim paşa oğlum malum bir haftadır hasta, normalde yerinde bir dk durmazdı ama sürekli yatıyor şimdi hastalığı epey hafifledi ama hala yatmak istiyor ki normalde hasta da olsa asla yatamayan bir çocuktu ( bana çekmiş) gelin görün ki ne oyuncaklarıyla oynuyor ne başka bir şey yapıyor, oğlum kalk oyna diyorum istemiyorum yatıcam diyor, benden etkilendiği çok açık sürekli yatmama alışık değildi bütün düzeni değişti ve bu durum beni çok üzüyor, ne yapacağımı şaşırdım neşesi gitti kuzumun nasıl neşelendiricem bilemiyorum sırf o kalksın diye bende kalkıyorum, babaannesigile her gün gitmek isterdi şimdi ağlıyor gitmiycem diyor, gitsede iki dk sonra anneme gidicem diye geri dönüyor, oğlumun kurtluluğunu özlüycem aklıma gelmezdi hiç:)) akıl verin bana ne yapayım ben
inşallah canım inşallahne güzell ozaman bende rahatlarım inşş :)) çünkü bu tedirginlik beni mahvediyor...
tabiki dua ederim canım çok geçmiş olsun şimdiden Allah şifa versin
maşallah canım ne güzel haberler almışsın kanaman da inş 1-2 haftaya biter :)
canım bence dr.una güven az bir riskin olsa da dr.un göze almak istemiyor demek ki yine de sen bilirsin kuzum...
canlar nasılsınız ?? bugün midem çok kötü birşey yemedim ama tıka basa doluymuş gibi .. muhtemelen rahim büyüyor ve mideme baskı yapıyor karnımda çıkmaya başladı azcık :) hem kabızlık çekiyorum 1 haftadırkayısı meyve v.s hiç birşey fayda etmiyor. 2 gündür duphalac şurup içiyorum ama nafilee ..
birde sorum olacak sizlere yardımcı olursanız çok sevinirim :)
bir arkadaşımın bebeği olmuyor ama eşinden kaynaklanıyor..eşi 2 yıl önce varikosel ameliyatı oldu. 3 kez tüp bebek denediler son tüp bebek 4 ay önce idi ve dış gebelik oluştu sol tüpü de alındıkendisi de ebe hemşire çok zor 4 yıldır bebek istiyorlar...
bugün konuştuk eşin bitkisel şeyler kullanıyormu die sordum çakşır ve keçiboynuzu içiyormuş.
bende size sormak istedim arkadaşım ve eşi bitkisel ne kullanmalılar ?
Çok iyi geçsin inşallah ameliyatı canım, benim teyzem de aynı ameliyatı olmuştu, basit bir ameliyat, inşallah güzel geçer sizinki de
Gözün aydın borancım, inşallah azalıp azalıp bitsin kanamanBizler de iyiyiz çok şükür
Hımm anladım canım, hayırlısı o zaman. Aman 1 tane olsun, iyi olsun sağlıklı olsun bizim olsun di miBen de tek çocuğum Biraz zorlukları var ama olsun..
Canım walla ne desem bilemedim ama sanki ben olsam yaptırırdım iğneyi, çünkü doğumun ne zaman olacağını bilemezsin. Sen 36yı tamamlarız yatarak dersin ama bakalım ufaklık tamamlamak isteyecek mi
Benim kuzenimin eşi erken doğum yaptı, risk vardı ve hastanede yatıyordu. Bu ciğer geliştiriciyi yaptılar önlem olarak. Hani nasılsa hastanede, yatar dinlenir, erken doğum olmaz fln deniliyordu. Ama iyi ki de yapmışlar iğneyi, 29-30 haftada fln doğdu bizim kız. aylarca yoğun bakımda kaldı ama nihayetinde büyüdü ve beklenendene rken çıktı hastaneden :) iyi ki o iğneleri olmuş diyoruz şimdi. Ama yine de sen bilirsin tabi:26: yan etkisi neymiş ki iğnelerin, yani doğduktan sonra makinaya bağlı yaşamasından daha ciddi bir yan etki mi ki?
Kıyamam ya, çok etkilenmiş demek. Bide babaannesinde acaba sıkılıyor mu ki?
Oturduğunuz yerde oyun oynasanız, hani yataktan kaldırmadan, sonra yavaş yavaş açılır kendisi çıkar belki yataktan
inşallah canım inşallah
Günaydın kızlar bana akıl verin benim paşa oğlum malum bir haftadır hasta, normalde yerinde bir dk durmazdı ama sürekli yatıyor şimdi hastalığı epey hafifledi ama hala yatmak istiyor ki normalde hasta da olsa asla yatamayan bir çocuktu ( bana çekmiş) gelin görün ki ne oyuncaklarıyla oynuyor ne başka bir şey yapıyor, oğlum kalk oyna diyorum istemiyorum yatıcam diyor, benden etkilendiği çok açık sürekli yatmama alışık değildi bütün düzeni değişti ve bu durum beni çok üzüyor, ne yapacağımı şaşırdım neşesi gitti kuzumun nasıl neşelendiricem bilemiyorum sırf o kalksın diye bende kalkıyorum, babaannesigile her gün gitmek isterdi şimdi ağlıyor gitmiycem diyor, gitsede iki dk sonra anneme gidicem diye geri dönüyor, oğlumun kurtluluğunu özlüycem aklıma gelmezdi hiç:)) akıl verin bana ne yapayım ben
Canım kabızlık için kuru erik denedin mi birde activia, kan ilacı içiyorsan o da kabızlık yapar
Arakadaşının eşi gerekeni kullanıyor zaten canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?