Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
testi attın mı?
atmadıysan fotografını çekip koyabilir misin buraya biz de bakalım.
kaç günde bir adet oluyordun bir de?

potipoto kullanıcısından alıntı
adetin 15.günü,28 haziran ateşim 36.5(ilişki oldu)
adetin 16. günü,29 haziran ateşim 36.4
adetin 17.günü,30 haziran ateşim 36.3(ilişki oldu.ve akıntım az bişey olmuştu yumurta çatlmş olablr dye düşündm)
adetin 18.günü,1 temmuz ateşim 36.5
adetin 19.günü,2 temmuz ateşim 36.3
adetin 20.günü,3 temmuz ateşim 36.5(ilişki oldu)
adetin 21.günü,4 temmuz ateşim 36.6(bu tarihte yumurtamın çatladığını söyledi sağolsun eflalım.ama ilişki olmadı)
adetin 22.günü,5 temmuz ateşim 36.8
adetin 23.günü,6 temmuz ateşim 36.7(bugün)

canım yarın doktoruma gidecem zaten. canım yani dün tahlilde çatlamış yumurta diye,sen ve birkaç arkadaş daha ayın 4 temmuzda yumurtan çatlamş dednz.e yani 4 temmuzda çatlamşsa dün 5 temmuzdu çıkmazmydı tahlilde????????????benim 30 haziranda akıntm olmştu acaba 30 haziran olamz mı?????kafam çok karştı:26:

Son düzenleme:
last canim allah yardımcın olsun zor bi durum
hakkında hayirlisi neyse o olsun dualarımdasın.

nesdem canim iyi olmana sevindim kontrolden de güzel haberlerle geliceksin ins.duan icin cok sagol o anda bizi hatirladigin için

cute daha atlatamamissin canim cok üzülüyorum sana inş bi an once gecer de oğluşunla guzel guzel zaman gecirirsin.

eflalim canim bulantılar hat safhadaymis.peki birsey yiyebiliyor musun tiksinmen var mi?.ben ilk haftalarda yaşadım cok zor gerçekten yiyemiyrdum.

nukra nasılsın canım ben iyiyim cok şükür idare ediyruz.

ben de progesteron testi yaptırdım ama yumurtanın çatladığı güne göre bir hafta sonra.
yani senin bir gün geçmiş progesteron nasıl oluyor da çatlamış gösteriyor bilemiyorum.
pkolu olduğun için yanlış sonuç veriyor olabilir mi? deneyimli arkadaşlar yazarlar herhalde bu konuda.
30 haziranda çatlamamış orası kesin. bir de akıntı oldu diye o gün çatlayacak manasına gelmiyor. birkaç gün sonra da çatlayabilir.

Amin cnm insallah geçecek. Mayıs anneleriyle konuştuk. Benim gibi hasta olan var. Hasta olmadığı halde yorgun bitkin yetersiz hisseden var.

aslında herkes itiraf etmeye korkuyor bence. Derlerse bebeğini istemiyormus gibi düşünülür yargılanır sanıyor insan. işin aslı annelik cidden zor canım. Bebekli hayata alışmak kolay değil. Kadın için yipratici bir dönem bence. Hele bebeği benimki gibi huysuzsa bu yorgunluk 2 ye kalıyor. Bazı itiraf edenler ilk 3-4ayin çok çok çok zor olduğunu ama sonrasında herseyin yoluna girdiğini soyluyor. Yani sizlerde doğumdan hemen sonra yada bir süre sonra değişik duygulara kapilırsanız sakin paniklemeyin. Bu duyguların olağan olduğunu bilin.

Son düzenleyen: Moderatör:

haklısın canım hem ruhen hem bedenen cok değişimler yasiyruz kolay olmasa gerek.olagan dir cunku biz o yavrular i göz yaşiyla hasretle bekledik yıllarca kendi adıma nasıl istenmez demi.ama alışık olmadığımız icin zor geliyr demekki o duygulara kulak vetmiycez.

görmedim pardon günleri.
bende pko yok. ama senede en az 5-6 kez basit kistlerim olur. bazen de içi kan dolu kistlerim olur.

canım ya dur öyle deme hemen kestirip atma gemilerini hemen yakmayı kafana koyma, önce eşini bi dinle, belki de sen yanlış anlamışssındır.
hem belki eğer gerçek payı varsa eşin çok pişmandır, nice erkekler var hata edip sonra o hatanınn utancından Rabb'ine ve eşine sarılan, bir daha yolunu asla şaşırmayan ve ömrünü kendini eşine ve Rabb'ine affedilmek çabasıyla geçiren, dur lütfen önce bi sakin ol. kız olsun erkek olsun, evladı babasız bırakmak ilk başta bi davaya bakar ama hayat boyu evladının içinde bi şüphe olsa, gelse dese sana 'anne benim babam çok mu kötü insandı da beni babasız bıraktın' dese. aradan yılllar yıllar geçecek. eşinin ne cinselliği kalacak ne de öyle heyecanları, ne etrafında kadın kalacak ne de genç kız, ama arkadaşlığı kalacak, yol arkadaşlığı. oğlun buyumuş olacak, ama eşinin düştüğü bir gafletten sen bu arkadaşlığı yitirmiş olacaksın. canım sabret lütfen ve eşini dinle, belki de bi açıklaması vardır bi pişmanlığı vardır. tekrar söylüyorum ama lütfen hemen kesip atma, evladını düşün, geçen 6 yılı düşün, o düğün gününüzü düşün, biraz olumlu bak lütfen, çirkin bi kız diyorsun filan ya aşk değildir bu zaten emin ol eğer öyle bişey varsa, bak varsa diyorum çunku eşin de kabul etmiyor, belki sadece bi şüphe seninki. lütfen sakin ol. eminim evdeki gerginliği oğlun da hissediyordur. bence sen eşini karsına al, krizsiz, bağırış çağırışsız sakin bir konuşma yap, kırgın oldugunu paramparçe oldugunu hissettir. ama bunu çok sakin yap. sakinlik onu deli edecek şaşıracak ve eğer öyle bir sey varsa pişman olacak inana bana. sadece sakin olmaya calış ve onunla sakince konuş canım Rabb'im yardımcın olsun.

aaa doğum mu yaptın canım hayırlı olsun iyi olmanıza sevindim
canım sağol ayaklandım artık yemeğimi yapıyorum ufak tefek makinaya çamaşır atmak gibi işleri yapıyorum ama ev süpürüp silmiyorum, koltuk eğri bile dursa düzeltmiyorum:) normalde dayanamam:) dün şeker döktüm yanlışlıkla hemen görümcemi çağırdım süpürdü:) eski ben durmazdı ama yavrumdan bende kıymetli değil, oğlum iyileşti hamdolsun babamın ameliyatı iyi geçti bu seferde bel fıtığı nüksetti, ablam yarın ameliyat olacak tek tek geçiyor zorluklar hamdolsun
canım daha iyi olmana çok sevindim, inşallah çarşamba günü dorayıda çok iyi göreceksin

benimde ablama yarın stent takılacak böbreğinde büyüme çıktı ondan bayılmış olabilir, genel anestezi yapılacak kadın doğumcuda girebilirmiş rahim de de sıkıntı var sanırım
canım kist sancısına benziyor o dediğin keşke gitseydin böyle şeyleri ihmal etme kist patlıyabiliyor, progestan tahlili çatlamadan sonra 7. gün yapılır ertesi gün nasıl öyle çıkmış anlamadım ben
Canim benim seker cok dusuyo bu yuzden devamli atistiriyorum bir saat bisey yemiyim sekerim 50 oluyo halsizlesiyorum ama kizim guclu guclu vurdukca cok mutlu oluyorum 15. De gidicem dr canim
canım benim gibisin sen ben oğlumda öyleydim 60 çıkmıştı açlık şekerim,dr bana da aç kalma dedi ama diyet falan bir şey dememişti, zaten aç kalmam mümkün değil hamileyken baygınlık geliyor bana
canım oğlunun bakımı için dedim yoksa senin acını sen yaşıyorsun kimin faydası olur inşallah geçecek canım sağlıkta senin sınavın bu hayatta, kv ne ne güzel demişsin tebrik ediyorum
Valla o sipirali Allah bildigi gibi yapsin. Nalet şey. Hiç istememistim zaten. Mahvetti beni. Vücudum dökülüyor nesim.nasil toparlanacak hiç bilmiyrm. Topik göze geldi cidden.
oldum olası itici geliyor bana spiral, sen hissetmiş gibi hiç istememiştin ah dr ah! Topiğimize okumak lazım
canım biraz daha bekle bakalım tekrar yaparsın test
canım ilk başlarda malum iştahım çoktu sürekli yiyordum şimdi canım bir şey istemiyor zorla yiyorum iftar saati herkes yiyor ben bir iki kaşık zor yiyorum içim almıyor, aç kalmamak için yiyorum, tiksinme yok canım bunda sadece bulantı var tabi keskin kokulara tahammülüm yok:)

neden istememiş olunsun lohusalık çok doğal bir süreç zorlanmadım diyene şüpheyle bakarım ben hatta bırak 3-4 ayı 6. aya kadar adapte süreci kesinlikle sonrası daha kolay oluyor bence

Cnmm Allah dayanma gücü versin sana bana çok agir geliyorboyle sşeyler eşimden değil ama daha yakinimdan gördüm biliyorum bu durumları
Bazen bende rüyamda gorurumde elle tutulabilir gibi canim aciyor rüyada resmen
Güçlü olmaya calis sen değerli kıymetli bi insansin burada 2. Sinif durumuna düşen biri seni zaten haketmiyor birde olumsuz yönde yönlendirmek istemem ama aldatmayi becerebilen bi adam bi daha bu huyundan vazgeçmiyor maalesef dediğim gibi çok çok yakinindan biliyorum bu durumları
Allah oğluna sana saglikli uzuuun ömürler versin dualatimda seninle cnm Allaha emanet olun

Kuzum. Zaten bebeğe benden başkası bakamiyor. 5 dakikadan daha uzun durmuyor kimse de. O nedenle de fayda olmuyor.
Ama saolsun yemek yapiyor ve en azından yiyiyorum. 5 gun once su bile icemiyordum. 2 gunde 2 kg verdim. Şükür şimdi daha iyi gibi. En azindan biraz biraz yiyorum ama hala çok gucsuzum.

Ailene de geçmiş olsun canım. Allah şifa versin.

ah canım birden çok vermişsin kilo, inşallah biraz toparlanırsın anneciğinin yemekleriyle, önüne gelir hiç değilse, rüzgarında büyüyor zaten daha iyi olacak inşaallah annesi, alerjide seni çok yıprattı, ailem içi sağol canım

Bazen ümidimi kaybediyorum canım. Hiç bitmeyecek hiç geçmeyecek gibi geliyor. Çok bunaldim cok yoruldum hastalıktan. Zaten gebeligim eziyetli geçti. Dogumum zor geçti. Şimdide bu hastalıklar. ..

Canım cok sevindim iyi olmaniza zor bir süreç anlatmışsin rabbim bundan sonra yaşatmasin ve korusun sizi
Canim cok uzuldum ( allah guc kuvvet sabir versin zor bir durum ins bu sureci en hafif sekilde atlatirsin ....
Canim Agrilarin en kisa zamanda gecer ve kontrolünden de güzel haberler alirsin ins

ah be canım ne kadar zor şeyler yaşadın
ama hepsini atlatacaksın güçlü kadınsın sen.
düzenli beslen kendini daha iyi, güçlü hissedeceksin.
çok bitkin düştün kıyamam.
annelik çok zor zanaat, Allah bütün annelere sabır, güç kuvvet versin.

canım senin yumurta çatladıktan sonra progeseron değern kaç çkmştı????benim 7.52 çkmş..doktorum değer en az 5.16 ile 18-56 arası olmalı dedi.e benim de 7.52 ve doktor çatlamş dedi:26:

Kizlar nasılsınız? Ben biraz kötüyüm
2 gündür idrarimi yaparken kasık agrisi çekiyorum ozellikle sol kasigim.
Sabah ayni sekilde oldu ve dayanamadim acile giitk
Dr hem vajinal hem de karindan bakti bebegin sablikli korkuLacak bisey yok ama erken doğum riskin var dedi. Rahim de çok az acilma var ilac yazicam dedi
Proluton igne - günde 1
Progestan - gunde 2
Magnezyum
Decavit
İlaçlarını verdi ama kendi dr uma sormadan da kullanmak istemiyorum nedense
Sabah progestani ictim
in$ sorun olmaz korktum cok kizlar (

..............................................

Son düzenleme:
Bazen ümidimi kaybediyorum canım. Hiç bitmeyecek hiç geçmeyecek gibi geliyor. Çok bunaldim cok yoruldum hastalıktan. Zaten gebeligim eziyetli geçti. Dogumum zor geçti. Şimdide bu hastalıklar. ..

Canim cok iyi anliyorum seni ablamda aynı seyleri yaşadık birde ikizler.o günler hic geçmeyecek gibiydi 3 aydan sonra dahada duzene giriyor annelik cok zor cok sabir gerektiriyor ins sende atlatcaksin bu günleri :)

elimden gelen sey yalnizca senin adina dua etmek olur canim..ne demek gerekir nasil teselli verilip dogru yonlendirilir bilmiyorum..Insallah sen yanilmissindir degilse de rn dogru karari alirsin Insallah cnm..en dogru cumleleri sarf edip oglun icin en dogru karari verirsiniz Insallah cnm..lutfen cok yipratma kendi Rabbim sabrini verir Insallahhh...
Minik melegin herseyini guzel gorunce unutacaksin bu agri sizilari Insallah cnm..sana bol bol dayanma gucuuu canim benim
Cute cnm ya neden bu kadar yiprandinki spiralin sonucumu tum bu olanlar???ya ne diyeyim bilmiyorum onceki hastaliginla alakasi varmi bu olanlarin? Coook gecmis olsun cnm en kisa surede toparlanirsin Insallahhh..galiba gercekten coook cok zor annelik..
cute dogumunun zor oldugunu zor gectigini hic soylememistin cnm..bizleri etkilememek icinmi??
yatis falan vermedimi cnm ya?? Vermediyse sen cok dikkat et is falan yapma..Insallah hic bi sorun olmaz cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…