Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
hayırlı ne ise o olsun bakalım inş benimde yüzüm güler inşş aşılamaya gerk kalmaz
senin kuzucun nasıl oldu annesi topladımı kendini :26:
deryammmm mrb nasılsın

Gunlerdir aglamamistim. Insan evlenince baba evine bile sigamiyormus. 2 haftadir buradayim her gun babamla tartisiyoruz. Surekli bebegime nasil bakacagima karisiyor. Soyledigim birseyi yanlis anlayip bagirip cagiriyr. Hatta birinde uzerime bile yurudu. Evime gidecektim annem durdurdu. Cok hasta olmasaydim annem bile tutamazdi ama mecburdum oglum icin.

Annem her aksam esimin birseyine takip bagiriyor. Esim susuyor ama mutsuz. Ben arada idare edecegim diye catliyorum. Guya bana moral lazim dimi. Nerdeeee.. dun esimde patladi. O da anneme laf soyuyor artik. Cok uzgunum cok. Esimle konustum bugun. Tamam yapmam bir daha dedi..kendi evimize gitti. Ama annem hergun her an esime arkasindan kiziyr. Sana yardim etmiyr vs vs.. o nedenle hasta oldun. Biseyi bilmiyrm diyr yapmiyr. Sen yapiyrsun herseyi hasta oluyrsun..aksama kadar dinl8yrm bunlari. Bazen he he diyorum bazen kiziyrm.

Deminde oturuyrz. Oglani zor uyuttum. Kardesim ve arkadaslari var. Annemle ikisi bir oldu bana yuklendi. Kocama laf soyluyrlar.yapmayin baskalarinin yaninda desem de dinoetemedim. Cok sinirlendim. Iki aile arasinda kalmak cok zormus cok zor. Hala bayilacak gibi olmasam evime gidecegim artik. Ama oglum icin duruyrm.

Esimin ickisi kumari kahvehanesi yok. Ne desem yapar. Yapamazsa bilemedim yardim eder misin goster yapayim der. Ama gel gor ki bunu anneme anlat. Hastalanman onun yuzunden diyr baska bisi demiyr. Kafayi yememe az kaldi.

kıyamam ya canım benim kayınvaldene tavrını çok keskin şekilde koyuyordun bence kendi ailenede yapmalısın bunu.. koskoca evli barklı kadınsın annesin artık .. üstelik diyelim ki eşin yardım etmiyor bundan sitem etmekle düzelcek mi.. yerinde olsam anneme ve babama derdim ki.. ben sizden olgunluk anlayış beklerken beni teskin etmenizi beklerken siz fevrileşip daha çok ortamı geriyorsunuz.. o adam iyi yada kötü benim kocam bebegimmin babası.. torununuz için ve benim için onu el üstünde tutmanız lazım ki o da beni el üstünde tutsun.. ya kusura bakma nolur akıl vermek haddim degilde biran bende etkilendim yazdıklarından neyse canım benim herkesin hatası olur kim kusursuz sanki annemiz bile olsa.. sen rahatla az kulagını kapa biran öncede iyileş evine küçük ailene dön inşallah.. rüzgarı öptüm kib

Cutem ne diyecegimi bilemiyorum sıkıntidasin Rabbim biran önce ferahlatsin seni (( ne olur üzülme diyeceğim ama boş gibi annen neden eşine sarıyor ki sen evladisin tamam esin bilmeyebilir bakamayabilir benim esimin elide ev konusunda yatkın değil dediğin gibi sorar yapayım öğret der annen neden bunu mevzu yapıp seni üzüyor hey Allah ım yaaa (( kim ister eşi hasta olsun evinde olamasin sonuçta bu insanın bilinçli yaptığı bir şey degil asıl sensin daralan ama milletten sana vakit kalmıyor birde onları kafana takiyorsun Rabbim tez zamanda hayırlı şifalar versin kuzu...
Insaallah seni uzecek birsey yazmamisimdir

Kizlar..kirilip darilacagjm.birsey yok. Zaten bi sizle dertlesiyrm.

deniz guzelim. Annemelre yaptiklarimi kvlere yapsam inan beni bosatitirlardi simdiye kadar.kac kere babma bana yapma bunlari. Agirima gidiyr. Uzme beni kaldiramiyrm.dedim. ama ertesi gun yine ayni. Anneme kac kere dil doktum olmadi kkzdim. Yine kar etmedi. Aksamsa bagirdim.artik. yeter anne kocaman adama.her aksam bagiriryrsun ayip artik dedim de oyle sustu milletin yaninda. Bir de cnm doguk yap daha iyi anlayacaksin. Insan artik kendinden once bebegini dusunuyr. Suan bakima muhtacim ve onun icin daha sakin davranmak zorundayim.

nukra kuzum. Annem takmis esin sana bakmiyr is guc yapmiyr evde. Ondan hastasin. Sen de anne oldun. Senin bebene de biri bakmayip hasta etse ne yaparsin diyip.duruyr. inanmiyr bana ya. Esim bana yardim ediyr desem de nafile. Cunku anneme gelonce oturuyr. Tel.le oynuyr. Yusuf o geldigin de uyumuyorsa biraz gezdiriyr. Gece de ben bakiyrm.bebege. calisiyr diye kaldirmiyrm. Annem tutturyr iste o zaman. Hep telle oynuyr bebege bakmiyr. Tek sen mi yaptin vs vs... ayyyyy imdat nukram. Cok bunaldim. Bi yandan kvler bi yandan annemler bi yandan da kocam.... bana sira gelmedi cidden.

cutem annenin yaptığı allahtan revami şimdi sana. birazcik toparlanayim diye anacigina sığınıyorsun ama gerçekten hic halinden anlamamıs.baban da aynen simdi cocuga kin bakacak derdi mı olur hele sen bi iyiles sanirim baban da senin çalışmanın derdindeydi demi illa çalış diyo.arada kalmissin sana moral lazim kafa dinginligi lazim ki iyileşesin ya sabir canim minik yavru icin katlanıcan.bi erkek işten ne anlayabilir ki neticede.benim koca gibi damadi olsa eve koymaz herhalde hic birsey becerenez..
bi sn önce iyileş de evine dön üçünüz de mutluca yasayin inşallah.

Cutem hastayim diye kaliyorum diyorsun ama bu ortamda da iyilesmen zor gibi bana sorarsan al bebeğini evine don en azindan kafsn rahatlar hem de annenlere tavrini belli etmiş olursun burada durdukça iyilesemeyecegim gibisinden de söylersin evde sakin basina yavaş yavaştaolsa toparlanirsin bu bunalima bbünye dayanmaz çünkü nacizane tavsiyem :26:

canım işine karışmak değil ama birkaç sey söylemek isterim
esinin yardım etmediğini düşünmüyorum kesinlikle zira hamileyken sana en cok desteği veren kişi oydu ama bebek bakmak ve bebeğe yardımcı olmak inan başka bir is ve erkekler babalığı sonrada cok daha gec öğrenirler benim esim ikizlerde uyanmazdı ve iki çocuk dusunebiliyormusun ama bilmiyordu zamanla oda ogrenmeye başladı zira babalık bebek büyüdükçe öğreniliyor annelik gibi değil o yüzden adam napsın
annen ise bunu bence biliyor ama söylenmek istiyorya hasta olmanıda bahane edip ona yüklenmeye kalkıyor halbuki hastalıkda bir imtihan
neyin var bilmiyorum ama en kısa surede şifana kavuşur ve rahat evine gidersin zira ne varsa insanın evinde var
cok merak ediyorum baban annene sizleri buyuturken ne kadar yardımcı olmuş acaba
sen sakinliğini korumaya bakki sutun etkilenmesin
babana gelince babanda dur erkek kısmı babada olsa bazı seyleri anlamaz ve hükümler vermeyi sever hee tamam baba birde oyle denim de gec git
annende ise ahh anne erkek milleti iste babamda sana yardım edermiydi anlat hele de o kendi dertlerine donsun ardındanda benimkide hamilelikde zordu ya yoruldu ondan böyle de gec
sırf idare etmek için
cok zor biliyorum ama annelik idare etmekdende gecermis

Cok sukur buyumus canim rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
Aynen canim sekermis demek sikinti benim normal ultrasonla olcmeye calisti olcemedi idrara sikisik gel dedi uzun zamandir kocamlada kardes olunca o vajinal muayene korkutur sanirim beni :)

Cutem sana dua etmekten baska bi iyilik yapamam.biliyorum benim annemde cok ilginc bizim aramizda 720 km var kardesim 9 haftalik ben 29 haftalik hamileyim kadin bizi arayip hal hatir sormuyor kardesimle hep yanliz ve cokda uzuluyoruz

Benden tavsiye ilik suyu doldur kuvvete yerleş ben şimdiden yapiyom arada baya rahatlatiyo sonra bi tatli agirlik cokuyo insana miss
Ama bizim küvet küçük boy iste biraz sıkıntı oluyor olsun oda yetiyor
küvetim yok kiii
oh çok şükür canım iyi olduğunuza sevindim. allah sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin.
canım bana hafif idrar yolu gibi geldi. zira defalarca kez yaşadım bilirsin:)
bence monurolunu iç ilerde daha güçlü bi antibiyotik kullanmaktansa monurol masum bi antiseptik.
ben de ilk antibiyotiğimi 32. haftada kullandım, ilk gavisconumu 32. haftada kullandım ama inan bizim her gün aldığımız decavitler, magnormlar, kan ilaçlarının hepsi B grubu zaten.
sorma tatlım yazın daha bi zor. sabah 6 da uyandım daha da uyuyamadım. kızımın favori bi şekli var onu yaptığı an ben mümkün değil uyuyamıyorum. her yanım batıyor.
ah güzelim ahh...seni çok iyi anlıyorum. bazen kv ye, kp e kızıyoruz ama bizim aileler de pek farksız davranmıyor.
senin yapacağın şey kesinlikle kocanı kollamak adam bütün gün çalışıyor, evinde barkında, sana kötü sözü yok, ilgili, böyle damadı bulmuşlar da bunuyorlar. ben babama hep derim eğer kocam seni saymasa sana güzel davranmasa yaranırdı. kibar olduğu için yaranamıyorlar. valla diyorum ya öncelik kocan yuvan. annen de baban da yanlış davranıp seni üzüyorlar. sabret güzelim şu zor günler geçsin, allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
haa değişirler mi aslaaa. değiştirmeye çalışma. sadece mesafeli olmak lazım. daha dün eşimle konuştuk ne zaman ki ailelere mesafe koyduk o zaman huzuru bulduk. öbür türlü arada kalınıyor. elbette anne baba çok kıymetli asla sözüm yok ama biz dört duvar arasında kendi yuvamızdayız. dinimizde bile önce kendi yuvanı düşün der.

Gunaydin kizlar
Bobrek tAsi agrim basladi sanirim bu kalsiyum ilacini icimeye basladiktan sonra tetikledi aklinizda olsun
Boyle bi sorunu olan varsa o ilaca dikkat etsin
İnsallah bebegime bisey olmaz dua edin cok zor bobrek agrisi hamileyken dahada zor insan ilac icemiyo
İnsallah cook cok siddetlenmeden gecer gider bayag bi zorluyo
Allah herkese saglik sihhat versin

Saolun kizlar. Dogum sonrasi cok zorlu geciyr benim. Umarim sizler yasamazsiniz.
Dedigim gibim suan evde tek kalacak durumda degilim. Bana birsey olursa o anda bebegimi birinin korumasi lazim. Aglamamak icin zor duruyrm.
kardesim ozur diledi. Haklisin milletin icinde yapmamam lazimdi dedi. Ben sana hic yardim etmiyr sandim.. onun icin hastala din sandim dedi.

Annemde baya yumusak davraniyr. Hatasini anlamis gibi.

Ama bu denli beni uzdukten sonra ne ie yarar. Allahtan dilegim hemen toparlanmak.

bu zor günler her zaman ilerideki güzel günlerin habercisidir. ben buna çok inanıyorum. iyileşecelsin kuzum. yavrunle ve eşinle tek başın çekeirdek ailenizzde mutlu olacaksınız.

canım calsiyumu neden veriyor doktorun? test falan yaptı mı eksik mi çıktı? bana tek bir gece fena kramp girdi bacagıma bende yogurdu arttırdım daha çok yiyorum bidaha olmadı..

günaydın şekerler güzel bi gün şükürler olsun izne ayrılıyorum 20 gün.. yarın yola çıkcaz.. doktorum yolun zararı olmaz dedi saat başı durun yürü biraz dedi.. bakalım iyi gelecek bana.. ailem ilk defa görcek karnımı herkes dört gözle bekliyor melegimi onun sevildigini bilmek kendimi iyi hissettiriyor bana

Öncelikle hepinizi özledim yazdıklarını okuyup sizlere dua edıyorum.
EFLOŞ canım oğlud daha iyi mi Ranbim şifacısı olsun sende dikkat et
DERYA canım geçmiş olsun banada verdi içtim canım zararlı olsa vermezler ama benim hiç şikayetim yoktu testte çıkınca verdi
NESDEM canım nasılsın son dönemdeki kilo alımın harika ben yavaş kilo alıyordum ama son bi haftada 1 kilo almışım an itibari ile 6,5 kg ama her hafta 1 giderse ayvayı yedim daha 29. Haftadayım
MİSSY canım yukarda kilo alımımı yazdım ben sonumu merak ediyorum
BORAN canım Rabbim kuzunu korusun
AZAP canım sana da tüm isteyenlere de Rabbim en kısa zamanda nasip etsin
AYŞEGÜL canım yeni evinde mutlu olmana çok sevindim inşallah yeni evinde kuzuna kavuşacaksın
DENIZ ohh maşallah iyice dinlen iyi tatiller
NUKRA canım nasıl gidiyor iyi misin
ECEM demek şiştin :) Rabbim kolay doğum nasip etsin
CUTEM canım benim ya Allah'ım bu mübarek gün hürmetine yardımcın be şifacın olsun çevredekilerin seni anlamasını nasip etsin inşallah iyileşte yuvana dön mutlu ol kuzum. Evlenince baba evi eskisi gibi olmuyor isterse el üstünde tutuk yuvanın yeri başka
KUTSAL maşallah kızına Rabbim esirgesin
Unuttuğum canlar varsa affedin hepiniz gönlünüzdekine hayırlısı ile kavusun

cute Rabbim bol bol sabr versin sana insallah en kisa zamanda iyilesirsin gecer bu sıkıntilarin donersin evine...

yusra sistim diye sevindim ama yine gecti gitti..2kez sistim ama bi kac saatlik bi baktim yok olmus..oda sadece ayak nileklerimde ve elimde parmaklar kisminda..

zebebek gecmis olsun arkdsim..

benden yeni bi haber yok kizlar..karnim da inmiyo baska bi belirtim de yok.sadece sicak azicik daraltiyo ve kilom basini alip gidiyoo.siz simdilerde almamaya dikkat edin..sonra kilo hizini azaltsak bile her hafta ekleniyo..14kilo (13kilo 700gr) almis gozukuyorum..bakalim bizim beyefendi ne zaman tesrif edicek..isme de karar verdik..aslinda ben tek isim istiyordum ama 2sine karar verdik..hem nineyi kirmak istemedik gonlunde kslmasin cok iyi biri ustelik itici de gelmedi dilimize alisti yani ailede cogunluk ugur diyodu..bizde ne onlari kirmadik hem de esimin sevdiyi isim de oldu..Ferhan Ugur olucak Insallahh.

Canlarım öncelikle çok sıcak ve çalışıyorum kıyafet tam bi dert evde olsam incecik giyiniyorum ama iş yerinde ölüyorum. Ben toplamda 6,5 kg aldım ama bunun 1 kg mı son hafta böyle gitmez inşallah akşam yürüyüşüne başlayacam işten sonra yürümek zor geliyordu ama mecburum artık. Ve kötü haber bende yırtık oluştu şu iki günde ( göbeğimin hemen altında 3-5 çizgi ve bacağımın üstünde kasıkların aşağısı yani anlatabildim inşallah. Kv ye de son isin mevzusundan bu yana gitmiyorum iftara çağırdı hafta içi gidecektim ama eşim yorulma dedi ama kv açıp sitem etti bende eşimin istemediğini söyledim ama kafam rahat tabi eşime yine çocuğun adı Fatih olacak demiş eşimde sen karışma diye kızmış(istihbarat eltim eşim anlatmaz)
Bide ben dün bi Dr kaçamalı yaptım Eren'imi gördüm 1264gr olmuş maşallah herşey yolunda şükürler olsun bir daha 14 Ağustos'ta kendi doktorumuza gidecem hemde 32. Hafta raporum yazılacak
İşte böyle kızlar

Canim benim uzuldum yasadiklarina ama sen guclusun o yuzden onceligini sagligini toparlamaya ver.sen tek kalsan annende daha iyi olmaz mi.ayni sekilde esin hasta olmus ve sen k.v kalmis olsan onlarda seni suclucaklardi bakamadin ogluma diye.herkesin kiymetlisi kendi yavrusu. Esin seni ailesine karsi nasil koruyosa sende aynisi yapmalisin.nekadar anne baba da olsa once kendi yuvan ve cocugun.ezdirme esini mesafeyi koy ve imkaniniz varsa o kendi evinizde kalsin.bugunlerde gecer.uzme tatli cqnini.rabbim bian once sifa versin.

Herkese guzel bir hafta sonu diliyorum.kizlar bugunle beraber dort gun oldu gelen giden yok sanci falanda yok.icimde hicbir telas acaba hamilemiyim falan gibi takintida yok.buraya girince bi hislerim kabariyo :) bakalim p.tesiye kadar olmassam bi test yapar sonucu yazarim size.oldugnu dusunmesemde test yapmakta isin gelenegi oldu artik.bu sabah aynaya bakinca moralim bozuldu cok zayifladim kilo almak istiyorum yiyorumda ama yok.bugunden itibaren gece yemek yicem cikolata tatli ne bulursam :)) ise yarar belki.neyse kizlar ben kacar.kendinize iyi bakin allaha emanet olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…