Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
çatlaklar için ne kullanıyordun canım?
her gün sürüyor musun?
Eren paşaya da maaşallah:) ben de 11 ağustosta göreceğim paşamı geçmek bilmiyor günler.
canım lireac diye bi krem onu önermişlerdi ama düzenli kullanmadım aklım estikçe kullanıyorum
bende 14 ağustosta görecem tekrar hemde 32. hafta raporumu alacam

canım benim ya neler atlattın sen şükürler olsun ki ikinizde iyisiniz bir daha böyle zor günlerin olmaz inşalah canım

canım hadi az kaldı sağlıkla doğumun gerçekleşir inşallah normal olacak dediler demi bu bekleyiş daha bi heyecanlı olur
canım ben aldım verecem büyük ihtimal çalışıyorum çünkü annem ağlayınca onunla kurtarsın. tabi bizim paşa alırsa her çocuk emzik almıyor
Kizlar hani kasilma oluyorduyaa dr.a gittim bebis iyi sukur 72mm olmus.yarin ikili yapilacak.agrilar devam ederse cerraha git fitik olabilir dedi solda olan kasilmalarda bazen karsilasiyoruz dedi.

kuzum iyi olmanıza sevindim iğnelerde bitmiş tekrar test yapılacak mı. kv delerede maşallahhh canım ne güzel yanındalar allah daim etsin
canım inşallah bu hastane uğrur getirir sana ve bebişin gelir hayırlısı ile sende tüm bekleyenlerde kavuşur yavrularına
maşallahhh siz çok tatlısınız

Kizlar hani kasilma oluyorduyaa dr.a gittim bebis iyi sukur 72mm olmus.yarin ikili yapilacak.agrilar devam ederse cerraha git fitik olabilir dedi solda olan kasilmalarda bazen karsilasiyoruz dedi.
Maşallah ya büyüyor bak annesi

Yanlis anlasilmasin guya okumus calisan ekonomik ozgurlugu olan kadinlariz. Ama hala kv derdini yasisyrs. O benim herseyime maydonoz olur. Yazarim maceralarimizi artik
İnşalah bir de o sinirlerini bozmaz. Okusak da, belli yerlere gelmiş de olsak bazen olmadık işlerle uğraşmak zorunda kalabiliyoruz, uğraştıranlar utansın...

Nesdoşum neler çekmişsin ya Ama bak Allah büyük, manevi olarak çektiklerin bir yana da, maddi kaybını Rabbim yerine koymuş bile bak çok şükür
Ama yerine konmayacak üzgüntüler için Rabbim sorsun hesabını sorumlularından

Elbet annemi isteyeceğim diyecektin, bundan daha mantıklı birşey var mı ki Neyse boşver. Bayramı da atlatınca inşallah rahat edersin cutem, az kaldı sık dişini.

Güle güle kullan çok kullanışlı ev hoş birşeymiş senin aldığın, tiny love da güzel ama ben senin aldığını daha çok beğendim açıkçası nesdoş
efloşum sen iyi ol da Ben de pek gelemiyorum bu aralar

maşallah size Zaten çirkin hamile olmaz ki canım

canım epidural sezeryan doğum yapmış biri olarak tavsiye ediyormusun ?

şimdi benim doğumumum tabiki ilk önce bebeğe ve benim sağlığıma göre olacak biliyorum ama ben narkozu atamıyorum çok uzun sürüyor etkisi..
rahatsızlığımdan dolayı normal doğum yapamayabilirim en son seçenek epidural sezeryan kalıyor onda da korkuyorum

Vallahi cnm. Illa sezeryan dersen b3n epidural derim. Evet bazi zorluklari oluyr daha sonrasinda ama bebeginle ilk tanismanin mucizesini, mis kokuyu icine cekmeyi, ilk kez sesini duymayi ve ilk kez koklamayi degismem hicbirseye. Benim biraz zor oldu sezeryanim anladigik kadariyla ama bugun olsun yine epiduralle dogururum. Bir de bana sormadan sipinal+epidural kombin yapmislar. Belki de sipinalden kaynakli agir geldi bana bilemiyrm.

her doğumun zorlukları oluyor tabiki birazda bünyeden bünyeye değişiyor ama normal yapamam gibi gelio o besin zehirlenmesinde çektiğim karın ağrılarında bile kendi kendime dedim ben hayatta normal doğum yapamam die :)
evet bebeğini ilk görmek çok güzel bir duygu bunun için değer bence spinal nasıl canım bilmiyorum ?

arkadaşım aradi betahcg degeri 336 cikmis dun yaptırmış. sat 22 haziranmis normal mi bana sordu ben de kötü birsey soylemek istemedim.saglik ocagindakilier düşük demisler.

arkadaşım aradi betahcg degeri 336 cikmis dun yaptırmış. sat 22 haziranmis normal mi bana sordu ben de kötü birsey soylemek istemedim.saglik ocagindakilier düşük demisler.
bence gayet güzel duham, eğer 30 günde adet oluyorsa daha adet tarihi bugün gelmiş, niye insanı hemen korkutuyorlar ki. Yarın bir daha kan versin, bakalım değeri güzel artmış mı, önemli olan yüksekliği düşüklüğü değil, artış miktarı biliyorsun

canım şu tabloya bak istersen.. bence gayet normal.. hem önemli olan artışı biliyorsun..

hCG düzeyinin hamilelik haftasına göre değişimi
Normal bir gebeliğin çok erken dönemlerinde kandaki beta-hCG değerlerinin alt ve üst sınırları yaklaşık şu şekildedir:
Yumurtlamadan sonra geçen süre (gün) En düşük En yüksek Ortalama
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340

tamam canlar kendisi başka yerde cuma gelicek ancak o zanan yaptırırim dedi burda.ins sagliklidir

Canim yazini alimtiladim ama yazamamisim canim bebegin buyuuo masallah Allah esirgesin

Bence gayet guzel canim dongusu kac gunde bir benim 3 gun kala 98 di

denizasker masallah size cnm..hep kocaman daha kocaman ve musmutlu aile olun Insallahhh

yusra cnm evet normal dogum bekliyoruz..sezeryan gerektirecek birsey yok cok sukur simdilik ama son ana kadar bilinmez dimi ama cokta heves etmemrk gerek..bugun dogumcuya gittim dedi kafasi inmis ama yerlesmemis hala oynuyo daha 1hafta 10gun gelmez bu bebis dedi...bakalim beyimiz ne zaman tesrif edicek..

duha degerde anormal ne var anlsmadim yumurtlama gunu biliyorsa belki yani erken yumurtlamissa ha endise ede bilir ama misal ben adet gunu degerim 170di adetden 2gun sonra 2kati olmasi gerekirken 2katdan bile azdi 280lerdeydi.. dusuk sandim cok korktum ama degilmis bak buyudu sukurler olsun..2gun soneaki sonuc yine 2kati cikar Insallah da...onlarin neye dauanarak dedigini anlamadim...

ah güzelim çok bekledin ama inan sizin hiçbir sorununuz yok bence. bir hsg ile tıpkı bende olduğu gibi foş foş tüplerin genişleyip kolayca gebe kalacaksın. zaten imkansızlıklar yüzünden uğraşamadın o işlerle. her şey teker teker yoluna giriyor. ben çok inanıyorum ayşegül olsun sen ol çok yakında güzel haberlerinizi alıcaz.
inş senin bebişinin de gününü sayıcaz eşyalarını beğencez burdan.
ay maşallah harikasınız ana kız. iyi dayandın yolculuğa canım. artık çok yorma kendini suyumuzu korumak için çok fazla yormıcaz.
senin saçların sanki sarıydı boyattın tümden sanırım.
benim ucunda sarılarım kaldı iyice kestirdim ensemde yakında kendi saçım kalıcak emzirirken de boyatmayı pek istemiyorum en azından bir kaç ay boyatamam sütüm bozulmasın. zaten alıştım bu renge.
amin güzelim rabbim kimseye yaşatmasın gebelikte sıkıntı insan çok bunalıyor.
kız ölçde bahtsız bedeviyim ben. allah sevdiği kuluna eşşeğini kaybettirip buldururmuş. stent yok dediler ki biliyosun hep korkardım kayar mı çıkar mı diye. malum kızım tepiksu:) ama şükür yerindeymiş. anasını satayım ben 3-5 cm bişey sanıyodum bildiğin 30-40 cm miş dr bi gösterdi bu ne laaa dedim:) şarj aleti kablosu gibi kalın da baya.
canım benim dr um spinal ya da genel dedi.
ben de araştrdım epidural istiyordum.
spinalde uyuşma yarım saat filan sürüyor. epidurulda bir kaç saat.
spinalde baş ağrısı olabiliyor.
epiduralde bi katater var basıyosun ağrın azalıyor.
spinalde ağrı kesiciyi ağızdan ya da serumla veriyorlar.
sanırım spinal daha çok hoşuam gitti çünkü yemek de hemen yiyomuşşsun sanırım.
gayet güzel maşallah.

sagol canım yoldada iki sattte bi durup yürüdüm zorlanmadım açıkcası.. şimdide dinleniyoruz kızımla.. boyayıda iyice psikoljim bozulmuştu sarı yapsam tekrar yapmam gerekirdi bende kestaneye boyadım bi kerelik bidaha ikinciyide dogurana kadar boyamayım diye

Masallah canim guzel guzel gelsin pasan benim.buyuk ihtimal genel anestezi ile sezeryan.olacak. Ben epilepai hastasiuim.normal dogum zor bi ihtimal olabilir ama risk alamam tamda doktorum boyle giderse emzirme doneminde ilacini azaltirim demisken

Kuzim sen mukafatini Allain jzni ile sahlikla kucaklayacaksi.n Rabbim bir daha.yasatmasin. Bu arada yukarda yazdim benim.buyuk ihtimal genel anestezi olacak tamamen uyumak beni kortuyor aklima bir suru olumsuz sey geliyor

Benim 3-4 gündür ayaklarim sismeye basladi ve anlatamam midem felaket yaniyor sanki benim pasa icerde ates yakmis bogazimi midemi yakiyor

Cnm. Spinalle epiduralin omurilikte yapilan katmanlari farkli. Spinal daha derine yapiliyr.
epidural 15 dk filan, spinal de ise hemen uyusuyr.
epiduralin etkisi 30 dk filan geciyr, spinal 4-5 saat suruyr.o nedenle de sezeryan sirasinda uyusukluk gecmesin diye sipinal tercih ediyrlar yoksa az miktarda genel anestesi verilebiliyr.
epiduralde istedigin zaman kendine agri kesici verebiliyrsun (benim mal hastanede ne yazikki agri kesici baglamadilar. Kalcadan vurdular hep igneyi. Ama nedendir bilinmez belimde de epidural ignesi kaldi. Cok agrim olunca o igneden ne alakaysa tekrar epidural verdiler ve sisligim artti); spinalde belinde igne olmadigi icin agri kesici kalcadan yapiliyr.

benimkinde bi tuhaflik vardi kesin. Ne halt ettiler tam bilemiyrm cnm. Iki kez dogum sonrasi belden agri kesici yerine epidural yaptilar. O nedenle baya ödemim oldu. Aklinizda olsun sakinnnnnnnnn su icmeyin epidural sonrasi. Bas agrisindan mahvolursunuz. Bana 6 saat sadece serum verildi. Onun icin hic basim agrimadi.

Degeri mukemmel cnm. Ister 28 ister 30 gun olsun dongusu. Degeri cok iyi masallah. Benim bat gunu 336 diydi cnm. Cok sukur bak kuzum koynumda suan

Hic korkma ve oumsuzkilari dusunma cnm. Hersey yolunda gidecak Allahin izniyle

Benim 3-4 gündür ayaklarim sismeye basladi ve anlatamam midem felaket yaniyor sanki benim pasa icerde ates yakmis bogazimi midemi yakiyor

Eee artik agirlasiyrsun cnm.
Migdendeki gebelik reflusu. Eren pasa migdene cikmistir. Doguma kadar devam.eder cnm.
Dr.unla konus. Dayanamayacak gibi olursan miden icin ilac verir.
Ayaklarini da aksamlari ilik tuzlu suda beklet cnm.

Cutemm nasılsın...benimde Yusram gibi midem sanki çamaşır suyu içmiş gibi cayır cayır yanıyor midem doktor ilaç verdi denemedim henüz dediğin gibi benim bidik geçen haftaya kadar baş aşağı duruyordu dönmüş kafası midemdeymis ayaklar aşağıda kafası sıkıştırıyor demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…