Ahanda ben nukram...
Evlendigim gunun haftasina basladim kv nin evini tek yapmaya...
Hergun toz alirdim silerdim dipten koseden....
Cekmeceleri gunluk duzenlerdim inan ki...
Bende simetri takintiligida vardi biraz...
Hersey derli toplu olmak zorundaymis gibime geliyordu...
Benim kv de de ayak ayak ustune atar sakiz patlatip dururdu hamileligimin son gunune kadar calistim desem yeridir...
Kp esim falan bu ev boyle temizlige aliskin degil derler dururlardi...
Ben topardim kv cocuk gibi dagitirrdi...
Artik elimi hicbir ise atmiyorum ama kendi evimi bile genelde esim sagolsun o temizler ben sadece oglumla ilgileniyorum...
Zamaninda kil payi donmusum desene bundn
Abovvvv bacilar desenize ben cok sabirliymisim....
Hatta size sunu demeyi unuttum...
Evlendigimizin sabahi bile anahtarla iceri girerdi...
Kardesini de alirdi yanina hatta gorumcesiyle birlikte gelir otururlardi....
Beni sohbete tutup yatak odama godip yatagimi falan kontrol etmislikleri bile var
Bunuda simdi yaziyorum yine sinirlendim...
Sanki ben salagim ortumun bozuldugunu anlamayacaktim...
Hatta esimle beni yakalamisligi bile var drsem yeridir evliligimizin ilk zamanlarinda...
ben de aynı oldum işte. ayakta fazla kaldım ben ondan olmuştu. şimdi hala kalkarken hafif hissettiriyor kendini.sağolasıniz kızlar. agri vardi şiddetliydi ama azaldı da sadrce sanki tutulmuş gibi kalkarken sağa sola dönerken zorlanıyorum. cok sukur biraz daha iyiyim. bazen bi iyi bir kötü oluyrum gozumun onu karariyo halsizlik çöküyor sonra geciyr.ama cok pimpirikliym en ufak birsey de korku sariyo allahim yavrularımızi sağlıcakla bi kucagimiza alsaydik diyorm.
nasıl bulamazlar yaCanlar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
Arkadasimin kizi 9 aylik. Bugun konustuk. Yemek yemiyr. yese de kusuyrmus. Hep uyuyrmus. 5-6 saat kesintisiz. Uyandiriamadigi gibi uyku arasinda da biberonla bisi iciremiyrmus. Ozel ya da devlette goturmedigi dr kalmamis. Hicbirsey bulamamislr.eve yollamislar hep. 7 kg du zaten. 15 gun de 5.900 kg ya dusmus. Ben dedimki hastaneye yatirip tedavi ederler. Yok yatirmiyrlar dedi.
Bunu anneme ve bi arkadasima dedim. Ne yapabilriz diye. Ikiside aninda boyle devam ederse hayatini kaybeder dedi. Dr.lar demekki yapacak birsey kalmadigi icin eve yollamislar ve anneye diyememisler dedi. Icim yandi. Ben hic oyle dusunmemistim. Ne yaptiysa yediremiyr birsey. Bilenler lutfen bir yol gosterin.
Cutem canım hani size bahsediyorum ya ikizlerin annesi onun yegeninin bebeği aynen bu şekilde şimdi tekrar görüştüm yazını okuyunca normal diyor kuzum.bu bebekte kız 4 aylık yedigini kusuyor uyku halinde zayıf annesini emmiyor mamayi zorla yiyor yediginide kusuyor onlarinda goturmedigi doktor kalmamış doktorlar bebeginiz sadece istahsiz bunu kabul edin başka bir sorunu yok diyorlarmis bunlar halende doktor doktor geziyormus ama farklı bir şey diyen doktor olmamış bebegin genel durumu iyi ama sadece istahsiz o yüzden de halsiz doktor çok zorlamayın iyice tiksinir yemek istedigi kadar yesin demiş canım insaallah arkadasinin bebeğinin sorunuda sadece budur bana bu gibi geldi çünkü aynı sorunlar Rabbim acil şifalar versinCanlar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
Arkadasimin kizi 9 aylik. Bugun konustuk. Yemek yemiyr. yese de kusuyrmus. Hep uyuyrmus. 5-6 saat kesintisiz. Uyandiriamadigi gibi uyku arasinda da biberonla bisi iciremiyrmus. Ozel ya da devlette goturmedigi dr kalmamis. Hicbirsey bulamamislr.eve yollamislar hep. 7 kg du zaten. 15 gun de 5.900 kg ya dusmus. Ben dedimki hastaneye yatirip tedavi ederler. Yok yatirmiyrlar dedi.
Bunu anneme ve bi arkadasima dedim. Ne yapabilriz diye. Ikiside aninda boyle devam ederse hayatini kaybeder dedi. Dr.lar demekki yapacak birsey kalmadigi icin eve yollamislar ve anneye diyememisler dedi. Icim yandi. Ben hic oyle dusunmemistim. Ne yaptiysa yediremiyr birsey. Bilenler lutfen bir yol gosterin.
Canim fikrim yok ama benim hsg de hep normaldir normaldir diye biten cumleler vardi.sanki sag tupe ilac dagilmamis gibi.sol tup normal.yani tam bilmiyorum ama sag tupte yapisma olabilir.adet tarihini etkilemez.senin korunmana da gerek yok cunku gec yumurtluyosun.brn erken yumurtladigum icin pek dogru degildi korunmamak icerdeki ilac kalintisindan dolayi.kızlar merhabalar uzun zamandır girip size yazamıyorum hakkınızı helal edin lütfen. umarım hepiniz iyisinidir sağlıklısınızdır. hepinizi çok çok öpüyorum.
kızlar bugun sonunda hsg çektirdim. Allah'ımmmm o nasıl acıdır öyle dayanamadım neredeyse acıdan bayılacaktımki bitti. dr bidaha bidaha ilaç verdi tam çıkmadı görüntü vs dedi filan. sonucu sizlere yazıyorum ben bişey anlamadım. dr da saolsun çok net bişey söylemedi. sol taraf açık dedi ama sağ tarafta ilaç rahimden tüplerden geçio yumurtanın oluştugu yere sızıyor gibi bişey söyledi. zaten can acısından tam da dinleyemedim. yani öyle işte bi yorumlayabilirseniz tecrübelerinizce çok sevinirim.
kızlar merhaba hsg sonucum aşağıdaki gibi, yorumlarınızı bekliyorum;
UTERUS KAVİTESİNİN ŞEKLİ VE BOYUTLARI NORMALDİR.
UTERUSUN KONTURLARI DÜZGÜNDÜR.
DOLMA DEFEKTİ VEYA FAZLALIĞI İZLENMEDİ.
SAĞ TUBA UTERİNA İÇERİSİNE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR FAKAT KONTRAST MADDENİN PERİTON İÇERİSİNE BELİRGİN BİR ŞEKİLDE DAĞILMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR.
GÖRÜNÜM SAĞ TUBA UTERİNA DİSTALİNDE OBSTRUKSİYONU DÜŞÜNDÜRMÜŞTÜR.
SOL TUBA UTERİNA NORMAL KALİBRASYONDA GÖRÜLMEKTEDİR.
SOL TARAFTAN PERİTONEAL KAVİTEYE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR.
İNCELEMEDE 50ML ULTRAVİST KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.
BİDE Bİ SORUM DAHA OLACAK SİZE, BU İLAÇLI FİLMİ ÇEKTİRMEM ADET TARİHİMDE Bİ DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLUR MU?
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.
Canim cok uzuldum kilo kaybetmesi iyi degil.hacettepeye filan goturse iyice incelerler.Canlar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
Canim fikrim yok ama benim hsg de hep normaldir normaldir diye biten cumleler vardi.sanki sag tupe ilac dagilmamis gibi.sol tup normal.yani tam bilmiyorum ama sag tupte yapisma olabilir.adet tarihini etkilemez.senin korunmana da gerek yok cunku gec yumurtluyosun.brn erken yumurtladigum icin pek dogru degildi korunmamak icerdeki ilac kalintisindan dolayi.
Canim cok uzuldum kilo kaybetmesi iyi degil.hacettepeye filan goturse iyice incelerler.
Canim fikrim yok ama benim hsg de hep normaldir normaldir diye biten cumleler vardi.sanki sag tupe ilac dagilmamis gibi.sol tup normal.yani tam bilmiyorum ama sag tupte yapisma olabilir.adet tarihini etkilemez.senin korunmana da gerek yok cunku gec yumurtluyosun.brn erken yumurtladigum icin pek dogru degildi korunmamak icerdeki ilac kalintisindan dolayi.
Canim cok uzuldum kilo kaybetmesi iyi degil.hacettepeye filan goturse iyice incelerler.
sağol bitanem zaten artık sığmıyor mu neyse resmen iteliyor beni kuzum :)kuzum bebek buyudugu icin asagiya baskin artar korkma. Zor yurur zor nefes alirsim. Karnindaki taslasmada dogal olan braxton hicks kasilmasidir.gunde 8 -10 kez olmasi cok normal.
.
kuzum hayırlısı bundan sonra bebişin gelsin inşallahhhhhhhhbenimde adet geldi bugün
artık bünye çook alıştı hiç üzülmüyorum.hele eşim hiç istemiyo artık.konuşmayalım bile diyo.
dr.a gitmemi bile istemiyo benim bebeğe ihtiyacım yok sen varsın diyo.ama benim bebeğe ihtiyacım var diyorum
canım benim öncelikle Doraya maşallahhhh. inşallah tekrar takılmasına gerek kalmadan Nehir Dora ya kuvuşursun çektiğin son sıkıntı olsun bitanem. doktorda neden tutturuyor artık zorluyor seni tamsa herşeyi alsın ne bileyim canım gerçi doktorun bi bildiği vardırKizlar kuzum saglikli suyumuz guzel.3027Gr olmus sipa.
Dr bobregimi olctu 25mm cikti.inanamadi nasil duser dedi kadupin dogumcum bile.
Bebegu asla erken almam stentini yenilet dedi hayir dedim.39+2 de yani 29 agustos saat 11de doguma alicakmis ama ben benim bobregimin de kizimin da dayanacagini sanmiyorum hic.
Bobrek buyurse bi sekilde ikna edice 1hafta once al diye.sanki neyi bekliyosak illa 40dan gun alicaksin diyo.
Kafam karisii acaba stent cikmisken normli mi denesem ama cok korkuyorum ve istemiyorum.bakalim nehir ne zaman tesrif etmejpk istiycek.
Cuma gunu bibrek kontrolum var kendi urologumla bu olcume guvenmiyorum.sonucta kadin dogumcu olctu.
Cok kilo almisim 13kilo.decaviti kesti cok kizdi cok almissin dedi.
Cimcime hic durmadi gene dr cok begendi hareketli olmasi iyi ama bobregini mahvedecek yine dedi.
kuzum bendede oluyordu ara ara korkma bence geçmiyorsa sor doktorunaMerhaba arkadaşlar
belimde agri var bayagi normal mi korkuyrum oyle pek iş de yapmadım.
azerim konuştun mu bitanem ne dedi eşin inşallah gönlüne göre sorunsuzca çözülür kuzum zor vallaBacim esim biliyor zaten en ufak ses cikinca irkiliyorum anan mi geldi acaba diye...
Yok yok birazdan oturumu acicam...
Konusacagim esimle cozum sureci baslatmak farz oldu
ayyy canım benim ya Rabbim şifasını versin iştahı açılsın annesine babasına bağışlasın. iyide yemiyorsa çocuğa serumla falan takviye yapsın doktorlar o ne öyle göndermek ya nerde yaşıyolar kuzumCanlar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
canım tam anlamam ama seninde yazdığın gibi sol açık sağda dağılım tam olmuyor yazmış. inşallah hemen arkasından gebe kalırsınkızlar merhabalar uzun zamandır girip size yazamıyorum hakkınızı helal edin lütfen. umarım hepiniz iyisinidir sağlıklısınızdır. hepinizi çok çok öpüyorum.
kızlar bugun sonunda hsg çektirdim. Allah'ımmmm o nasıl acıdır öyle dayanamadım neredeyse acıdan bayılacaktımki bitti. dr bidaha bidaha ilaç verdi tam çıkmadı görüntü vs dedi filan. sonucu sizlere yazıyorum ben bişey anlamadım. dr da saolsun çok net bişey söylemedi. sol taraf açık dedi ama sağ tarafta ilaç rahimden tüplerden geçio yumurtanın oluştugu yere sızıyor gibi bişey söyledi. zaten can acısından tam da dinleyemedim. yani öyle işte bi yorumlayabilirseniz tecrübelerinizce çok sevinirim.
kızlar merhaba hsg sonucum aşağıdaki gibi, yorumlarınızı bekliyorum;
UTERUS KAVİTESİNİN ŞEKLİ VE BOYUTLARI NORMALDİR.
UTERUSUN KONTURLARI DÜZGÜNDÜR.
DOLMA DEFEKTİ VEYA FAZLALIĞI İZLENMEDİ.
SAĞ TUBA UTERİNA İÇERİSİNE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR FAKAT KONTRAST MADDENİN PERİTON İÇERİSİNE BELİRGİN BİR ŞEKİLDE DAĞILMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR.
GÖRÜNÜM SAĞ TUBA UTERİNA DİSTALİNDE OBSTRUKSİYONU DÜŞÜNDÜRMÜŞTÜR.
SOL TUBA UTERİNA NORMAL KALİBRASYONDA GÖRÜLMEKTEDİR.
SOL TARAFTAN PERİTONEAL KAVİTEYE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR.
İNCELEMEDE 50ML ULTRAVİST KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.
BİDE Bİ SORUM DAHA OLACAK SİZE, BU İLAÇLI FİLMİ ÇEKTİRMEM ADET TARİHİMDE Bİ DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLUR MU?
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.
ben de aynı oldum işte. ayakta fazla kaldım ben ondan olmuştu. şimdi hala kalkarken hafif hissettiriyor kendini.
dikkatli kalkmaya çalış, belini koru canım.
nasıl bulamazlar ya
acaba bir hocaya da mı götürseler.
belki nazardan öyle olmuştur.
ne bileyim aklıma hiçbir şey gelmiyor.
doktorlar öyle bir şey yapmaz canım, anneye gerçeği söylerler saklamazlar.
Allah şifa versin inşallah, çok üzüldüm
Cutem canım hani size bahsediyorum ya ikizlerin annesi onun yegeninin bebeği aynen bu şekilde şimdi tekrar görüştüm yazını okuyunca normal diyor kuzum.bu bebekte kız 4 aylık yedigini kusuyor uyku halinde zayıf annesini emmiyor mamayi zorla yiyor yediginide kusuyor onlarinda goturmedigi doktor kalmamış doktorlar bebeginiz sadece istahsiz bunu kabul edin başka bir sorunu yok diyorlarmis bunlar halende doktor doktor geziyormus ama farklı bir şey diyen doktor olmamış bebegin genel durumu iyi ama sadece istahsiz o yüzden de halsiz doktor çok zorlamayın iyice tiksinir yemek istedigi kadar yesin demiş canım insaallah arkadasinin bebeğinin sorunuda sadece budur bana bu gibi geldi çünkü aynı sorunlar Rabbim acil şifalar versin
Amin cnm.sağol bitanem zaten artık sığmıyor mu neyse resmen iteliyor beni kuzum :)
kuzum hayırlısı bundan sonra bebişin gelsin inşallahhhhhhhh
canım benim öncelikle Doraya maşallahhhh. inşallah tekrar takılmasına gerek kalmadan Nehir Dora ya kuvuşursun çektiğin son sıkıntı olsun bitanem. doktorda neden tutturuyor artık zorluyor seni tamsa herşeyi alsın ne bileyim canım gerçi doktorun bi bildiği vardır
kuzum bendede oluyordu ara ara korkma bence geçmiyorsa sor doktoruna
azerim konuştun mu bitanem ne dedi eşin inşallah gönlüne göre sorunsuzca çözülür kuzum zor valla
ayyy canım benim ya Rabbim şifasını versin iştahı açılsın annesine babasına bağışlasın. iyide yemiyorsa çocuğa serumla falan takviye yapsın doktorlar o ne öyle göndermek ya nerde yaşıyolar kuzum
canım tam anlamam ama seninde yazdığın gibi sol açık sağda dağılım tam olmuyor yazmış. inşallah hemen arkasından gebe kalırsın
sağol bitanem zaten artık sığmıyor mu neyse resmen iteliyor beni kuzum :)
canım benim öncelikle Doraya maşallahhhh. inşallah tekrar takılmasına gerek kalmadan Nehir Dora ya kuvuşursun çektiğin son sıkıntı olsun bitanem. doktorda neden tutturuyor artık zorluyor seni tamsa herşeyi alsın ne bileyim canım gerçi doktorun bi bildiği vardır
azerim konuştun mu bitanem ne dedi eşin inşallah gönlüne göre sorunsuzca çözülür kuzum zor valla
ayyy canım benim ya Rabbim şifasını versin iştahı açılsın annesine babasına bağışlasın. iyide yemiyorsa çocuğa serumla falan takviye yapsın doktorlar o ne öyle göndermek ya nerde yaşıyolar kuzum
canım tam anlamam ama seninde yazdığın gibi sol açık sağda dağılım tam olmuyor yazmış. inşallah hemen arkasından gebe kalırsın
canım benim ya Rabbişm dermansız bırakmasın şifasını versin acısını vermesin dua edebilirz burdan sadece Rabbim sesimizi duysunAmin cnm.
ankaradalar cnm. Ben de nette care ariyrm. Bakalim buluruz inasallah
geçiş olmuş belirgin dağılmamış ne demekki? yani belli ki geçio geçiosa açık ama neden dağılmıo? ortada mı bi sıkıntı var acaba yani yumurtaların oldugu yerde, çunku dr orayı bi çuval düşün dedi ardadan geçer yandan gecer alttan gecer yine gecer o yuzden engel yok dedi.
Sorma bacim ya esimle konustugumda cahil o kadin konussakta bildogini yapar diyor....Canim allah yardımcın olsun.cok ayip evli barkli gencecik insanlarsiniz düstursuz girilmez.valla benim esim hic tahammül edemez annesi de olsa izin vermez
ki annesi şu zaman oldu daha aramadan gelmez....
ya canim ben seni azeri biliyorm yaniliyr muyum.
Ablam annesine Allah (c.c.) sabir versin...Canlar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
Ablam ben nasil yapayim oyle seylerAZERIKIZI canim zor is valla.ama sakin davran tatlilikla hallet ama esinden bunu isteme onlar icinde zorcbki.saf ayaklarina yat ve sakince onu utandiracak bisey yap.
Ablam karar verdim en mantikli olanida anahtari ele gecirmek....Bu kadari da olmaz cnm. Herkes haddini bilsin..sen guzelce iste anahtarinim
canım benim ya Rabbişm dermansız bırakmasın şifasını versin acısını vermesin dua edebilirz burdan sadece Rabbim sesimizi duysun
kuzum doktorun dediğini önemse ve takılma rahim filmeinden sonra gebelik yaşayan çok fazla inşallah seninde öyle olur kuzum benim
Amin kizlar. Cok sagolun.
Nukra cnm..bizim kiz 1 lokma yese bile cikariyr. Yani beslenme sifir cnm.
Tatlim duzgun konusmaya yanasmiyor ki....sağol bitanem zaten artık sığmıyor mu neyse resmen iteliyor beni kuzum :)
inşallah canım inşallah, dualarını eksik etme benden, Allah razı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?