Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canlar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.

Arkadasimin kizi 9 aylik. Bugun konustuk. Yemek yemiyr. yese de kusuyrmus. Hep uyuyrmus. 5-6 saat kesintisiz. Uyandiriamadigi gibi uyku arasinda da biberonla bisi iciremiyrmus. Ozel ya da devlette goturmedigi dr kalmamis. Hicbirsey bulamamislr.eve yollamislar hep. 7 kg du zaten. 15 gun de 5.900 kg ya dusmus. Ben dedimki hastaneye yatirip tedavi ederler. Yok yatirmiyrlar dedi.

Bunu anneme ve bi arkadasima dedim. Ne yapabilriz diye. Ikiside aninda boyle devam ederse hayatini kaybeder dedi. Dr.lar demekki yapacak birsey kalmadigi icin eve yollamislar ve anneye diyememisler dedi. Icim yandi. Ben hic oyle dusunmemistim. Ne yaptiysa yediremiyr birsey. Bilenler lutfen bir yol gosterin.

Son düzenleyen: Moderatör:
AZERIKIZI canim zor is valla.ama sakin davran tatlilikla hallet ama esinden bunu isteme onlar icinde zorcbki.saf ayaklarina yat ve sakince onu utandiracak bisey yap.

Bu kadari da olmaz cnm. Herkes haddini bilsin..sen guzelce iste anahtarinim

kızlar merhabalar uzun zamandır girip size yazamıyorum hakkınızı helal edin lütfen. umarım hepiniz iyisinidir sağlıklısınızdır. hepinizi çok çok öpüyorum.
kızlar bugun sonunda hsg çektirdim. Allah'ımmmm o nasıl acıdır öyle dayanamadım neredeyse acıdan bayılacaktımki bitti. dr bidaha bidaha ilaç verdi tam çıkmadı görüntü vs dedi filan. sonucu sizlere yazıyorum ben bişey anlamadım. dr da saolsun çok net bişey söylemedi. sol taraf açık dedi ama sağ tarafta ilaç rahimden tüplerden geçio yumurtanın oluştugu yere sızıyor gibi bişey söyledi. zaten can acısından tam da dinleyemedim. yani öyle işte bi yorumlayabilirseniz tecrübelerinizce çok sevinirim.

kızlar merhaba hsg sonucum aşağıdaki gibi, yorumlarınızı bekliyorum;

UTERUS KAVİTESİNİN ŞEKLİ VE BOYUTLARI NORMALDİR.
UTERUSUN KONTURLARI DÜZGÜNDÜR.
DOLMA DEFEKTİ VEYA FAZLALIĞI İZLENMEDİ.
SAĞ TUBA UTERİNA İÇERİSİNE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR FAKAT KONTRAST MADDENİN PERİTON İÇERİSİNE BELİRGİN BİR ŞEKİLDE DAĞILMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR.
GÖRÜNÜM SAĞ TUBA UTERİNA DİSTALİNDE OBSTRUKSİYONU DÜŞÜNDÜRMÜŞTÜR.
SOL TUBA UTERİNA NORMAL KALİBRASYONDA GÖRÜLMEKTEDİR.
SOL TARAFTAN PERİTONEAL KAVİTEYE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR.
İNCELEMEDE 50ML ULTRAVİST KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.

BİDE Bİ SORUM DAHA OLACAK SİZE, BU İLAÇLI FİLMİ ÇEKTİRMEM ADET TARİHİMDE Bİ DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLUR MU?

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.

ben de aynı oldum işte. ayakta fazla kaldım ben ondan olmuştu. şimdi hala kalkarken hafif hissettiriyor kendini.
dikkatli kalkmaya çalış, belini koru canım.
nasıl bulamazlar ya
acaba bir hocaya da mı götürseler.
belki nazardan öyle olmuştur.
ne bileyim aklıma hiçbir şey gelmiyor.
doktorlar öyle bir şey yapmaz canım, anneye gerçeği söylerler saklamazlar.
Allah şifa versin inşallah, çok üzüldüm

Cutem canım hani size bahsediyorum ya ikizlerin annesi onun yegeninin bebeği aynen bu şekilde şimdi tekrar görüştüm yazını okuyunca normal diyor kuzum.bu bebekte kız 4 aylık yedigini kusuyor uyku halinde zayıf annesini emmiyor mamayi zorla yiyor yediginide kusuyor onlarinda goturmedigi doktor kalmamış doktorlar bebeginiz sadece istahsiz bunu kabul edin başka bir sorunu yok diyorlarmis bunlar halende doktor doktor geziyormus ama farklı bir şey diyen doktor olmamış bebegin genel durumu iyi ama sadece istahsiz o yüzden de halsiz doktor çok zorlamayın iyice tiksinir yemek istedigi kadar yesin demiş canım insaallah arkadasinin bebeğinin sorunuda sadece budur bana bu gibi geldi çünkü aynı sorunlar Rabbim acil şifalar versin

Canim fikrim yok ama benim hsg de hep normaldir normaldir diye biten cumleler vardi.sanki sag tupe ilac dagilmamis gibi.sol tup normal.yani tam bilmiyorum ama sag tupte yapisma olabilir.adet tarihini etkilemez.senin korunmana da gerek yok cunku gec yumurtluyosun.brn erken yumurtladigum icin pek dogru degildi korunmamak icerdeki ilac kalintisindan dolayi.
Canim cok uzuldum kilo kaybetmesi iyi degil.hacettepeye filan goturse iyice incelerler.

anladım canım dr da buna benzer seyler söyledi yani tüpten geçmiş ama burda dağılmamış içeriye gibi bişey dedi ama anlamadığım eğer tıkanıklık var ise nasıl hem soldan hep sağdan yumurtlasan da hamile kalabilirsin dedi? o tıkanıklıktan yumurta filan nasıl gececekki. ama çok ağrılıydı kimsenin gözünü korkutmak istemem ama gerekten bi an acıdan bayılıcam sandım. bi de çok afedersin kalın bağırsağıma baskı yaptı dedim ki buraya bırakıcam şimdi ama bitti çok şükür bugun normal hayata devam işe geldim ofisten yazyorum şuan. ben korundum çunku çekip adetin hemen bitimi değil adetimin 16. gununde oldu. dr dedi ki, bu ay kendiliğinden hamile olacak olsan bile dedi bu bizim verdiğimiz ilaç kalınlaşan rahim duvarlarını yıktığı için bebek tutunamaz dedi bende o yuzden acaba adetimi etkiler mi dedim hani neticede kalınlaşan duvarlar kanıyorya.
ne diyelim hayırlısı inşallah.

Ztaen eve yollayan hacettepe ve tip fakultesi cnm. Ozeller de cabasi

kuzum bebek buyudugu icin asagiya baskin artar korkma. Zor yurur zor nefes alirsim. Karnindaki taslasmada dogal olan braxton hicks kasilmasidir.gunde 8 -10 kez olmasi cok normal.
.
sağol bitanem zaten artık sığmıyor mu neyse resmen iteliyor beni kuzum :)
kuzum hayırlısı bundan sonra bebişin gelsin inşallahhhhhhhh
canım benim öncelikle Doraya maşallahhhh. inşallah tekrar takılmasına gerek kalmadan Nehir Dora ya kuvuşursun çektiğin son sıkıntı olsun bitanem. doktorda neden tutturuyor artık zorluyor seni tamsa herşeyi alsın ne bileyim canım gerçi doktorun bi bildiği vardır
Merhaba arkadaşlar

belimde agri var bayagi normal mi korkuyrum oyle pek iş de yapmadım.
kuzum bendede oluyordu ara ara korkma bence geçmiyorsa sor doktoruna

Bacim esim biliyor zaten en ufak ses cikinca irkiliyorum anan mi geldi acaba diye...
Yok yok birazdan oturumu acicam...
Konusacagim esimle cozum sureci baslatmak farz oldu
azerim konuştun mu bitanem ne dedi eşin inşallah gönlüne göre sorunsuzca çözülür kuzum zor valla

ayyy canım benim ya Rabbim şifasını versin iştahı açılsın annesine babasına bağışlasın. iyide yemiyorsa çocuğa serumla falan takviye yapsın doktorlar o ne öyle göndermek ya nerde yaşıyolar kuzum
canım tam anlamam ama seninde yazdığın gibi sol açık sağda dağılım tam olmuyor yazmış. inşallah hemen arkasından gebe kalırsın

Amin kizlar. Cok sagolun.
Nukra cnm..bizim kiz 1 lokma yese bile cikariyr. Yani beslenme sifir cnm.

Amin cnm.
ankaradalar cnm. Ben de nette care ariyrm. Bakalim buluruz inasallah

geçiş olmuş belirgin dağılmamış ne demekki? yani belli ki geçio geçiosa açık ama neden dağılmıo? ortada mı bi sıkıntı var acaba yani yumurtaların oldugu yerde, çunku dr orayı bi çuval düşün dedi ardadan geçer yandan gecer alttan gecer yine gecer o yuzden engel yok dedi.

Amin cnm.
ankaradalar cnm. Ben de nette care ariyrm. Bakalim buluruz inasallah
canım benim ya Rabbişm dermansız bırakmasın şifasını versin acısını vermesin dua edebilirz burdan sadece Rabbim sesimizi duysun

kuzum doktorun dediğini önemse ve takılma rahim filmeinden sonra gebelik yaşayan çok fazla inşallah seninde öyle olur kuzum benim

Sorma bacim ya esimle konustugumda cahil o kadin konussakta bildogini yapar diyor....
Ayrica evet azeriyim ....
Illa Azerbeycanda mi olmak gerek canim Istanbuldayim..

Ablam annesine Allah (c.c.) sabir versin...
Kizinada acil sifa versin...
Ya uzulerek soyluyorum ama ailemizde buna benzer bir olay babannemin kardesinin cocugunda olmustu...
Doktorlar bulamadi nedenini eve goturun dendi...
Hocaya goturduler buyu var bunda demis hoca...
Dua falan okumus bos suya ve eriyen sabun cikmis icinden...
Daha sonra duzelir gibi oldu ama en son suursuzca kendini camdan atmis :-(
Bana cok sacma geliyor doktorlarin bu sekilde umursamamis davranmasi...
Yahu nedeni bellide degilse musahade altina alsaniza....
Bende surekli bir doktora goturmeli ablam...
Belki birine denk gelirde hastaneye yatisini yaparlar....
Tekrar gecmis olsun...

AZERIKIZI canim zor is valla.ama sakin davran tatlilikla hallet ama esinden bunu isteme onlar icinde zorcbki.saf ayaklarina yat ve sakince onu utandiracak bisey yap.
Ablam ben nasil yapayim oyle seyler
Ansizin eve geldiginde bile atletli isemde hemen uzerimi ortuyorum :26:

Bu kadari da olmaz cnm. Herkes haddini bilsin..sen guzelce iste anahtarinim
Ablam karar verdim en mantikli olanida anahtari ele gecirmek....
Esimde cahil o kadin ayaaklarina yatiyor ama amaci annesiyle konusup onu kirmamak belli....
Yapcam birseyler

inşallah canım inşallah, dualarını eksik etme benden, Allah razı olsun...

Amin kizlar. Cok sagolun.
Nukra cnm..bizim kiz 1 lokma yese bile cikariyr. Yani beslenme sifir cnm.

Ablam bu arada kudret nari denilen birsey var...
Acaba onun ciceginden mi bulup yedirse annesi...
Midedeki yaralara vs. Iyi geliyor diye biliyorum...
Cevremde yiyenlerin coguda mmemnun...
Ama o kadar kucuk kiza verilir mi bilemedim :26:

Son düzenleme:
Tatlim duzgun konusmaya yanasmiyor ki....
Kocaman kadina nasil davranmasi gerektigini soyleyemezmis...
Huylu huyundan vazgecer mi hesabi....
Is basa dustu anlayacagin
Bebimde tek yapabilcegim sey var anahtarlari ele gecirmek
Bakalim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…