avukat'ın böyle bir yetkisi varmı?!!

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
kızlar bilen birisi cevap versin

avukatlık olmuş borç var
avukat borcun tamamını taksitlendirme gibi birşey olmayacağını
borç ödenmediği taktirde icraya vereceğini söyledi...

1hafta muhlet verdi
1hafta için de yani bugün ödenmediği için

avukat hanim telefonda şunları söylüyor
"sigortaya kağıt gönderecegi.hiç bir yerde çalışamayacaksın.
seni iş yerinden de attıracagim" diyor...

arkadaşım suan zor durum da...gerçekten eşini işten falan artırabilir mi ?

bi de geçen hafta rica etmişler birazini ödeyelim en azından diye
avukat olmaz demiş...

bugünde diyormuş ki hiç değilse bir miktarini yatırın...acil cevap verin kızlar

iş yerinden attıramaz ama maaşına haciz gelir bunuda iş yeri bilir sorun edebilirler

insafsız bir avukatmış

yok canım daha neler...
anca maaşının 4 de 1 ine haciz uygulayabilirler... ne demek işten attırırım.

Son düzenleme:

SGK kaydını sorgulatarak, maaş haczi talep edeceğini söylemiş olmasın...

Ayrıca borcun miktarına bağlı olarak, tabi ki taksitlendirme yapılabilir. Avukat göz korkutmak istemiş galiba. Arkadasınızın iyi niyetine karşı avukatın vicdanına bağlı...

zor bi durum, Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:
bir de diyormuş ki ben bu borcu ailenden tahsil ederim
storyteller yok tekrar sordum işinden attiririm demiş

işinden falan attıramaz ne vicdansız avukatmış o öyle olur yoluna gitmiyor şöle yaparım böle yaparım ama arkdşlarnda dediği gibi maaşına haciz koydurabilir 3 te 2 sine koyduruyor geriye kalanı kendi geçimi için bırakılıyor avukatlar ne kopardım kar peşindeler bugünde bir miktar ödeyin ödeyebildiğinz kadar demiş işte dediğim gibi ne koparsam kar diyo ama evinede icra gelebilir eşyalarına el konulabilr Allah yardım etsin zor bi durum

Taksitlendirme yapılabilir tabiki. İşten atıramaz maaşının 4 te birine haciz konulur! Diyebiliyorum hepsinede hacİz konmaz

Ikizlerin süper anası 👶👶

İşten attırma gibi bir hakkı yok, ama maaş haczi talep edebilir. Bu durumda arkadaşınızın işyerinin (özel sektör ise) tutumu ne olur, onu bilemeyiz.

Öte yandan borcun taksitle ödenmesi de mümkündür. Kanuna bakınca, haciz yapılmadan taksitlendirmeye gidilebilmesi için karşı tarafın rızasının gerektiğini anlıyoruz. Ancak borçlunun mallarının haczedildiği durumlarda; mallar satılmadan önce, borcun taksitle ödeneceği taahhüt edilirse karşı tarafın rızası olmasa da satış duruyor. Bu durumda taksitlendirmenin de bazı özel şartları var.

Arkadaşınızın imkanı varsa bir avukattan yardım almasını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
avukat haddini aşmış korkutma ile iş gördürme telaşında
öyle bir yetkisi ve hakkı yok maaşana 1/4'ü oranında haciz koydurabilir

Aile fertlerinden birine borcu yönlendiremez ancak arkadaşınız evli ise
eşi ile ortak mallarına (oda mal ayrılığı prensipli evlilik öncesi sözleşme yapmış ise onuda yapamazlar) haciz koydurabilir
oda büyük borçlarda ev ve tarla için haciz makul sayılarak haciz yapılabilir
yani 4000-5000 TL borç için 200.000 TLlik bir ev veya arsa haciz yoluyla satılmaz ancak haciz şerhi konulur başka kişilere satılması veya satılırsa bu satıştan kendi borçlarını alabilmek için şerh koydurur

borç arkadasimin eşinin
adamın imzasi var.

birde arkadaşım biraz bilinçsiz
ben adamın eşiyim diye arayayim mı
siz kimi tehdit ediyorsunuz diye

adamın üzerine birşey yoksa eve icra gönderebilirler, tv pc gibi eşyaları haczederler.. ama tabi lcd filansa koltuk filan haczetmezler diye düşünüyorum. dediğim gibi borç miktarını filan bağlı işte...

ayrıca ailesinden filan da tahsil yapamazlar..

arkadaş çok güzel açıklamış

hiç bişey yapamaz maaşına haciz gelir oda iş yeri olur verirse. maaşının %30 u nu geçemez

bahsettiği şeyleri yapması mumkun degıl.. sizi denemiş.. istediğinizi yapın ancak taksıt yaparsanız odeyebılırım yoksa hıcbırsey alamazsınız diyin bakın nasıl donecek avukat hanım. bu arada borç umarım temınatsızdır. temınat olan borçlarda genelde taksıt yapmazlar.. nedeni teminatı paraya cevırerek borcu kpatama durumu oldugundan.

Avukatın taksit yapma zorunluluğu yok ama isterse yapabilir
İşten attıramaz. Yanlızca maaşının 1/4 ünü haczettirebilir.(ama çalıştığı kurumun tavrı önemli)

su kadarını soylıyeyım.. çiçekçi dükkanına gidip canlı cansız tüm çiçeklerin bile haczedıldıgını bılıyorum.. lcd koltuk takımı haczedılır.

Taksit yapılabilir diye biliyorum ben, sanırım biraz gözünü korkutmak istemiş. İyi birine benzemiyor. :44:

hiç bişey yapamaz maaşına haciz gelir oda iş yeri olur verirse. maaşının %30 u nu geçemez

Avukatın taksit yapma zorunluluğu yok ama isterse yapabilir
İşten attıramaz. Yanlızca maaşının 1/4 ünü haczettirebilir.(ama çalıştığı kurumun tavrı önemli)

su kadarını soylıyeyım.. çiçekçi dükkanına gidip canlı cansız tüm çiçeklerin bile haczedıldıgını bılıyorum.. lcd koltuk takımı haczedılır.

kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim.
hakiketen çok vicdansız bi avukatmış

adam borçtan kacmiyor zaten
hatta diyorki taksit yapin cezası varsa onu da öderim

ama hepsini şuan ödeyemiyorum diye...

kadın resmen tehdit etmiş.
sizden aldığım cesaretle arattim arkadasa ben konuşacaktım adamın esiyim
siz kimi işten attırıyorsunuz diye.ama kadın sürekli telefonu meşgule atıyor...

zaten telefonu ben borcu aileden tahsil ederim deyip yüzlerine kapatmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…