Avukatın söyledikleri...

Elbette çekişmeli boşanın.. ne demek maaş kartına ipotek koymak ..
Onunla uğraşmaktansa anlaşmalıya gitmeyi düşünüyorum. Yeter ki gitsin hayatımdan bir an önce. Eğer eşya paylaşımına falan gitmeye kalkarsa ben de ziynet eşyalarımı talep ederim.

Anlasmali bosanmada protokol hazirlanir. Taraflar maddelerde ortak karara varmissa bosanma gerceklesir. Protokol maddeleri sunlardan olusur: cocugun velayetinin kimde olacagi yazar, cocuk icin nafaka tutari kadin yoksul duruma dusecekse onun icin nafaka miktari belirtilir, maddi tazminat talebi ve dayanagi belirtilir, alacak verecek borc konusu kayit altina alinip kimin neyi odeyecegi acikca yazilir (odenmemesi durumunda icra takibi acilir), mal varsa paylasimi belirtilir misal ev kadinin araba erkegin gibi olabilir illa yarisi olacak diye bir kural yok,cocugu gorus zamani ile ilgili istiyorsaniz bir duzenleme,bunu tabi hakim uygun gorurse. Ve eger kadinin talebi varsa eski esinin soyadini kullanma onu gerekcesiyle belirtmek. Konu sahibi protokolu siz hazirlayin bir avukattan gorus alin sonra. Esiniz kabul ederse ne ala. Etmezse davaniz cekismeliye gider. Neyden feragat edeceginize siz karar verin. Tazminat mi,borclar mi,mal paylasimi mi? Benim korkum velayette sorun cikarmasi. Alamaz da ugrastirir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Anlasmali bosanmada protokol hazirlanir. Taraflar maddelerde ortak karara varmissa bosanma gerceklesir. Protokol maddeleri sunlardan olusur: cocugun velayetinin kimde olacagi yazar, cocuk icin nafaka tutari kadin yoksul duruma dusecekse onun icin nafaka miktari belirtilir, maddi tazminat talebi ve dayanagi belirtilir, alacak verecek borc konusu kayit altina alinip kimin neyi odeyecegi acikca yazilir (odenmemesi durumunda icra takibi acilir), mal varsa paylasimi belirtilir misal ev kadinin araba erkegin gibi olabilir illa yarisi olacak diye bir kural yok,cocugu gorus zamani ile ilgili istiyorsaniz bir duzenleme,bunu tabi hakim uygun gorurse. Ve eger kadinin talebi varsa eski esinin soyadini kullanma onu gerekcesiyle belirtmek. Konu sahibi protokolu siz hazirlayin bir avukattan gorus alin sonra. Esiniz kabul ederse ne ala. Etmezse davaniz cekismeliye gider. Neyden feragat edeceginize siz karar verin. Tazminat mi,borclar mi,mal paylasimi mi? Benim korkum velayette sorun cikarmasi. Alamaz da ugrastirir. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Teşekkür ederim, az çok avukatla protokol hazırlama öncesi fikir edindim yazdıklarınız sayesinde. Benim düşüncem de hiçbir şey istemeyim öylece kıyafetlerini alsın gitsinden yana.
Yani... Ankaradaysan dişli bi bayan avukat onerebilirim yol göstericidir psikilog gibidir düşünürsen.
Çok sağolun bugün bir avukatla görüştüm anlaşmalı önerdi o da. Ben de anlaşmalı ama aynı zamanda haklarımı alarak ayrılmayı düşünüyorum.

En iyisini sen bilirsin canım ama,ben de aynı süreçten gectim. Ben de avukatla görüştüm anlattım, bana da aynı senin dediğini söyledi. Evden gitmez eşin olacak çirkef dedi. Seni çok yıpratır cekişmeli dava süreci dedi. Ki bu konusmanın üzerinden aylar gecti benim takılar da bozdurulmuştu cekismeli dava acıp alcam dedim, tazminat da isticektim. Ama baktım ben kafayı yiyorum akıl saglıgı gidiyor bıraktım herseyi. İananmaıcaksın herseyi bıraktım Bi alyansım kalmıstı. Onu da geri istedi onu da verdim yakamdan düşsün bela diye
Tam belaymış Allah kurtarmış. Avukatla görüştüm ben de sizin gibi anlaşmalı ayrılmak için konuşacağım.

Ben olsam hiç uğraşmam benden uzak Allaha yakın olsun derim. Anlaşmalı kabul ediyorsa anlaşmalı boşanır çocuk için nafaka isterim o kadar.
Hayatından ne kadar erken çıkarsa o kadar iyi. Sen düğünde takılan altınlara muhtaç değilsin uğraşma bence.. Allahın dan bulsun
Avukatla görüştüm bugün. Anlaşmalı boşanmak için konuş dedi. Şartları sonra konuşursun dedi. Ama eşimi iyi tanıyorum kesin şartların detayını öğrenmek ister hır gür çıkarır. Cebinden beş kuruş çıkmazsa belki razı olur. Allah’ından bulsun tabi ama bunca zaman çalıştığım maaşımı aldı. Biraz bedel de ödesin istiyorum.

Evet bununla uğraşılmaz ama avukat siz önce konuşun anlaşmalı olması için.
Bu adam anlasmaya varir mi ki? 5 kurus almamayi kabul ediyorsaniz basiniz agrimadan kurtulursunuz. Ama yok azicik bile olsa burnundan gelsin derseniz, cekismeliye doner. Ve cekismeliye donerse de, cidden saglam avukat bulun, ve birakin avukatlar kapissin

Bu adam anlasmaya varir mi ki? 5 kurus almamayi kabul ediyorsaniz basiniz agrimadan kurtulursunuz. Ama yok azicik bile olsa burnundan gelsin derseniz, cekismeliye doner. Ve cekismeliye donerse de, cidden saglam avukat bulun, ve birakin avukatlar kapissin
Ben de öyle tahmin ediyorum. Ya da avukat çekişmelidir daha çok ödeyeceğini gösterirse anlaşabilir belki. Yoksa canını al parasını alma cinsinden.

valla benim niyetim sizi biraz istikrara davet etmek.. boşan bitir dedi burda herkes size sayfalarca, kanıt toplicam dediniz. Şimdi kanıt topladım diyorsunuz, bu sefer de anlaşmalı boşanayım olay çıkmasın mı diyorsunuz? Bizden ne dememizi bekliyorsanız onu diyelim madem söyleyin de?

Niye?
İnsan bir gün düşündüğünü ertesi gün de yine aynı düşünmek zorundamı?

Tüm etkenleri masaya yatırıp yeni bi fikir doğamıyor mu yani?

Hayatının en önemli dönemecinde en ciddi kararlarından birini alırken en son lazım olan şey sizin gibilerin tepeden buyurmalarıdır .buyurmayın kimseye

Niye herkes bukadar üstüne gidiyor şu kadının anlamıyorum.

Neden herkesi herşeyi kolayca yapıvermesi gerekiyor diye görüyor bazıları

Herkes aynı anda hacetini görmeyi öğrenmedi,herkes aynı anda kendi karnını doyurmayı öğrenmedi,herkes aynı anda okuma yazma öğrenmedi,herkes aynı zaman aralıklarında-bazılarına göre yapılması beklenen zamanlarda- yapamayabilir...mücadele etmeyi bırakışı,kabullenişi,içselleştirip hazmetmesi neden bazılarının istediği gibi hemen oluvermek zorundaki?sen,ben,o hepimiz farklıyız..eylemlerimiz de kişiliklerimizle alakalı şartlarla alakalı erken veya geç veya tam zamanında olacaktır haliyle.

Size ne ki hem...verecek aklınız varsa şu safhadayken verin işte ,yoksa da bari gölge etmeyin kadıncağıza.bide size çene yoruyor garibim.

Önceki sadece bir kaç konunuzu biliyorum ama zaten üzgün ve erkeğe göre daha zor durumda olan kadına yapamazsın edemezsin dememek gerek diye düşünüyorum. Eşiniz zaten anlaşmaz gibi bence uyandırıp mal kaçırmasına ya da savunma yapmasına izin vermeyin. En azından ben olsam ne varsa hakkım olan alırdım. Bir de işinizi değiştirmek en sağlıklısı ancak laftan bu kadar etkilenmeyin bence. Sizin de ağzınız torba değil ki... Gerçek neyse anlatın o rezil olsun o işini değiştirmek zorunda kalsın:ıslık:

Niye herkes bukadar üstüne gidiyor şu kadının anlamıyorum.

Neden herkesi herşeyi kolayca yapıvermesi gerekiyor diye görüyor bazıları

Herkes aynı anda hacetini görmeyi öğrenmedi,herkes aynı anda kendi karnını doyurmayı öğrenmedi,herkes aynı anda okuma yazma öğrenmedi,herkes aynı zaman aralıklarında-bazılarına göre yapılması beklenen zamanlarda- yapamayabilir...mücadele etmeyi bırakışı,kabullenişi,içselleştirip hazmetmesi neden bazılarının istediği gibi hemen oluvermek zorundaki?sen,ben,o hepimiz farklıyız..eylemlerimiz de kişiliklerimizle alakalı şartlarla alakalı erken veya geç veya tam zamanında olacaktır haliyle.

Size ne ki hem...verecek aklınız varsa şu safhadayken verin işte ,yoksa da bari gölge etmeyin kadıncağıza.bide size çene yoruyor garibim.
Nasıl güzel özetlemişsiniz. Buraya bununla ilgili konu açmayı düşünüyorum. Amacım yardımcı olmak sadece. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi insan her şeye hemen hazır hissetmiyor. Burada paylaşılan ve katedilen yolları bazen acımasızca görmezden gelip eleştiriyorlar. Kanıt toplayacağım dediğimde sen zaten boşanmazsın vs gibi cümlelerle karşılaştım. Elbette insan yıpranmadan ayrılmak istiyor ama karşı taraf kabuk etmez de iş çekişmeliye dönerse o kanıtlara ihtiyacım olacak. Bunu anlamak çok mu zor ki açtığım konu yerine acımasız eleştirilerle karşılaşıyorum diye düşünüyorum. Avukatla da görüştüm ve iyi ki hakaretlerini kaydetmişsin dedi. İnsan içinde gel gitler yaşarken destek ararken hemcinslerinin güçlü olmasını isteyen üyelerimiz onları farkından olmadan daha da güçsüzlüğe itiyor. Şöyle düşünmek lazım; kimi tokatlanınca kendine gelir kiminde ise bu işe yaramayacağı gibi daha da beter hale getirir -ki bence her zaman olumlu yönlendirmeler ve tatlı dil ile motivasyon çok daha işe yarar. Bunun binlerce örneği görülmüştür. Herkes her olaya aynı ölçüde tepki vermez neticede karakterlerimiz farklı. Pire için yorgan yakana da en ağır şartlarda mücadele verene de saygı duymak gerekmez mi? Teşekkür ederim size, içinde olduğum ve benim gibi çoğu kadının başına gelen bu dönemin zorluklarının yanında bir de acımasız ve eleştirel yaklaşımlara yaptığınız yorum çok açıklayıcı olmuş.

Önceki sadece bir kaç konunuzu biliyorum ama zaten üzgün ve erkeğe göre daha zor durumda olan kadına yapamazsın edemezsin dememek gerek diye düşünüyorum. Eşiniz zaten anlaşmaz gibi bence uyandırıp mal kaçırmasına ya da savunma yapmasına izin vermeyin. En azından ben olsam ne varsa hakkım olan alırdım. Bir de işinizi değiştirmek en sağlıklısı ancak laftan bu kadar etkilenmeyin bence. Sizin de ağzınız torba değil ki... Gerçek neyse anlatın o rezil olsun o işini değiştirmek zorunda kalsın:ıslık:
Aynısını düşünüyorum yukarıdaki yorumumda da belirttiğim gibi. Bazen burada öyle yorumlara denk geliyorum ki konuyu açan kadın yerden yere vurulmuş. Halbu ki insanın yaşadıklarını dışarıdan bir gözle yorumlamak farklıdır yaşamak apayrı. Neticede destek vermek gerekir sana müstahak tarzı yaklaşmak yerine.
Konuya gelecek olursak avukat tedbire gerek yok zaten yakın zamanda devredilen para konusunda tabiri caizse hukuk yemiyor söke söke alıyor o paraları dedi :) Davayı da yakın zamanda açacağım için şu anda devretse bile banka hareketlerinden ispatlanır dedi. Hakkım olanı da almak istiyorum ama anlaşmaz eminim. Tek ihtimal çekişmelide daha çok kaybedeceğine inanırsa o zaman kabul edebilir. İşimde de ya yer değiştireceğim ya da kurum. Aynı yerde çalışmak çok yıpratıcı olur.

Bu arada eşim uzun zamandır uzak durmamdan anladı mı bilmiyorum ama dün gece ben uyurken sarıldı neyin var bana söyle falan dedi. O sırada ben uyandım cevap vermedim. Sana hakaret ettiğim için özür dilerim seni çok seviyorum falan dedi ben de boşver değerimi gördüm ben deyip sustum. Arkama dönmeme izin vermedi zorla elimi kolumu kendine doladı sonrasında döndüm arkamı. Öfkeli değilim ama çok kırgınım. Eşimin acınacak tarafı olmasa da yazık etti kendine de bize de diye üzüldüm. Dün avukatla görüşmeye giderken ise büyük heyecan duydum. Stresle karışık tuhaf duygulardı. Yeni hayatım inşallah çok güzel olacak diye umutlarla dolu büyük bir heyecan. Anladım ki çok sevdiğim o adam kendini yapıp ettikleriyle bitirdi bende. Geriye sadece büyük bir kırgınlık kaldı ama zamanla onda geçecek inşallah. Dualarınızı esirgemeyin benden.

Zaten maaş kartını vermekle iyi bir hata yapmışsın bari hakkını al. Çekişmeli can sıkıcı olabilir ama dımdızlak ayrılma derim ben.

Zaten maaş kartını vermekle iyi bir hata yapmışsın bari hakkını al. Çekişmeli can sıkıcı olabilir ama dımdızlak ayrılma derim ben.
Anlaşmalı olduğunda da ya eşyaları öylece bırakıp gitsin ya da ziynetimi versin diyeceğim. Sonuçta evi geçindirmek erkeğe düşüyor dedi avukatta. Bir yandan da eşyalarını alsın (mobilya oturma odasını ailesi almıştı, beyaz eşya halı perde evlenince birlikte ödemiştik) Ziyneti versin (30 bin civarında) daha mantıklı olabilir diyorum.

Back
X