Avustralya da yangin felaketi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aksine, turistler için tur ayarlandığı bakir bölgeler şuan yanan kıyılar.
Daha önce ziyaret etmek istediğim için araştırdığımdan biliyorum.
Ki merkeze de ilerlemiş, yerleşim bölgelerini çoktan etkilemiş durumda.
Ve insan eli olduğu da konuşulanlar arasında.
Orası Türkiye değil, daha vahim.
Çünkü bizim millet ihtiyacı olanı yakar doğruya doğru, 5 yüz milyon canlıyı da yakamaz öyle bir algısı olamaz, kapasitesi kıttır.

Terör olduğu konusunu bir başka arkadaş da söylemiş ama, bu bir vahşet.
Açgözlü insan, ülke veya neyse çıkarları, koca kıtaya mı göz diktiler, jeolojik olarak mı kıymetli nedir, cayır cayır yakıyorlar.
Eylül ayından beri devam ederken, gündeme son 2 haftadır gelmesi ve dünya basınında anca yer bulması da düşüncemi pekiştiriyor.

Bende kahroluyorum gördükçe. Geçen sene tatile gitmiştik oralara. Karavan kiralayıp haritadan takip ederek köylerden,şehirlerden,ormanlardan grçerek yolculuk yapmıştık. O kadar çok hayvan vardı ki cennet gibi o yavaş hareket eden koalalar,kaplumbağalar,kangurular,kocaman papağanlar .. hepsi için ayrı üzülüyorum ve o yeşillik,ağaçlar.. içim yanıyor resmen. Dua ediyorum sürekli. Doğayı zaten katlediyoruz. Bari olanlara sahip çıkabilseydik

Anlamiyoruz
Anlamiyoruz iste giderken cebimizde tek kurus goturemeyecegimizi.meteor mu dustu koskoca kita yandi.yazik ya.vallahi..

Akrabamdan gelen son mesaj
*Vallaha ben cok korkuyorum melbournede 70 noktada yangin vardi 20 dusurduler ama bitmis degil cok sicak gunler bizi bekliyor dua ediyorum bir sey olmasin coluk cocuk hep burdayiz allah yardimcimiz olsun bizim icin dua edin*
Durum çok kötü arkadaşlar
Tabiat ana can çekişiyor

Benimde batı Avusturalya’da akrabalarım var bugün konuştum çok sıcak hava durumu değişken 44 derece olduğuda oluyo birden düştüğüde oluyo yangınlar güney avusturalya kıyılarındaymış burda yok ama yangın gittikçe dağılıyor dedi ülke dış yardımları kabul etmiyormuş halk başbakanı suçluyormuş

Ne saçma bir adam o ya!

Ya ben de çok üzülüyorum. Her gece dualarımda yer veriyorum her gece. O koalalar, kanguruların fotoğrafları insanın içini yakıyor. En kısa zamanda kontrol altına alınır umarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…