- Konu Sahibi Asabisirin22
-
Yasemincim neden oyle diyorsun adamlar agir iste calisiyor 5dk dus almaya zamanlari yok kisisel temizligi yapmayan insanlari savunuyoruz otobuste ter kokandan kose bucak kacarken burda normallestiriyoruz kimse kimsenin agiz kokusunu, ter kokusunu,ayak kokusunu cekmek zorunda degil pis kokana aaa mis diyemeyeyiz herkes burnunu tutarBenim evime de ilk evlendigimizde koltuk tasimisti bikac magaza calisani. Ter kokulari iki gun gitmedi evden. Emekciler saygi duyarim, kimseyi kinamam. Cunku benim babam daha da agir bi iste calisiyor, kucukken eve gelirdi ayaklarini bana yikatirdi hosuma giderdi benim de o ayaklari temizlemekAma simdi baska bi adamin kokusu herkesin midesini bulandirir, kimse itiraz etmesin. Aile, es baska tanimadigin adam baska. O yuzden eslerimize, cocuklarimiza temizligi asilamamiz lazim. Onlara kalsa o corabi bi hafta giyerler.
Konu sahibi arkadasim bi daha oyle bi durum oldugunda kaldir halilari.
Y
Ama siz hanimefendinin o isciye yaptigi muameleyi gormuyorsunuzdur.Arkanizdan oda kokusuyla kosulmuyordur heralde.
Niye her zaman insanlar bu tarz olayları büyütür anlamıyorum. Adamın ayağı 15 saattir ayakkabının içinde. Kokmaması elde değil. Konu sahibi, iyi hoş halılarınız kirlenmiş eviniz kokmuş olabilir ama adamın arkasından oda kokusuyla yürümeniz cidden şaşılacak şey.
tamam ama çözümü olan bir şey için neden bu kadar sinirleniyorsunuz ki.Yanlarina anca oyle yaklasabildim
Onlarin bana ve baska musterilerine yaptiklari ayip olmuyo degil mi cunku onlar emekci!
Keske cazgir olsaydim evet ama icim icimi yedigi halde halilarimi toplayipta rencide etmek istemedim adamlari son dkka! Ki gecen sefer geldiklerinde halilarda topluydu direk ayakkabiyla dalmislardi iceriye.
Ama ben kime anlatiyorum ayni durumu siz yasasaniz cok hos gorecekmissiniz demekki...
Kimseyi utandirmaya gerek yok ister emekci ister degil musluman muslumanin ayibini orter .. adami zaten bidaha gormeyeceksiniz muhtemelen .. ve ben olsam kizmam ev esyama okadar kiymet vermiyorum pislebebilir temizlenir yine cok zor degil hic oyle esyam pislendi derdine dusmedim. Duseceksemde eve kimseyi sokmam sabah aksam silerimYanlarina anca oyle yaklasabildim
Onlarin bana ve baska musterilerine yaptiklari ayip olmuyo degil mi cunku onlar emekci!
Keske cazgir olsaydim evet ama icim icimi yedigi halde halilarimi toplayipta rencide etmek istemedim adamlari son dkka! Ki gecen sefer geldiklerinde halilarda topluydu direk ayakkabiyla dalmislardi iceriye.
Ama ben kime anlatiyorum ayni durumu siz yasasaniz cok hos gorecekmissiniz demekki...
Ben cok titiz bi insan degilimdir, temizimdir tamam ama titizlik baska bisey, pek takmam pis insani temiz insani ama pis insanin kokusunu da icime cekemem. Hele evime sinerse tahammul edemem. Herkesin temizligi kendine. Bi insan tum gun calisir dus almaya vakti olmaz ama yedek tisort, corap vs. Tasimasi lazim bence bu tur islerde calisanlarin.Yasemincim neden oyle diyorsun adamlar agir iste calisiyor 5dk dus almaya zamanlari yok kisisel temizligi yapmayan insanlari savunuyoruz otobuste ter kokandan kose bucak kacarken burda normallestiriyoruz kimse kimsenin agiz kokusunu, ter kokusunu,ayak kokusunu cekmek zorunda degil pis kokana aaa mis diyemeyeyiz herkes burnunu tutar
Kişisel temizliğe dikkat etmeyen adama acıdınız evlat edineceksiniz çok güldüm:) olay pis ve temiz olmak gelir dağılımı kültür vs ne alaka ya
Bu tepkiler neden anlayamadım da ben konu sahibini haksız göremedim bu konuda. Hepimiz çalışan insanlarız bizde sabahın erken saatlerinde ayakkabılarımızı giyiniyoruz çıkıyoruz akşama kadar da ayağımızda kalıyor ayakkabı. Hepimizin ayağı kokuyor mu? Bu tamamen temizlik ile alakalı. Haftada bir çorap, iç çamaşırı değiştiren, hafta da bir duş alan ve en iyi ihtimalle haftada bir diş fırçalayan ya da hiç diş fırçalamayan insanlarla dolu ülkemiz! Emekçi falanndeğil olay haftada bir çorap değiştiren doktorunda, avukatında, öğretmeninde, mühendisinde ayağı leş gibi kokar bu kadar basit!! Hele işi gereği evlere girip çıkan her insanın da bunlara daha çok dikkat etmesi gerekir. İnsanlarımız temizliği bir türlü öğrenemediler gitti..
Hayir siz neyi savunuyorsunuz anlayamadim? Benim geldigim yerde miaafirlige veya baska bisi icin birinin evine giderken tertipli olunur.
Benim gozumde pis olmak ayiptir evet. Ben ailemden boyle gordum.
Ha yamali giyerim ama yirtik giymem. Aradaki farki anladiniz mi?
Çok komiksin tutamıyorum kendimi:)) neler yaşamışsanız hemen zengin fakire bağlandı olay :)) ben tüm gün işçilerleyim şantiyede sıcakta ter içinde çalışıyorlar, kokanda var kokmayan da , yedek kıyafet getiren deodorant kullanan çorabını getiren var yanında maddiyat ile temizliğin hiiiiç alakası yokkişisel temizlikle alakası yok işçi çocukları bunu çok iyi bilir. sen günde 20 saat çalışırsan ayakların üzerinde sıcakta ter içinde kalsan sen de kokarsın. üslübun çok çirkin. biz acımıyoruz kimseye. sana senin üslubunla cevap veriim. o adam bir kodaman olsaydı ve ayakları koksaydı atlardınız hemen. adam çok zengin şöyle kariyeri var böyle kariyeri var. o kokan ayakları da size gül gibi gelirdi eminim. işte böyle de ikiyüzlüsünüz.
siz bir tavuk çalanı aşağılık hırsız diye yuhalarken kalemle milyonları çalanı beyefendi diye selamlarsınız.
kapitalist zihniyetten bahsediyorum. çünkü çok güzel bir örneği oldu bu konu.
'En sonunda ayaklarını her akşam saf alkole yatırdı bi saat kadar 1 ay sonra bu durum ortadan kalktı'. uğraşınca ayak kokusu problemi yaşamamaya başlamış işte kendiniz demişsiniz. kendisine ve çevresine saygısı olan insanlar çare ararlar böyle eşiniz gibi. tebrik ediyorum eşinizi durumu kabullenmemiş en azından... temizlik + sağlık sorunları ciddiye alınmalı böyle Not: evet çorap değiştirme alışkanlığı olmayan insanlar var aramızda :)Haftada bir çorap değiştiren insan mı var ?Ben hiç öyle biriyle karşılaşmadım..Bakın öyle yok değiştirirse kokmaz bık bık bık diye bilip bilmeden konuşmayın Allah aşkına ..Benim eşim her gün duşunu alır,her gün çorabını ,atletini ,kıyafetlerinı değiştirir istisnasız her gün..Ama adamın ayakları kokuyordu ben eşim kadar temiz birine rastgelmedim şimdiye kadar ama kokuyor doktora gittik kremler bilmem neler işe yaramadı ,ve o kadar üzülüyordu ki bu duruma şimdi bunun temizlikle ne alakası var ayrıca eşimin bir değil onlarca ayakkabısı var ...En sonunda ayaklarını her akşam saf alkole yatırdı bi saat kadar 1 ay sonra bu durum ortadan kalktı .Emekçi memekçi meselesi de değil yok küf tutmuş ,yok ölü gibi ,yok leş gibi ,bir insanın arkasından bu kadar kibirle konuşmak ..Çok titizsin madem bir ayak terinin izini parkeden mi çıkaramıyon ,hah çok güldüm.Görende adam günlerce halının üstünde yattı zanneder ,basıp geçmiş iki sürtse geçer kokusu ama nerde o bilinç anca arkadan sallasın ...
Cevap bana değildi ama dayanamadım çünkü çok komik bir yazı yazmışsınız .Arkadaşımızın evine çocuğunun öğretmeni gelse konuşmaya ya da allah korusun doktor gelse muayene için bu arkadaşımız yine şikayet edecekti .Mevzu burda adamın mesleği değil pisliği .Ayrıca bir kalemde milyarları çalanları ,700000 TLlik saat takanları kimin seçtiğini ve alkışladığını da iyi biliyoruz .kişisel temizlikle alakası yok işçi çocukları bunu çok iyi bilir. sen günde 20 saat çalışırsan ayakların üzerinde sıcakta ter içinde kalsan sen de kokarsın. üslübun çok çirkin. biz acımıyoruz kimseye. sana senin üslubunla cevap veriim. o adam bir kodaman olsaydı ve ayakları koksaydı atlardınız hemen. adam çok zengin şöyle kariyeri var böyle kariyeri var. o kokan ayakları da size gül gibi gelirdi eminim. işte böyle de ikiyüzlüsünüz.
siz bir tavuk çalanı aşağılık hırsız diye yuhalarken kalemle milyonları çalanı beyefendi diye selamlarsınız.
kapitalist zihniyetten bahsediyorum. çünkü çok güzel bir örneği oldu bu konu.
benden bu kadar.
*buna gelecek yorumlara şimdiden cevabım: yav he he..
Cevap bana değildi ama dayanamadım çünkü çok komik bir yazı yazmışsınız .Arkadaşımızın evine çocuğunun öğretmeni gelse konuşmaya ya da allah korusun doktor gelse muayene için bu arkadaşımız yine şikayet edecekti .Mevzu burda adamın mesleği değil pisliği .Ayrıca bir kalemde milyarları çalanları ,700000 TLlik saat takanları kimin seçtiğini ve alkışladığını da iyi biliyoruz .
En çok merak ettiğim şey ne biliyor musun? Bu konuyu açma amacın ne? Adam çok pis kokuyordu. Hadi gelin arkasından çekiştirelim diye mi açtın? Konu başlığını da eminim ki çok düşünerek bulmuşsundur. Ayrıca durumu da yeterince idrak ettim ben. Siz olumsuz cevaba anlayış gösteremiyorsanız o ayrı iş. Adamlara en başından terlik verseydiniz madem bu kadar rahatsız olacaksanız. Üstelik ben bile okulda 8 saat ayakkabının içinde durunca ayağım kokuyor ne yapayım? Çorap mı değiştireyim? Usta belki kendi kokusunun farkında bile değildi. İlk önce mevzunuzu ustayla tartışsaydınız da keşke burada adamlar kokuyor diye çekiştirmek için konu açmasaydınız.Sitcom a döndü burasi resmen.
Gozlerine sokmadim herhalde adamlari savundugunuz kadar biraz durumu idrak etseniz guzel olur
Konu kapatilirsa cok memnun kalirim uzadikca uzadi cunku.
Tarzınız harika ,çok uydu size :) :) :)yav he he..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?