- 12 Haziran 2016
- 838
- 3.235
- 28
- 40
Konuyu acan bayana anlattim hemde okursaniz sevinirim
Valla kime ne anlattın bilmiyorum ama hiç birşey anlaşılmıyor yazdıklarından hep ayrı telden çalıyorsunKonuyu acan bayana konustum okuyun anlattim
Öncelikle verdiğiniz örnek için teşekkür ederim. Ayrıca kendi özelinizi paylaştınız (eleştirilere maruz kalacağınızı bilerek) cesaretinizden dolayı kutlarım. Her düşünceye, inanca, din'e saygım var. Lakin bu durum farklı, kendiniz psikoloji okumuş olabilirsiniz fakat kendinize yetemeyişiniz gayet doğal, psikoloji eğitimi almış her insanın psikolojik sorunu olamaz diye birşey yok,Bende gerek duymadikca yikanmiyorum sadece siliniyorum fakat kokmuyorum cunku surekli siliniyorum en son 3 hafta once yikandim
Ben dikkatimi ceken konuya degindim. Mesela futbolcular iki lafi bi araya getiremezler neden bilirmisiniz bi arastirin bakalim.uni ogrencisi super zeki sac sakal birbirine karismis ust bas salas neden sizceÇok okuyan insanların hepsinde bir sorun bulunmuyor.
Yalnız çok okumayan insanların bir kısmında önemli bir sorun bulunuyor : çok okumamak ve çok okumayı olumsuz bir şey sanmak.
Yok ama vücudum kuru dil, hafif yağlıdır.zaten oyüzden sabun kullanmazsam temizlendiğini hissetmiyorum dedimmBikere o temizlikten değil vücudunun kuruluğindan oluyorsabun kullanamam hiç zaten sık yıkanmaktan cildim kuruyor düşünemiyorum sonra ne olur Çabuk yaşlanır cildin dikkat et normalde krem falan kullanıyormusum bari
Benim kimseyle sorunum yok fikrimi belirttim sadece adi ustunde burasi forum paylasim alani. Iddialasma alani degilOkudum, mesaj yazmadan önce muhatabımın yazdığı her şeyi okumaya çalışırım. Okumak iyidir, okumamak kötüdür çünkü.
Ne kastediyorsunuz enişteniz örneği ile? Enişteniz ve konu sahibinin temizlik eksikliği nedeniyle tüm okumuş insanların sorunu olduğunu mu iddia ediyorsunuz?
Benim de az okumuş/okumamış ve tanıdığım insanların önemli bir kısmı zeka problemleri yaşıyor bana göre. Bu durumda az okuyan/okumayan insanlar hakkında sizden daha kuvvetli bir tezim var.
Ancak şunu belirteyim, sizin yazdığınız şey pis insanların temiz insanları kötülemesine benziyor.
Ben dikkatimi ceken konuya degindim. Mesela futbolcular iki lafi bi araya getiremezler neden bilirmisiniz bi arastirin bakalim.uni ogrencisi super zeki sac sakal birbirine karismis ust bas salas neden sizce
Sabun temizler zaten dus jellerinin iceriginde sabun yok koku kopuk amacli ben sabunlarim lifi koku icinde dus jeli kullanirim azcik.Lavabolardada evde sabun kullanirim ama baska yerde sivi sabun.Bu konu hala ilerlemekte inat'la :)
Vücudumu şampuanlarım diyenler olmuşta, bende de sabun takıntısı var mesela onu paylaşmak isterim..
Vücuduma asla kremsi,kaygansı duş jelleri, şampuan vs sürmüyorum..
Illa normal sabun olacak, kırt kırt /gıcır gıcır ses gelecekki temizlendiğimi hissedeyim..
Diğer türlü jeller le filan kir çıkmıyor gibi hissediyorum.
Ayrıca sıvı sabun'da almıyorum, wc de, lavaboların önünde bitek normal sabun vardır..
Neden kullanmıyorsun diyen oluyor, dedigim gibi kaygan kalınca sevmiyorum eller, vücut filan..
Böyle tenine sadece sabun kullanan varmı, yoksa bendemi bi doktora görünmeliyim ?:)
Teşekkür ederim, eşimde erteleme sorunu var, herşeyi erteliyor. Kendi hayatını, beni.Kızım doğdunda tek başıma baktığım için 8 gün yikanamadigimi biliyorum . kendimi dünyanın en pis insanı olarak görmüştüm , etrafa mikrop saçan bir pislik gibi .
Bu bende travma etkisi yaratmıştı . Üstelik kış aylariydi .
Eşinize hayret ettim . o böyle mutlu mu gerçekten . .
Ama sizin sorununuz sadece yikamiyor olmasi değil , başka problemlerde var .
Garip bir insan eşiniz . merak ediyorum bu durumun anormalliiginden bahsedince ne cevap veriyor . gerekçesi nedir ? daha önce banyo yaparken boğulma tehlikesimi geçirmiş ? Yoksa duşdayken birinin onu gelip bogmasindan falan mı korkuyor .
Deprem zamanında duşa girmekten korkardim , ben oradayken deprem olucak gibi gelirdi ama yine de bir şekilde yikanirdim . eşinizi anlayamadım . bence bu boşanma sebebi gerçekten , pis bir insanla her gün aynı masada yemek yemek zorunda değilsiniz kaldı ki bu insanla aynı yatağı paylasiyorsunuz . .
ALLAH kolaylik versin .
Bunda bukadar sasiracak ne var demek istedigim bana doktora gorun diyorlarya ben kendimin zaten psikoloji egitimi aldigimi belirtmek istedim
Evet haklısın, başka yerde insan sabunu ellemek istemiyorSabun temizler zaten dus jellerinin iceriginde sabun yok koku kopuk amacli ben sabunlarim lifi koku icinde dus jeli kullanirim azcik.Lavabolardada evde sabun kullanirim ama baska yerde sivi sabun.
Biz burada su an ki konuda herkesi konusmuyoruz dikkatinizi cekerim. Bu banyo yapmama konusuda psikolojik bir sorun. Sorunlu insanlari konusuyoruz. Kendimle ilgili bi sorunum olsa konu acarim arkadaslara danisirim. Sizin hakkimdaki bulgulariniza ihtiyacim yok.Doğruluk payı olmayan önermelerinizin sebebini açıklamam teknik olarak olanaksız.
Futbolcular değil, bu toplumdaki insanların çoğu iki lafı bir araya getiremez. Bir kısım futbolcu zaten gayet düzgün konuşuyor.
Üniversite öğrencilerinin hepsi de birbirinden farklı. Kimi topuklu ayakkabısız markete gitmiyor, kimi ayakkabı giymiyor, kimi duş almıyor, kimi vintage giyiniyor.
Önermeleriniz yanlış, ancak doğru olsalardı da alakalı olmazlardı. Mesela futbolcular zaten çok okumuş olmuyor, ama konuşamama sorunu var size göre hepsinde. Bu durumda kendinizi çürütüyorsunuz.
Sanırım sizin de kendinizi ifade etmekle ilgili sorunlarınız var.
H Homi ablacım benim gibi yurtdışında büyümüş ama acaba yabancı bakıcılarla filanmı büyüdü veya almanlarla dahamı çok vakit geçirdi diye düşünmekteyim..Peki psikolojide bunun bi tanımı var mı?
Ciddi anlamda patolojik olabileceğini düşünüyorum bu durumun. Yani yıkanmamak ve bunu normal görmek
Silinmek ile banyoyu taharet ile duşu bir görmek.
Sudan korktuğunuz için mi yıkanmıyorsunuz yoksa başka bir sebepten mi?
Küçükken boğulma tehlikesi vs geçirdiniz mi?
H Homi ablacım benim gibi yurtdışında büyümüş ama acaba yabancı bakıcılarla filanmı büyüdü veya almanlarla dahamı çok vakit geçirdi diye düşünmekteyim..
Ne alaka derseniz, almanlar gayet pis insanlardır..
Mesela ortaokulda kahve bardakları nı yıkatırlardı bize öğretmenler odasında (şımardığımız zamanlarda, ki en çok ben doğru durmaz ben yıkardım)
Sadece köpükleyip sonra durulamadan silip yerine düzmemi söylerlerdi, ben inatla durulardım manyak gibi..
Sinifimdaki Alman çocukları pek yıkanmazdı, bu her hallerinden anlaşılırdı.
bu alışkanlık ordan kalmış olabilir mi ki acabaaYani kimse yanlış anlamasın niyetim H Homi ablacımı kötülemek değilama belki o kültüre daha yakın büyüdüyse, ondanda olabilir diye geldi aklıma
Bisikletin on tekeri nereye giderse arka tekeride ayni yere gidermis...Benim teyzem ve eniştem karı koca böyleler.yıkanmaktan nefret ediyorlar.dahada kötüsü çocuklarınıda bu konuda aynı şekilde yetiştirmişler onlarda sudan nefret ediyor.Allahtan bizden uzak yaşıyorlar yoksa tahammülüm olmazdı yanyana durmaya.
Hadi yaa şaşırdım! Hani almanlar yaz kış demeden her sabah ılık suyla duş alıyodu! Benim tanıdığım Almanyada yaşayan Türkler hep böyle yapıyor. Yani 25-30 yaşındakiler, orda doğup büyüyenler.H Homi ablacım benim gibi yurtdışında büyümüş ama acaba yabancı bakıcılarla filanmı büyüdü veya almanlarla dahamı çok vakit geçirdi diye düşünmekteyim..
Ne alaka derseniz, almanlar gayet pis insanlardır..
Mesela ortaokulda kahve bardakları nı yıkatırlardı bize öğretmenler odasında (şımardığımız zamanlarda, ki en çok ben doğru durmaz ben yıkardım)
Sadece köpükleyip sonra durulamadan silip yerine düzmemi söylerlerdi, ben inatla durulardım manyak gibi..
Sinifimdaki Alman çocukları pek yıkanmazdı, bu her hallerinden anlaşılırdı.
bu alışkanlık ordan kalmış olabilir mi ki acabaaYani kimse yanlış anlamasın niyetim H Homi ablacımı kötülemek değilama belki o kültüre daha yakın büyüdüyse, ondanda olabilir diye geldi aklıma
Peki psikolojide bunun bi tanımı var mı?
Ciddi anlamda patolojik olabileceğini düşünüyorum bu durumun. Yani yıkanmamak ve bunu normal görmek
Silinmek ile banyoyu taharet ile duşu bir görmek.
Sudan korktuğunuz için mi yıkanmıyorsunuz yoksa başka bir sebepten mi?
Küçükken boğulma tehlikesi vs geçirdiniz mi?
Ya aslında genellememek lazım, elbette duşlarını alıyolardır, ben almazlar demedim zaten..Hadi yaa şaşırdım! Hani almanlar yaz kış demeden her sabah ılık suyla duş alıyodu! Benim tanıdığım Almanyada yaşayan Türkler hep böyle yapıyor. Yani 25-30 yaşındakiler, orda doğup büyüyenler.
Selam arkadaslar. Ben almanyada dogdum büyüdüm. Arkadas bulasik konusunda hakli fakat almanlarin yüzde 90 her sabah veya her aksam dus alir. Bu konuda temizlerHadi yaa şaşırdım! Hani almanlar yaz kış demeden her sabah ılık suyla duş alıyodu! Benim tanıdığım Almanyada yaşayan Türkler hep böyle yapıyor. Yani 25-30 yaşındakiler, orda doğup büyüyenler.
Bende burada büyüdüm hergün dus almadan duramamSelam arkadaslar. Ben almanyada dogdum büyüdüm. Arkadas bulasik konusunda hakli fakat almanlarin yüzde 90 her sabah veya her aksam dus alir. Bu konuda temizler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?