AYDA 1 YIKANAN KOCA :sinirli:

Konuyu acan bayana anlattim hemde okursaniz sevinirim

Okudum, mesaj yazmadan önce muhatabımın yazdığı her şeyi okumaya çalışırım. Okumak iyidir, okumamak kötüdür çünkü.

Ne kastediyorsunuz enişteniz örneği ile? Enişteniz ve konu sahibinin temizlik eksikliği nedeniyle tüm okumuş insanların sorunu olduğunu mu iddia ediyorsunuz?

Benim de az okumuş/okumamış ve tanıdığım insanların önemli bir kısmı zeka problemleri yaşıyor bana göre. Bu durumda az okuyan/okumayan insanlar hakkında sizden daha kuvvetli bir tezim var.

Ancak şunu belirteyim, sizin yazdığınız şey pis insanların temiz insanları kötülemesine benziyor.

Bende gerek duymadikca yikanmiyorum sadece siliniyorum fakat kokmuyorum cunku surekli siliniyorum en son 3 hafta once yikandim
Öncelikle verdiğiniz örnek için teşekkür ederim. Ayrıca kendi özelinizi paylaştınız (eleştirilere maruz kalacağınızı bilerek) cesaretinizden dolayı kutlarım. Her düşünceye, inanca, din'e saygım var. Lakin bu durum farklı, kendiniz psikoloji okumuş olabilirsiniz fakat kendinize yetemeyişiniz gayet doğal, psikoloji eğitimi almış her insanın psikolojik sorunu olamaz diye birşey yok,

Destek almayı düşünmediniz mi hiç ?

Bu ciddi bir sorun. çocuk yaşta annenizin çok sık yıkadığından bahsetmişsiniz, sorun bununla alakalı olamaz. suyla ilgili hatırlayamadığınız başka bir problem olabilir diye düşünüyorum.

Eşimin sorunu tamamen üşenmekle alakalı. Bu da pek fazla bilinmeyen fakat çok ciddi bir rahatsızlık, tıp'ta Procrastination diye geçiyor. Erteleme hastalığı olarak biliniyor.
Sadece yıkanma değil, herşey den elini ayağını çekmiş durumda (iş'i hariç) ve kendini normal görüyor. Defalarca bir psikiyatr dan destek alalım dediysemde, başaramadım. Erteleme olayı anladığım kadarıyla çok önceki yıllara dayanıyor. beni aşıyor gerçekten, artık midem kaldırmıyor.

Sizinki daha farklı bir durum. Ne olur bir destek alın, insan kendine kokmazmış, size gelmiyordur ağır koku. Bunun yaşlılığı da var. oramı sileyim, buramı yıkayayım derken daha fazla vakit kaybediyorsunuz.

Mis gibi yıkanmak varken, kendinize eziyet etmeyin, cildiniz nefes alsın. Bol su için, spor yapın terleyin, sonrasında duş alın Miss. Öyle hafifliyor insan yıkanınca...

Lütfen destek alın....
Sevgiyle ve sağlıkla...

Çok okuyan insanların hepsinde bir sorun bulunmuyor.

Yalnız çok okumayan insanların bir kısmında önemli bir sorun bulunuyor : çok okumamak ve çok okumayı olumsuz bir şey sanmak.
Ben dikkatimi ceken konuya degindim. Mesela futbolcular iki lafi bi araya getiremezler neden bilirmisiniz bi arastirin bakalim.uni ogrencisi super zeki sac sakal birbirine karismis ust bas salas neden sizce

Yok ama vücudum kuru dil, hafif yağlıdır.zaten oyüzden sabun kullanmazsam temizlendiğini hissetmiyorum dedimm

Duşlardan sonra vücut losyonu, aklıma geldikçe, fırsat buldukça..genelde üşniyorum her duştan sonra krem banyosu yapmaya :)

Ama yüzüme her duş sonrası kremimi sürerim ayolll

Benim kimseyle sorunum yok fikrimi belirttim sadece adi ustunde burasi forum paylasim alani. Iddialasma alani degil

Ben dikkatimi ceken konuya degindim. Mesela futbolcular iki lafi bi araya getiremezler neden bilirmisiniz bi arastirin bakalim.uni ogrencisi super zeki sac sakal birbirine karismis ust bas salas neden sizce

Doğruluk payı olmayan önermelerinizin sebebini açıklamam teknik olarak olanaksız.

Futbolcular değil, bu toplumdaki insanların çoğu iki lafı bir araya getiremez. Bir kısım futbolcu zaten gayet düzgün konuşuyor.

Üniversite öğrencilerinin hepsi de birbirinden farklı. Kimi topuklu ayakkabısız markete gitmiyor, kimi ayakkabı giymiyor, kimi duş almıyor, kimi vintage giyiniyor.

Önermeleriniz yanlış, ancak doğru olsalardı da alakalı olmazlardı. Mesela futbolcular zaten çok okumuş olmuyor, ama konuşamama sorunu var size göre hepsinde. Bu durumda kendinizi çürütüyorsunuz.

Sanırım sizin de kendinizi ifade etmekle ilgili sorunlarınız var.

Sabun temizler zaten dus jellerinin iceriginde sabun yok koku kopuk amacli ben sabunlarim lifi koku icinde dus jeli kullanirim azcik.Lavabolardada evde sabun kullanirim ama baska yerde sivi sabun.

Teşekkür ederim, eşimde erteleme sorunu var, herşeyi erteliyor. Kendi hayatını, beni.
Tamamen psikolojik biliyorum.
Kendini normal gordüğü için elimden birşey gelmiyor. Tükenmiş durumdayım ve Maalesef evlilik hayatımız bitti...
Sevgiyle...

Bunda bukadar sasiracak ne var demek istedigim bana doktora gorun diyorlarya ben kendimin zaten psikoloji egitimi aldigimi belirtmek istedim

Peki psikolojide bunun bi tanımı var mı?
Ciddi anlamda patolojik olabileceğini düşünüyorum bu durumun. Yani yıkanmamak ve bunu normal görmek

Silinmek ile banyoyu taharet ile duşu bir görmek.
Sudan korktuğunuz için mi yıkanmıyorsunuz yoksa başka bir sebepten mi?
Küçükken boğulma tehlikesi vs geçirdiniz mi?

Biz burada su an ki konuda herkesi konusmuyoruz dikkatinizi cekerim. Bu banyo yapmama konusuda psikolojik bir sorun. Sorunlu insanlari konusuyoruz. Kendimle ilgili bi sorunum olsa konu acarim arkadaslara danisirim. Sizin hakkimdaki bulgulariniza ihtiyacim yok.

H Homi ablacım benim gibi yurtdışında büyümüş ama acaba yabancı bakıcılarla filanmı büyüdü veya almanlarla dahamı çok vakit geçirdi diye düşünmekteyim..
Ne alaka derseniz, almanlar gayet pis insanlardır..
Mesela ortaokulda kahve bardakları nı yıkatırlardı bize öğretmenler odasında (şımardığımız zamanlarda, ki en çok ben doğru durmaz ben yıkardım )
Sadece köpükleyip sonra durulamadan silip yerine düzmemi söylerlerdi, ben inatla durulardım manyak gibi..

Sinifimdaki Alman çocukları pek yıkanmazdı, bu her hallerinden anlaşılırdı.

bu alışkanlık ordan kalmış olabilir mi ki acabaaYani kimse yanlış anlamasın niyetim H Homi ablacımı kötülemek değil ama belki o kültüre daha yakın büyüdüyse, ondanda olabilir diye geldi aklıma

Vayy olaya bak ://
Kurban olurum ülkeme
Köpükleyip silmek nedir

Bisikletin on tekeri nereye giderse arka tekeride ayni yere gidermis...

Hadi yaa şaşırdım! Hani almanlar yaz kış demeden her sabah ılık suyla duş alıyodu! Benim tanıdığım Almanyada yaşayan Türkler hep böyle yapıyor. Yani 25-30 yaşındakiler, orda doğup büyüyenler.

Ya aslında genellememek lazım, elbette duşlarını alıyolardır, ben almazlar demedim zaten..
Ama titiz olduklari söylenemez, genelde rahat bi millettir, yani silinmek/silmek kültürü daha fazla..
Doğup büyüdüğüm biyeri kötülemek amacında değilim, ama bizim temizlik anlayışımızla onlarınki çok farklı..
Çok fazla detaya girip koca bir milleti kötülemek istemiyorum şimdi.

Keşke gayet pis insanlardır da demeseydim, genellememek lazım.
Ama alman kültürüyle yetişen biri her mana'da çokda temiz olmuyor, okadar söyleyim..

Selam arkadaslar. Ben almanyada dogdum büyüdüm. Arkadas bulasik konusunda hakli fakat almanlarin yüzde 90 her sabah veya her aksam dus alir. Bu konuda temizler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…