yemeğe başka çözüm bulamaz mısın ?? ne bileyim yol üstündeki pastaneden poğaça falan alsan 5 tl tutmaz günlük.
evin oralardan al en azından biraz daha artar paran bu arada geri ödemeli burslardan alsan olmaz mı işe girince ödersin ilerdeBir noktadan sonra servisle gidiyorum okula o yüzden okulun oralardan bir şey almam mümkün değil, zaten okulun çevresinde pek bir şey yok. Ama evin yakınlarından alabilirim aslında ..
çok çok az.. durumunuz nedir bilmiyorum ama bu şekilde kesinlikle yetmez.. ve üniversite hayatı sonuçta yani sadece okula yeme içme otobüs parası değilki.. biri bi gün bişeler yapalım diyor biri plan yapıyor hepsine hayır denmiyorki.. dışarda da bi hayat var.. ailenizin durumu yoksa kesinlikle burs alın. eger aileniz almanızı istemiyorsa bursu gizlice alın ben bu sene öyle yapcam.. yoksa çekilmiyor bu şekilde ben bide sigara içiyorum aldıgım para sigaraya gidiyor sadece ucu ucuna. kredi almamıda istemiyorlar. ama ben gizliden alcam. işe girince öderim yavaş yavaş. hele siz mimarlık okuyormuşssunuz yani haliyle hemen iş bulursunuz gayet iyi maaşla ve ödersiniz zamanla. inanın rezillik çektiğinize degmez.
evet çok iyi fikir nasıl aklıma gelmedi benim :) çok teşekkürler :)evin oralardan al en azından biraz daha artar paran bu arada geri ödemeli burslardan alsan olmaz mı işe girince ödersin ilerde
Yemek 7,5 fazla veriyorsun öğrenci halinle
Mesela simit sarayları çok güzel sandviçler sıcak çayla yiyebilirsin tutacağı 3-4 lira arası bir şey.
7,5 liraya 2 günü idare edebilirsin.Elbet hep pasta börek olmaz ama arada öyle arada yemek yaparsan kırtasiye masrafını çıkartırsın en azından
siz ne okuyorsunuz?
ya bence de yetmez, ailemin durumu çok çok super değil daha fazlasını istesem verirler belki ama onları da zorlamak istemiyorum. Annem geçen şakasına (mı bilmiyorum artık) haftasonu iş bul çalış o zaman dedi. Ben de isterim ama haftasonu proje yapmam gerekebiliyor sık sık. Krediyi ben de düşündüm ama başvuruları kaçırdık
ben çevre mühendisliği okuyorum. keşke kaçırmasaydınız. başka burs veren yerleri araştırın bence ve önümüzdeki seneyi kaçırmayın derim. bu sene zehir olcaktır size çok yaşadım o durumu ben 3.sınıfım. 2 senedir kıt kanaat geçiniyorum üstüme başıma bişe alırkende kendim veriyorum borç üstüne borç. bunları düşünmekten okulum sallantıya düştü ve canıma tak etti artık bu sene yana yana ocak ayını bekliyorum ilk bursumu almak için :)
başvurucam inşallah :)yada boş zamanlarında marketlerdeki stand işlerini falan yapacaksın ama bi daha ki yıl bursa başvur derim
bir dahaki sene için ocak ayında mı başvurmak lazım? ben kyk bursu veye kredisi almak istiyorum bir dahaki seneyi mi bekleyeyim başvuru için? :)
ben de muhtemelen bu seneyi öyle geçiricem, anneme ne zaman konu açsam iş bul diyor da düzenli bir işe girebilecek vaktim yok malesef. zaten bir ödevi yapmamız bir gün alıyor :/
başvurucam inşallah :)
evet çok iyi fikir nasıl aklıma gelmedi benim :) çok teşekkürler :)
Sabah alıcam da öğlene kadar pestil omaz inşallah, çünkü öğlen sadece 1 saat aramız var ve o sürede okuldan çıkıp bişey almam çok çok zor.
başbakanlık bursu ve öğrenim kredisini aynı anda alamazsın. ikisinden biri çıkar. inş şansına başbakalnlık bursu çıkarda hiç geri ödeme derdin olmaz. ocak ayında değil başvurular yeni öğretim yılının ilk aylarında oluyor eylülden sonra kaçırma mutlaka başvur bence
Evde kendine sandviç filan yapsan olmaz mı?
Mesela, sodalı poğaça yapsan 5 günden önce bayatlamıyor
Hergün 2 tane götürsen yeter içine artık peynir, patates ne koyacaksan..
yarım kilo unla yapsan bi hafta rahat götürür seni
her hafta değişik yaparsın
hem yemeğe de masrafın kalmamış olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?