Ayda 200 lira yeter mi ki?

Bu arada öğrenciyken de çok taşırdım yemek ben...
Hatta o zamanlarki sevgilimle evlilik hayallerimiz vardı,para biriktirmek için yapardım.
Hem ona hem kendime taşırdım.
O da aradabir getirirdi annesinin yaptığını...
Heyyy gidi gençliğim hey!!!

Son düzenleme:
Sadece çalışıyorsanız alamazsınız :) asgari geliriniz bile olması yeterli :). Vakıf üniversitesi öğrencileri hem geri ödemeli hem geri ödemesiz burs alabilirler. :) geri ödemeli kesin çıkıyor etrafımdaki herkeste var ancak geri ödemesiz için özelde olması değil özel bir durumunun olması gerekiyor

vallahi ne güzel yemek kapları var yanında taşımak için ben çalıştığım zaman dışarıda ne olduğu belirsiz yiyeceğime onlara koyar götürürdüm.

çalışmaya başladığımda aynısını yapacağım

Ülkemizde maalesef orta okula geçtikten sonra evden bişeyler götürme alışkanlığı da bitiyor, hoppaaa arkadaşlarla kantineeee,
Benim de yeğenim liseye başladı, kendisi diyabet hastası, liseli olmanın verdiği bi havayla yemek götürmek istemiyordu ama ikna edici konuşmalarım sayesinde , Renkli ve sempatik tupperware kaplarıyla herşeyini götürüyor artık ,

Dediğin gibi Türklerde biraz gösteriş ,hava merakı olduğu için yemek konusunda gereksiz ve sağlıksız harcama yapıyorlar, Ama bana göre evinden kendi pişirdiğin sağlıklı yemeği getirmek daha havalı.

Konu sahibi Kusura bakma konu biraz dağıldı, yemek konusunda yaşayabileceğin olumsuzluklara gitti konuşma,

Ama dediğimiz gibi kimseyi takma sen,

İnşallah gönlüne göre işin olur da lezzetli yemeklerini taşırsın,afiyetle yersin canım.

evden yaparak gotur yemegını evde bı tost yapsan kendıne tost ekmegı marketlerde max 3 lıra ( sana 3-4gun yeter) arasınada peynır yada baska bişi koyabılırsn.. bence evde yap

Bu arada evden götürülmesi kolay yiyecekler;
Köfte
Dolma
Sarma
Kısır
Tavuk şinitzel
Kaynamış yumurta
Patates (kaynamış,kızarmış)
Az sulu ıspanak,pırasa
Fava
Konserve balık
Peynir,domastes,salatalık,zeytin,biber
................................................................................
Ahhhh çok isterdim ki kuru fasülye,barbunya,nohut taşıyayım ama o kadar sulu yemek zor oluyor maalesef.

Yanlış bilgi vermeyiniz. Alabilir. Okulumda bursu olan çoğu arkadaşım geri ödemeli öğrenim bursu alıyor. Bende başvurdum gelir olması için ancak daha açıklanmadı.

Özel okulda kyk bursumu alıyor ? Özele gittiği için alamayan birçok arkadaşım var

özel üniversitedesin sanırım 7.5 lira çok fazla bizim okulda en pahalı öğünün fiyatı 1.80 :26: Allah yardımcın olsun her gün evden götürmesen bile en azından arada bir sandviç tarzı şeyler götürebilirsin bence.. yol masrafı için de hesapla 1 aylık yol masrafını eğer 70 liradan çok tutuyorsa aylık yaptır öğrenci pasonu

Durumuna cok uzuldum. Ins burs bulursun. Ogrenci olmak zor. Parasiz ogrenci olmak daha zor. Esim universite yillarinda parasizliktan biskuvi yiye yiye midesinde su an gastrit var ve ilac kullaniyor. Keske ona da burs veren birileri olsaydi.

Ben diyet yaptigim icin evden tupperlarla sulu yemek goturuyorum ise. Ya da lahmacun aliyorum. Acayip tok tutuyor.. Hem de ucuz. Onerecegim bunlar.

Ben de ogrenciyim evden yemek goturuyorum valla.Sadece haftasonlari gidebiliyorum ama evden tasiyabildiklerimi aliyorum utancak bisey degil kesinlikle. Bi tavsiyem daha var gunde 2 ogun yiyorum duzenim oyle.Yanina kupa bardak bi de hazir bardak corbalardan alabilirsin ogle arasi hafif icinde ekmek parcalari da oluyor bi gunu idare edebilir aksama kadar.Hazir corba saglikli degil.biliyorum ama ogrenci icin cok mukellef tarifler yok maalesef.

Özel okuldasınız sanırım
Devlet üni.lerinde 3 çeşit yemek ve salata veya tatlı 1,5 lira çünkü
Her gün okulda yememenizi öneririm
Kahvaltınızı yapıp okula gitme şansınız varsa kahvaltınızı yapıp çıkabilrsiniz evden
Ne yazık ki harçlığınız yetersiz,paranın nereye gittiğini insan anlayamıyo hiç

Son düzenleme:
canım mımarlık bölümünü geçen sene bitirmiş biri olarak söylüyorum ki ayda 200 tl yle hem yemek hem yol hem kırtasiye masraflarını karşılaman pek mumkun deil, yemegini yanında götürsen de mumkun deil. şuan kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama bu problemle yeni karşılaştıgına göre 1. sınıfsındır die düşünüyorum, hocalar size şuan alacagınız malzemeleri marka isimleriyle beraber veriyolardır, şöle söleyim haftalık en aZ 20 30 tl kırtasıye masrafın olur ki o da henuz ilk döneminde oldugun için, bu fiyat gitgide artacak ki ilerde kendi projenizi yapmaya başladıgınızda sırf 1 haftalık maket için 40 50 tl harcamaya başlayacaksınız. ben ankarada okudum, eğer sende ankaradaysan ucuz kırtasiye isimleri verebilirim, yada hocaların söledigi markaların daha ucuz ve denk olanlarını söleyebilirim.

sabah akşam yemek derdin olmadıgına göre yurtta kalıyorsun sanırım, yemegin çıkıyordur orda. okul yemekhanesi çok kalabalık oldugu için orda yemezdim ben, her öğlen kantine para kazandırmakta işime gelmiyodu. ysabahları yemekhanede çıkan yuvarlak ekmekler vardı onların içine koyuyordum kahvaltıdan artanları ( laf aramızda birazx da fazla alıyodum tabi ) onları yiyordum oglenleri genelde. akşam yemegine de ilk koşturanlardan oluyodum oglen geçiştirdigim için benm babam da çok para yollamazdı da bana ama ananemden teyzemlerden destek alıyodum maddı olarak, yardım alabilecegin büyüklerin varsa onlarla konuşabilirsin.

ben okulu kazanmadan once beni uyarmışlardı, en pahalı okul 1. diş hekimligi 2. mimarlıktır die. bunu bilerek geldim ve yanılmadıklarını gördüm. Allah yardımcın olsun. haftasonları falan çalışamazsın bilirim, inanılmaz yogun temposu olan bi bölüm çünkü, o yuzden sen paranı arttırmaya çalış bence. annenle açıkça konuş anlat bu durumu. hatta gerekirse harcamalarını kalem kalem yaz ggöster, ders çalışma tempoınu da anlat ( ki sabahlamalarınız ya başlamıştır ya başlayacaktır, hiç uyumadan gidilir bizim bölümde genelde proje derslerine ) bunları da anlattıktan sonra çalışamayacagını anlar ve sana maddi olarak biraz daha destek olurlar umarım.

Yorum yapan bütün ablalarıma teşekkür ediyorum
Sanırım evde poğaça börek falan yapıp götürücem okula, kapta falan götürmeye utanmam ben zaten öğlen arası sınıfta pek kimse de olmuyor olsa da sorun değil. Günlük 20tl harcayamam ben onlar gibi sırf yemeğe Evet özel bir üniversitede yüzde elli burslu okuyorum ve çevrede pek bişey olmadığından her şeyi okuldan almak zorunda olduğumuzdan fiyatları basmışlar. haksız rekabet yani.

Bende onu düşünüyorum yemeği halletsem bile yetmez ki bana :/ Şu an 1.sınıfım ve sürekli maket kartonudur yok çıtadır yok bilmem nedir alıp duruyoruz mimarlar olmasa kırtasiye diye bir şey olmazdı heralde. Projelerimiz şu an için daha basitimsi şeyler, ama ilerde dediğin gibi daha katlanıcak bu masraflar. Geçen bütün gece ödev yaptım ve ödev ertelendi vize olacakmış benim bi kısmı eksik ama inşallah kötü not almam:18::18:

Yurtta değil evde kalıyorum bi de :)

Özel okulda kyk bursumu alıyor ? Özele gittiği için alamayan birçok arkadaşım var
Özeldeyim ve çevremdeki çoğu arkadaşım alıyor bende başvurdum ayrıca zaten kyk nın resmi sitesinde de alabileceği yazılıyor. Arkadaşlarınız burs çıksın diye yalan beyanda bulunmuşlardar veya alttan dersleri vArdır veya 1 sene kalmışlardır. Özelle alakası yok yani bireyle alakalı alamamışlardır

Öğrenci olmak zor hele maddi sıkıntı içinde iseniz hem derslere yoğunlaşmak hemde nasıl geçinecem diye düşünmek bence ailenle görüş biraz daha artırsınlar 200 tl yetmez

evde kalıyorsan öğle yemegi için buldugun çözüm rahatlatr seni, ama dedigim gibi yine de kırtasiye masraflarına yetmez, özellikle özel okuldaysaN hiç yetmez. ama % 50 burslu olduguna göre okulun ailenin maddi durumu o kadar da kötü deildir, annenle yada babanla konuşmaya çalış bu konuyu. bölümünün zor oldugunu çalışmaya vaktin olmadıgını anlat, bi şekilde mutlaka anlayacaklardır seni. böle bi okulda böle bi bölümde okumanı kabul ettiklerine göre tutup da sana bana ne malzemeni alma ödevini yapma diyecek halleri yok sanırım

ödevler ertelenir, juriler yapılır falan daha neler neler göreceksinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…