Özel okullara burslu yerleşmiş bi öğrenci olabilir. İnanın bahsettiği fiyat düşük bile 2 lira devlet okullarına özelhangi okulda okuduğunu merak ettim zira üniversite yemekhanelerinde yemek parası maksimum 2 liradır ona da durumun yoksa yemek bursu oldukça kolay çıkan bir burs. onu geçtim poğça maksimum 1 lira gidip en pahalı pastaneden alışveriş yapmana gerek yok. yani yemek işini günlük 2-3 liraya halledebilirsin. hatta o da çok geliyosa hafta sonu bim'e git, bi paket 5'li sandviç ekmeği, tek yemelik salamlardan ve küçük boy kaşar al. hergün sandviç yap kendine böylece günlük yemek masrafını 1.5 liraya kadar indirebilirsin. yol parasına gelince, benim bildiğim zengin ailelerin çocukları servisle okula gider hele ki üniversitede ise. normal öğrenci profili 70 liraya aylık akbil doldurur onla idare eder. bu şekilde davranırsan aylık yemek+yol giderin 120 lirayı geçmez. yine de 200 lira yetmiyor dersen ki diyebilirsin öğrenim kredisi al mezun olunca peyderpey ödersin. ya da borçlanmak istemem diyorsan part-time çalış. bunları yüksek lisansla birlikte 7 yıl ailemden uzak öğrenci olmuş biri olarak söylüyorum. bugünlerde gençlerde hep bi rahat düşkünlüğü ve başkalarından destek bekleme var nedense umarım sende öyle değilsindir.
Benim kafama takılan şu herkesin sandaviç yap,poğaça al/pişir önerisi oldu.
Olmaz ki...
Bu arkadaşın,protein,vitamin alması gerek.
Öyle salamla,marulla olacak iş değil bence.
Gençler beslenmenize çok dikkat edin.
Hele ki şeker ve karbonhidratın vücudunuza ileride vereceği zararlar çok fazla.
Yemek bursu yazmış biri. Eğer varsa öyle bir şey,onu araştır derim ben.
Heee ben yerinde olsam evde pişen yemekten götürürüm yine de hergün poğaça,sandaviç yemem.
Belki de benim midem çok hassas o yüzden bu konu çok dikkatimi çekti.
valla öğrencilikte öyle midem hassas muhabbetleri işe yaramıyor. ya alışıyosun ya da aç kalıyosun. sonuçta geleceğini kazanmak istiyosan bazı şeyleri göze alman gerek. gönül isterdi ki her gün güzel bi yerde yemek ye diye tavsiyeler verelim ama kızcağız zaten parasızlıktan muzdarip ondan fikir danışıyor.
Olmaz ki...
Heee ben yerinde olsam evde pişen yemekten götürürüm yine de hergün poğaça,sandaviç yemem.
Olmaz ki...
arkadaşlar yemek götür sandvic yap götür falan yazmışsınız da yani ne bileyim kaç tane üniversite öğrencisi bunu yapar ki ortaokul veya lise değilki sonuçta tuhaf geldi bu öneriler bana şahsen ben çocuk gibi beslenme çantasında getirmiş gibi çıkarıpta yiyemezdim öyle öğle arasında falan :/
arkadaşlar yemek götür sandvic yap götür falan yazmışsınız da yani ne bileyim kaç tane üniversite öğrencisi bunu yapar ki ortaokul veya lise değilki sonuçta tuhaf geldi bu öneriler bana şahsen ben çocuk gibi beslenme çantasında getirmiş gibi çıkarıpta yiyemezdim öyle öğle arasında falan :/
hangi okulda okuduğunu merak ettim zira üniversite yemekhanelerinde yemek parası maksimum 2 liradır ona da durumun yoksa yemek bursu oldukça kolay çıkan bir burs. onu geçtim poğça maksimum 1 lira gidip en pahalı pastaneden alışveriş yapmana gerek yok. yani yemek işini günlük 2-3 liraya halledebilirsin. hatta o da çok geliyosa hafta sonu bim'e git, bi paket 5'li sandviç ekmeği, tek yemelik salamlardan ve küçük boy kaşar al. hergün sandviç yap kendine böylece günlük yemek masrafını 1.5 liraya kadar indirebilirsin. yol parasına gelince, benim bildiğim zengin ailelerin çocukları servisle okula gider hele ki üniversitede ise. normal öğrenci profili 70 liraya aylık akbil doldurur onla idare eder. bu şekilde davranırsan aylık yemek+yol giderin 120 lirayı geçmez. yine de 200 lira yetmiyor dersen ki diyebilirsin öğrenim kredisi al mezun olunca peyderpey ödersin. ya da borçlanmak istemem diyorsan part-time çalış. bunları yüksek lisansla birlikte 7 yıl ailemden uzak öğrenci olmuş biri olarak söylüyorum. bugünlerde gençlerde hep bi rahat düşkünlüğü ve başkalarından destek bekleme var nedense umarım sende öyle değilsindir.
Ben mimarlık okuyorum ablalarım, kırtasiye masraflarımız çok fazla, okulda yemek 7.5 lira 3 çeşit, onun dışında yiyebileceğim en ucuz şey börek o da hem doyurmuyor hem de 5 lira. Annem 200 lira verdi bu ay için. Ama bana sanki yetmez gibi geliyor çünkü yol ve yemek anca 200 tutuyo ya:26: yol param günlük en az 4 lira yemek de 5 olsa aylık 180 yapıyor. Kalan 20 lira da ne kırtsaiye masrafına yeter ne başka bi şeye :26::26:
sizce ideal ne kadar olmalı? ya da 200 normal mi? :44:
Yanlış bilgi vermeyiniz. Alabilir. Okulumda bursu olan çoğu arkadaşım geri ödemeli öğrenim bursu alıyor. Bende başvurdum gelir olması için ancak daha açıklanmadı.Evet bende onu soracaktım yemek parası devlet üniversitesinde bu kadar pahalı olamaz.
Kimse değinmemiş. Bende okuyorum Açıkcası 2 öğün yeme şeklini oturttum . Sabah kahvaltı ve akşam yemeği yiyorum. Öğlen için ille 3 öğün yemek zorunda değilsin. Bir çizi al kraker al kek al çay veriyorlardır kantin muhakkak vardır.
Yani 200 tl yeterli okuduğun yerde akbil muhakkak vardır öğrenci akbilide çıkart.
He birde şu var eğer özelse devletten burs alman imkansız onu unut. Burslu okusan dahi vermiyorlar.
Yanlış bilgi vermeyiniz. Alabilir. Okulumda bursu olan çoğu arkadaşım geri ödemeli öğrenim bursu alıyor. Bende başvurdum gelir olması için ancak daha açıklanmadı.
Keşke artık şu okula yemek götürme konusunda tabularımızı yıksak,
Bazı arkadaşlar beslenme çantası gibi şeyler söylemiş
Bunlar da bana çok garip geldi,
başka ülkelerde, makarna salatasından herşeye saklama kaplarında getiriyolar öğrenciler, hatta hocalar bile getiriyor...
Bizde birisi böyle şeyler götürse , çantasından çıkarsa insanların garip anlamsız bakışları hemen kendini gösterir
Meyveden , kurabiyeye istediğin herşeyi götürebilirsin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?