Ayda 200 lira yeter mi ki?

Özel okullara burslu yerleşmiş bi öğrenci olabilir. İnanın bahsettiği fiyat düşük bile 2 lira devlet okullarına özel bende etrafımda bu durumdam magdur insanlar görüuorum ama burslu kazandılar diye gelmesinler mi yani tabiki gelicekler ama okullar seçenek sunmuyor malesef insanlara. Ki eminim bahsettiği okul da böyle.

Aklıma geldi de canım dürüm falan sipariş etsen 2,5 3 lira en fazla yarım tavuk dürüm .
Ertesi gün köfte yersin sonra pasta poğaça emin ol yeter .

Benim kafama takılan şu herkesin sandaviç yap,poğaça al/pişir önerisi oldu.
Olmaz ki...
Bu arkadaşın,protein,vitamin alması gerek.
Öyle salamla,marulla olacak iş değil bence.
Gençler beslenmenize çok dikkat edin.
Hele ki şeker ve karbonhidratın vücudunuza ileride vereceği zararlar çok fazla.
Yemek bursu yazmış biri. Eğer varsa öyle bir şey,onu araştır derim ben.
Heee ben yerinde olsam evde pişen yemekten götürürüm yine de hergün poğaça,sandaviç yemem.
Belki de benim midem çok hassas o yüzden bu konu çok dikkatimi çekti.

valla öğrencilikte öyle midem hassas muhabbetleri işe yaramıyor. ya alışıyosun ya da aç kalıyosun. sonuçta geleceğini kazanmak istiyosan bazı şeyleri göze alman gerek. gönül isterdi ki her gün güzel bi yerde yemek ye diye tavsiyeler verelim ama kızcağız zaten parasızlıktan muzdarip ondan fikir danışıyor.

Anladım ki...
O yüzden evde pişen yemeği götür dedim ya.

arkadaşlar yemek götür sandvic yap götür falan yazmışsınız da yani ne bileyim kaç tane üniversite öğrencisi bunu yapar ki ortaokul veya lise değilki sonuçta tuhaf geldi bu öneriler bana şahsen ben çocuk gibi beslenme çantasında getirmiş gibi çıkarıpta yiyemezdim öyle öğle arasında falan :/

sana katılıyorum..okurken ıcım bayıldı,pasta börekten..
sureklı sureklı pasta börekle hayat gecermı

3 öğün yemeyecek tek öğün için bu öneri.
Bende tüketmiyorum çok bu tür şekerli gıdaları.Fakat pratik ucuz hemde evde sağlıkla hazırlayabilir.Bizim ki genel öneri
Kepek ekmeğine bol peynir marul roka ne bileyim maydanoz.
Yani bende isterim hep yemek yesin,yazarken bile arada yapmasını tavsiye ettim.Her gün ne hale getirir insanı
Yinede yemek önerinize katılıyorum.Ufak saklama kapları ile salatalar,sulu olmayan yemekler götürülebilir

Valla hiç çekinmem çıkarır yerim ben.Yemek bu bunun çekinmesi lüksü lüks olmayanı düşünmem.O an bütçem buna el veriyorsa onu yaparım
Ki ben çalışırken kendi yemeğimi kendim yapıp götürüyordum.Millet ne düşünürse düşünsün sağlıksız ürünleri tüketmektense evde kendim yapar oh mis götürür yerdim

Bence arkadaşımızın hiç çekinmesine gerek yok.

Son düzenleme:

valla ben kamuda orta dereceli memurum, altımda çalışan bisürü insan var ama iş yerime bile tapper'la yemek götürüyorum sabah da sandviç yapıyorum. ne var bunda? ki 100 yaşında teyze falan da değilim bunun yaşla ya da konumla ne alakası var. herkes böyle yapıyor ve hayatın normali bu. ha özenti, takıntıı kişilerin bulunduğu ortamlarda belki ydırganabilir bu davranış ama ortamı oluşturmak da isanın kendi elinde. böyle tiplerle tkılmazsın olur biter.

Evet bende onu soracaktım yemek parası devlet üniversitesinde bu kadar pahalı olamaz.
Kimse değinmemiş. Bende okuyorum Açıkcası 2 öğün yeme şeklini oturttum . Sabah kahvaltı ve akşam yemeği yiyorum. Öğlen için ille 3 öğün yemek zorunda değilsin. Bir çizi al kraker al kek al çay veriyorlardır kantin muhakkak vardır.
Yani 200 tl yeterli okuduğun yerde akbil muhakkak vardır öğrenci akbilide çıkart.
He birde şu var eğer özelse devletten burs alman imkansız onu unut. Burslu okusan dahi vermiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer durumun müsait değilse sandaviç yapıp gidersin , ayağını yorganına göre uzat demişler . Bunda gocuncak bişey yok . Okul kantinlerinde sandaviç ekmeğinin arasına kaşar salam salata koyuyorlar 3 liraya satıyorlar. Okulda alıp yenilince özel mi oluyor . Aynısını evden yapıp götürse kimse anlamaz etiketi yok ya

ben kendi adıma konuştum tabi şu ana kadarda üniversitede ortamımda öyle denk gelen biri gelmedi. tabiki gocuncak bi tarafı yok benim arkadaşlarım yanımda çıkarıp yese ben yadırgamam. ama ben yapamazdım yani bu kendi adıma bişi tabiki konu sahibi arkadaş yapabilirse kendi yararına.

Bana da babam haftada 50 lira verirdi. 3 yıl oldu mezun olalı. Organizasyonlarda falan çalıştım satış danışmanlığı yaptım... MAddi durumumuz iyidi ama babam çok katıdır. :) Yettirdim bir şekilde ama yemeğiniz çok pahalıymış özelde mi okuyosun? Okul pahalı diye mi annen az para veriyor? Bizim öğle yemekleri 2 tlydi itü de... En azından aylık akbil yaptırsın annen onun dışında 200 versin :)

Keşke artık şu okula yemek götürme konusunda tabularımızı yıksak,

Bazı arkadaşlar beslenme çantası gibi şeyler söylemiş

Bunlar da bana çok garip geldi,

başka ülkelerde, makarna salatasından herşeye saklama kaplarında getiriyolar öğrenciler, hatta hocalar bile getiriyor...

Bizde birisi böyle şeyler götürse , çantasından çıkarsa insanların garip anlamsız bakışları hemen kendini gösterir

Meyveden , kurabiyeye istediğin herşeyi götürebilirsin bence

Yanlış bilgi vermeyiniz. Alabilir. Okulumda bursu olan çoğu arkadaşım geri ödemeli öğrenim bursu alıyor. Bende başvurdum gelir olması için ancak daha açıklanmadı.

Yanlış bilgi vermeyiniz. Alabilir. Okulumda bursu olan çoğu arkadaşım geri ödemeli öğrenim bursu alıyor. Bende başvurdum gelir olması için ancak daha açıklanmadı.

Ben de alamıyorlar dye biliyorum. Geri ödemesizi kesin alamıyorlar da. Krediyi de alamıyorlar diye biliyorum..

Ben çalıştım devamlı öğrenciyken sigortam ödendiği için kredi çıkmadı. Nasıl bir sitem anlamadım ihtiyacım var ki çalışıyorum. Bi de devletten darbe yedik çalışmanın cezası :))

Ben öğrenciyken pek götürmedim ama getiren arkadaşlarım vardı. Kimse de bir şey demiyodu ya. ama yemek götürenler hemen bir bahane öne sürerdi anlamsız bakışlardan uzaklaşmak için. Diyet yapıyorum yemeğim tuzsuz gibi :)) Bunun açıklamasını yapmak zorunda hissetmeleri bile ne acı dimi ): Biz türkler biraz gösteriş meraklısıyız. Çok zenginiz ya her öğlen 10 tl verelim gitsin :)

Bence yemek olayını çözmen seni baya rahatlatıcaktır.Dışarıdan yemektense yanında götürmeni tavsiye ederim bende 2 sene okudum ve öğrenim kredisi aldım (çok pişmanııım şimdi ödemelerim başladı çok koyuyor) kendim yanımda götürüyordum hemde o dönemde sağlıklı beslenmeye çok özen gösteriyor ve dışardan neredeyse hiç birşey tüketmiyordum. Yanımda tost ev yaptığım poğaça, börek vs götürürdüm ders aralarında yiyordum çünkü kantinde yemek hem pahalı hemde gerçekten sağlıksızdı ve yemekhanede çalışma binamdan uzak olduğu için cazip gelmiyordu...
sonuç olarak tavsiyem en azından bazı günler için yanından bişeyler götürmen hem sağlıklı beslenirsin (ki bu bence çok havalı) hemde bütçen sarsılmaz...

Aynen ben de yemek taşıyorum.
Çok merkezi bir yerde çalışıyorum,her türlü yemeği anında buluyorum.
Ancak ucuz yerlerin yağı,tuzu midemi bozuyor. Pahalı yerlere de hergün gitmek bütçemi sarsar biliyorum.
Sabah kahvaltımda etimek,peynir,domastes.
Öğlen de evimde akşam pişirdiğim ne varsa.
Çok sulu yemek götüremiyorum maalesef...
Hatta meyva,kuruyemiş bile götürüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…