Aydın, Eskişehir, İzmir

Eskişehir ciddi anlamda soğuktur. Kışın gelmediyseniz bir de kışın gelmenizi öneririm.
Eğitim tabii ki merkezlerde iyi. Özel seçeneği de var. Ama dediğim gibi aşırı soğuk.

Hangi ilcedesiniz.

Bende nerde bu Suriyeliler diye merak ediyorum her yer Suriyeli diyenlere.
Karsiyakadayim.
Birçok ilçeyi de dolasiyorum.
Karşılaşmadım.
Mutlaka vardır.
Ama öyle her yeri Suriyeli falan asla değil.
Balçova, Üçkuyular tarafları da en sağlam yerleri deprem açısından.
Pahalılığı saymazsak yaşanacak en güzel sehirlerden bence, belki de memleketim olduğu için seviyor da olabilirim

Eskişehir anlat anlat bitmez ki. Tramvay kullanılıyor toplu taşıma olarak, arabalarla çokta merkezi yerlerde turlayamazsınız yani. Yaz kış öğrenci hep oradadır ve öğrenci şehri diye bilinir zaten.
Yazı aşırı derecede sıcaktır, soğuğu dondurucu soğuktur. Merkezine yakın yerde askeri hava alanı olduğu için sabah 5te ani uçak kalkış sesleriyle sıçrayarak uyanabilirsiniz. Bir süre sonra alışıyorsunuz. Şebeke çekimi bambaşka olaydır. Girişte çeken telefon 6.katta şebeke vermeyebilir. Yazları uyuyamazsınız, ya uçak helikopter sesinden yada bunaltan aşırı sıcaktan. 40 derecenin üstüne çıkıyor. Muhafazakar iseniz yine yapamazsınız orada. Çünkü 7 yaşındaki çocuktan 60 yaşındaki bakımlı hanımefendilere kadar %90 lık bir kesim şort atlet gezerler. Ki bu çok umursamaz orada normaldir.
Fiyat olayları tüm Türkiye gibi uçuk. Kiralar vs yüksektir. Yaşam kalitesi bir tık yüksektir. Gece 2 3te bile caddeler asla boş kalmaz. Barlar sokağının bir delisi vardı hala oralarda mıdır bilmem, içip içip soyunur sokakta koşar.. Doktorlar caddesi var ana baba günü gibidir.
Kalabalıktır, gürültülü bir şehirdir. Ancak, eğlenmeyi seviyorum yaşamayı seviyorum özgürlüğü seviyorum diyorsanız ufak tefek şeylerine katlanılabilir ve yaşanılabilir biryer. Kadın ölümlerinin genelde düşük olduğu bi ildir. Bide yunusları meşhurdur. Her sokakta görebilirsiniz, ansızın etrafımızda 4 5 adeti toplanabilir

Eskişehir ciddi anlamda soğuktur. Kışın gelmediyseniz bir de kışın gelmenizi öneririm.
Eğitim tabii ki merkezlerde iyi. Özel seçeneği de var. Ama dediğim gibi aşırı soğuk.
kışın geldik,2 hafta önce .evet çok soğuktu ,çok üşüdüm ama ilginçtir hasta olmadım. bana hem soğuk hem de rutubetli hava yaramıyor. ayrıca istanbul'un eskiden en güzel şimdi ise en kötü yerinde yaşıyorum.buradan sonra her yer bana çok güzel gelecek.

Bizim bir sene olacak nerdeyse taşınalı , çok memnunuz , iki çocuğum var gittikleri okuldan çok çok memnunum , sağlık sistemi çok iyi
Evet hava soğuk diyorlar ama ben soğuk çok sevdiğim için rahatsız olmuyorum ve açıkçası bunu okuyan pek çok insan inanmayacak ama ben bodrumdan geldim buraya ve bodrum kışın daha soğuktu, rutubet bodrumda içine işletir soğuğu ama eskisehirde rutubet yok ben üşümüyorum burda

Deprem açısından dayanıklılığını bilmiyordum
Öyle miymis, biraz olsun rahatladım

Karşıyakanin neresindesiniz bilmem ama bostanlı Mavişehir hep deniz doldurması yerler en pahalı yerleri de oralar, bu nasıl oluyorsa

Karşıyakanin neresindesiniz bilmem ama bostanlı Mavişehir hep deniz doldurması yerler en pahalı yerleri de oralar
Eskişehir... medeniyet var hayat var...
Eskişehir'e geldiğimde bu ne köy gibi
Öğrenci şehri olup da nasıl böyle eski binalarla kalmış
Bu çarşı neboyle hem filan olmuştum

Heryerin eski yapısı var ama ben Eskişehir 'in insanını,olanaklarını genel olarak şehirleşmesini çok beğeniyorum İzmir'ide severim ama sıcağı bwna çok boğucu geliyor uzun düre duramıyorum.

Heryerin eski yapısı var ama ben Eskişehir 'in insanını,olanaklarını genel olarak şehirleşmesini çok beğeniyorum İzmir'ide severim ama sıcağı bwna çok boğucu geliyor uzun düre duramıyorum.
Aslında İzmir serin bliyor musunuz
Ablamlar annemler Ankara'dan kim misafirim olsa İzmir soğuk serin bu ne diyorlar
Yani onlar Antalya Mersin sicagiyla karşılaştırıyorlar elbette
Ama bence de karşılaştırmayı öyle yapmalıyız
Bende Antalya Mersin gibi yerlerde duramıyorum çok sıcak, katil olurum açıkçası
Sıcak beni tahammülsüz yapıyor

ankara mı daha soğuk eskişehir mi acaba bilginiz var mı
İkisi de soğuk ama Eskişehir ova şehri olduğu için rüzgarı ayazı var. Yani yürürken yüzünüz açık olduğunda acır keskindir. Ortalama aynı derece olur. Birinde kar yağınca bir kaç saat sonra diğerinde de kar başlar ama Eskişehir’in esintisi yaz kış olur rüzgarlı bir şehir

En uygunu Eskişehir. Tabi oralı olanlar daha iyi bilgi verirler. İzmir de kira ve ev fiyatları çok yüksek durumda.

İnsanlar sıfırdan başka şehirde hayat kuracaklar yorum istiyorlar saldırmak yerine yapıcı olmak lazım diye düşünüyorum.

Eskişehir kışın tam toto donduran soğukları yaşatır ama yazın da o yapış yapış sıcağı yaşamazsınız. Akşam üstü hafiften serinler bile. Ben de Eskişehir diyorum.Benim İzmirde yaşayan tanıdıklarım Esk e gelince nefes aladıklarını söylüyorlar.

İzmir deprem bölgesi.Aydın çok küçük,küçük bir ilçe gibi geldi bana.Erkek kardeşim orada okuyor.Ben pek sevmedim.Eskişehir çok güzel.

Kesinlikle oylee.
Bizde o yerlerdeyiz, müstakil ev bakıyoruz o da yok.
Karşıyaka da en sağlam yer Yamanlar.
Malesef dediğiniz gibi
Az evvel eşimle onu konuştuk
Doğançay mi ne şu tepeler seyirtepe tarafları sağlam gibi sanki
Dağlık diye mi güven verdi yoksa bana, bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…